Nevera cez messenger

wanesi
25. jún 2019

S manzelom sme spolu 15 rokov, z toho 9 ako manzelia. Po svadbe sme chceli babatko, ale nedarilo sa nam. Prve dieta mame po IVF. Ked mala mala rok a pol tak som otehotnela a bola nesmierne stastna. Neverila som, ze budem mat dalsie dieta, bolo to neplanovane a necakane. Tesila som sa z mojej sikovnej dcerky a drobca v brusku, ale nepacilo sa mi spravanie mojho manzela, kedze vela casu travil s mobilom v ruke. Vedela som, ze si pise vraj "s jednou kamaratkou". Nekontrolovala som ho. Ked bol na sluzobnej ceste tak mi napadlo pozriet sa. Ked som zacala citat konverzaciu, tak som dostala facku, no podla neho v tom nic nebolo. Konverzacia ako "ked som bol v Belgicku internet som si dal kvoli tebe", "niekedy kazdych pat minut pozeram na telefon ci nemam od teba spravu", " si my neposlala selfie","ked som sa rozisiel s byvalou, chcel som ist za tebou, ale nevedel som kde mam ist". Pre mna nevera, podla neho to neznamenalo nic. Chcel druhu sancu, ale odvtedy si to pokazil minimalne 3 krat, lebo stale ju ma v hlave.

marion09
25. jún 2019

Tak mu kopni do riti

wanesi
autor
25. jún 2019

@wanesi Boli sme nejako dohodnuty, ale stale to pokazil. Raz som si pozerala historiu v pc a zistila som, ze si prezera jej profil asi 5 krat za den, dokonca aj v noci o jednej. Na otazku preco si prezeral jej profil mi nevie odpovedat. Od vtedy je nas vztah zniceny, ja na to nikdy nezabudnem. Stale mame nejake problemy, nechce sa mi byt v takom vztahu. Myslim si, ze nam pokazul manzelstvo. Nie som ziarliva, kludne mi mohol povedat, ze sa mu paci niekto, no jeho odpoved je stale ta ista, ze to neznamenalo nic. Inac to dievca je vydate s dvomi detmi.

lindusss2016
25. jún 2019

@wanesi uf, no mrzi ms to, ale zjavne je tvoj muz do nej zalubeny, snad len platonicky, ale musi to aj tak boliet. Nvm ani, co poradit. Ultimatum? Mozno by som mu povedala, ze bud to razne utne aj s tym, ze si vymaze fb, ale nech necaka, ze sa mu hned hodis okolo krku a nech hlavne seka dobrotu...

mravvcek
25. jún 2019

Opytala by som sa ho,ze naco si s nou pisal,ked nic to neznamena. Ja mam take nervy na chlapov tohto druhu,ze by som ich fackala. Co k tebe citi? Kto je ona? Kolegyna? Stretava sa snou?

ildiko36
25. jún 2019

@wanesi ked mam byt uprimna uz to nebude dobre..ja som to prezila a tiez sama vychovavam deti..oni sa nezmenia..mozno na daaky kratky cas..ale milenky budu mat stale..skor ci neskor sa rozidete..no ale nie kazdy vztah je rovnaky..hlavne konaj podla seba..ked sa necitis dobre vo vztahu nenatahuj to zbytocne ked vydis maly nadej tak zase bojuj o svoju lasku

dskjhfdlkdjhl
25. jún 2019

@wanesi nerozumiem tejto casti: "ked som sa rozisiel s byvalou, chcel som ist za tebou, ale nevedel som kde mam ist". On mal s nou nieco este pred Tebou, alebo mal pocas manzelstva aj nejaku dalsiu, alebo tou byvalou mysli Teba?

11mirka22
25. jún 2019

@wanesi ja som bola vydatá 18 rokov, pred tým sme asi 3 roky spolu chodili. Dve deti, jedno krátko po svadbe, ďalšie po piatich rokoch. Postavili sme dom, všeličo sme si preskakali. Je to asi tak 5 možno 6 rokov dozadu, vtedy ešte nebolo bežné mat internet v mobile, tak som zistila že si s niekým píše, lebo on co napísal max dve sms za mesiac, zrazu ich bolo 200 a viac. A nie jeden mesiac, ale dva, tri, kým som sa spýtala čo sa deje a s kým si píše. Zatlkal, vraj o nič nejde. Tak som si vyžiadala podrobný výpis a jedno a to isté číslo to bolo. Aj som si zistila čie. Dievča od nás z dediny. 19rokov. Nevysvetlil, nechcel hovoriť o tom, vraj kamarátka, čo má problémy... Dodnes mu verím minimálne to, že k fyzickej nevere nedošlo, avšak jeho prístup a neochota komunikovať spôsobila že som mu prestala dôverovať. Odcudzili sme sa. Sme tri roky rozvedení, našla som si niekoho, kto so mnou komunikovať ochotný je. Moja rada znie : nech už partner spravil akúkoľvek chybu, mal by s tebou o tom hovoriť, ospravedlniť sa. Ak tak neurobí, nestojí o teba, neľúbi ťa. Nechaj ho tak. Vezmi si co môžeš, výživné majetok a začni odznova. Hlavne sa nenechaj klamať, že o nič nejde.. Keby o nič nešlo, nerobil by tajnosti.

wanesi
autor
25. jún 2019

Moje city k nemu uz davno ochladli. Aj som mu to povedala. Nie som chudera, ani naivna, vnucovat sa nikomu v zivote nebudem, kazdy vie co chce. Tie jeho prihluple odpovede nikdy nepochopim. Ked sa to stalo prvykrat tak povedal, ze mu mam dat sancu, ked pokazi tak mi necha dom, ktory sme v tom case stavali. Je to vraj kamaratka ked mal 15 rokov (teraz ma 36). Je tomu uz tri roky a mne sa nechce zit v takom vztahu.
Momentalne deti chodia do jednej skolky, nie triedy a dnes bol po syna a stretol ju. Pytala som sa ho ci sa jej pozdravila on ze ano. Nebola som rada, lebo sme sa dohodli, ze sa jej nebude zdravit. Povedala som mu, ze radsej bude mat so mnou nezhody nez by sa jej nepozdravil a on mi povedal, ze radsej nebude mat so svojom zenou, ale ze zdravit sa bude ludom ktorych pozna. No, to je odpoved...

wanesi
autor
25. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl mysli byvalou predomnou. S nou nic nemal, len sa mu pacila. No ale podla tych sprav, by chcel mat.

wanesi
autor
25. jún 2019

@11mirka22 ono sa to stalo uz pred tromi rokmi, ale dostal sancu, nie jednu ale viacej, ale stale sa tocime len okolo toho. Aj som mu povedala, ze sa chcem rozviest, ja nemem kam ist, on ano. Odcudzili sme sa a nerozumieme si.

wanesi
autor
25. jún 2019

@mravvcek povie mi lubim ta, ale podla mna to je u neho iba veta nie cit. Nestretava sa s nou, jebto dievca, ktore sa mu pacilo pred 20 rokmi

wanesi
autor
25. jún 2019

So svojou zenou nezhody malo byt

11mirka22
25. jún 2019

@wanesi poznám to, chápem ťa. Presne tak sme na tom boli. Až keď som si ja nasla kamaráta, potom začal prosiť o šancu. No žiaľ, šancu mal každý boží deň, až do toho dňa, kým som sa ja nerozhodla, že stačilo. Žiaľ je to tak, kde nič nie je, ani smrť neberie. Nedokázala som mu už veriť, nieto ešte normálne fungovať s nim.

11mirka22
25. jún 2019

@wanesi nebuď policajtom svojmu mužovi. Už vieš, že o polnoci nepozerá na teba, ale profil inej ženy. Nie si jeho prioritou, nemôžeš mu veriť. Posli ho do riti. Začni sa venovať sama sebe, chod do podnájmu, hlavne sa ho zbav. Cez pochybnosti ťa vyciciava a aj bude.

zuzanka.zuzu
26. jún 2019

toto je rozkošné "Nie som ziarliva, kludne mi mohol povedat, ze sa mu paci niekto" 😂😂😂 a ako si predstavuješ, že ti to mal oznámiť? by som chcela vidieť ako by si mu povedala "to nevadí zlatko, kludne si na nej pohonkaj" - jasne, že ti to nepovedal.

jamatkaroka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jamatkaroka
26. jún 2019

@wanesi To zakazovanie zdraviť jej mi už príde trochu prehnané. Zakazovaním určite nič nevyrieši. Buď sa snažte o udržanie vzťahu, čo si však bude vyžadovať snahu aj od teba (budeš mu musieť začať viac dôverovať a nekontrolovať ho tak) alebo sa rozveď. Ale takto je to len trápenie pre všetkých.

lavender273
26. jún 2019

@wanesi

Je to strasny somar :(

matta308
26. jún 2019

Ja mám pár otázok. Ospravedlnil sa ti? Ešte si píše? Alebo čo to znamená "pokazil to"? Pýtala si sa prečo si písal? Čo mu vo vzťahu chyba?
Podla môjho názoru, zo zdravého vzťahu sa takto "neuteka"., iba debil by riskoval ideálny vzťah kvôli nejakej inej. My už sme si s manželom preskakali kadečo a vždy bola nejaká chyba v oboch. A to viem o čom píšem 🙂 keď hľadá pozornosť inde, doma mu asi chyba. Skus sa s ním o tom na rovinu porozprávať 🙂

dskjhfdlkdjhl
26. jún 2019

@wanesi takze ona je jeho platonicka laska z detstva? Tazko takto radit, ale mam dojem, ze mozno aj prehanas, napr. s tym zdravenim. Ale mozno je on naozaj duchom uplne inde a radsej zivi spomienky na nu, ako by mal zit normalne s Tebou. Otazka je, ze preco? Ci nie je chyba aj v tebe? Podla mna by ste sa mali uprimne porozpravat a potom sa rozhodnut, co dalej, mozno aaj v trojici s nejakym odbornikom.

h2
26. jún 2019

@wanesi Ahoj, podľa mňa robíš z komára somára. Netvrdím, že Tvoj muž je neviniatko a že mňa by takéto správanie neranilo, ale v podstate jej nič až také hrozné nepíše. Nepíše, že ju ľúbi, že s ňou chce byť, že po nej túži... A nepíše jej ani o Tebe, že by už s Tebou nechcel byť. Podľa mňa sa potrebuje niekomu vykecať. Zakazovať mužovi, aby pozdravil kamarátku, s ktorou sa pozná 20 rokov je trápne a napríklad ja by som takýto "zákaz" určite neposlúchla, ani by som s tým nesúhlasila. Tvoj muž je na jej správach závislý, lebo ona mu venuje pozornosť. Skús byť Ty tou, ktorej sa bude zdôverovať... Veľa šťastia želám.

montemotherone
26. jún 2019

@wanesi áno pokazil to hajzel. Klasika. Prišli deti a on sa sám správa ako decko, namiesto toho aby sa chopil úlohy hlavy rodiny. Dnes dosť bežná prax. Máme tu generáciu chlapov slabochov, ktorí nedokážu byť oporou svojej žene. Ten mobil by som mu švacla do záchoda, nech láskavo začne žiť svoj reálny život a nie život na nete.

pribinak
26. jún 2019

Povedz mu nech sa zbalí a ide za svojim šťastím. V normálnom vztahu si chlap neodpisuje s inými ženskými
Kto vie co vsetko uz maju za sebou.
Ty u neho uz davno nie si na 1. mieste.
Skor ci neskôr nech si teraz dávate šance sa to cele pokazí a bude ta štvať ze si to cele naťahovala a stratila kopec casu

hadecka39
26. jún 2019

Ak ju má neustále v hlave, tak je to asi zbytočné a keďže ty k nemu už podľa písmenok nič pekného necítiš, tak by bolo najlepšie ak by ste šli od seba. Je to jeho vina a to sa podľa mňa nezmení. Ako ak sa nepoučil už na 1 krát, tak sa mu asi veriť proste nedá

eko22
26. jún 2019

Toto by som aj ja brala ako neveru, chlapi to ale vidia inak, vieš ako, pokiaľ sa nestane niečo fyzické tak sa vlastne nestalo nič. Ale tiež by som mu proste povedala, buď nech si s
ou prestane na dobro písať, žiadny kontakt a nech sa začne proste poriadne venovať vám, nech ukáže, že má snahu aby ste mohli zase nejako obnoviť dôveru a dať vzťah do poriadku a keď nie tak bohužiaľ nech ide kadeľahšie, načo sa budete trápiť?

kristina2412
26. jún 2019
anabella111
26. jún 2019

@wanesi ...Moj osobný názor. Je to nevera. Ked nie sme verni v myslienkach ..nie sme verní vobec. Ale ja zas mam uplne iny nazor ...respektive zivotnu skusenost s tym...ci moze byt po nevere vztah este dobry. Prakticky a statisticky z najblizsieho okolia sledujem...ze moze padnut uplne...a moze byt este daleko lepsi ..ako predtym. Pretoze uz obsahuje skutocne odpustenie...sebazaprenie..obetu...teda dalsi prvok lasky. Na margo tvojho pripadu. Tvoj muz mal zmenit cely svoj zivot. Ak vykrocime z problemu..musime sa ocitnut niekde inde. V momente rozhodnutia mal zrusit facebook..masenger...a vsetko...co mu ulahcovalo cestu k hriechu/ padnutiu. Rozhodnutie nie je len ..slub..uz nebudem...Je to hlavne usilie robit vsetko inaksie...je to práca. Presne take manzelstva po nevere preziju..ktore premenia svoj zivot. Ty chladnes...lebo slova Ti nestacia. Co z toho..ked nevidis..ze sa muz rozhodol dat do vasho vztahu vsetko...co by vyvazilo tvoju obetu...ked si odpustala. Ak neprekope svoj postoj ku rodine...a nezacne stavat na pevnych zakladoch...tak nerobi nic. Len Ty. A to je únavne. Teraz nepisem o chronickych podvadzacoch a flirtovacoch...to je na inu temu. Pisem o ludoch..aj mne..ktori sa vedia poucit na vlastnej chybe. A aj z pádov..vedia vyrast vo svojich postojoch. Manzelstiev...kde bola nevera a manzelstva su dnes silne a plne lasky..je viac...ako si vieme predstavit. Prakticky...kazdy ten silny vztah...ktory pozname....ma svoj zazitok krizy. Zvladnutej. Praca dvoch ludí. Tazka praca dvoch ludi..Ale dnes sa ku problemom staviame laxne. Nebolia vsak preto menej. Ty nemas dokazy od svojho muza pri svojich nohach...ze ti obetuje vsetko...tam je dovod tvojho pocitu..Reci sa hovoria a chlieb sa je. A este nieco...má niekoho v hlave ..nie je argument na ospravedlnenie. Lebo ak urobime rozhodnutie..stanovime si ciel...a niekto ..alebo nieco nam do toho nepasuje...tak s nim prestaneme ratat. ....Prajem Ti skory pokoj..pohodu a radost zo zivota..❤

rozovykon
26. jún 2019

Rieš seba svoje pocity, jeho nezmenis pokial nie si spokojna vo vztahu tu správnu a jedinu odpoved dostanes sama od seba. Ked sa rozhodnes s nim zostat netreba sa k tomu uz vracat.

darinagod
26. jún 2019

tazko podla mna povedat a verit mu, ze medzi nimi teda nic viac nebolo, ale tak sa da sa j tak no,len to by si ty musela chciet a hlavne zavriet tie dvere a uz sa k tomu clemu nevracat. len tak by si potom mohla byt zas ako tak stastna., je to tazko ked su niektori chlapi tak hrozne moc hlupi a zahodia rodinu len kvoli nejakej ...

evalin88
26. jún 2019

Dost by ma zaujimalo co mu na to ta kamoska odpisovala. Ked je vydata s detmi.. mozno je to jednostranne. On si ju proste idealizuje pretoze nikdy nemali vztah ani kazdodenný spolocny zivot.