icon

Nesympatické dieťa

19. mar 2023

Stalo sa vám už niekedy, že vám bolo niekoho dieťa brutálne nesympatické? Ja sa za to cítim hrozne a neviem ako si to mám v sebe vyriešiť, ale keď niekam príde, tak mne normálne zmizne dobrá nálada a všetko mi začne vadiť a mám chuť ísť domov. Konkrétne ide o to, že mužov brat si našiel novú priateľku a ona má 7 ročnú dcéru. Paradoxne s jeho novou priateľkou veľmi dobre vychádzame, je fakt milá, sympatická, slušná. Ale to dievča mi hrozne vadí a to sa mi ešte nikdy nestalo, lebo zbožňujem deti, pracovala som ako opatrovateľka a mám mladších súrodencov, v rodine máme x detí v rôznom veku, nikdy som nemala problém ani s cudzími deťmi na ihrisku či v detskom kútiku. Dievčatko mi však príde ako strašná vtierka, funguje to u nás tak, že buď majú deti k dispozícii detskú izbu alebo nejaký kútik resp. vlastný stôl, kde majú hračky a nejaké osoby, čo sa rozhodnú si to “vytrpieť” a venujú sa im a vymýšľajú aktivity, väčšinou to bývam ja a mužova sestra. Ona tam však nikdy nechce byť, aj keď sú tam aj mladšie aj staršie deti ako ona a chce stále počúvať len dospelých a už sa viackrát stalo, že potom poprekrúcala čo počula, porozprávala to niekomu a spôsobila hádky v rodine a myslím si, že celkovo niektoré témy nie sú vhodné pre 7 ročné dieťa a predsa aj dospelí sa chcú porozprávať a nie si stále dávať pozor na ústa, resp. stále vysvetľovať a odpovedať na jej otázky. Ďalej komunikuje zásadne len s mužmi, mňa napríklad totálne ignoruje, ale stále chodí za mojím mužom, ktorý nemá žiadny vzťah k deťom, takže je zakaždým prekvapený, keď k nemu príde a je hrozne kontaktná, obíjma ho, vešia sa mu po nohe, stále chce mať na ňom položenú ruku a lepí sa po ňom a ja viem že to je len dieťa, ale brutálne ma to vytáča a príde mi to nevhodné, veď je to pre ňu úplne cudzí chlap. Normálne vidím ako zatína zuby a žiarli, keď ma muž chytí alebo mi dá pusu a snaží sa niečo vymyslieť aby nás oddelila, minule hodila pohár o zem. Vlastne píšem to preto, že sme mali včera rodinnú oslavu, kde niekoľko hodín meškali, ja som sa výborne bavila a potom keď dievčatko prišlo, tak mi nálada išla “do kytek”. Dokonca ma vytlačila zo spoločnej fotky, aby bola vedľa môjho muža a mne príde smiešne súťažiť s malým deckom, ale to bol taký moment že som sa musela už ísť predýchať von a druhý bol, keď som vychádzala z wcka a ona si otvorila na chodbe zavesenú moju kabelku a rúžovala si pery mojím rúžom, tak som jej ho vytrhla a ona s úsmevom, že si myslela, že to je mamičkina. Dusila som to v sebe, ale včera cestou domov som povedala už aj mužovi, že si neviem pomôcť, ale to dievča sa hrozne vtiera a on zostal prekvapený, že veď ona ho má len rada a že som detinská, lebo mi vadí, že doteraz mali všetky deti z rodiny radšej mňa ako jeho a teraz je to naopak a že mu chcem z ich dobrého vzťahu pokaziť radosť. Ja teraz neviem, že či je ozaj problém vo mne a ako to riešiť.

autor
19. mar 2023

@ema22270 ja som sa chcela vyhnúť rozhovoru s jej mamou, lebo asi u ich bude téma otec citlivá, keď majú takto podelené deti a beriem aj to, že každý má hranice a výchovu inú, možno u nich je to normálne. Všimla som si že dosť inak berú veci čo súvisia so sexualitou a hranicami, už len ten fyzický kontakt a napr. dievča chodí na tanečnú a robila nám raz “vystúpenie” v obývačke, keď tancovala tak že twerkovala a na záver si vyzliekla tričko a všetci sa smiali a tlieskali aj s jej mamou, hovorila že majú doma v obývačke tyč, kde sa krúti (jej mama tancuje pole-dance), ja si neviem pomôcť ale mne to proste príde divné, aj keď si to to dievčatko možno neuvedomuje, ale mama by ju mala napomenúť, že niektoré veci sú pred cudzími nevhodné, len neviem, či je múdre sa do toho starať. Keby má 4 roky tak nepoviem, ale je druháčka na ZŠ.

cubos
19. mar 2023

Ahoj, ja ťa úplne chápem.
Nedávno sme sa presťahovali do nového domu a sú tu hlavne mladé rodiny.
Susedia nám úplne sadli a tak sme mali časté posedenia večer všetci, bolo tam vždy cca 10 ľudí plus malé deti ktoré sa väčšinou hravali buď pri nás alebo v izbičke.
Toto susedovo dievča je úplne rovnaké ako toto čo si opísala ty 😏
Rozdiel je v tom že sa vešala na všetkých chlapou a jej rodičia si na to poviedali iba "he he aká je zlatá".
Po pravde to nikomu neprišlo zlaté ale otravné, niektoré ženy už aj zareagovali lebo chytala chlapom rozkrok 🙄
Mne hlavne zavadzalo že si dovoľovala chodiť po celom dome, do každej izbi, otvarala mi šuflíky a nosila to medzi ostatných že "čo ona našla, wau".
Raz doniesla zo spalne moje nohavičky a tu sa to skončilo...
Viac sa nestretávame ale nie sme ani pohádaný ale proste, komu by toto nezavadzalo a zareagoval by s úsmevom tak to už neviem.
Mne a manželovi to už bolo fakt cez čiaru a okomentovali to aj ostatný susedia.
Neviem o čo jej išlo do dnes ale hnusné správanie 😑

autor
19. mar 2023

@cubos áno presne toto, že chodí do cudzích vecí a u nás si to buď zatiaľ nikto nevšimol alebo im to nevadí, a ja sa to snažím ignorovať pre svoj pokoj v duši, lebo ja ju vyhodiť nemôžem a zase nechcem sa prestať kvôli nej stretávať so svojou vlastnou rodinou. Ona si otvorí v kľude cudziu chladničku a poprekáca zákusky, lebo ona také neľúbi, tak ich nebude mať nikto.

panelacikova
19. mar 2023

správanie dievčaťa je úplne cez (čítam totiž aj príspevok o 18:50), nielen úvodný. hoci aj ten mi stačil.... v prvom rade by si ju mala upratať matka a jej priateľ - a teda brat tvojho muža. ak im pripadajú tieto veci normálne, nepohneš tým. v druhom rade by ju mal upratať tvoj muž a až v poslednom rade ty. mne je divné, že tvojmu mužovi to imponuje a chápe to tak, že ho má rada. no neviem. 7-ročné dieťa, aby sa vešalo prakticky úplne cudziemu mužovi okolo krku a neviem kde... ak by šlo o nedostatok lásky, vyžadovala by aj tvoju pozornosť. očividne ona "ide" po tvojom mužovi. znie to strašne, nemyslím to doslova. tvoj muž je však dospelý, nie je to jej otec, ba ani otčim, ktorého by poznala aspoň rok-dva a mala dlhodobo vypestovaný vzťah, žeby ho brala ako vlastného. je to cudzí pán a on by mal byť ten, ktorý ju dá zo seba dolu a vysvetlí jej, že je to nevhodné, že na to má svojho otca a kamaráta svojej mamy. mne by bolo z takého manžela divno, pravdu povediac.
no a dôvod, prečo vlastne chodia k vám, keď ty máš z toho zlý pocit? či to strpíš len pre dobré vzťahy v rodine?

ema22270
19. mar 2023

Tak to vsetko asi vysvetluje.
Toto je uz uplne cez... taketo tancovanie.
Je mi jej aj luto, ze je asi tak zvlastne vedena doma aj.
A do buducna neviem, ako to s nou bude. Ak by si to chcela riesit, myslim ze by si v tomto pripade nic nevyriesila.
Neviem co toto je za doba 🙄

savoya
19. mar 2023

Moja sesternica ked mala 5 alebo 6 rokov ,tiez sa vesala do narucia cudzim muzom,sedela im na kolenach,vyhladavala zväčša len muzsku spolocnost.V puberte striedala jeden vztah za druhym.Bola u muzov velmi obletovana.Z toho sedemrocneho dievcata moze vyrast tak akurat koketa a pobehlica.A mat na nadpriemernu sexualitu voči muzom.Striedat ich v puberte a v dospelosti ako ponozky.A kedze maju doma tyc tak uz sviem predstavit jej budoce povolanie stripterky a spolocnicky.

negymama
19. mar 2023

moze mat predcasnu pubertu, niektore deti- dievcata mozu mat uz do 6,5-7 rokov. Plus nevyrovnane city a vztahy v suvislosti z rozchodom rodicov. Mohla mat blizky priputany vztah k otcovi ale ten ju z jej pohladu "odvrhol" , o co horsie ze "neodvrhol" jej sestry. takze dieta si to moze takto kompenzovat , uputavat pozornost aj nevhodnym spravanim. plus samozrejme aj nejaka nesympaticka povahova crta.

Nie su vsetky deti sympaticke. Mne bol tak nesympaticky synovec. Bol prve a preferovane dieta v rodine, hlavne starymi rodicmi. Bol prekny na tvar, taka ta nehybna babikovska tvaricka s velkymi ocami, okrem toho bol velmi pasivny a sediaci, tak vsetci dospeli ho mali za dokonale dieta. vsade ticho sedel pocuval dospelych. hotovy anjel...ale len do casu ked sa to naucil zneuzivat.

Ja som presne vacsinou ostala na stretnutiach a oslavach so vsekymi detmi, lebo moje chceli byt len so mnou. a zazila som aj krivu stranku "anjelika", poza chrbat nieco rozbil, zhodil, ozadu udrel ci osypal pieskom ine mensie dieta, idealne take, co nevedelo este rozpravat a povedat svoju verziu. Nato sa vytocil potichu odkracal a cupol si k hrackam ci sadol k dospelym, akoze on nic nespravil nikde nebol taky maly zakerny tichoslapek. Takisto napr. v pritomnosit rodicov ci starych rodicov spevavo nahlas zdravil, ked tam neboli tak nic drzy pohlad do oci a ziadne odzdravenie, ziadne dakujem prosim. Mne strasne vadila jeho pokryteckost... a nevyrastol z toho a to je uz mlady muz pomaly maturant.

ivangeline
19. mar 2023

Pripomina mi to niekoho,koho som kedysi ako dieta poznala..Ked ame obe boli deti. Cosi je zle. Ty vsak za to nemozes,preto razne zakrocit a chranit si svoj osobny priestor je normalne a ohradit sa pri abnormalnom spravani tiez..

dannieja
19. mar 2023

Správanie toho decká nie je normálne. Očividne má veľký problém s rodičmi/súrodencami a takto sa to prejavuje. Nikdy nevieme ako sa môže zlá výchova prípadne nevýchova u dieťaťa prejaviť. Tiež poznám nesympatické deti a poviem ti, že vždy je tam problém rodič - dieťa. To dotieravé/ nenormálne/ čudné/ nesympatické dieťa má nejaký problém, ktorý môžu vyriešiť asi jedine rodičia možno s pomocou odborníkov. Určite to však treba riešiť a nie si hovoriť, že veď je to dieťa a hľadať chybu v sebe. Deti sú rôzne, rozumovo aj povahovo a preto je nesmierne dôležité kočírovať ich správanie keď sú problémy ešte len v zárodku.

autor
19. mar 2023

@panelacikova ja som si myslela, že len nevie, ako jej má povedať, že mu to je nepríjemné a otravuje ho to, lebo on nemá veľmi vzťah k deťom, tak som si myslela, že mi povie niečo také, že vieš nechcel som byť na ňu zlý a nie, že jemu to nevadí a že žiarlim, že mňa nemá rada. U nás doma nikdy neboli, ale sú na každej rodinnej oslave a stretnutí a ja keď som niekde pozvaná, tak sa nebudem prispôsobovať nejakému cudziemu dieťaťu tým, že neprídem. Ja by som sa opýtala aj niekoho iného ešte z rodiny, či s ňou tiež nemá problém alebo či si niečo nevšimol, ale zase nechcem aby to vyzeralo, že ich huckám proti nej, ale aj vy ste mi potvrdili, že to správanie jednoducho nie je normálne.

panelacikova
19. mar 2023

no nie, nie je. vyhýbať sa rodine kvôli doslova cudziemu decku sa nebudeš, to rozumiem. no musíš dať asi mužovi prečítať túto diskusiu alebo neviem. on tomu nerozumie, že je to svojím spôsobom aj mierne choré? aby sa po ňom "váľalo" cudzie maloleté dievča, ktoré vlastne ani poriadne nepozná? mám tým na mysli, že to nie je dieťa jeho frajerky alebo jeho manželky, stále píšem o tom, že ak by tam bol vybudovaný niekoľkoročný vzťah, pochopím to, dieťa by ho fakt bralo ako otca a šlo by o čistú lásku. tu neviem o čo ide, ale rozhodne je to divné. čudujem sa však jej matke, že toto dopustila, alebo vlastne toto z dcéry možno urobila ona svojím prístupom k životu a vzťahom. no zaujímavé bude, dokedy im to s tým švagrom vydrží...

autor
19. mar 2023

@panelacikova nechcela som byť hnusná, ale tiež som si hovorila, že ktovie koľko im to vydrží, tak som to na začiatku ignorovala, lebo sme sa nestretávali tak často a možno som si to aj menej všímala, lebo som si hovorila, že o pár týždňov už možno nebudú spolu a nikdy ju už neuvidím, tak sa nebudem zbytočne rozčuľovať. Ale sú spolu už nejakých 8 mesiacov, minule mi volala mužova babka, aby som sa zastavila u nej po odrezky na sadenie, tak som išla na rýchlo po práci, no nenapadlo mi, že by tam mohli byť. Vyzúvala som si topánky a ona sa vybehla pozrieť, že kto prišiel a hneď na mňa komentár, že prečo som prišla k JEJ babke..

ema22270
19. mar 2023

Ja by som to asi riesila len doma s tvojim manzelom. Naozaj si k nemu vecer sadla a s kludom sa o tom porozpravala. Aby vedel aj on zasiahnut a drzat sa od nej dalej nabuduce. Takto budete na to dvaja.

panelacikova
19. mar 2023

autorka - 8 mesiacov nie je dlhá doba...

ibajaanikiny
19. mar 2023

Je to sice dieta,ale riadne prefikane. V 7 rokoch by uz malo mat urcene hranice a mat za sebou elementarnu vychovu. Tu nieco zlyhalo,necitala som komentare,ale pises,ze je teda asi jej matka rozvedena,mozno hlada muzsky vzor a upla sa na tvojho muza,ty jej proste vadia a robi prieky. Ale nie peknym sposobom. Aj u nas to tak je,ze deti sa hraju spolu a ziadne debaty nepocuvaju,pretoze si cokolvek zle vysvetlia a je pruser na svete. Byt jej mamou,urcite by som to vtierave zliepanie sa po cudzich chlapoch riesim. A hodeny pohar?ciste uputavanie pozornosti,o dalsich 7 rokov co vymysli? Neviem,ale nieco tam zlyhalo,dieta za to nemoze,ide o rodicov,ale neviem,ci to vidia,vnimaju,citia…inak,ja som s detmi nemala tiez nikdy problem nemala,ale v rodine mame jedno a tiez si nemozem pomoct,ale pri jej chovani sa mi dviha tlak.

nikpa
19. mar 2023

@marca12 Nemyslím si, že autorka by sa mala z niečoho spamätávat, to dievča sa nespráva ako bežné dievčatá v jej veku a niečo za tým určite je. Narážam na niečo také ako píše @jamimo

lenka567899
19. mar 2023

Tak ty nie si normálna . Hanbi sa

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
dagmarovita
19. mar 2023

Neni to normalne podla mna, to dieta ma problém, ma zlu vychovu, zle vztahy..

madla60
19. mar 2023

autorka, asi by som troška bála jej chovania voči manželovi, keď je dieťa také aké je..., aby neprišiel manžel do nepríjemností a nebodaj ho obvinili z pedofílie.

kukulienka999
19. mar 2023

Poznám a tiež mám nesympatie voči jednému dievčaťu(mojej sesternici dcera)…kým bola mensia bravala som ju k nám na prázdniny, až raz v rodine(jej babke) povedala, ze kým bola u nás tak sme sa s muzom hádali a bili… ostala som ako mechom obarena, ked ma moja mama s tým konfrontovala, či ma muž bije, ze to dievča to hovorilo s plačom, čo videla a ze sa nás boji 🙄 a odvtedy sa mi to dievča sprotivilo, lebo klamala a prekrucala. Presne viem, akú situáciu myslela, moj muž ma steklil ori telke a ja som od smiechu kricala, nech ma pusti, ona sedela vedľa nás, smiala sa a chcela aby aj ju steklil. Keď som sa jej na to pýtala, preco klame tak povedala, ze deti neklamú ze ja klamem… odvtedy ju ignorujem a je mi to jedno, ze ma 12 rokov a je to dieťa. Proste ma sklamala

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
timing
19. mar 2023

Chapem, ze Ta jej pritomnost hneva, aj mna vy hnevala, to co si tu popisala, no dakujem pekne.
Muzovi si uz povedala ake mas z nej pocity, daj tomu cas, on si to zacne vsimat viac a viac,ze ide proti tebe. A to iste plati pre zvysok rodiny. Daj tomu cas, kym aj ostatnym nebude liezt na nervy.
Ak sa navstevujete casto, tak by som jej prestala robit animatorku. Ona s detmi nebude, jej su blizsi dospeli. A ak ukazes hranice a nenechas sa vyprovokovat, tak ona presedla na ineho z rodiny. Take manipulativne, toxicke dieta. S taktm bojovat je velmi tazke. A ak sa zamerala na teba,tak vela sil.
Zatiahnut do toho matku,svagra hodi na teba zly tien. Prvy argument bude,ze co ziarlis na decko? A uz sa tejto nalepky nezbavis a oni doma pred malou budu o tebe rozpravat a bude to horsie.

zuzinka888
19. mar 2023

No dievca sa zalubilo. No nje do spoluziaka ale do tvojho frajera. Ty na nu ziarlis- bojujete o jedneho muza. Ona pre teba nie je nebezpecenstvo. O par tyzdnov sa budete na tom smiat. Je to mala mrška- ma to v krvi. O desat rokov baby, chlapci traste sa.

nickpick
19. mar 2023

to dieta je predcasne vyspele a ma manipulativne a sociopaticke spravanie, ja by som sa im vyhybala, chapem ze sa to nie vzdy da, ale proste ked nemusis nechod na spolocne stretnutia, inak nechapem ze to ini rodinni prislusnici nevidia, ak by som sa mala pozerat na 7-rocne twerkujuce dievca ktore sa nakoniec vyzlecie tak to je maximalne trapne a nechutne, co je na tom na smiech preboha? ak by som sa nemohla vyhnut spolocnemu stretnutiu a bola konfrontovana jej drzymi vyjadreniami naucila by som sa na ne ostro a razne reagovat, to dievca si dovoluje a nema hranice, ak by sa liepalo po mojom muzovi tak by som si teda vobec nedavala servitku pred usta, mala vyuziva to prekvapenie dospelych a to ze nechcu nejak neprimerane reagovat aby nedoslo k trapnym situaciam, preto to treba proti nej otocit, ona je dieta a nie dospela zena, je to detska Lolita a kedze ma len 7 patri do detskej izby a ma mat stanovene hranice, a bud tu zlyhala vychova, alebo su na nu kratki aj dospeli….
Jedine dieta ktore nedavam, je dcera mojej dobrej priatelky, musim sa strasne ovladat, neskutocne ma to mrzi, ale nechapem ako moze mat taka skvela zena tak protivne, zakerne a ujacane decko, musim sa neskutocne ovladat ked som v jej pritomnosti, toto je jedine dieta za cely moj zivot, ktore mi je nesympaticke a lezie mi na nervy….

majlo1234
19. mar 2023

Mne je vela deti nesympatickych, a vyhybam sa stykaniu s nimi. Celkovo mam skor neutralny vztah ku vsetkym cudzim detom😄 a chapem ta, i ked ty si predsa len v pozicii dospeleho “na koni”, nemusis sa s nou stretavat, ak nechces

andreatytler
20. mar 2023

To dievca je chudak. Myslim ze to nie je to jej vinna ze je taka aka je. Podla mna tam nieco velmi pokaslali rodicia. Bolo by dobre jej pomoct, nie ju ignorovat a neznasat. Ale ako to mozes urobit ty autorka, to veru neviem. Je to velmi osemetna situacia, lebo zda sa ze jej rodicia by tvoje dohovaranie zoblral velmi zle. Skus zajst za psychologom a opytat sa ho na nazor. Mozno je urcity sposob ako prelomit lady a dosta sa do vnutra jej detskej duse aj ako teta, ktora je s nou len par x do roka.

0kristina0
20. mar 2023

Autorka, niektori rodicia su na taketo deti dokonca aj pysne. Mame cerstvu skusenost v materskej skole. Takze aby si nebola prekvapena, ze jej matka v dcerinom spravani ziadny problem nevidi.

kvetinka75
20. mar 2023

ale áno stalo sa, tak ako sú nám dospelí nesympatickí, môžu byť aj deti. Nie každý nám sadne

autor
20. mar 2023

@timing ja som sa venovala iným deťom z rodiny ako vždy, ju za nami poslali ostatní, že nech sa zoznámi s ostatnými deťmi resp. potom už neskôr, nech sa pozdraví s kamošmi, ona prišla vždy vyslovene nadutá a všetko okomentovala, že ju to nebaví a je to trápne, tak som mala nejaké pokusy ju zapojiť a vymýšľala som program len pre ňu, že možno ju iné deti nebavia a chcela by mať nejakého dospelého iba pre seba ako rovnocenného partnera, tak som jej navrhla že pôjdeme spolu vyvenčiť psa alebo či jej nenalakujem nechty alebo nech mi porozpráva, akých má kamarátov v škole, nikdy to nepomohlo, tak som ju začala ignorovať, keď som pochopila že kamošky nebudeme, aj keď sa cítim strašne blbo, ale neviem čo mám na tie jej pripomienky a rýpavé otázky odpovedať a keď som videla, ako otáča veci proti ostatným, tak jej nechcem niečo ostrejšie povedať, lebo viem presne že hneď poletí žalovať a ešte si to prispôsobí podľa seba a budem za nevyspelú, čo má konflikty s malým dieťaťom. Kedysi som to robila rada, teraz medzi deti skôr pred ňou utekám, lebo keď si idem sadnúť medzi dospelých, tak mi proste vadí že komentuje veci, o ktorých sa rozprávame, na všetko sa vypytuje, vyžíva sa v ohováraní. Koľkokrát striehla, kedy sa postavím zo stoličky, aby si sadla pri môjho muža a keď som sa vrátila a slušne ju poprosila, že to je moje miesto, tak ona mi odvrkla že už tam sedí ona a nemala som odísť, keď som ju poslala medzi deti, tak ona nechce a nepôjde a hotovo. Strčí sa medzi chlapov, keď idú von fajčiť, keď som jej povedala že jej bude zima, tak nebude lebo ona má bundu, keď som sa jej spýtala či chce vdychovať ten cigaretový smrad, tak jej to vonia.