icon

Neustále problémy s manželovou ex

27. feb 2023

ahojte, ach ja ani neviem ako mam začat tento príspevok ale potrebujem to niekde zo seba dostať a hlavne ma zaujíma čo by ste vy na mojom mieste robili/nerobili. som mamičkou na meterskej mam 11 mesacnu dcerku a manzel ma z predchadzajuceho vztahu 7 rocnu dcerku v striedavej starostlivosti. s manzelom som sa zoznamila ked mala jeho dcerka tri roky a od zaciatku som si ju velmi oblubila lebo je to mile zlate sikovne dievcatko, vytvorili sme si kamaratsky vztah kedze je u nas pomerne casto a mam ju rada akoby bola moja vlastna ale samozrejme nesnazim sa jej nahradit mamu ani nic podobne,.a tym ze sa jej venujem hram sa s nou rozpravame sa si oblubila aj ona mna..no a tu nastava problem ...jej mama totiz o tom nechce ani pocut a nedavno prisla k nam a spustila na mna aj na manzela neskutocny vresk ze preco malu manipulujeme ze sa stale k nam pyta a place ze chce ist k otcovi a k tete monike ze co sme jej tu naslubovali a cim si ju kupujeme,,ze cele dni nic ine nepocuva len ze chce ist malá k nam..tak sme sa jej snazili pokojne vysvetlit ze nic take nerobime len sa s nou normalne hrame ideme na ihrisko aleob len tak do mesta uz sme boli aj v divadle aj kine ..na to zacala ze ona nema tolko penazi kedze ostala na dieta sama a ani vyzivne nema takze ona si ju nemoze dovolit brat hore dole ako my po zabavach a mame s tym laskavo prestat lebo poda ziadost o zverenie to jej vychovy a manzel malu uvidi raz za mesiac cez vikend..a hlavne sa pustila do mna ze ja nemam prehnane okolo malej skakat ze ci nestaci ze som jej rozbila manzelstvo ( s muzom som sa zoznamila ked bol uz takmer rozvedeny ale nevadi). ..tak sa jej pytam ci ako mam malú ignorovat ked k nam pride alebo ako co mam robit aby bolo dobre tak odvrkla ze hej a tresla za sebou dverami..ja viem ze nie som malej matka ale to teraz ked bude si chcet somnou kreslit alebo aby som ju zobrala niekam na zmrzlinu mam jednoducho jej povedat ze nie lebo mama si to nepraje?..neviem poradte mi prosim..

Strana
z8
cacianka
28. feb 2023

@liv1 predviedla sa

mircalla
28. feb 2023

@cacianka Az tak, ze ti tam prida slovo navyse? Nuz neviem, ja take dlhe prispevky na mobile nepisem. Ja si myslim, ze je to taka polopravda cely prispevok...

andreatytler
28. feb 2023

@mircalla Vypadlo jej slovo "rok".
"bol uz takmer rozvedeny" malo byt: "bol uz takmer ROK rozvedeny".
Mne sa to stava casto ze uvazujem rychlejsie ako pisem a myslim si ze som to slovo napisala a potom po sebe citam a chyba mi slovo.

cacianka
28. feb 2023

@andreatytler presne to som písala pár strán dozadu, že iba vypadlo 1 slovko

mircalla
28. feb 2023

@autor Ci uz to tam malo byt, ci nie....Ubrala by som s tymi divadlami a kinami...Inak celkom nerozumiem, ty tam s nou asi nechodis, kedze mas 11mesacne dieta, pises to, akoby ste to robili obaja. Cele to je v 1. osobe mnozneho cisla. Mozno by si mohla byt ozaj o cosi menej iniciativna a prenechat to viac manzelovi, ktory je jej otec. Mozno jej prekaza prave to, ze sa vsade series s prepacenim....Nechcem tym povedat, ze nemas mat s malou dobry vztah, ale respektuj, ze nie si jej matka. Jasne, mozete byt kamosky atd, ale na druhej strane si viem celkom predstavit ten pocit frustracie. To ze je unita a frustrovana je samozrejme jej problem, ale netreba to prehlbovat....Pravdepodobne tam bude este davna nasratost na ex.

mircalla
28. feb 2023

ubita

aristka
28. feb 2023

@mircalla no srať sa jej do života bude cely život a prečo si ho neuziť ,pre frustraciu bio.matky a anonymnych nickov na koňovi?

liv1
28. feb 2023

@cacianka jj 😁🤷‍♀️

mircalla
28. feb 2023

@aristka Vsak len pisem, ze trosku ubrat. Na to, aby mala s malou dobry vztah ma idealne podmienky - dostatok casu, dostatok financii. Pri praci, strese, neodstatku financii ci 1-2 dalsich vlastnych detoch by to zrejme bolo trosku inak.
Nijako sa nechcem zastavat jeho ex, ale nebola by som nadsena, keby mi prislo dieta domov s kopou novych veci a zazitkov, ktore si nemozem dovolit a zakazdym sa mi vzdalovalo. I ked by som si bola vedoma, ze si za to ciastocne mozem aj ja. Niekedy sa tazko bojuje voci niecomu, najma ak vie, ze nema moc sancu. Kazdopadne by sa mala vzchopit a snazit sa si to dieta ziskat, obavam sa, ze je uz neskoro.

veronika1754
28. feb 2023

@mircalla ono aj rozdiel ako matka na to reaguje keď to dieťa príde domov ak by si s ním sadla že poď porozprávaj mi ako bolo, tešila sa s ním že môže zažiť niečo pekné, povedala že ju mrzí že ona nemá takúto možnosť no je rada že to zažíva s otcom, to dieťa by to bralo inak tešilo by sa domov k mame ako jej môže povedať čo zažilo, no ak príde a matka ho okrikuje že nechce počúvať o otcovi len kvôli svojmu problému tak jasné že to dieťa sa domov neteší

mircalla
28. feb 2023

@veronika1754 Ano, to beriem. Ale myslim, ze trosku je chyba na oboch stranach. Netreba to prehanat, ono to ozaj potom vypada, ze si to dieta trosku kupuju.

veronika1754
28. feb 2023

@mircalla áno určite no keďže hlavne asi z matkinej strany bude kvôli emóciám ťažké komunikovať (čo zasa ako chápem lebo každý nevie pod emocionálnym tlakom uvažovať racionálne) tak v podstate to nemá riešenie a vzťahy na oboch stranách sa budú zhoršovať

mircalla
28. feb 2023

@veronika1754 A napriklad tie dary nutne nie su, uplne rozumiem, ze jej to vadi. Nie som za ustavicne kupovanie veci len tak....Tiez si myslim, ze to nateraz nema riesenie. Je tam nateraz cas a financie sa malej plnej venovat, menit to nebudu. Ex ako si pisala neuvazuje racionalne, daky rozumny rozhovor zrejme nehrozi, pretoze si to nevie racionalne osetrit. A to dieta sa jej vzdaluje stale viac. Samozrejme frustrovana a nevrla mama a otec s macochou, co jej robia zabavu, su mili a kupia jej, co chce...niet co riesit

aristka
28. feb 2023

@mircalla dieta potrebuje pokoj a klud a to ,ze sa matks nevie s niecim vysporiadat ju neopravnuje sa spravat ,tak ako sa sprava ,je to jej problem ,ktory si musi vyriesit v sebe a nie tym obtazovat inych a nedajboze ak je pravda ,ze sa venci na vlastnom dietati .

andrea1809
1. mar 2023

@aristka Otazka je, preco maju striedavku? Ak sa poznaju 3-4 roky je velmi zvlastne mat striedavku pri tak malom dietati, vtedy musela mat mala 3-4 roky. Ci s tym vobec matka suhlasila, alebo si to otec vydupal? Poznam x otcov, co si striedavku vybavili cez zastrasovanie, znamosti a prachy.

ljzozv
1. mar 2023

@mircalla autorka nikde nenapísala, že do kina a divadla chodia niekoľkokrát do mesiaca.
Bolo tam , že boli aj tam a aj tam.
Takže prečo by mali ubrať z takýchto zážitkov, len preto, že biomatka je frustrovana a nechce tam ísť s dcérou sama?
Otec bude chcieť s dcérou sa kúpať (do Tatralandie, pozrieť ľadový dóm do Tatier, do Košíc na námestie, dosaď si čo chceš), ale nebudú môcť ísť, lebo matka dieťaťa to nezvláda, že tam dcéra ide a bude sa z toho tešiť malá?
Frustráciu matky chápem, ale mala by mať na mysli hlavne blaho dcéry, nie len svoje...
To máš presne to isté, ako keď ma otec dieťa len cez víkendy, ale matka si vymýšľa choroby, len aby dieťa nedala otcovi, lebo ona sa predsa o dieťa vie postarať lepšie a čo by to dieťa robilo samé bez nej u otca... V preklade nezvláda samotu bez dieťaťa... Je to v poriadku?
Toto je to isté... Tu je čisto a len chýba matky... Mala by ísť k nejakému terapeutovi. Inak sa z toho nedostane von.
A príde mi scestné, aby "macocha" ubrala zo starostlivosti o nevlastnú dcéru... Ako tu poniektoré radili. To ju fakt ma dávať nabok, aby bola nešťastná a časom tam nebude chcieť chodiť a radšej bude zostávať doma s matkou, ktorá sa jej venovať nechce. To už by bolo v poriadku? 🤦‍♀️
Čo je na Tom , že jej mala pomôže s robením palaciniek? To sa malej akože vtiera? Lebo jej dovolí niečo, čo podľa nej nie je až tak strašne ako upratať kuchyňu... ? Toto ma každý nastavené inak.
Ja mám tiež nervy po nálete dieťaťa v kuchyni. Nikdy som. To nemala rada , keď mi pomáhalo, nemala som na to trpezlivosť. Ale teraz si vážim, že sa v kuchyni nestratí, lebo zvláda urobiť nám jesť, aj keď mne sa nedá... Akurát ten poriadok preň nie je tak dôležitý. 🤷‍♀️

mircalla
1. mar 2023

@ljzozv A kde si dosla k zaveru, ze matka ju nikam neberie a nevenuje sa jej?

mircalla
1. mar 2023

@ljzozv Fakt ma zaujima, kde si na to prisla a ako si z nej urobila osobu, ktora na nu serie, nikam ju neberie a nevenuje sa jej? Lebo ja citam len to, ze si financne nemoze dovolit co oni, to automaticky znamena, ze dieta je zavretre stale doma a matka s nou nic nerobi a nevenuje sa jej? Ake ste zle dievcata

ljzozv
1. mar 2023

@mircalla nikde nie je napísané, že si to nemôže dovoliť zaplatiť. Len že to nerobí a zakazuje to otcovi robiť.
A nie nehnevaj sa. Som na Tom finančne nič moc, ale raz za čas dovolím dieťaťu, čo si praje. Ninejnto každý deň, ale raz za čas sa snažím dopriať.
Tu matka nielenže neželá si aby chodil otec s dcérou do kina, ale si nepraje aby s ňou "macocha" robila palacinky.
A prišla som na to rovnako ako ty na svoje predpoklady. 🤷‍♀️ Že sa autorka snaží nahradiť jej matku 🤷‍♀️
Lebo autorka to nikde nepíše, len že sa venuje dieťaťu, keď jej dcéra spí napríklad. Dokonca napísala, že matku dieťaťa chváli a tiež malu upozornuje, že maminka mala asi len zlý deň, keď sa hnevala a že ju stále ľúbi.

skorpionik30
1. mar 2023

@mircalla zla si tu ty a tvoje sudy a nazory....len skoda ze to nevidis....obhajujes osobu co sa nevie vysporiadať so svojimi emociami tak to riesi cez chudatko vlastne dieťa....

vaneska
1. mar 2023

Milujem svoje dieta a ak by sa raz nieco stalo a s jej otcom by sme sa rozisli, zelala by som si aby si nasiel zenu ktora by sa k mojej dcere spravala tak ako ty sa spravas k tej svojej nevlastnej. Z toho co si napisala nerobis ziadnu chybu a pokracuj v tom. Myslim ze ta ex si vycita ze dovolila svojej matke tak zasahovat do ich vztahu a preto ju skrie ako vychadzas s malou. Nech by si robila cokolvek, tej zene nevyhovies. To nie som na strane ani jednej z vas. Ona musi triepiet ked si uvedomuje co dopustila. Zial su svokry co maju pocit ze mozu aj polohy v posteli diktovat svojim detom. Ex tvojho partnera musi zacat od seba. Raz za cas zobrat dieta von, do kina a pod ju nezriunuje kedze nesplaca hypoteku. Nema muza, ok ale z jej prijmu zivi seba a dieta ktore dva tyzdne v mesiaci s nou nebyva. Ak dieta je chore v case kedy je s otcom, tak nemusi cerpat ani ocr. Kazdy druhy tyzden sa vyspi, ma cas na konicky. Ty sa staras o babatko. Ako tu vyssie bolo napisane ze mate aj rodicak aj plat muza. Hej, ale on sa tiez stara a plati ked ma dieta u seba, hradi najomne a povedzme si pravdu. Rodicak nepokryje naklady na dieta. Takze tu pisat autorke ze maju neviem kolko penazi navzvys a mali by prispievat ex je take neviem...

renatik999
1. mar 2023

@ljzozv takže všetko čo píše macocha je svätá pravda?

mircalla
1. mar 2023

@skorpionik30 Ja nic neobhajujem. Ty nevies citat. Vyjadrila som sa dost kriticky aj na adresu matky. Ale robite z nej pomaly aj to, co nie je, Harpiu, ktora serie na svoje dieta, ktore drzi zavrete doma a nevenuje sa mu. Nic take tu spomenute nebolo, to uz je Vasa fantazia

mondolina
1. mar 2023

ja to vidím takto- venujete sa jej viac, nakoľko je autorka doma. keď začne chodiť do práce a starať sa o dve deti, domácnosť....už to také ružové nebude.
matka môže mať pocit a určite by som aj ja mala, kebyže sa mi dcéra vzďaľuje a neviem to ovplyvniť ( nie vždy sa to dá) keď má pocit, že tráva je u otca zelenšia.

ljzozv
1. mar 2023

@renatik999 a podľa teba všetko čo píše je automaticky nepravda?
Ja mám z nej pocit, že nezhadzuje vôbec biomatku. Len popisuje situáciu ako ju vidí.
Viackrát dala otázku, čo má teda robiť, či si ju má nevšímať, keď bude u nich a tak ďalej.
Odpoveď normálnu nedostala.
Len to že nemá jej nahrádzať matku, čo ani nerobí.
Dieťa prirodzene inklinuje niekde, kde je mu dobre.
A áno u susedov je aj chlieb s horčicou božský pokrm. 😉
Prečo ma niekto potrebu tu zhadzovať autorku?
Ona sa snaží nájsť nejaké odpovede, a ako to ďalej uchopiť.
Ale podľa mňa teda nie je riešenie ignorovať dieťa, aby sa matka cítila menej frustrovane (čo je blbosť, vyjsť do prírody je zadarmo, na námestie je zadarmo, nanuk alebo zmrzlina fakt nestoja veľa, robiť s dieťaťom palacinky je tiež zadarmo, na margo toho, že stále sa apeluje, že je samozivitelka). Áno ale len pol mesiaca, zvyšnú časť mesiaca nesie zodpovednosť aj finančnú otec dieťaťa.
A keď ju "macocha" bude teda ignorovať, následne bude mať vyčítane, že pred nevlastnou dcérou je uprednostňovana biodcera 🤷‍♀️

sashabb
1. mar 2023

Bio matka je nevyzretá, a bohužiaľ zrejme si vyčta rozvod (keďže sa chcela vrátiť), preto nikdy nebude s novou manželkou za dobre.
Autorka môžeš sa aj rozkrájať, bohužiaľ vždy budeš za tú zlú.

Strana
z8