icon

Neustále hádky s manželkou bez vyriešenia

16. sep 2025

Čaute baby, mám s manželkou taký "problém", a to keď vzikne hádka, tak nekončí tým, že sa niečo vyrieši. Manželka ma vždy tlačí do jej videnia situácie a cez to už nejde vlak. A to nehovorím o tom, že to nechce riešiť ústnou cestou, ale uprednostňuje si písanie... Keď to chcem riešiť ústne, tak je ticho a že ona už nemá čo riešiť. Ako príklad uvediem krivdu na mojej strane. Mám aj druhý job, aby sme dokázali nejak normálne žiť a mohli ísť s deckami na dovolenku, avšak má problém mi na tento flexijob dávať priestor 🙂 unavuje ju byť s deťmi a riešiť tie dedske konflikty, stále s tým kalkuluje, kto je koľko s deťmi a podobne.Keď potrebuje peniaze a už nestačia naše dve výplaty, tak zahlási, že som predsa živiteľ rodiny. Áno, prinášam do rodiny 3/4 príjmu, manželka zvyšok. Svoj druhý job robievam po nociach ked deti spia a niekedy si aj prenajmem kancel mimo domu na pár hodín, s čím má problém, že nie som doma večer. Naposledy sa ma pýtala, či už mám vyplatené nejaké faktúry (potrebovala peniaze) a keď som jej povedal že ešte nie, tak mi vyčítala čo som robil tie večeri. A také samé výčitky a obviňovanie, zbavovanie sa zodpovednosti.
k tej hadke.. mal som ísť pracovať do terénu, kde som aj 12 hodin na nohach a uz par dni predtym to zľahčovala a že veď idem tam bez deti takze idem oddychnuť a už to ma vyprovokovalo, lebo pre mna to žiadny oddych nie je. Ona sa na to hlasne urazila, že nech idem aspon na tyzden prec, ze ona moje peniaze nepotrebuje, že ju ponizujem a ze su aj ini chlapi na svete, ktori ju ocenia a skončilo to vyhrazkami o rozvode... Ak nevidite suvis medzi témou a argumentmi, tak ani ja. A to je ten problém. Ked začnem hádku, lebo ma už niečo taktoštve, tak vždy to skončí na tom, že ju zanedbavam a že jej ničim sebavedomie. Keď to aj obrátim, že chcem riesit to ako sa ku mne správa, tak tam vraj nemá čo riešiť a zas ide odznova (zabedbavam ju, alebo vytiahne stare hriechy). Ked sa problem zahrabe pod koberec, tak to tam zastane a ja sa potom neviem pretvarovat že jej podme sa objimať, keď je tam niečo nevyriešené, čo stále bolí.. Čo to je? zámer alebo nejaka porucha? Ako to prebiť.

Strana
z2
negymama
16. sep 2025

ty mas privela prace, ona privela casu s detmi. Tak nech si ona najde nejaky job, privyrobi a ty budes za ten cas s detmi.
No a bude spokojna...alebo aj nie.
Ja sama mam 4 deti a velmi dobre viem ako vedia unavit a vystavit cloveka. Ale zase som velmi dobre chapala aj muza, ze uzivit velku rodinu, mat pracu co je dobre platena ale je tam viac stresu, nadcasov, zodpovednosti atd.
Skuste komunikovat otvorenejsie ohladom casu a financii.
Ked sa ustne hadate, tak jej daj na papier...kolko zarabas v hlavnom zamestnani, kolko vo vedlajsom jobe, kolko to chce casu, namahy.
a nech si ona vyberie z variantov...viac casu na rodinu, odbnremenenie od deti, zaroven menej penazi, alebo naopak.
Neda sa mat vsetko.

alebo este sa da znizit ziv. standart, setrit, nechodit na drahe dovolenky.
a take tie podpasovky. ze co si robil tie vecery?...tak jej posli kazdu hodinu selfie, ako sedis nad pracou..😎

By som ju zahrnula faktami, faktami faktami. Tieto emocne vycitanky su najhorsie.

anonym_375d5c
16. sep 2025

@anonym_autor manželka pracuje?

0silvia0
16. sep 2025

@anonym_autor tvoja žena je nezrelá osoba, háda sa len preto, aby sa hádala a niečo si dokazovala. Hádky nevedú k ničomu, tak sa s ňou nehádaj a skús sa jej vecne vždy spýtať, ako si predstavuje riešenie situácie. Či je schopná oželieť peniaze navyše a keď jej bude chýbať, či sa vie vzdať dovoleniek. Že ok, ty sa budeš viac starať o deti, ale dovolenky a nadštandard nebudú.
Inak mi to trocha pripomína histerionsku poruchu osobnosti, pozri, či to na ňu nesedí.

earlgrey
16. sep 2025

Žiarli...a chorobne...lebo si dovolíš po večeroch nebyť doma...a všetky tie nezmyselné hádky pramenia zo žiarlivosti...má dôvod žiarliť?

autor
16. sep 2025
@anonym_375d5c

@anonym_autor manželka pracuje?

@anonym_375d5c manželka pracuje. Takže @negymama - nie je to o tom, že je len s detmi a ja nie.. pracuje a má priestor na sebarealizaciu. Takisto ju podporujem, aj ked bola na materskej, v tom aby mala hobby a ine aktivity mimo domu. Nikdy som nic nepovedal, ked sla niekam vypnut. Bohuzial opacne to tak nie je čo je ale iná téma...
S detmi trávim celé večere, od narodenia som prítomný otec. Pracujem, až keď zaspia!! Nedovolila by mi robiť a preto ked nestiham, tak musim vynimocne pracovat mimo domu co sa presuniem z prvej prace do inej prace (vidi cez GPS kde som). Ale ide mi o tu hádku, že sa nerieši problém a skutocny dovod danej vymeny nazorov. Stále to končí ňou a tým istým - že nie som k nej vášnivý a také predstavy ako keby sme včera začali chodiť. Je to aj všetko pekné ale keď je naštrbená dôvera kvôli tomu dennému zaobchádzaniu, tak ma to nepustí ďalej.

anonym_ed8c59
16. sep 2025

mne sa javí ako nezrelý jedinec, proste sa zasekla niekde v puberte

anonym_f53722
16. sep 2025

Jezis čo by iné dali za takéhoto chlapa! Čo od hádky nezdrhne a chce komunikovat. Ja ta nejdem velebiť, ale toto málokedy vidieť ze niekto konečne chce veci riešiť a hladat riešenie, nie len zamiesť pod koberec a čakať kedy to vybuchne po rokoch.
Chápem aj ju, viem ako vedia deti vyšťaviť. Ale tak keď jej nevyhovuje byt doma s detmi a peniaze potrebujete, tak nech si aj ona najde brigádu a ty sa zatiaľ postaras, zarobí ona. Keď sa jej nepáči ze trávi s detmi veľa času. Alebo nech si najde lepšie platenú prácu

simona92101
16. sep 2025

@anonym_autor ma ona aj nejaky cas ore seba?mimo deti,domacnosti a prace?ze dakam vypadne?mas aj ty?popripade chodite dakam spolu bez deti?na jednu stranu ju chapem,sibe jej doma,asi je vyhoreta zo vsetkeho.na tu druhu-chapem aj teba..

anonym_375d5c
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_375d5c manželka pracuje. Takže @negymama - nie je to o tom, že je len s detmi a ja nie.. pracuje a má priestor na sebarealizaciu. Takisto ju podporujem, aj ked bola na materskej, v tom aby mala hobby a ine aktivity mimo domu. Nikdy som nic nepovedal, ked sla niekam vypnut. Bohuzial opacne to tak nie je čo je ale iná téma...
S detmi trávim celé večere, od narodenia som prítomný otec. Pracujem, až keď zaspia!! Nedovolila by mi robiť a preto ked nestiham, tak musim vynimocne pracovat mimo domu co sa presuniem z prvej prace do inej prace (vidi cez GPS kde som). Ale ide mi o tu hádku, že sa nerieši problém a skutocny dovod danej vymeny nazorov. Stále to končí ňou a tým istým - že nie som k nej vášnivý a také predstavy ako keby sme včera začali chodiť. Je to aj všetko pekné ale keď je naštrbená dôvera kvôli tomu dennému zaobchádzaniu, tak ma to nepustí ďalej.

@anonym_autor manželka s tebou krásne máva. Asi je načase buchnut po stole a povedať jej na rovinu, že stačilo. Ze si ochotný sa s ňou dohodnúť, spísať, ako si ty predstavuješ ďalší život s ako ona, hádam sa niekde stretnete. Ak nie, od 1.10. rusis druhu prácu, budeš viac s deťmi a nech sa páči na dovolenku môže zarábať ona. Okrem toho sa plánuješ venovať dva krát týždenne svojim záľubám. Ona priestor na to má, ty nie. A nechceš už viac pocut vyhrážanie sa rozvodom. Nech si dobre uvedomí, čo rozpráva. Brali ste sa preto, že ste sa ľúbili, chceli vytvoriť rodinu a vychovávať deti. Nemáte vážne problémy, tak nech nerobí zbytočne dusno. A nech si uvedomí, koľko by mala voľného času a peňazí, keby ste sa rozviedli

autor
16. sep 2025
@anonym_f53722

Jezis čo by iné dali za takéhoto chlapa! Čo od hádky nezdrhne a chce komunikovat. Ja ta nejdem velebiť, ale toto málokedy vidieť ze niekto konečne chce veci riešiť a hladat riešenie, nie len zamiesť pod koberec a čakať kedy to vybuchne po rokoch.
Chápem aj ju, viem ako vedia deti vyšťaviť. Ale tak keď jej nevyhovuje byt doma s detmi a peniaze potrebujete, tak nech si aj ona najde brigádu a ty sa zatiaľ postaras, zarobí ona. Keď sa jej nepáči ze trávi s detmi veľa času. Alebo nech si najde lepšie platenú prácu

@anonym_f53722 Vieš čo, nie som idealny komunikator a povedal by som že sa hadkam radsej vyhybam.. ale obcas uz nevydrzim a vzdy to dopadne že sa v ramci hadky otvorí uplne ina téma, ktorú chce ona, v ktorej ma postaví do uplnej inej role. A toto ma štve... Inak by som asi tiež radšej tieto vojny neriešil, ako každý chlap.
A stokrat som povedal, že kludne moze ona zarobit tolko ako ja. Deti su cely den v skolke. Domace prace robime 50/50.
A chodime mimo domu individualne (skor ona, ako ja 🙂) a aj spolu bez detí, viackrat do roka (bez mojej druhej prace by sme si to nemohli dovolit mimochodom)....

autor
16. sep 2025
@anonym_375d5c

@anonym_autor manželka s tebou krásne máva. Asi je načase buchnut po stole a povedať jej na rovinu, že stačilo. Ze si ochotný sa s ňou dohodnúť, spísať, ako si ty predstavuješ ďalší život s ako ona, hádam sa niekde stretnete. Ak nie, od 1.10. rusis druhu prácu, budeš viac s deťmi a nech sa páči na dovolenku môže zarábať ona. Okrem toho sa plánuješ venovať dva krát týždenne svojim záľubám. Ona priestor na to má, ty nie. A nechceš už viac pocut vyhrážanie sa rozvodom. Nech si dobre uvedomí, čo rozpráva. Brali ste sa preto, že ste sa ľúbili, chceli vytvoriť rodinu a vychovávať deti. Nemáte vážne problémy, tak nech nerobí zbytočne dusno. A nech si uvedomí, koľko by mala voľného času a peňazí, keby ste sa rozviedli

@anonym_375d5c trochu silácke reči 🙂 ale podpisujem.. tým, že mám dlhodobé zmluvy nie je možné seknut za jeden deň. Hlavne ked si roky budujem svoje meno.

sisska96
16. sep 2025

Sebecká hysterka a manipuluje. Trošku treba buchnúť na stôl a nie skákať ako píska

autor
16. sep 2025

Deti sú celkom veľký pain. Paradox je, že moja manželka robí všetko preto, aby boli deti čo najviac doma 🙂 zo školky ich vyzdvihuje najskôr ako sa dá. začali tam spávať, až keď sa inak nedalo a podobne. Popritom story ktoru som pisal, že ju to obťažuje (čo ale neprizná) a cez deti manipuluje.

0silvia0
16. sep 2025
@anonym_autor

Deti sú celkom veľký pain. Paradox je, že moja manželka robí všetko preto, aby boli deti čo najviac doma 🙂 zo školky ich vyzdvihuje najskôr ako sa dá. začali tam spávať, až keď sa inak nedalo a podobne. Popritom story ktoru som pisal, že ju to obťažuje (čo ale neprizná) a cez deti manipuluje.

viestta
16. sep 2025

@anonym_autor musi si aj ty vytriedit v hlave co je tvoja priorita. Tyzdnova dovolenka navyse alebo cas, ktory stravis s detmi a manzelkou mimo tej dovolenky. Ked robis po nociach, tak manzelka je sama (v posteli?). Ani sa jej necudujem, ze si pripada ako slamena vdova. Peniaze nie su vsetko.

anonym_375d5c
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_375d5c trochu silácke reči 🙂 ale podpisujem.. tým, že mám dlhodobé zmluvy nie je možné seknut za jeden deň. Hlavne ked si roky budujem svoje meno.

@anonym_autor prečo silacke reči? Manželka si dovolí len toľko, koľko jej dovolíš ty. Robí si s tebou absolútne co chce, toto nie je partnerský vzťah. Silne mi pripomína ex môjho muža, keďže píšem o ex, tak je jasné, ako to medzi nimi skončilo. Len deti už boli väčšie. Jasne ze sa snažila cez deti manipulovať ďalej aj po rozvode, ale neuspela. Deti už boli natoľko veľké, že ich našťastie neopila rozkom.

januska12323
16. sep 2025

Chceš s takou hysterkou žiť celý život? Mne sa zdá, že sa až príliš snažíš a jej je to úplne jedno. Bude sa hádať aj keby si zaplatil upratovačku s pestúnkou dokopy.

autor
16. sep 2025
@viestta

@anonym_autor musi si aj ty vytriedit v hlave co je tvoja priorita. Tyzdnova dovolenka navyse alebo cas, ktory stravis s detmi a manzelkou mimo tej dovolenky. Ked robis po nociach, tak manzelka je sama (v posteli?). Ani sa jej necudujem, ze si pripada ako slamena vdova. Peniaze nie su vsetko.

@viestta tak ti poviem, že nie som ten, ktorý bazíruje na dovolenke haha 🙂 ver mi, že tyzden dovolenky s malymi uplakanymi detmi nie je mojim snom. Ale tak chcem aby mali zážitky, ten urobim všetko pre to.
A nepracujem každy večer/noc, na to nemam energiu, preto sa snažím viac presadit pracu mimo domu, kde urobím veci rýchlejšie, lebo nikto nevyrušuje a večer ked sa ide spat a oddychovat, som doma k dispozícii všetkým 🙂 Naozaj by som radšej večer robil niečo iné.
Ale téma bola niečo iné. Moja robota bola len príklad.

viestta
16. sep 2025
@anonym_autor

@viestta tak ti poviem, že nie som ten, ktorý bazíruje na dovolenke haha 🙂 ver mi, že tyzden dovolenky s malymi uplakanymi detmi nie je mojim snom. Ale tak chcem aby mali zážitky, ten urobim všetko pre to.
A nepracujem každy večer/noc, na to nemam energiu, preto sa snažím viac presadit pracu mimo domu, kde urobím veci rýchlejšie, lebo nikto nevyrušuje a večer ked sa ide spat a oddychovat, som doma k dispozícii všetkým 🙂 Naozaj by som radšej večer robil niečo iné.
Ale téma bola niečo iné. Moja robota bola len príklad.

@anonym_autor no ale tvoja druha robota je jednou z pricin vasich problemov

anonym_343e9f
16. sep 2025
@viestta

@anonym_autor no ale tvoja druha robota je jednou z pricin vasich problemov

@viestta ty musíš zase múdrovat? Pochopila si vôbec túto tému?

majlo1234
16. sep 2025

Aj spravne hadat sa musi clovek naucit. Ale poradit neviem, my s muzom sme konstruktivnu hadku este nemali

muzula
16. sep 2025

Trochu to poznam a naozaj sa neda nic vyriesit s clovekom, ktory na argument "ty robis/nerobis to a to" odpoveda niecim uplne nesuvisiacim. Mozno by som skusil kazdu takuto hadku riesit tak, ze zacnes ty stylom "OK, podme toto vyriesit hned teraz a aby sme sa sustredili len na tento problem a neodbacali, tak si ho napisme na papier". Pokial ale naprotivok nechce naozaj riesit problem kvoli ktoremu hadka vznikla a je to naopak (problem bol len zamienka k hadke), tak potom asi len nejaky vztahovy poradca ktory jej jasne vysvetli, ako sa riesia konflikty. Ale nikde nie je zaruja, ze to bude akceptovat.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
anonym_674dce
16. sep 2025

@anonym_autor prestaň s druhou prácou, majte menej peňazí, šetrite, buď viacej so ženou, pekne s ňou komunikuj, pochval ju, venuj sa detom, choďte spolu na ihriská, na finančne nenáročnú zábavu, do prírody, na zmrzlinu a tak. Ber si viacej deti na starosť. Čo viacej poradiť. Žena už povedala, čo ju trápi, tak počúvaj. Keď ešte má záujem s tebou komunikovať a držať rodinu. Keď už nebude nič hovoriť, ani sa zlostiť, tak jej vzťah ku tebe je na bode mrazu.

0silvia0
16. sep 2025
@anonym_674dce

@anonym_autor prestaň s druhou prácou, majte menej peňazí, šetrite, buď viacej so ženou, pekne s ňou komunikuj, pochval ju, venuj sa detom, choďte spolu na ihriská, na finančne nenáročnú zábavu, do prírody, na zmrzlinu a tak. Ber si viacej deti na starosť. Čo viacej poradiť. Žena už povedala, čo ju trápi, tak počúvaj. Keď ešte má záujem s tebou komunikovať a držať rodinu. Keď už nebude nič hovoriť, ani sa zlostiť, tak jej vzťah ku tebe je na bode mrazu.

@anonym_674dce prestane s druhou prácou a žena mu bude vykrikovať, že on je živiteľ rodiny, má sa starať, aby im nič nechýbalo. S ľuďmi tohoto razenia sa nedá ani tak ani tak, dôvod na hádky si vždy nájdu.

negymama
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor chapem, no ja som mzslela, ze ide o frustrovanu matku na materskej a muza vecne v praci.
takto ked aj ona pracuje a ty sa venujes aj detom , kolko sa da, tak ide zrejme o nieco ine.
Ja do nej nevidim...ci je len rozmaznana a narocna na pozornost, alebo len ziarli. Su taki partneri, muzi aj zeny, co chcu aby sa im ten druhy venoval 100percent, neustale bol pohotovy, vrely, neustale sa zaoberal nimi. Mne pride ze ona si vynucuje pozornost, a rada robi obet, a tie hadky su len zamienka.

anonym_2f3044
16. sep 2025
@negymama

@anonym_autor chapem, no ja som mzslela, ze ide o frustrovanu matku na materskej a muza vecne v praci.
takto ked aj ona pracuje a ty sa venujes aj detom , kolko sa da, tak ide zrejme o nieco ine.
Ja do nej nevidim...ci je len rozmaznana a narocna na pozornost, alebo len ziarli. Su taki partneri, muzi aj zeny, co chcu aby sa im ten druhy venoval 100percent, neustale bol pohotovy, vrely, neustale sa zaoberal nimi. Mne pride ze ona si vynucuje pozornost, a rada robi obet, a tie hadky su len zamienka.

@negymama veď píše v úvodnom príspevku, že žena pracuje a dostáva výplatu

negymama
16. sep 2025
@anonym_2f3044

@negymama veď píše v úvodnom príspevku, že žena pracuje a dostáva výplatu

@anonym_2f3044 nevsimla som si ten udaj, bola som nepozorna.

viestta
16. sep 2025
@anonym_343e9f

@viestta ty musíš zase múdrovat? Pochopila si vôbec túto tému?

@anonym_343e9f ano, pochopila. Problemov bude viac, nielen tie,ktore uz boli spomenute

anonym_fa59a3
16. sep 2025

@anonym_autor Skús jej povedať, keď sa bude vyhrážať rozvodom, že dobre tak sa rozvedieme. A uvidíš, čo ti povie. Môže byť rada, že sa snažíš zarobiť viac a robiť v noci, aby si sa mohol venovať rodine. Vysvetli jej, že nemôže mať všetko. Navrhni jej, že nech si teda ona nájde brigádu a ty budeš s deťmi a ona bude na brigáde oddychovať.

Strana
z2