Netúžim po dieťati
Dobrý deň. Aj keď to možno nepatrí na túto stránku hľadám niekoho kto je v rovnakej alebo podobnej situácii ako ja. Nikdy ani teraz po dieťati netúžim za to môj partner áno. Veľa krát sme túto tému riešili, ale vždy ju ukončí so slovami teba to raz prejde. Aj keď sme sa už rozprávali aj o rozchode- nechcem mu brániť mať deti- tak mi povie, že ich chce mať so mnou.
Neviem ako ďalej, dúfam, že v tejto diskusii sa budú rešpektovať osobné názory. A snáď tu nájdem niekoho kto by mi vedel pomôcť alebo sa tiež zdôverí so svojím problémom.
napisem to co tu uz napisane bolo. to ze nechces dieta mi vobec nepride nenormalne, skor mi pride cudne ze naozaj s kludom anglicana posielas prec chlapa ktoreho milujes (?). v kazdom pripade je to ale to najlepsie co mozes pre neho urobit. asi by vas necakala ruzova buducnost ak on podvedomky stale dufa...
@macamac svadba je uplne ina tema a tu je momentalne podstatnejsie ci ju chce on. Ale dvaja ludia, ktori sa lubia a nechcu mat deti sa zobrat nemozu?
@maslicka10 v prvom rade Ti chcem povedať aby si sa pre to necítila previnilo ani aby si sa netrápila. Horšie v tvojom prípade je, že po deťoch túži tvoj partner. To zrejme bude jablkom sváru časom. Ale stať sa matkou len pre to, že to chce partner nie je dobré. Mám veľa kamarátok, ktoré sa otvorene vyjadrili že deti nechcú a po pár návštevách u mňa a zážitkoch s naším synom sa v tom zrejme uistili 😀 . Jedna nie je ochotná vzdať sa kvalitného spánku kvôli dieťaťu, druhá sľubne rozbehnutej kariéry, ďalšia slobody chodiť a robiť čo chce a kedy chce. Všetky sú vzdelané a v mojom veku - 28 rokov. Ja osobne žiadnu ženu neodsudzujem za takýto postoj. Ale pre mňa môj život nikdy nebol taký krásny a naplnený ako od chvíle čo som sa stala matkou. Nie je pre mňa nič krajšie ako rána keď na mňa syn z postieľky volá mama. Možno sa to u teba časom zmení a možno nie. Každého robí v živote šťastným niečo iné. Držím ti palce a verím že tvoj vzťah nestroskotá práve na tomto.
@lanugo neviem, precitala som si viac jej reakcii a nevnimam to tak. Ved praveze mysli na jeho dobro a to teda sebecke nie je
som veľmi rada, že pisateľka diskusie prestala reagovať. Určite si urobila obraz o empatických matkách, ktoré tak ako sa tu vyjadrujú, tak v podobnom duchu vychovávajú svoje deti. A potom máme spoločnosť akú máme.
Neviem v čom je sebecká. Že počúva to, čo bytostne cíti? Ale to ste rovnako sebecké aj vy, lebo ste počúvali to, že túžite po deťoch.
A čo sa týka rozchodu. Pustiť a vzdať sa človeka aby on bol šťastný a naplnený - čo ona je ochotná urobiť, to je podľa mňa najvyššia forma lásky a taký čin je málokto schopný urobiť. Takže keby ona bola sebecká, tak sebecky by ho nútila aby bol s ňou.
@zitaje zeby laska? Brutalne pragmaticky si to napisala 😀 nic v zlom tiez nerypem ale manzelstvo je aj o inom😉
@silvinkabb manželstvo je o tom - kto si ako urobí, tak má 🙂 a ver mi, že každý trochu inak
@silvinkabb ja celkom nerozumiem tomu, ako spolu suvisi laska a svadba. Budu sa mat radsej, ked sa zoberu? Teda chapem, ze laska je jednym z predpokladov svadby, len nechapem, naco sa brat, ked spolu nechcu mat rodinu.
Tvoje rozhodnutie nemat deti sa v tomto pripade netyka len teba, aj ked ta priatel ubezpecuje v tom, ze lubi len teba a akceptuje to, dobre vies, ze to nie je pravda. Jedno, ci ho lubis, alebo nelubis, by si sa s nim mala rozist. Dost ma zarazila tvoja veta, ze si vies kludne predstavit, ze by si zostala aj sama. Bud su to len silne reci, alebo je to naozaj pravda a vystacis si sama. Tvoj priatel je presne opacny extrem, si prenho stredobodom vesmiru a nevie si predstavit zivot bez teba. U vas ziadna zlata stredna cesta neexistuje, len cesta do pekla, ako to tu uz niekto pisal.
Sama deti nemam a som s tym v pohode, zivot sa da prezit na vela sposobov.
A ty svoje stastie v tomto manzelstve nenajdes, dovody poznas.
Odpovedat nemusis, ale zaujimalo by ma, co ine v zivote ta naplna? Kariera to nie je, to si uz pisala.
@mandala77 Úplne súhlasím- počúvať svoj pocit a nedať na reči iných. Poznám takýto prípad, žijem s mužom, ktorý má z prvého vzťahu dnes už 8 ročnú dcéru. Jej mama nikdy deti nechcela a sama to opísala, že ju pohľad na deti necháva chladnou. Bohužiaľ, nechala sa dotlačiť rodinou a rečami iných k jedinému dieťatu, ku ktorému nemá "vzťah" dodnes a tak vyzerá aj samotné dieťa, chýba jej cit, láska a vôbec výchova...
@letuska288 chápem taký prípad, ale to nemusí byť všeobecná pravda, že ženy, ktoré nechcú mať deti a majú sa tak zachovajú - že necítia nič.
I keď to dievčatko čo píšeš, to musí mať ťažké.
Keby som mala dieťa, myslím, že u mňa by tam cit bol, robila som vychovávateľku v detskom domove a mala som tam obľúbené deti a kamošky mi stále hovoria, že by som bola skvelá matka. Len ja to tak necítim. Ako to má ona, neviem. Nech každý počúva seba ako cíti a nenechá sa zmanipulovať okolím.
@maslicka10 ja si nemyslim, ze ti tu niekto bude vediet pomoct a to z dovodu, ze nepozname teba a ani tvojho partnera, nevieme, aka silna tuzba mat dieta je u tvojho partnera. Ak je pre neho velmi dolezita rodina, kde je manzelka a deti, tak je len otazka casu, ked niekoho stretne a teba pusti k vode.
Ale vobec to tak nemusi byt, kludne mozes pre neho znamenat vsetko a myslienku na dieta pusti k vode.
V kazdom pripade, ak necitis potrebu mat dieta, nesil sa do toho. Mozno raz pride den alebo iny muz, pri ktorom nazor zmenis.
@mandala77 Určite to nie je všeobecná pravda, myslím,že väčšina žien, ktoré deti nechcú a aj tak majú neostanú chladné voči svojmu dieťaťu. To som len dala ako príklad, že aj takéto veci sa dejú a vtedy "netrpí" len matka ktorá matkou byť nechcela,ale aj ďalší človek...nevinné dieťa.
@jeannna nikdy som to necítila. Si spomínam na základnej spolužiačku, ktorá stále snívala o deťoch, je umelkyňa, maliarka a má ich štyri a hneď ich mala už na výške. Takže mne príde, že to má človek aj v sebe či áno, či nie. Aspoň ja som to tak mala.
A možno keby bol správny partner, ktorý nebol, možno by to bolo iné. Ale neviem. Lebo keby tá túžba bola vo mne, tak biologické hodiny by sa ozývali a bola by som z toho na nervy 🙂
@letuska288 súhlasím čo si napísala. Potom trpia viacerí.
@zitaje nuz tak v tom ti nepomozem 😉
@silvinkabb píšem, že nemôžu? 😉
mňa zaujíma konkrétny dôvod zakladateľky 😉
@mandala77 Nie, uz nie, uz v tom zacinam vidiet pozitiva, ze mam pohodovy kludny zivot. Ako je to v pribehu o liske. 😉
Nieco na tento sposob: . Rozumové zdôvodnenie, prečo sme neuspeli. Hovorí sa jej tiež „kyslé hrozno“ podľa známej bájky o líške ktorá mala chuť na hrozno. Viselo však pre ňu veľmi vysoko, nedosiahla na neho a musela si nechať prejsť chuť. A tak si frustrovaná líška osladila svoj neúspech tým, že presvedčila sama seba, že hrozno nestojí za námahu lebo je určite kyslé.
@maslicka10 Nečítala som ostatné komenty, ani nie som v Tvojej situácii, takže osobnú skúsenosť nemám. Mám ale vo svojom okolí niekoľko žien, aj párov, aj mladších aj tých už " zrelších", ktorí riešili, alebo riešia to čo ty. Ja osobne sa ti nedivím, že v Tvojom veku necítiš potrebu mať deti. Zvlášť pre to, že ja jedno úžasné, ale od narodenia velmi náročné mám🙂 Už tri roky nežijem svoj život, ale ten jej a nikdy predtým, kým som malú nemala by som nepovedala, ako VELMI sa moj( spoločný s mužom) život zmení po jej narodení... O to viac Ťa chápem🙂 Aaale. Nemať deti v tomto veku je pohodlné. Veď sloboda je fasa, čo všetko nám život ponúka, ked sme mladí, zdraví, bohatí a slobodní🙂 A teraz sa dostávam k tomu, že čo príde, ked si odžijeme a dosýta užijeme tento slobodný a bezdetný život. Mám 50-60, všetci kamaráti sa tešia z detí, vnúčat a ja, príp. s mužom sme pri stole sami... Už navždy. Mám pár známych, žien, ktoré mali za mlada názor ako ty, teraz majú 60 a všetky do jednej to oľutovali. A najdôležitejšia vec. Nemať deti je tak závažné životné rozhodnutie, že s ním musia súhlasiť obaja. Nikdy to nebude fungovať, ak Tvoj muz chce a ty nie. Túto svoju prirodzenú túžbu po deťoch môže potláčať, lebo Ťa má rád a chce byt s Tebou, ale nikdy s tým nebude vnútorne stotožnený, lebo si ho k tomu vlastne donútila a tým rozhodla aj za neho. Za iks rokov Ti vykričí a bude mať za zlé, že si ho pripravila o možnosť mať rodinu. A ty sa mu nebudeš môcť čudovať... Opäť skúsenosť z okruhu známych... Kamarátka deti mat nemohla, ale partner po nich velmi túžil. Urobila heroický čin a rozišla sa s ním, lebo vedela, že do budúcna by to neustáli. Boli spolu 10 rokov. On šiel a dnes má tri deti. Takže na záver. V dnešnej dobe 29 nie je veľa, rodiť možeš aj v 35, dovtedy času dosť a nikdy nevieš, čo sa ti v živote udeje a ako sa ti prehádžu priority. Možno názor zmeníš a ak nie, aj tak dobre. Nie každá žena musí byt zákonite aj matkou. Avšak nikdy to nebude fungovať s partnerom, ktorý po deťoch túži. Do konca života to spolu neustojíte a on bude nešťastný. Tak tu pôjde už len o to, či ho necháš ísť...
To že nechce deti, ja ju neodcudzujem, status ženy nerovná sa automaticky to, že musí byť matkou, ak to tak necíti....nejde mi len do hlavy, na čo preboha si ho ideš zobrať....myslíš si, že on sa zrazu tej túžby vzdá?? nie...bude na teba skôr či neskôr tlačiť...a ty si sebecká, že aj napriek tomu, že to vieš súhlasíš so svadbou, pretože v manželstve by takýto základný rozpor nemal byť....
@malabiba ved prave preto pisem, ze je manzelstvo o inom. Mozu sa brat sj ludia, ktori neplanuju deti. No toto nie je ten pripad, kedze on chce a ona nie.

@maslicka10 každý človek je zodpovedný v prvom rade sám za seba - urob ako cítiš ty...tvoj priateľ je svojprávny a vie do čoho ide 🙂 aj s rizikom, že bez detí