icon

Nevedela o tom, že je tehotná

13. apr 2023

Ahojte,

viem, že toho je tu celkom dosť, ale ma zaujíma téma - Nevedela, že je tehotná. (napríklad o 4 mesiaca..)
Poznáte nejaký taký prípad? z Vášho okolia

autor
13. apr 2023

@janezz ako si zistila pri prvom? išla si na gynekológiu? mala si ms?

babulkomale
13. apr 2023

Ja to nechapem, vzdy som hned vedela ze som tehotna...ako si to niekto moze nevsimnut 🤦

3009
13. apr 2023

Moja dcéra tiež zistila druhé tehotenstvo zač. 6. mesiaca. Bola rok predtým na operácii cysty na vaječníku a lekár potvrdil, že vtedy je to bežné, že pri najbližšom tehotenstve ak je krátko po operácii je menštruácia normálna do 6. mesiaca, ale potom už nie. Takže ak začala cítiť prvé pohyby v 6 mesiaci tak išla ku gynekológovi a ten jej oznámil, že je tehotná v 6. mesiaci. Jedine čo bolo počas tých 6 mesiacov, že jej chutili strašne koláče, ale ináč jej nič nebolo.

mima1608
13. apr 2023

U nás v meste bol taký prípad. Slečna, pod 18 rokov, nevedela, že čaká bábo kým nezačala doma v kúpeľni rodiť.

babulkomale
13. apr 2023

@simca06022011 tiez to nechapem...ja som vždy vedela hned a to mi zle nebyvalo, do konca na nohach, turistika, vzdy som isla rodit v podstate "z ulice".
Ale od prvych dni som vzdy vedela ze som tehotna.
Dokonca ked to malo zle dopadnut, citila som ze dieta "nekomunikuje".

autor
13. apr 2023

@babulkomale preto ma to fascinuje :D že to niekto nevie...

nevenka
13. apr 2023

@anjelicek26 moja mama mala do 56 rokov MS, potom zrazu po nejakej pauze mala spinenie, zhrubnutu sliznicu. Nasli jej na sone zrely folikul, ale hormonalne to uz nevedela odkrvacat, musela ist na kyret. Kazdopadne, ja som tiez otehotnela ako nic v 39 rokoch, 4.x, no a cely zivot riesim nejake gynekologicke problemy. Po 4.porode som menzes dostala po 2 mesiacoch 🙈.

kvetinka75
13. apr 2023

@mima1608 a to na nej nikto nič nevidel? Myslíš že ozaj nevedela, alebo chcela tajiť kým sa dá?

babulkomale
13. apr 2023

@cookie29 to myslis ako ze ked dieta citi ze je nechcene? Ze sa akoby schovava?

mima1608
13. apr 2023

@kvetinka75 no zisťovali to potom aj jej rodičia, lekári a podobne, nosila dosť voľné oblečenie, keď by si ju bežne videla na ulici, nič by si si nevšimla. Na telesnej v škole normálne cvičila. Ona tvrdí, že nevedela, dokázať jej opak sa nepodarilo 🤷

simca06022011
13. apr 2023

@cookie29 a teraz tu o santa klausovi... 🙂 aj keby dieťa bolo dole hlavou uplne a vystrete ako na obrázku, hýbe sa a tjenzene by proste zle muselo byt. Áno prvé mesiace pochopiteľne, ale do pôrodu určite nie.

babulkomale
13. apr 2023

sused raz zdvihol telefon a volal mu kolega ze musi odist z prace lebo jeho zenu odviezla zachranka so strasnymi krcmi a oni nevedeli ze je tehotna. Mna vtedy skoro odvalilo od udivu. Toto sa dozvediet v praci, chudak chlap 😃

nevenka
13. apr 2023

@kvetinka75 ved prave, to brucho je take tvrdsie, iny tvar, nejaki poslickovia, pohyby, tvrdnutie brucha. Ved ja som sa smiala, ze mam kosti v bruchu, ako sa mozem zohnut 🤣.

danusskaaa
13. apr 2023

Ja 😄 ani by ma to vo sne nenapadlo... MS bola a až keď neprišla po 3 mesiacoh tak som si robila test a teda kolajnice ako mraky. V ten týždeň ma zobral aj dr. a bola som 13+2. Nasadil utrogestan a mám zdravú už 11 ročnú dcéru. Príznaky žiadne a teda aj moje správanie bolo úplne iné (hlavne to pitie vína...) a preto som potom aj dosť stresovala .

majamat
13. apr 2023

ja chapem, ze niekto nemusi mat priznaky tehu, ze ma rozhadzany cyklus a dlhe prestavky bez ms, pripadne ma ms pocas tehu., aj to chapem, ze tie prve pohyby - bublinky, su vlemi podobne naduvaniu a pohybom criev a ak je zena dost vytazena, nemusi sa nad tym zamyslat, ze je to malinko rozdielne, no neskor, ked uz diet akope a vbrucho sa z tpoho uplne vlni, to uz neviem ako an toto nepridu, aj lenive dieta niekedy kope, aj ked menej.

kvetinka75
13. apr 2023

@nevenka podľa mňa to tiež ženy vedia, príp. tušia ale zatvárajú pred tým oči, každá z iného dôvodu

lauriik
13. apr 2023

@babulkomale ja som to tiez vzdy hned vedela. Este pred testom som si bola na 100% ista. Ja som sa jednoducho citila inak. Pre mna je nepochopitelne, ze niekto na to nepride tak strasne dlho. 🤷🏼‍♀️ Ale zjavne ked nemas pravidelnu ms a riesis dalsie problemy tak sa to asi stat moze 🤷🏼‍♀️

kvetinka75
13. apr 2023

@lauriik ale nie celých 9 mesiacov

jaskolka
13. apr 2023

Ja si myslím, že to je nereálne, aby žena to netušila (ozaj ani netušila) takmer alebo až do pôrodu
Jediná možnosť, ako by to mohlo byt, že proste vedome "vytesni" všetky podozrenia, tušenia, a presvedčí samu seba,ze to nie je možné. (berie antikoncepciu, tak nemôže byť tehotná. Dojci tak nemôže byt tehotná. Bol prerušovaný sex, tak nemôže byť tehotná (
Čiže zauraduje psychika a tak ako je možný prípad fantomovho tehotenstva, že žena v neuveriteľnej túžbe po bábätku presvedčí telo o tehotenstve a má všetky príznaky (okrem bábätka)tak zrejme je psychicky možný aj tento opačný prípad.

lauriik
13. apr 2023

@kvetinka75 9 mesiaov urcite nie. Podla mna max do toho 5 mesiaca. Potom uz musis tusit, ze sa cosi deje.

janezz
13. apr 2023

MS som nemala od začiatku ani pri jednom tehu, ale pri prvom po štátniciach už mi konečne došlo že akosi dlho nič a spravila som si test.

banalu
13. apr 2023

U nas v dedine je chlap v mojom veku, zene prislo zle v autobuse, zo zastavky ju odniesla sanitka - mysleli si, ze zlcnikovy zachvat a ona zacala rodit. Bola uz po 40tke, od mlada jej tvrdili, ze deti mat nebude 🤷‍♀️

banalu
13. apr 2023

A neviem ci sa rata, ale na mna prisla mama az v 2. trimestri. Medzi mnou a bratom je len 14 mesiacov, trafili sa do prvej ovulacie 😂

miadi
13. apr 2023

Osobne nepoznam nikoho takeho ale v dokumente co som videla tie bsby boli mlade 16-18 a obezne ze to na nich Nebolo vidno . Jedna porodila do wc si myslela ze kakat treba a druha sla do nemocnice ze mà Asi slepak -kontrakcie. Mozno mali nizsie IQ alebo psychicky denial. Nebolo na nich vidno ze su teho mali velke neforemne brucha .

cookie29
13. apr 2023

@simca06022011 nuz ja viem ze psychika je pre mnohych nepochopitelna. Zlomenu nohu vidi kazdy. Psychiku nie. A ludsky mozog je prekvapujuci. Netvrdim, ze kazda zena ktora sa tvari, ze nie je tehotna o tom nevie, ale ano stava sa to. Tak ako sa stava ze zena pocas tehotenstva otehotnie este raz... Proste psychika vytesni vsetko. Poznam ludi, co boli operovani v hypnoze. Mensie zakroky. Preco by psychika (podvedome) nemohla vytesnit tehotenstvo? Preco by zene muselo byt zle? Preco by pohyb dietatka, ktore nekope ale "zakutre sa" nemohol byt povazovany za traviace tazkosti? Stava sa to aj zenam, ktore dietatko chcu. Tak ako su zeny, ktore sa presvedcia ze tehotne su, citia dokonca pohyby ale v reali tehu nie su.

@babulkomale ale to dieta nemusi byt nechcene, kludne moze byt "cierny pasazier" su zeny, ktorym povedali ze su neplodne. Su zeny, ktore beru antikoncepciu. Nie som psycholog, ale verim, ze psychika urobi vela.

portret7
13. apr 2023

Ano, sesternica a aj jej mama.

nikoleta1234
13. apr 2023

Áno poznám obeznu, čakala 5te dieťa a vôbec o tom nevedela. Raz mala bolesti a vraveli jej ze ved ona rodí... Nechcela uveriť, dieťa chceli s manželom nechať v nemocnici. Vôbec na to neboli pripravení, nikto z okolia však nechápe ako to žena nemôže cítiť. Nakoniec na nátlak rodiny si dieťa predá domov vzali...

kacena4
13. apr 2023

ja 2 dieta. deti su po roku plne dojcene a stalo sa 🤪

mimka1402
13. apr 2023

@simca06022011 Poznám mladé ženy, ktoré takto v 15ke otehotneli a nevedeli malo silnú podvyzivu to dieťa. Ona to zistila v 7mom mesiaci, mala problémy s ms kvôli iným veciam. Takže po tomto verím, že je to možné. Kopance vnimala ako kŕče po zlom jedle a podobne. Brucho nemala žiadne vtedy, pritom ona sama bola útle žieňa nikto sme to nechápali

nevenka
13. apr 2023

No inak, ja som v lete riesila, ze co si ti susedia pomyslia, ked ma uvidia s bruchom...ze stvrte...😅🤣. Akosi som to az tak neprezivala, ale napadlo ma to. A viete co? Napriek obriemu bruchu, zimna bunda a tak...tak jedna suseda si vsimla, ked sme cakali na kuriera, asi mesiac pred terminom, ze wau, ze ona nevedela. A dalsia somrala, ked ma videla s kocikom pred mesiacom, ze naco chodim s tym kocom, ved uz je velky (ma 2 roky a 2 mesiace, tretie dieta) 🤣🤣🤣. A potom ho zbadala, ako cupka pri mne a pri kociku a spadla jej sanka, ze ona nevedela, ze mame stvrte. A ta vzdy vsetko vie 😅🤣🤣. Takze, susedia ze si nevsimnu, no dobre...Ale ja neviem si predstavit, ze mam dieta v bruchu a neviem o tom. Mozno tak do prvych riadnych pohybov...a mozno tak prve. Sestra mala vzadu ulozene dieta, placentu vpredu, siroke boky ma, a dlho nebolo vidiet take typicke gulate brusko. Ale na konci uz ano. To sa neda schovat. Takze mne je to strasne cudne. Ale ja som aj nizka, mam kratky trup a to dieta mi vzdy tlacilo hore na pluca, srdce, proste nemalo sa kam schovat...🤔