icon

Neter sa odmieta vrátiť do školy

zlatovlaska111
Dnes o 19:13

Dobrý večer.
Potrebujem poradiť, naviesť správnym smerom.
Neter 18r.odmieta nastúpiť opäť do školy(stredná škola 3.ročník) obchodná.nechodí tam už asi cca 3 mesiace.doma má ťažkú situáciu ohľadom rodičov, ktorí sú už rozvedení, nepozná kľud len neustále hádky.nevieme sa pohnúť ako ďalej.. školu odmieta aj kvôli situácii so spolužiakmi a dá sa povedať že ju ani nezvláda.ake má možnosti na prestup a hlavne kde?bude opakovať ročník alebo rozdielové skúšky? ďakujem za prečítanie.

biba_18
Dnes o 19:28

alebo skončí ako moja - už sa do školy nevrátila. stratené deti doslova 😏

mane01
Dnes o 19:35

@zlatovlaska111 tak asi vybaviť prerušenie štúdia a mladú poslať niekam do fabriky… nech si to vyskúša, zarobiť si € so základným vzdelaním. Keď sa jej nechce študovať, musí sa živiť sama. Možno sa budúci rok rada vráti do školskej lavice.

anonym_0c655e
Dnes o 19:40
@mane01

@zlatovlaska111 tak asi vybaviť prerušenie štúdia a mladú poslať niekam do fabriky… nech si to vyskúša, zarobiť si € so základným vzdelaním. Keď sa jej nechce študovať, musí sa živiť sama. Možno sa budúci rok rada vráti do školskej lavice.

@mane01 aj vo fabrike musi byt min.vyucny list,ja neviem preco fabriku davate ako podradnu robotu,co robia ludia bez vzdelania,ved aj tam pracuju ing a ine tituly,dokazu sa tam vypracovat na odborne miesta.Aj s operatora moze byt veduci,ked ma dobre znamosti napr.

eva8
Dnes o 19:44
@biba_18

alebo skončí ako moja - už sa do školy nevrátila. stratené deti doslova 😏

@biba_18 nasla si vhodnu pracu?

roja01
Dnes o 19:49

Radsej prestup do inej skoly. Napr. aj ucnovska s maturitou.
Co ked by jej tych par € z fabriky stacilo a praca bola na pociatku zaujimava. Uz by sa do skoly nevratila. Nie kazdemu sa chce ucit a vzda to na svoju skodu.

anonym_0c655e
Dnes o 19:51
@roja01

Radsej prestup do inej skoly. Napr. aj ucnovska s maturitou.
Co ked by jej tych par € z fabriky stacilo a praca bola na pociatku zaujimava. Uz by sa do skoly nevratila. Nie kazdemu sa chce ucit a vzda to na svoju skodu.

@roja01 no ja mam 1660eur v cistom,operatori aj 2000eur ked su sikovni ale to je u nas,nie sme montovna,ani pasova fabrika.Takze naozaj netreba toto hadzat do 1 vreca,a mas pravdu keby take eura zarabala uz by sa do skoly nevratila.

zlatovlaska111
autor
Dnes o 19:57

Nikto od nej nečaká veľké výsledky ale predsa dnes bez maturity je veľmi ťažko.a dobre vieme aké je ťažké sa vrátiť späť do školy po dlhšej dobe

vler
Dnes o 20:08
@zlatovlaska111

Nikto od nej nečaká veľké výsledky ale predsa dnes bez maturity je veľmi ťažko.a dobre vieme aké je ťažké sa vrátiť späť do školy po dlhšej dobe

@zlatovlaska111 treba s nou predebatovat ake nasledky bude mat nedokoncenie skoly na cely jej zivot

maryetta
Dnes o 20:12

Je mi to luto. Asi ma pocit ze ma zniceny cely zivot. No ten ma este pred sebou. Nemoze za rozhodnutia rodicov.... je uz dospela a musi mysliet teraz uz na svoju buducnost.
Ak chce tento odbor mozno skusit individualny studijny plan. Alebo rovno predstup na inu skolu-ak by chcela nieco ine kvoli-hoc kvoli kolektivu. Alebo do ineho mesta ten isty odbor...

anonym_0b3502
Dnes o 20:16
@anonym_0c655e

@mane01 aj vo fabrike musi byt min.vyucny list,ja neviem preco fabriku davate ako podradnu robotu,co robia ludia bez vzdelania,ved aj tam pracuju ing a ine tituly,dokazu sa tam vypracovat na odborne miesta.Aj s operatora moze byt veduci,ked ma dobre znamosti napr.

@anonym_0c655e z operátora vedúci? Si ma pobavila. Náhodou som vo fabrike pracovala, viem, akí ľudia tam pracujú… na prácu za pasom určite výučný list netreba… aký výučný list by bol vhodný na nakladanie materiálu na pas? Kto ma výučný list, môže robiť svoje remeslo predsa… kadernícka, krajčírka, čašníčka, predavačka…

zlatovlaska111
autor
Dnes o 20:23

Áno berie to tak že rodičia jej zničili život...ale jej prístupom nemá ďaleko ani ona od toho aby to pokazila so svojou budúcnosťou.k tomu sa začala stretávať s "partiou" ľudí ktorí ju len ťahajú ku dnu..

anonym_1f7257
Dnes o 20:41
@zlatovlaska111

Áno berie to tak že rodičia jej zničili život...ale jej prístupom nemá ďaleko ani ona od toho aby to pokazila so svojou budúcnosťou.k tomu sa začala stretávať s "partiou" ľudí ktorí ju len ťahajú ku dnu..

@zlatovlaska111 tak sa spojte ako rodina a ponuknite jej pokojny domov na studium a dokoncenie skoly.

anonym_0c655e
Dnes o 21:11
@anonym_0b3502

@anonym_0c655e z operátora vedúci? Si ma pobavila. Náhodou som vo fabrike pracovala, viem, akí ľudia tam pracujú… na prácu za pasom určite výučný list netreba… aký výučný list by bol vhodný na nakladanie materiálu na pas? Kto ma výučný list, môže robiť svoje remeslo predsa… kadernícka, krajčírka, čašníčka, predavačka…

@anonym_0b3502 vidim ako citas,vidim.Pisem nie sme montovna ani pasova fabrika,nauc sa citat.

anonym_0c655e
Dnes o 21:15
@anonym_0b3502

@anonym_0b3502 a predstav si,ze nasa fabrika ma aj svoju strednu skolu,kde si vyucuje svojich buducich pracovnikov aj s maturitou,jeden z odborov som sa ucila aj ja.Ekonomicky odbor.

anonym_0c655e
Dnes o 21:20
@anonym_0b3502

@anonym_0b3502 a predstav si,ze este vysku ma,cize ano musi si prejst celym procesom vyroby,cize velke mnozstvo roznych vyrob a aj s operatora,ked ma ich vysku moze byt veduci,vela robia dobre znamosti na vyssich miestach.Rodinkarstvo je u nas tak tvrdo zakotvene,ze az.Aj mne sa tam podarilo dostat len vdaka znamosti.Tak ako platilo kedy si,ze bezni ludia u nas nemali vobec sancu sa zamestnat,tak to bohuzial bude platit opät.

anonym_506462
Dnes o 21:29

to čo sa sprostosť píše ktorá si že za pás treba aspoň výučný list. Jasné že netreba. Aj so základkou ťa zoberú, len pracuj rýchlo a dobre. Len nerob chyby, lebo oprava stojí e.

anonym_506462
Dnes o 21:33

komunikuje niekto z rodičov so školou? Môj bratranec takto chodil poza školu na učňovke, nebol v škole zo 2-3 mesiace a škola poslala list domov rodičom že ho vylučujú zo školy. Nemá ani učňovku.