Ako prekonať rozchod kvôli rozdielnym názorom na dieťa
Ahojte, ako prekonat rozchod po 3 rokoch harmonickeho vztahu. Partner zmenil nazor na dieta, ja chcem, on nie. Coskoro budem mat 35 rokov. Stale rozmyslam ci som sa rozhodla spravne, neviem si predstavit hladat niekoho v tejto dobe a ci vobec niekoho takeho ako bol on najdem. Toto bol jediny dovod preco sme isli od seba. Je mi to velmi luto a stale som na pochybach ako sa moj zivot vyvinie a ci vobec este niekoho takeho spoznam a skonci to stastnym rodinnym zivotom. Bojim sa ze skoncim sama a nakoniec budem toto rozhodnutie lutovat.
Je to sice jediny dôvod, ale naozaj dost vazny. V tomto pripade bol rozchod najlepsie riesenie
Drzim palce, casom Ti bude lepsie
Ťažko predpokladať budúcnosť. Ak sú pre teba deti veľmi dôležité, tak by to spôsobovalo tvoju nespokojnosť, výčitky smerované na partnera, možno nátlak a váš vzťah by aj tak šiel do kytek. Jednoducho povedané, aj keď je to teraz možno jediný dôvod na rozchod, do budúcna by nebol. Ak jednoznačne deti chceš, tak to fungovať nebude. Nebudeš spokojná a nevydrží vám to. Ako zmenil názor na deti? Zo dňa na deň ti to oznámil alebo nikdy nemal túžbu a bolo to z jeho strany len “však raz deti budeme mať”? Hej, možno “lepšieho nenájdeš”. Možno budeš teraz 3 roky hľadať partnera a kým prídete na plodenie detí, tak to už nepôjde. Aj keby je to tak, už by si bola aspoň s niekym, kde tá túžba na oboch stranách je rovnaká, iba to nevyšlo. A to je rozdiel oproti tomu, čo teraz zažívaš so súčasným partnerom. Nezostávala by som v tomto vzťahu ak dieťa na 100% nechce.
Na tom skončil aj môj predošlý vzťah,že priateľ nechcel dieťa.mala som tiež 35, keď sme sa rozišli.
Je to podstatné,lebo aj keď by si to teraz "prekusla"tak si budúcnosti by sa to mohlo v tebe hromadiť a podvedome by si sa na nej hnevala postupne za všetko,hoci prvotný dôvod by bol práve tento.
Ťažko predpokladať budúcnosť. Ak sú pre teba deti veľmi dôležité, tak by to spôsobovalo tvoju nespokojnosť, výčitky smerované na partnera, možno nátlak a váš vzťah by aj tak šiel do kytek. Jednoducho povedané, aj keď je to teraz možno jediný dôvod na rozchod, do budúcna by nebol. Ak jednoznačne deti chceš, tak to fungovať nebude. Nebudeš spokojná a nevydrží vám to. Ako zmenil názor na deti? Zo dňa na deň ti to oznámil alebo nikdy nemal túžbu a bolo to z jeho strany len “však raz deti budeme mať”? Hej, možno “lepšieho nenájdeš”. Možno budeš teraz 3 roky hľadať partnera a kým prídete na plodenie detí, tak to už nepôjde. Aj keby je to tak, už by si bola aspoň s niekym, kde tá túžba na oboch stranách je rovnaká, iba to nevyšlo. A to je rozdiel oproti tomu, čo teraz zažívaš so súčasným partnerom. Nezostávala by som v tomto vzťahu ak dieťa na 100% nechce.
@anonym_90f338 ked sme sa zoznamili bolo to jasne ano, mali sme o tom debaty, teraz ked by sme uz do toho mohli ist zmenil nazor, ze on to tak vlastne neciti a deti nikdy nechce a asi ani nechcel len sa to snazil potlacit v sebe
Na tom skončil aj môj predošlý vzťah,že priateľ nechcel dieťa.mala som tiež 35, keď sme sa rozišli.
Je to podstatné,lebo aj keď by si to teraz "prekusla"tak si budúcnosti by sa to mohlo v tebe hromadiť a podvedome by si sa na nej hnevala postupne za všetko,hoci prvotný dôvod by bol práve tento.
@jaskolka ano to si uvedomujem, ja som rozmyslala nad vsetkymi moznymi scenarmi, aj nad tym, ze mozno by sme mali aj pekny zivot bez deti ale mozno aj nie prese pre to, co pises.
pridem a poriesime 🙂
@anonym_autor Podľa mňa je to brutálne pádny dôvod na rozchod. Ty svoju túžbu máš a keby si ustúpila, skôr či neskôr by sa toto dusno predralo do všetkých oblastí vášho vzťahu a rozpadol by sa. Keby ustúpil on, tak isto by sa cítil on. Ja v okolí poznám 2 takéto prípady, tam sa teda žena rozhodla, že ustúpi partnerovi a budú bez detí. Pekne si žili, až kým jej v 45tke nepovedal, že on vlastne deti chce, len asi ich nechcel s ňou. Opustil ju. Vieš si predstaviť tú zradu a bolesť. Druhý prípad, kedy to ukončili približne v tvojom veku, možno neskôr a tá žena našla kompatibilné ho partnera a majú deti.
Ale musí to byť neskutočne bolestivé. Aby ešte raz neľutoval on. Tebe prajem veľa šťastia, aby sa Ti tvoj sen a túžba splnili. Posielam aspoň objatie.❤️🩹Raz každá bolesť buď prebolí alebo minimálne už nebude bolieť tak, ako prvý deň.
Je to velmi vazny dovod a ak sa nezhodnete, tak rozchod je na mieste.... ty mas par kratkych rokov na to byt este mamou, on saa moze rozhodnut aj o 10-15-20... rokov...a tebe tie zdrave vajicka nikto nevrati...takych pripadov poznam viac ako dost. .
@anonym_autor A je pre teba ta potreba mat dieta viac nez tvoj vztah s partnerom? Ak ano, tak si urobila dobre.
Dobre si urobila, on ma času kopec ale ty nie
@anonym_autor Podľa mňa je to brutálne pádny dôvod na rozchod. Ty svoju túžbu máš a keby si ustúpila, skôr či neskôr by sa toto dusno predralo do všetkých oblastí vášho vzťahu a rozpadol by sa. Keby ustúpil on, tak isto by sa cítil on. Ja v okolí poznám 2 takéto prípady, tam sa teda žena rozhodla, že ustúpi partnerovi a budú bez detí. Pekne si žili, až kým jej v 45tke nepovedal, že on vlastne deti chce, len asi ich nechcel s ňou. Opustil ju. Vieš si predstaviť tú zradu a bolesť. Druhý prípad, kedy to ukončili približne v tvojom veku, možno neskôr a tá žena našla kompatibilné ho partnera a majú deti.
Ale musí to byť neskutočne bolestivé. Aby ešte raz neľutoval on. Tebe prajem veľa šťastia, aby sa Ti tvoj sen a túžba splnili. Posielam aspoň objatie.❤️🩹Raz každá bolesť buď prebolí alebo minimálne už nebude bolieť tak, ako prvý deň.
@enmery dakujem za povzbudenie❤
Napr ja za muzske pokolenie by som povedal ze to bolo zle rozhodnutie. Ale vysledok sa dozvieme za 20-30 rokov.
Napr ja za muzske pokolenie by som povedal ze to bolo zle rozhodnutie. Ale vysledok sa dozvieme za 20-30 rokov.
@alkoholik lebo?
@anonym_autor prečo chceš hľadať niekoho ako je on? Hľadaj takého, s ktorým sa zhodnete v dôležitých otázkach. Tento to zjavne nebol.
@alkoholik preco zle? on deti nechce, mozno teraz, mozno nikdy, mozno v case kedy ona bude za zenitom, ona po 3 rokoch vo veku 35 dieta chce... to je kazdy dost inym smerom... ona ma jednu z poslednych sanci na dieta, on este kopec casu, dieta moze plodit do smrti... za mna spravne rozhodnutie
@anonym_autor prečo chceš hľadať niekoho ako je on? Hľadaj takého, s ktorým sa zhodnete v dôležitých otázkach. Tento to zjavne nebol.
@bomba36 mala som na mysli povahou, spravanim
@anonym_autor znova - neupínaj sa na ex a nerob si z neho vzor do ďalšieho vzťahu, lebo to vo väčšine prípadov nedopadne dobre.
@anonym_autor akokolvek sa veci vyvinu, pamataj, ze nemas co lutovat ked si sa dnes rozhodovala o tazkej veci na zaklade tych informacii, ktore si mala dnes.
Nesmies si neskor vycitat , ze si nevedela nieco, co dnes proste nevies.
Dnesna doba s tym ako suvisi? Super partneri a nahovno partneri existovali vzdy.
Skus sama pre seba zodpovedat otazky:
V com bol tento partner skvely? Co take mi daval, co neviem dat sama sebe?
Ak "skoncim" sama, preco je to zle? Co to vypoveda o mne?
Co ma robi ozaj stastnou? Co mi da materstvo? Co bude na materstve najlepsie? Co najhorsie?
Co planujem robit preto, aby som sa stala mamou?
@anonym_autor mas teraz cas a priestor lepsie sama sebe rozumiet a zistit co ta najviac laka na materstve, coho sa v zivote naozaj najviac bojis, co by si chcela na sebe zmenit, atd. ...Partnerov mozes popritom dalej hladat, randit, aj cez zoznamky.
Tvoj byvaly sa sam tiez musi uprimne pozriet na svoje tuzby a plany a rozhodnut, co teda on vlastne chce. Ak naozaj nechce byt rodic, a ty ano, zrejme teda lubostny vztah by bol tazky. kamaratmi ostat mozete, ak si stale mate vela co dat.
najhorsie je, ze prevazne taketo pripady koncia tak,ze ty ostanes bez dietata a on si zalozi rodinu -ale prajem aby to nebol tvoj pripad...
@anonym_autor podla mňa tiež rozumne a opodstatnené rozhodnutie. Či sa ti podarí mať rodinu nikto nevie, nezabezpečí. V každom prípade si tomu dala šancu, aj keby to nevyšlo. A to je viac než dosť. Je to v podstate v tejto chvíli všetko, čo si pre to mohla urobiť. Skus sa trochu neskôr informovať aj o možnosti o mrazení vajíčok, keby niečo.
Inak ja som sa tiež rozišla po dlhom vzťahu v 35ke (snažili sme sa o dieťa, nevychádzalo, dôvod rozchodu bol však iný). Partnera som tak skoro nechcela, ale par mesiacov i tak našla. Par mesiacov pred 40 som porodila zdravú dcérku (s pomocou IVF).
@anonym_autor a kto koho nechal?
Kamaratka tak 10r dufala ze chlap zmeni nazor a bude chciet dieta. V 40tke do vzdala. On do polroka po rozchode mal novu babu a dieta na ceste. Ona uz dieta nema.
@anonym_autor a kto koho nechal?
Kamaratka tak 10r dufala ze chlap zmeni nazor a bude chciet dieta. V 40tke do vzdala. On do polroka po rozchode mal novu babu a dieta na ceste. Ona uz dieta nema.
@anonym_8dbff8 po dlhych uvahach to bolo take obojstranne, hoci ani jeden to nechcel
@anonym_90f338 ked sme sa zoznamili bolo to jasne ano, mali sme o tom debaty, teraz ked by sme uz do toho mohli ist zmenil nazor, ze on to tak vlastne neciti a deti nikdy nechce a asi ani nechcel len sa to snazil potlacit v sebe
@anonym_autor a ako sa k tomu stavia on? Lebo je nefér voči tebe ak deti zrejme nikdy nechcel a iba to v sebe potláčal. Lebo vravíš, že inak bolo všetko vo vašom vzťahu super, tak má sebareflexiu a je mu zrejmé, že ťa možno obral o šancu mať deti? Je mu to ľúto?
@anonym_autor Zober si,ze by si ostala s nim a nemali by ste deti. Co ak by ta opustil a ostala by si sama? To by si horsie znasala. Takto je to ako ma byt. Vsetko sa pre nieco deje. Horsie je ostat na mieste a potom si to vycitat.
@anonym_autor muz ktory s tebou nechce dieta ta nemiluje. Takze radšej ostať sama a bezdetná ako s niekym kto by ma aj tak časom opustil, alebo bol so mnou zo zvyku. Nestal ti za to a máš ho zidealizovaneho. Mozno s odstupom času sa ti začnú otvárať oci
Ja som sa rozviedla po viac nez desiatich rokoch. Tiez som mala 35. My sme deti chceli obaja. Ale dlho sa nedarilo a on potom uz "nechcel ísť hlavou proti múru."
Tak sme stáli pred ultimátom. Vybrala som si svoje budúce dieťa. Teda aspoň nádej naň.
Teraz mám 39 rokov, ešte lepšieho muža, máme ročnú dcérku a neľutujem nič. 🩷
Keď som sa odhodlávala, povedala som si, že osudovú lásku môžeš nájsť kedykoľvek, aj v 80tke. Ale na dieťa máš už len pár rokov.
@anonym_autor Presne take typy muzov, co tvrdia ako nechcu deti v ziadnom pripade si do roka od rozchodu zbalia taku, ktorej urobia dieta. Vratane mojho ex a dalsich, o ktorych viem. Nemas co lutovat. Do zivota ti vstupi ten pravy a budes mat aj dietatko, bez prosenia a presviedcania. Muzi si neuvedomuju, ze zeny su limitovane vekom a plodnostou. Oni su frajeri, pretoze si mladsou urobia dieta aj po 50.

Je to padny dovod