Nevďačný partner a neporiadok v domácnost
Ako by ste sa zachovali? S priateľom spolu nežijeme. Chodí ku mne, tak som mu uvarila maďarský guláš. Nakúpila som, uvarila, naložila mu na tanier. On medzitým lezal a pozeral telku. Potom zjedol a nechal špinavý tanier na stole a nazad si ľahol. Upozornila som ho,že nech to uprace. Podrazdene povedal,že zajtra. Tak som mu ten tanier dala na posteľ . Urazene ho odpratal, umyl a povedal,že ako chceš. Od vtedy so mnou nerozpráva. Je to v poriadku?
Áno,úplne v poriadku. Nech si s takým ostane ten komu to nevadí alebo nech je sám. Ak ti to vadí tak nie, nie je to v poriadku. Aj mne by to vadilo.
@anonym_autor Uz male deti vedia,ze si maju po sebe odniest riady zo stola. Stareho capa ma toto ucit frajerka? Predpokladam,ze aj k ostatnym veciach ma rovnaky pristup.
ked som na navsteve tak za sebou urcite upratovat nebudem ,,to tak bezne vsetky robite u niekoho doma??,,🙈
@fadama Vy ste už manželia,oni sa len navštevujú..A neviem ako ostatní,ale v mojej domácnosti nežijú prasce.Aj keď sa človeku nechce hneď umyť riad,tak ale zo stola to odpratať do drezu je povinnosť každého,ktorý s prepáčením "zožral" jedlo z toho taniera.To vedia urobiť aj moje malé deti...
@karolina196 na a čo že sa len navštevujú? Veď sa hádam nebudú pretvarovat. Už keď budú manželia majú zistiť ľudia že ten druhý hneď nebeží odniesť tanier do kuchyne? 🤔
@romiada Ako ktorá ...😂 Ale, takéto teatrálne správanie tiež nič nevyrieši.Partner, nie je malé soplave dieťa , aby dom ho musela vychovávať a dávať mu tresty, veď to je naozaj ponižujúce a každý na to zareaguje po svojom.
@anna777115 tak preco sa tak sprava? 🤔
ked som na navsteve tak za sebou urcite upratovat nebudem ,,to tak bezne vsetky robite u niekoho doma??,,🙈
@luba28 Nepletieš si pojmy s dojmami?Oni su partneri a nie nejaka doslovná návšteva.Ona nie je jeho slúžkou!Aj keď ešte spolu nebývajú,tak hádam si ten tanier odpratať môže..A je rozdiel,či si s niekym 2 týždne alebo mesiace.A si predstav,ze ja u priatelov,ked je nejaka party,tak pomaham odpratavat,nie som z cukru..A je drzosť,ze ked ti niekto doslovne povie,aby si si to po sebe upratala a ty odpovieš "zajtra"?Tak aj nažrať sa nabudúce môže "zajtra"..
@karolina196 na a čo že sa len navštevujú? Veď sa hádam nebudú pretvarovat. Už keď budú manželia majú zistiť ľudia že ten druhý hneď nebeží odniesť tanier do kuchyne? 🤔
@fadama Nie,veď to je dobre,ze sa nepretvaruje,aspoň si človek môže urobiť úsudok,či je to vhodný partner do domácnosti a do života..🙃
@anonym_autor obaja ste nevyzretý, a museli by sme vedieť viac ale ak sa toto opakuje len tak tak je to hovado lenivé to sa tu fakt musíš pýtať? 🙈🙏
@anonym_autor uz sa ho trebalo len spytat, ci si da este kavu alebo ho mozes hned vyprevadit z Tvojho bytu aj zivota.
Ten gulas bol zlate jedlo, vdaka nemu si zistila, ze tento exot nie je absolutne vhodnym partnerom do zivota. On hlada len mladsiu verziu svojej mamy, co sa o neho bude starat. Ty potrebujes a zasluzis si poriadneho muza, ktory Ti bude oporou, rovnocennym partnerom a bude si Ta vazit. Tento typek nesplna nic z toho.
@anonym_autor Do postele? V momente by som si pomyslela, ze si prepnuta a sla prec. 2 nevyzreti debilkovia
@anonym_autor Toto mi pripomína moju kamošku. Ona sa raz dohodla s priateľom, že ona navarí a on potom umyje riad. Navarila, najedli sa a on potom povedal, že sa mu nechce to umývať a odišiel domov. Ona po chvíľke nasratá chytila panvicu špinavú a odviezla ju 50 km k nemu domov. Zazvonila a otvorila jej jeho mama a ona: Dobrý deň Váš syn u mňa zabudol panvicu tak som ju doniesla. A dala jej ju do ruky. Odišla. Na druhý deň jej tú panvicu doniesol čistú 🤣
Autorka- ak je takýto, určite s ním nezostavaj
Môj bol naučený z domu že mama pred neho položila a keď dojedol odložila. Keď žil sám ale nemal problem spraviť nič. Keď sme spolu začali žiť tiež mal tendenciu nechať položiť pred seba a potom sa zdvihnúť od stola lebo bol tak naučený doma. Ale bez kadejaké ho divadla davania tanierov do postele, či vychovávania ako decka som mu povedala že ak chce partnerský vzťah so mnou tak si musí odvyknut na Service ako u mamy , nakoľko ja nie som slúžka ani pomocníci v domácnosti ale partnerka....a @biba_18 má pravdu C'est le ton wie fait La musique
@anonym_239a11 myslis? ale ved on vstal a lahol na gauc, normalne clovek vstane, odnesie tanier a ide si sadnut na gauc :D strasna namaha fakt, priam atleticky vykon...
ALE samozrejme, je to na kazdom, ak to neprekaza nikomu okolo teba je to ok, ak to ale jej prekaza tak nemusi to trpiet..
@simca06022011 ono až tak normálne to nie je , je to výchovou....nezabudnem na to ako mi kamoška potom čo spala dcéra u nej písala že ako to robím že moje dieťa sa poďakovali za jedlo, vstalo a upratala si po sebe ešte aj sa spýtala či má dať do umývačky alebo len do umývadla.ze tie len vstanú ani stoličku si nezasunu...lenže moja bola vedená k tomu odkedy vedela chodiť, u nich bol mama Service až do doby "pred puberty" a potom už muselo ísť všetko rozkazom
@anonym_autor kašli na neho
@luba28 Nepletieš si pojmy s dojmami?Oni su partneri a nie nejaka doslovná návšteva.Ona nie je jeho slúžkou!Aj keď ešte spolu nebývajú,tak hádam si ten tanier odpratať môže..A je rozdiel,či si s niekym 2 týždne alebo mesiace.A si predstav,ze ja u priatelov,ked je nejaka party,tak pomaham odpratavat,nie som z cukru..A je drzosť,ze ked ti niekto doslovne povie,aby si si to po sebe upratala a ty odpovieš "zajtra"?Tak aj nažrať sa nabudúce môže "zajtra"..
@karolina196 ani u kamosky za sebou salku od kavy,ci tanierik nenosim do kuchyne ,,u tychto dvoch je podla popisu to iste ,,ako kamosi a nie partnery,,a uz vobec by som toto nerozoberala tu ,,kde slobodnych do cca 25 je malo ,,a vsetky sa tu idete pretekat ako u inych upratujete ,,aj keby si zrejme omrvinky natrusila tak si poprosis vysavac a povysavas zrejme 🙈
Co poviem, to ta zamrzi - najdu sa ludia podobne emocionalne zreli - tvoj partner je decko, co sa necha obsluhovat, ale ani ty si nekomunikovala ako dospela. Nabuduce hovor o svojich potrebach polopatisticky a nie rozkazom, ale prosbou. Ten rozkaz nabuduce (ked aj nie u tohoto partnera, lebo sa ti znepaci, tak u dalsieho urcite) vymen za prosbu: Prosim ta, ja som uz unavena, varila som, chystala som, mohol by si ten tanier po sebe umyt a spratat?
Prosba je rozdiel. Prosba vyslovena s laskou a nahnevany rozkaz je rozdiel. Nauc sa ovladat trosku, nestupnovat svoje zelania s hnevom na rozkazy. Prijmi, ze ludia su ini, nemaj ocakavania, ze su ako ty. Kazdy sme boli vychovany inak, aj s chybami, nesieme si ich, no to ako si to nastavi par na zaciatku, tak to bude - moze sa jeden vyhrazat a druhy ofuciavat. Moze jeden s laskou prosit a druhy s laskou vyhoviet.
Vztahy nezabija zly partner, ale vacsinou ocakavania, ktore od neho mame. Ty snivas o nejakom spravani cloveka, ale nevidis skutocneho cloveka - chcela by si, aby sa spraval ako tvoj ideal, on sa tak spravat v skutocnosti nevie. Mas vobec rada dany kus cloveka?
Co poviem, to ta zamrzi - najdu sa ludia podobne emocionalne zreli - tvoj partner je decko, co sa necha obsluhovat, ale ani ty si nekomunikovala ako dospela. Nabuduce hovor o svojich potrebach polopatisticky a nie rozkazom, ale prosbou. Ten rozkaz nabuduce (ked aj nie u tohoto partnera, lebo sa ti znepaci, tak u dalsieho urcite) vymen za prosbu: Prosim ta, ja som uz unavena, varila som, chystala som, mohol by si ten tanier po sebe umyt a spratat?
Prosba je rozdiel. Prosba vyslovena s laskou a nahnevany rozkaz je rozdiel. Nauc sa ovladat trosku, nestupnovat svoje zelania s hnevom na rozkazy. Prijmi, ze ludia su ini, nemaj ocakavania, ze su ako ty. Kazdy sme boli vychovany inak, aj s chybami, nesieme si ich, no to ako si to nastavi par na zaciatku, tak to bude - moze sa jeden vyhrazat a druhy ofuciavat. Moze jeden s laskou prosit a druhy s laskou vyhoviet.
Vztahy nezabija zly partner, ale vacsinou ocakavania, ktore od neho mame. Ty snivas o nejakom spravani cloveka, ale nevidis skutocneho cloveka - chcela by si, aby sa spraval ako tvoj ideal, on sa tak spravat v skutocnosti nevie. Mas vobec rada dany kus cloveka?
@jumama nechápem prečo by mala prosiť dospelého človeka o niečo čo je autonatika spraviť...mal si po sebe umyť a nie ísť sa ďalej váľať jak kus Hnileho hovná..
@anonym_autor Daj tomu nevďačnému hovadu kopačky, lebo inak skončíš ako nedocenená slúžka nejakého cudzieho nevyzretého decka. To je povaha, z toho "nevyrastie". Ver mi, viem, o čom hovorím...
@jumama nechápem prečo by mala prosiť dospelého človeka o niečo čo je autonatika spraviť...mal si po sebe umyť a nie ísť sa ďalej váľať jak kus Hnileho hovná..
@anonym_719790 Pretoze to ten dany kus cloveka ma tu automatiku inak - tak ako predviedol, mal to tak zrejme u rodicov, ze ho mama obskakovala a zautomatizovane sa chova teda inak. Nie nedomysli si, zvyk je zelezna kosela. Ludia nerobia veci len za to, ze ich ocakavame.
Aj autorku caka dlha cesta, kym sa nauci svoje potreby vyjadrovat otvorene, neutocne. Kym nebude len vsetko "na automatiku" ocakavat. Pretoze naozaj tu amtomatiku ma kazdy clovek inu, nie sme vsetci rovnaki. A dokonca to ani neznamena, ze je niekto lepsi alebo horsi, len iny.
Zakadom vztahu je naucit sa narabat s tou inakostou bez toho, aby sme neustele jeden na druheho utocili, ofuciavali sa - to berie lasku. Co dava lasku? Prosby, mily pristup...
@anonym_719790 Pretoze to ten dany kus cloveka ma tu automatiku inak - tak ako predviedol, mal to tak zrejme u rodicov, ze ho mama obskakovala a zautomatizovane sa chova teda inak. Nie nedomysli si, zvyk je zelezna kosela. Ludia nerobia veci len za to, ze ich ocakavame.
Aj autorku caka dlha cesta, kym sa nauci svoje potreby vyjadrovat otvorene, neutocne. Kym nebude len vsetko "na automatiku" ocakavat. Pretoze naozaj tu amtomatiku ma kazdy clovek inu, nie sme vsetci rovnaki. A dokonca to ani neznamena, ze je niekto lepsi alebo horsi, len iny.
Zakadom vztahu je naucit sa narabat s tou inakostou bez toho, aby sme neustele jeden na druheho utocili, ofuciavali sa - to berie lasku. Co dava lasku? Prosby, mily pristup...
@jumama tak je to potom vadny kus a s takým by som do vzťahu nešla 🤷to čo keď nechá špinavý záchod má za ním prísť že láska mohol by si zobrať tu zachodovu stetočku a trochu s ňou pputierat tvoje hovienko budeš tak zlatý? 🥰🥰🥰
@anonym_autor povedal ze zajtra to uprace? By som mu nato povedala ze, asi ťažko, lebo ty tu už zajtra nebudeš. A hneď by som ho vyprevadila.
Zeny, zeny za jeden klat robíte zo seba chudery.Ten chlap musi mat doma ako v chlieve.Ani pohár vody by som si tam nedala
aha čiže podla vas je najlepsie to odkomunikovat krasne a citlivo ? :D a čo tak verzia, že by mu nemusela hovoriť absolutne nic, lebo je to dospely clovek ktoremu bolo navarene, tak ho snad sameho napadne ist aspon upratat riad/kuchynu?
Už teraz ťa má za niečo podradné, čo mu má robiť slúžku. Taký sa nikdy nezmení len k horšiemu. Pošli ho najkratšou cestou do ...

@anonym_autor
Samozrejme, ze je to v poriadku. V poriadku je to, ze budes coskoro (mozno uz dnes) stastne single, budes si uzivat zivot, budes otvorena dalsiemu vztahu a nebudes stracat cas s kretenom. Alebo je tu druha moznost, ze zostanes s kretenom a my tu po case budeme citat ako si s tym kretenom uz v manzelstve, mate spolu deti a ano je stale kreten a aj bude- to nevyriesi ziadna debata 🙂 Lebo takto sa ziaden NORMALNY clovek (dokonca ani MUZ) nikdy nezachova. Prajem ti vela stastia.