Neterka kazí rodinné stretnutia: Ako riešiť situáciu?
Baby zlozita a jeenoducha situacia zaroven.. Sestra ma 6/5 rocnu dcerku ktora je generalom. Bolo to zlate dieta dokym nebola doma dva mesiace pre zapal pluc kazdy to ospravedlnoval preto lebo ze sa uz doma velmi nudila co je samozrejme blbost. Kazdu nwdelu sa stretavamae u rodicov a hadame sa len lebo mala jenurazliva leniva nevie coje sranda trochu donej clovek rypne a uz bud ticho uz som velka!! a bla bla. Alebo dedko nemaluje obrazok podla nej napr listy chce aby boli ruzove on povie nie ved su zelene a uz bud ticho prestan. Otec jej nepovie nix sedi na mobile a sestra iba Lola slusne toje vsetko. Dostala po zadku asi 3x v zivote od segry aj to potajme muz to nesmie vediet.. Ja normalne nemam chut chodit do mamy koli nej lebo hned kazdemu diriguje vsade len ona na kazde upozornennie automaticky povie nie. To, ze do sestry hodi vec alebo ju udrie normalka . Segre dohovaramae ja aj mama ze o rok dva co bude?! A jej odpoved ja viem no zmena ziadna Je normalne ze pomaly zacinam
Neterku nemat rada?? Znici kazdu navstevu zazili ste podobne?
@autorka.... uprimne, ak si kupis novy spotrebic, alebo napriklad telefon ci pocitac, ani Ta nenapadne pozriet sa do navodu na pouzitie, ze? Ved naco? Je sice vela veci intuitivnych, ale Ty to zvladnes aj bez... a psychologia nie je uplne navod na pouzitie, skor nastroj na porozumenie... a to ze trosku viac rozumieme niektorym procesom rozhodne nie je "zblaznenie sa z decka" ale sanca pre nas aj pre tie deti....
Uz sme ti viackrat napisali, ze je jedna vec rozumiet a jedna vec zvladat emocie! Ale pre Teba je lahsie tvarit sa, ze neterka je rozmaznana ze ano? Alebo hlupa? Ona velmi dobre vie, ze to tresnutie dveri dieta moze zobudit. Chce ho zobudit? Urcite nie. Mozno len hlada pozornost, ktorej sa jej nedostava. Aj negativna pozornost je pozornost. Mozno len robi to, co od nej cakate... vsetci ju skatulkujete ako "rozmaznanu", "lenivu", "hlupucku" "dohovarate jej" tak vam robi radost a tak sa aj sprava.... aj o tomto je psychologia....
@cookie29 ked decku pociem ze nech netrieska dvermi a nimi trieksa je to otom ze. Neznesie mae babo ziarli asi. Ale co ja stym? Mame nechat nech budi male dieta vsak Lola sa urazi lebo sme jej endobolili uroit co ona sama uzna za vhodne
Prosím ťa, veď vysvetlí tomu malému dieťa nech spí, keď chce spať a nebudí sa. Nerozmaznávaj ho!
@simca06022011 Ja som sa po rokoch ospravedlnila staršej dcére. Samozrejme v rámci pokecu a zábavy. Až keď sme si užili tú mladšiu, pochopila som, aké blbosti, a ako blbo, sme riešili pri staršej.
ja naozaj v dobrom odporucam nieco z knih o vychove aby si pochopila ako vobec funguje maly mozog, lebo bud vychovas maleho psika alebo budes sokovana co to dieta dokaze.
Je to obdobie,vyrastie z toho,nebud taka prisna. Chce to cas a trpezlivost. Mozno je taka povaha a dlhsie jej bude trvat,kym sa unormalni. Ty ju vidis na par hodin v tyzdni,mozno nie je vzdy taka. Aj deti maju zle chvile.
@abbey1 a nevysvetlovala som to??? Myslis ze nie az ty mi musis poradit??
@amonet iz teraz viem co dokaze terorizuje celu rodine hada sa prekrikuje bije ludi
@marca12 neviem ci nieje vzdy taka ale v telefone som pocula sko jej sestra vravi: opovaz sa ma udriet
Uff ze vsetci jej “behaju okolo riti “ to je tak hnusne napisane. Ty tak Strasne ale Strasne žiarliš. Nemas neterku vobec rada. Proste ta hneva tvoj vlastny pocit ze tvoji rodicia ju maju radsej ako tvoje babo. Nechapes ze snou uz maju 6r vztah ze je to ina dynamika ako s babatkom ktore vacsinu casu len vysy na mame. A ty si aka teta? Co len rype a hada sa ? Ci sa snou aj nejak zahras venujes sa jej vobec ? Alebo ju len okrikas nech je ticho Lebo babatko sa boji? Ona moze prirodzene tiez trosku ziarlit ze je tam nove dieta ze sa musi delit o pozornost. Ale ona mà len 6r a chova sa viac menej prirodzene k svojmu veku. Ruzove listy vobec nie su problem . . Aby sa koli tomu dospeli hadali. To ze bije mamu je problem ale zas je to ich problem kym to nerobi tebe.. Raz sa ti moze stat ze tvoje dokonale 5r dieta odstrihne vlasy svojmu mladsiemu surodencovi v sekunde tvojej nepozornosti, ked noznice nedas na dost vysoke nedociahnutelne miesto. Ty sa tu snazis z nej uplne monstrum urobit. Asi nemas ani sestru moc rada a tak si to prenasas na jej dieta ,Mozno si vzdy mala pocit ze rodicia ju uprednostnuju. Ta mala len potrebuje viac pozornosti a nastavit hranice ale ty ako jej teta ju nemas sancu “ vychovat.” Tak sa sustred viac na svoje dieta aby bolo dobrucke ked bude mat 3-4r obdobie vzdoru.😁ty to dieta vobec nepoznas mimo navstev u rodicov nemas s nou ziadny vztah . Nemas ju rada je ti cudzia. Mohla by si ju zobrat do zoo do parku na zmrzku budovat vztah vtedy by si mala na nu vacsi vplyv ako ked len do nej rypes u dedkovcou. A aby si koli 6r dietatu prestala chodit k rodicom? Tak potom urazliva si ty.
@miadi sa uvedom zena co pises
@kittykat22 aja zas nechapem naco komentujes
este sem napis ze je v poriadku nechat dieta vyplakat aby sa naucilo same zaspavat a uplne dokonalo podciarknes tvoju agresivnu reakciu na opacne nazory
Aspom ty jej povedz že je drzá ako opica, keď jej to nepovedia rodičia.....normálne jej povedz že ty mať takú drzú dcéru, mala by zaracha aj 2 týždne kým by sa nenaučila slušnému správaniu minimálne k starším ľuďom.
@amonet ty co tliachas?? Sa uvedom
@mogaa 😂😂
iba konstatovanie. precitaj si ako zbytocne agresivne reagujes
@amonet ja tiez iba konstatujem a opisujem co cisim
Zazivam
@letfenixa ty neries mna ani prejav porad ale papaa
Mozno to je genetika a ta drzota preskočila z teba na neter ;)
no a ked takyto priklad davas dietatu, aj ked je to len neterka....
nauc sa prosim citat s porozumenim, lebo podla vsetkeho s tym mas tiez problem.
@abbey1 Ti napisala ze mas vysvetlit TVOJMU dietatu nech spi a nebudi sa a nech sa nelaka ked dvere buchnu. To si mu vysvetlila? Tak potom kde je problem....
@simca06022011 aj ja som si našla pár svojich vlastných príspevkov nad ktorými som sa schuti zasmiala 😅 puberta diametrálne mení pohľad..
Ty asi nemáš deti čo? 😂 kks, že rypať do šesť ročného dieťaťa a vyžadovať aby ho rodičia bili je dosť psycho. Ty si na hlavu 🤦
@dominikamacakova na hlavu si ty kde si tiadama by ho bili ziadam aby ho vychovali aby nebilo babku a nebolo generalom rodiny
@letfenixa no mozno suvisia ale za rok sa nic nezmenilo trva to rok co udrie a hadze
Skús sa zamyslieť nad tým, ako neúctivo komunikuješ s dospelými a navyše cudzími ľuďmi na internete. Nemyslíš, že sťažovať sa na drzosť 6ročnej je u teba trocha pokrytecké? A nemyslíš, že neteri nejdeš práve príkladom- možno aj od teba má to podľa teba drzé chovanie?

@jana_eyre_2 ja som takto nasla prednedávnom jeden príspevok ohľadom výchovy... svoj. Starý. Možno aj 6 a viac ročný... hanbila som sa ako pes sama pred sebou 😂 ze aká naiva krava som bola.. teraz mi s dcérou šváca puberta a až mi je smiešne keď si spomeniem na svoje predstavy, keď to bolo rozkošné batoľa:D pripadne zlatíčko školkarka.