icon

Nevďačný partner a neporiadok v domácnost

8. okt 2025

Ako by ste sa zachovali? S priateľom spolu nežijeme. Chodí ku mne, tak som mu uvarila maďarský guláš. Nakúpila som, uvarila, naložila mu na tanier. On medzitým lezal a pozeral telku. Potom zjedol a nechal špinavý tanier na stole a nazad si ľahol. Upozornila som ho,že nech to uprace. Podrazdene povedal,že zajtra. Tak som mu ten tanier dala na posteľ . Urazene ho odpratal, umyl a povedal,že ako chceš. Od vtedy so mnou nerozpráva. Je to v poriadku?

simca06022011
9. okt 2025
@anonym_239a11

@anonym_autor To je ťažký zločin 😱 normálne ho udaj na polícií..... Ja tiež hneď keď dojem neletim ho umyť. Ak sa najem trošku oddýchnem a a potom si idem odniesť a umyť. To aby človek vkuse držal smetak a lopatku a každú omrvinku zbieral 😂😂

@anonym_239a11 myslis? ale ved on vstal a lahol na gauc, normalne clovek vstane, odnesie tanier a ide si sadnut na gauc :D strasna namaha fakt, priam atleticky vykon...
ALE samozrejme, je to na kazdom, ak to neprekaza nikomu okolo teba je to ok, ak to ale jej prekaza tak nemusi to trpiet..

biba_18
9. okt 2025

@sevrin ja umývam riady aj po x dňoch, mám umývačku 🤷‍♀️

biba_18
9. okt 2025

@simca06022011 prečo by to mal každý robiť ako ty 😏

motylik2559
9. okt 2025

@anonym_autor To co mas za idiota lemraveho?!? No autorka, ked to je len partner a uz takto sa vyfarbil v ramci domacnosti, tak si predstav len taku modelovu situaciu, ty, on a deti, dajme tomu 2-3...a teraz decka robia neplechu, neporiadok, do toho si tento tvoj neokrôchany dilino vylehuje vajcami hore cely cas a este obskakuj ma bez toho, aby pohol prstom...a ty nevies co skor, lebo decka robia humbuk a toto jelito ti s nicim nepomoze. Takyto bol prvy krat, ci opakovane? Lebo keby opakovane, po tomto gulasi uz by moj partner nebol🙂

elviku11
9. okt 2025

@anonym_autor A ako je to opačne, keď ideš ty k nemu? Tiež tak, že on ti navarí, dá na stôl, ty zješ a potom si len ľahneš a on uprace stôl a umyje riady? Ak áno, tak je to ok a navzájom to beriete tak, že ste jeden pre druhého len návšteva. Čo je tiež ok.

pikachu999
9. okt 2025

@anonym_autor už by ku mne nešiel ;)

simca06022011
9. okt 2025
@biba_18

@simca06022011 prečo by to mal každý robiť ako ty 😏

@biba_18 nemusi to nik robit ako ja, ved pisem.. ak to nikomu nevadi ok.. ja napr. nebude doma chodit okolo stola so spinavym riadom, lebo niekto nevie urobit dva kroky s tanierom k drezu :D Ak tebe alebo inej zene to nevadi,v pohode. Proste by som to povazovala za red flag a doma by sa mi to vobec nepacilo. PRedpokladam, ze ani pri inom bude fungovat rovnako = ked sa mu bude chciet, neskor, zajtra.. o mesiac.

anonym_719790
9. okt 2025

@anonym_autor dobre si spravila bože šak to je minimum po sebe ten tanier umyť...lenivec to je riadny dúfam že už s ním nie si...

biba_18
9. okt 2025

@simca06022011 už som to tu písala - ľudia nemajú radi keď ich iní buzerujú. asertívnym prístupom človek dosiahne oveľa viac…

simca06022011
9. okt 2025
@biba_18

@simca06022011 už som to tu písala - ľudia nemajú radi keď ich iní buzerujú. asertívnym prístupom človek dosiahne oveľa viac…

@biba_18 Nepovazujem to , ze normalne cakam od dospeleho, ze sa zdvihne od stola, zasunie stolicku, chyti tanier da do dresu za buzerovanie. O nejakom, dakujem za obed ani nehovorim, na tom netrvam, ale je to slusne :DDD
mimochodom nenapisala som, ze by som robila dramy, nerobila, ja by som ani taniere do postele nenosila, ved to este ja budem musiet prat... ale iste by som to okomentovala a ak sa to nezlepsi samo, nemam co riesit

biba_18
9. okt 2025

@simca06022011 buzerovanie je keď mu to povieš ako autorka a potom mu ten tanier dáš do postele. a u teba by som si tiež nebola istá že tvoje okolie tvoje správanie neberie ako buzeráciu, keď všetko komunikuješ tak neochvejne 😒

maryetta
9. okt 2025

Mozno bral ze je u teba na navsteve? A teda preto neupratal po sebe?
Ty si u neho bola? Aspon tam je schopny toho co robos ty u seba doma?

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
9. okt 2025
@biba_18

@simca06022011 buzerovanie je keď mu to povieš ako autorka a potom mu ten tanier dáš do postele. a u teba by som si tiež nebola istá že tvoje okolie tvoje správanie neberie ako buzeráciu, keď všetko komunikuješ tak neochvejne 😒

@biba_18 Ano som "neochvejna" ked ide o bordel doma. Rucicky maju vsetci od narodenia a buzerovat nemusim, lebo sa to ludia naucili :D Ja umyjem, aj umyvacku zapnem, ale nebudem tu nuchat riady hodiny a nie to este dni, alebo chodit okolo tanierov na stole :D V dobe umyvaciek riadu, ked sa zdvinu a odlozia riad, je to total lemravost. Uz je to len krasa chodit okolo riadu :D hotova dizajnovka v dome :D
A popravde aj ked zvelicene, autorka dobre urobila, aspon si vyjasnia co a ako a cim skor.

biba_18
9. okt 2025

@simca06022011 aj to som už písala - dobre že to urobila, zbavila sa chlapa ktorý nemusel byť lemravý, len s ním nevie komunikovať - a teraz je sama. možno ak by spolu komunikovali inak, sama byť nemusela a mohla mať chlapa ktorý by to urobil nabudúce rád…

simca06022011
9. okt 2025
@biba_18

@simca06022011 aj to som už písala - dobre že to urobila, zbavila sa chlapa ktorý nemusel byť lemravý, len s ním nevie komunikovať - a teraz je sama. možno ak by spolu komunikovali inak, sama byť nemusela a mohla mať chlapa ktorý by to urobil nabudúce rád…

@biba_18 tak normalne sa vsetko da vydiskutovat aj jej vybuch kvoli tomu :DD

biba_18
9. okt 2025

@simca06022011 veď o tom to celé je - že nevedia komunikovať. nie o tom že on niečo neurobil…

som_realistka
9. okt 2025

Je to o komunikácii ale sme dospelí, tak veta, "prosím, odprac po sebe zo stola" povedaná normálnym tónom musí stačiť. Omáčky možeme servírovať deťom, keď ich učíme, že treba po sebe upratovať, predpokladám, že autorkin partner nie je dementný, ani nemá spomalený vývoj. Inak, aj keby to bral ako návštevu, popisuje ho ako partnera, tak aký mal problém, keď bude na návšteve u mamy, tiež nechá bordel na stole? Každá tu napíše, že keď je na návšteve u blízkej rodiny (mama, brat, sestra) tak si odloží po sebe šálku od kávy, príp tanier.

nicegirl369
9. okt 2025

@anonym_autor toto je celé zle. To je uz nastavenie v hlave. Kazdy normalny clovek(najma ak je na navsteve) si po sebe tanier uprace. Je dobré, že sa ukazal už teraz. V manželstve sa to len zhorší.

barborab1411
9. okt 2025
@biba_18

@biba_18 keď sme pri predvádzaní neochvejnej komunikácie tak by som sa na tvojom mieste pozrela na tvoje príspevky tuná...sú plné toho ako by to mali robiť ženy tak ako ty 😉

biba_18
9. okt 2025

@barborab1411 ja som v tejto diskusii nepísala ako to robím ja - ale pravda, som vyše 30 rokov vydatá, teda komunikácia u nás nebude asi problém, že ☺️

anonym_57afa2
9. okt 2025

Takze ty si mu nakupila, navarila pod nos polozila a este si si aj zaspinila postel lebo si si drbla spinave riady do tvojej postele, kedze on prisiel k tebe na navstevu??? Sorry ale nemyslim si, zeby existoval niekdto tak blby aby toto urobil

maminkadeticiek
9. okt 2025

Taketo typy zasadne neprevychovavat. Ty si nehladas syna,ale zivotneho partnera.Chlap nie je projekt,aby si si dokazala ze tebe sa to urcite podari zmenit ho,naucit ho to,chlapov neprevychovavame.Takychto chlapov posleme svinskym krokom spat do obehu.Keby toto zeny robili vzdy pri red flagoch polku diskusii na modrom konovi by sme nemuseli citat.

sova7
10. okt 2025

Je to pre teba takto v poriadku? Chces aby sa takto k tebe takto správal partner?

anonym_3a24b6
11. okt 2025

@anonym_autor Ježiš moja manželka toto robí bežne ..navarim,naložím a ok zoberie tanier aspoň zo stola ale položí ho na linku nad umývačku ...veľa jej je dať riad dnu...a čo sa mám teraz poskladať? Zoberiem a dám dnu...

ukgirls
11. okt 2025

tak on je u teba a nebavi sa s tebou? normalne mu vypni telku a ukaz kde su dvere .... a popros ho poslednu laskavost -nech ich zavrie z vonka a uz nikdy neotvara .... normalny clovek si po sebe uprace...aj keby neumyl,ale dat do dresu-umyvacky by ho nezabilo ... pripadne ty si nakupia navarila-ja umyjem riad a pozrieme si spolu tv .. mas doma vadny kus-posli nazad k vyrobcovi a neber reklamaciu ... to sa uz neda opravit

anonym_431f07
11. okt 2025
@anonym_3a24b6

@anonym_autor Ježiš moja manželka toto robí bežne ..navarim,naložím a ok zoberie tanier aspoň zo stola ale položí ho na linku nad umývačku ...veľa jej je dať riad dnu...a čo sa mám teraz poskladať? Zoberiem a dám dnu...

@anonym_3a24b6 tebe to nevadi -preto sem nepises ...ale autorke ano -rozdielny ludia rozdielne nazory ... ja by som to tiez netolerovala ...

fadama
11. okt 2025

Bože ženy, zo všetkého robíte vedu.
No tak sa mu nechcelo, ja som dnes urobila to isté.
Muž nakúpil, uvaril, kým ja som ležala na gauči a pozerala tv a jedlo mi dal pod nos. Dojedla som a lahla si späť. Muž tanier neskôr odniesol a predstav si, svet sa nezrutil.

karolina196
11. okt 2025
@fadama

Bože ženy, zo všetkého robíte vedu.
No tak sa mu nechcelo, ja som dnes urobila to isté.
Muž nakúpil, uvaril, kým ja som ležala na gauči a pozerala tv a jedlo mi dal pod nos. Dojedla som a lahla si späť. Muž tanier neskôr odniesol a predstav si, svet sa nezrutil.

@fadama Vy ste už manželia,oni sa len navštevujú..A neviem ako ostatní,ale v mojej domácnosti nežijú prasce.Aj keď sa človeku nechce hneď umyť riad,tak ale zo stola to odpratať do drezu je povinnosť každého,ktorý s prepáčením "zožral" jedlo z toho taniera.To vedia urobiť aj moje malé deti...

karolina196
11. okt 2025

@anonym_autor Ja iba toľko..Lepšie to už nebude.Budúcnosť s ním ťa čaká asi taká,že budeš pre neho slúžkou,pretože takéto návyky ma asi od malička.A to,že sa zdul?Už v tomto príklade vidíš,že si ťa neváži,pretože si zabezpečila večeru a on nebol schopný spraviť jednoduchú vec..Čo keď by si potrebovala niečo opraviť,navŕtať?To budeš mať to isté..."zajtra" ..