icon

Neustále problémy s manželovou ex

27. feb 2023

ahojte, ach ja ani neviem ako mam začat tento príspevok ale potrebujem to niekde zo seba dostať a hlavne ma zaujíma čo by ste vy na mojom mieste robili/nerobili. som mamičkou na meterskej mam 11 mesacnu dcerku a manzel ma z predchadzajuceho vztahu 7 rocnu dcerku v striedavej starostlivosti. s manzelom som sa zoznamila ked mala jeho dcerka tri roky a od zaciatku som si ju velmi oblubila lebo je to mile zlate sikovne dievcatko, vytvorili sme si kamaratsky vztah kedze je u nas pomerne casto a mam ju rada akoby bola moja vlastna ale samozrejme nesnazim sa jej nahradit mamu ani nic podobne,.a tym ze sa jej venujem hram sa s nou rozpravame sa si oblubila aj ona mna..no a tu nastava problem ...jej mama totiz o tom nechce ani pocut a nedavno prisla k nam a spustila na mna aj na manzela neskutocny vresk ze preco malu manipulujeme ze sa stale k nam pyta a place ze chce ist k otcovi a k tete monike ze co sme jej tu naslubovali a cim si ju kupujeme,,ze cele dni nic ine nepocuva len ze chce ist malá k nam..tak sme sa jej snazili pokojne vysvetlit ze nic take nerobime len sa s nou normalne hrame ideme na ihrisko aleob len tak do mesta uz sme boli aj v divadle aj kine ..na to zacala ze ona nema tolko penazi kedze ostala na dieta sama a ani vyzivne nema takze ona si ju nemoze dovolit brat hore dole ako my po zabavach a mame s tym laskavo prestat lebo poda ziadost o zverenie to jej vychovy a manzel malu uvidi raz za mesiac cez vikend..a hlavne sa pustila do mna ze ja nemam prehnane okolo malej skakat ze ci nestaci ze som jej rozbila manzelstvo ( s muzom som sa zoznamila ked bol uz takmer rozvedeny ale nevadi). ..tak sa jej pytam ci ako mam malú ignorovat ked k nam pride alebo ako co mam robit aby bolo dobre tak odvrkla ze hej a tresla za sebou dverami..ja viem ze nie som malej matka ale to teraz ked bude si chcet somnou kreslit alebo aby som ju zobrala niekam na zmrzlinu mam jednoducho jej povedat ze nie lebo mama si to nepraje?..neviem poradte mi prosim..

autor
27. feb 2023

@panelacikova ale nie som si ista ci toto je o peniazoch..z jej strany

autor
27. feb 2023

@zuzanockamt ja nikoho nekradnem..nechapem tento utok z vasej strany fakt..

aristka
27. feb 2023

@zuzanockamt takze oni si uroba dieta ,lubia sa a pre sibnutu ex si ju nema zobrat ? A ked sa mu nieco stane ,dedit bude kto ? Vdovské ...Odporucam ti urcite psychologa ,ci psychiatra .

oldcountryroses
27. feb 2023

@zuzanockamt trochu silne slova ze votrela do života a začala sa hrať na matku, nie? Ak vlastna matka straca dceru, nie je to preto ze macocha je k nej dobra a mila, ale preto, ze matka nevie prekusnut co sa stalo a zlosť si vybija na kazdom okolo seba. Keby bolo viac takýchto dobrych macôch.

zuzanockamt
27. feb 2023

@aristka Mne psychológa netreba. Názor som napísala. Rozvedený by pre mňa ako partner do úvahy neprichádzal.

aristka
27. feb 2023

Ja by som ju blokla .Je chore co tu pise az to zneje ,ze je to ta jeho ex.

panelacikova
27. feb 2023

autorka, vidím 3 možnosti:
1. dohodnúť sa s bývalou na fér pravidlách. a to v zmysle, že partner jej bude pravidelne prispievať nejakou čiastkou, pričom matka bude môcť za tie peniaze uhradiť či už kino alebo výlet im obom (keby nemala dieťa, nemusí ísť do kina ani matka, asi rozumieš, ako to myslím). pre vás by šlo možno o fakt symbolickú čiastku a ona by nemohla viac vykrikovať, ako ona na to nemá a vy áno....
2. už spomínaný psychológ, spoločné (ich) sedenia a riešenie situácie
3. dieťa do výhradnej starostlivosti. buď otca alebo matky. dieťa pendluje hore-dolu, je zmätené, u vás sa cíti lepšie, lebo máte kompletnú rodinu a matka tým stráda (česky povedané). doma je potom problém, lebo dieťa robí cirkusy, že chce ísť k otcovi. je to aj pre matku veľmi ťažká situácia. vo vašom prípade tá striedavá starostlivosť nie je v prospech dieťaťa, bohužiaľ.

aristka
27. feb 2023

@zuzanockamt to je tvoj problem ,ty si tirz rozvedena ,ale pisat niekomu ,ze jej kradne dieta a ine blaboty ,fakt sorry ,ale to je trochu moc...

zuzanockamt
27. feb 2023

@aristka Ja nie som rozvedená. To máš odkiaľ takú hlúposť.

dianka555
27. feb 2023

@autorka. Šťastie pre ňu že byt bol jej, ak si ho kúpila aj keď starší ale bol. Možno ho zdedila, ale tu prerabku robil hádam aj pre dcéru, jeho dieťa tam býva. Či to robil pre seba? A aká je suma prerabky? Ty tiež teraz bývaš v byte aj za jeho peniaze v podnájme to je ako keby platil prerábku ale v inej forme. Poznáme len opis z tvojej strany.

dididudu
27. feb 2023

Môj názor je že ex žiarli, žiarli že je malej u vás lepšie a boji sa toho že mala jej bude doma vyvádzať a dožadovať si vás a nedaj Boh že to dopadne až tak že bude chcieť bývať u vás.. žiarli že ona nikoho nemá a jej ex je šťastne ženatý má ďalšie dieťa rodinu atď... Nevie to prezgriet, nievie sa s tým vyrovnať

komplikovana
27. feb 2023

mila autorka, ja by som na tvojom pristupe k malej nic nemenila. Podla mna sa vobec nesnazis robit nahradnu matku. Ja by som sa spravala rovnako. Deti za rozvod rodicov nemozu. Tieto veci nech si poriesi manzel s nou. Podla toho co opisujes, je mozne, ze ex nespracovala rozvod. Ako matka "samozivitelka" sa musi obracat a svoju nervozitu prenasa aj na dieta. Preto je malej u vas lepsie, co je logicke - kto ma rad krik? Nikto. U dietata je to jednoduche - kricanie = nema ma rada.

panelacikova
27. feb 2023

@dianka555 výborný postreh. obzvlášť, ak v ňom nejaké tie roky býval aj on... nebyť bytu, tiež by hradili nájom...

madeline1
27. feb 2023

no tak po prve takmer rozvedeny znamena, ze nebol rozvedeny a druha vec, ze otec nemoze viac prispievat, aby i mama mohla ist s malou trebars do kina? co sa tyka tych stretnuti s malou, otec ju moze tiez navstevovat, nemusi byt teda u vas kazdy vikend. cize ano, venujte sa jej, ale s ohladom na matku a smutne je, ze sa rozviedol, ked mala bola batola, mozno ho stacilo odmietnut...

autor
27. feb 2023

@dianka555 prerabka stala cca 20 000 eur pokial viem

autor
27. feb 2023

@madeline1 uz bol rozvedeny..rok po ich rozvode sme sa my zoznamili..necitate co pisem?

kristinapetronela
27. feb 2023

Nerieš ...určite nemen vzťah k malej . Ona dobre vie žlto je jej maminka .ale tak vzacna si aj ty teraz ...ju to prejde a zas len to je super ,že máte taký parádny vzťah .veď nech sa k vám pýta .to už si ona musí vyriešiť

autor
27. feb 2023

@madeline1 a co to znamena venujte sa s ohladom_?..malá ked pride hned ku mne bezi a zacne mi rozpravat co ma nove co robili v skole a v podstate sama chce somnou byt, pomahat mi s babatkom, chce mi pomahat aj v kuchyni alebo ked nieco robim, je velmi zvedava cize neustale sa ma nieco pyta ..potom ked mne moja mala zaspinka tak donesie pastelky ci si s nou nakreslim nieco?..tak co znamena s ohladom na matku?..ako to ma vyzerat v praxi?..

madeline1
27. feb 2023

v zatvorke prispevku je uvedene ,, (s muzom som sa zoznamila ked bol uz takmer rozvedeny ale nevadi)"

autor
27. feb 2023

@madeline1 ano a hned podtym som to opravila..ked si pozriete hned moj komentar pod prispevkom

dianka555
27. feb 2023

Byt ako ex získala? Dedičstvom, zobrala si hypotéku? Odkiaľ mala financie? Okrem prerábky ale boli manželia aj s dieťaťom. Nájom neplatili, ako dlho boli spolu okrem manželstva? Nechal ju keď malá dcérka dva roky. Kde býval ten rok? V podnájme kde bývate teraz , dievča má 7 rokov. Poznáte sa 4 roky, už počas tej doby musela byť údajne hysterická. Či nie?

autor
27. feb 2023

@dianka555 byt dostala do daru od svojej matky predtym boli spolu asi 3 roky potom sa zobrali, ked sa rozviedli prestahoval sa na cas k rodicom potom si prenajal byt ..nie nebola zo zaciatku taka skor bola taka ze mne sa vyhybala alebo ked sme sa stretli tak ma ignorovala ono to cele zacalo asi rok dozadu tak intenzivnejsie..

midori123
27. feb 2023

Velmi tazka situacia… A pre vsetky zucastnene strany. Rozumiem aj tebe aj exke.
Ty mas tu malu uprimne rada a venujes sa jej, co je naozaj skvele. Si stastna, milovana svojim muzom a s krasnym malym babatkom. A ako bonus, mas sikovne dievcatko, ktore je mudre, empaticke a aj ono ta ma uprimne rado.

A teraz ex: nie je zial milovana ziadnym muzom, a ten, koho s najvacsou pravdepodobnostou kedysi milovala a ma s nim dieta, tak ten ju uz nemiluje a nikdy ani milovat nebude. On miluje teba. A to dieta, ktore mu porodila, ta evidentne miluje tiez. A ona ma pocit, ze ju uz ani to dieta nema rado.
Poviem ti, ze ju to musi ku*evsky boliet.

Ked som si predstavila, ze by sa to stalo mne, asi by mi srdce puklo, ak by sme sa s mojim muzom nebodaj rozviedli, on by si nasiel inu zenu a ja by som v podstate musela zacat ,,sutazit” o lasku vlastneho dietata s inou zenou….. akoze pfuuuuuuu
Lebo vies co? Len tie palacinky: tak priznam sa, ze ja tak isto nemam extremnu trpezlivost mat dieta v kuchyni a potom ju nakompletku celu umyvat. No proste nemam na to.
Lenze ja na rozdiel od vasej exky, sa nemusim premahat, pretoze nie som v situacii, ze by som musela sutazit, ktora z nas dvoch je lepsia. U nas chvala bohu ziadna druha nie je. Tym padom som v klude a palacinky si s cistou hlavou spravim sama.

Chapes, o com hovorim?
Ja absolutne neodsudzujem teba a tvoj pristup k tej malej, lebo ten je ozaj pekny, no exky mi je luto…

dianka555
27. feb 2023

@autorka pekne od teba že sa o ňu staráš a venuješ sa jej. Ťažko tebe poradiť, možno si len ďalšia obeť a na vine je tvoj manžel. Poznáme len opis z tvojej strany. Tvojho manžela ani ex nie. Nežijem s vami ani vás nepoznám osobne. Pani môže byť hysterka, nešťastná ale na vine môže byť aj otec deti. Keď predtým bola normálna, mňa by zaujímalo ako sa on ku nej správa keď ti nie si na obzore. Keď nikto nič nevidí. Prispieť finančne by jej mal.

panelacikova
27. feb 2023

@midori123 výstižne napísané 👍

oliviabb
27. feb 2023

@zuzanockamt vy ste dobre mimo, nazory ako zo stredoveku. Ked Vam autorka da otazku, co jej navrhujete robit, neodpoviete a tocite svoje. Strasne tazka energia ide z Vas

cacianka
27. feb 2023

Robíš dobre, vytváras nevlastnej dcére pekne, pokojne a milujuce prostredie. Pokračuj.
To že biomatka žiarli, je jej problém, lebo ona sa nevie svojej vlastnej dcére venovať, nepokrýva jej citové a psychické potreby, veď ich nemusí prejavovať nákupmi drahých darov, platiť furt programy, stačí pár drobných na pastelky voskovky, omaľovánky, pexeso, karty, stolové hry, aj to spoločne varenie, upratovanie, pranie, prechádzky po zákutiach, do prírody, stačí pozorovať kačička,labute, alebo sliepky u susedov. Aktivity zadarmo, alebo pár centov. A ešte keď spomínaš že muž jej prispeje, tak nie je o čom. Keby mala veľmi nízky príjem, veľký nepomer oproti mužovmu , tak súd určí výživné aj pri striedavke.
Radšej muža podpor, aby exke dával nejaké €, ak teda ona má nízky príjem.
To že tu útočia , aká si hnusná a kradnes dieťa, si neber k srdcu, všade sa nájdu kreatúry, len aby ublížili inym

autor
27. feb 2023

@midori123 ja ju tiez chapem a uprimne tiez mam dcerku a neviem si predstavit ze by bola zrazu inde nejaka teta ktoru by mala radsej..alebo teda by sa k nej pytala miesto toho aby bola somnou..ale zas na druhej strane ja si malu nijak nekupujem ani nic podobne..a tiez si neviem predstavit ze k nam pride a ja ju budem ignorovat len preto ze jej matka ma pocit ze jej chcem ukradnut dieta co samozrejme nechcem..co mame robit?..zavriet ju do izby hodit jej tablet do ruky a nechat ju tak cely tyzden ?..ved to sa neda..a pri vacsine aktivit co spolu robime ide ta iniciativa od malej..ze ona chce robit to a to alebo ist von sama navrhne ze podme tam alebo podme urobit toto ..je pravda ze ja mam viac casu kedze som na materksje ale zas ani materska dovolenka nie je to ze si vylozim nohy z pharikom v ruke..tiez mam svoje povinnosti voci svojmu dietatu..a co sa tyka penazi tak ano som za to aby svojej ex kludne prispel manzel ale zas ona tiez pracuje ako veduca v jednej predajni a nezaraba malo ze by si nemohla nic s malou dovolit..napriklad ist raz za cas do kina alebo kupit nejaku hracku..

autor
27. feb 2023

a uprimne neverim ze jej ide o peniaze..jej proste vadim ja ako osoba a myslim si ze aj keby jej muz daval mesacne 1000 eur tak by to nezlepsilo nase vztahy asi..alebo teda jej mienku o mne

cacianka
27. feb 2023

Žiarlivá frustrovaná tapa, nie žeby sa sama snažila vytvárať krásny vzťah so svojou dcérkou, ale vyvádza proti tebe. Mali by ste si s ňou pohovoriť, možno v prítomnosti koliznej, mediátora, a ak bude treba , pohroziť jej že môžete požiadať o zverenie výlučne otcovi, z dôvodu psychickej pohody dievčatka