Neuvažujete odísť do Rakúska, alebo Nemecka?
Zaujimalo by ma ci ste spokojne na Slovensku.A ci neuvazujete odist napr. do Rakuska alebo Nemecka.Myslite si ze na Slovensku je az take zle skolstvo?
@tanulik16 dom spokojna na slovensku. Neuvazujem odist. Nevylucujem, ze je inde lepsie. Ale tu som doma. Uz som kusok sveta videla a vzdy sa rada vratim domov.
Skolstvo mne osobne ani manzelovi nevyhovuje. Ale je napr. moznost vzdelavat doma, takze to nie je bezvychodiskova situacia.
Ja som na Slovensku rada. Zastávam názor že šikovný človek sa uživí bez problémov všade. A mne naše školstvo vyhovuje, až teda na to vysokoškolské , to by som zredukovala.
@tanulik16 Rakúsko ani Nemecko určite nie. Viem, že sa to ujalo ako trendy and cool a všetci, ktorí sú v pohraničí a čo len trocha môžu, majú deti v rakúskych školách, čo je možno samo o sebe pre tie deti prínos a pre niektoré možno ani nie, to sa plošne posúdiť nedá, ale určite by som sa len kvôli tomu nesťahovala do týchto dvoch konkrétnych krajín. Nemecko sa už nepokladá za bezpečnú krajinu. Veď neprejde týždeň, aby tam nebol nejaký nezmyselný útok. Známi, ktorí tam žijú dlhé roky, sa pomaly vracajú späť. A to aj takí, ktorí emigrovali ešte za socíku. Nemci kupujú domy v bývalom soc bloku, lebo sa v svojej krajine necítia bezpečne.
Keď už by som niekam chcela odísť, tak jedine do Austrálie. Nemecko ani Rakúsko určite nie.
Záleží, prečo chceš odísť a čo tam chceš robiť. Ja napríklad nemám pochopenia ak niekto odíde do zahraničia a robí tam potom poskoka a ešte sa tvári, že je to super. Chápem ale napríklad robotnícke pozície, lebo tí chlapi za rovnakú prácu zarobia ozaj viac. Ja osobne som roky žila vo Viedni, pracujem a žijem teraz doma v BA a mám sa skvelo, keďže mám nadštandardný príjem. Nepotrebujem k tomu zahraničie.
tazko povedat, ak by to bolo tak, ze manzel pracuje vonku a ste vacsinou roka bez seba, mozno by som sa nechala nahovorit na to, ze by smom tam za nim odisla. myslim si vsak, ze kto sa snazi, sa moze mat aj tu na slovensku dobre
@tanulik16 ja som na SVK tiež spokojná, mám už toho dosť precestovaneho, a čím viac som videla, tým viac som mala jasno v tom, že chcem ostat na SVK. Obzvlast už teraz, keď mám dieta a rodinu. Ja som Zrovna prípad, že sa nemôžem sťažovať na svoju sociálnu situáciu a plat-ale zase ma to stalo roky studia a driny, no nikde by som sa necítila tak dobre ako tu. Najmä kvalita života sa podľa mna neposudzuje podľa čísla na výplatnej páske, ale tým, či je človek šťastný, vyrovnaný a či ma zdravu bilanciu medzi prácou, rodinou, voľným casom atd...vo veľa veciach to tu ani zďaleka nie je take zle. Dieta by som proste inde vychovávať nechcela. Jedine, čo mi tu prekáža je nastavenie našej spoločnosti a mentalita väčšiny ľudí...ale každý ma na to iný názor a každý by sa mal zariadiť podľa vlastných predstav o živote.

Neviem, ci by som odchadzala len kvoli skolstvu. Skor by som to brala tak celkovejsie, uz keby som sa mala rozhodovat, ci odist alebo nie