Nevera verzus láska
Zdravím všetkých,potrebujem poradiť,lebo neviem ako ďalej. Som vydatá 17 rokov,mám jednu dcéru. V začiatkoch nášho manželstva tam bola nevera zo strany manžel a nie jedna,no jedna vážna,kôli ktorej sme žili rok oddelene,potom sa chcel vrátiť,všetko sa iejak urovnalo,odpustila som ale nezabudla. Snažila som sa,ale už to nebolo to,čo predtým,city sú pre mňa veľmi dôležité a lásky sa mi niejak od manžela nedostávalo.Bola som mu verná,až do času kým som sa nezaľúbila,do úžasného chlapa,presne takého akého som vždy chcela,citlivého,nežného,pozorného a chápavého....no a ženatého.Trvá to už takmer dva roky,občas sa stretávame a pri ňom cítim,že som plnohodnotná žena a že ma naozaj ľúbi a záleží mu na mne.Manžel rieši len svoju prácu a koníčky,svojich kamarátov,na rodinu mu zostáva málo času.Je to strašne ťažké,netlačím na neho aby sa rozviedol,tiež má deti,je príliš čestný a zodpovedný, záleží mu na rodine,neurobí to.Ale ja sa trápim,lebo čakám,ani neviem na čo a neviem či to ukončiť,alebo si dopriať občas trošku šťastia a pokračovať.Poraďte.
@kamilka44 No mňa najviac ohúrila veta približne v znení "on si svoju manželku váži,ale už to nie je to, čo to bývalo". Pane na nebesiach, tak keď už jeden chlap takto pľuje na manželku a vymení ju za iné mäsko, tak by jeden predpokladal, že doma aspoň lietajú taniere, alebo by sa polovica domácich dialógov dala aspoň vypípať. No tak potom veľa šťastia v najbližších rokoch, nezabudni ostávať v strehu, čo keď sa to u vás o jeden stupeň ochladí a už to "proste nebude to, čo to bývalo"?
No a za seba ti môžem povedať, že neexistuje stav akože "neviem s tým nič urobiť", mne sa do cesty tiež raz priplietol ženatý človek, ale keď som si uvedomila, že to ide skĺznuť niekde do kelu, bez pardónu som našu komunikáciu ukončila, kamoš-nekamoš - a áno, z nejakého neznámeho dôvodu sú takí chlapi veľmi presladení a veľmi nešťastní a neviem, prsty od nich preč. Len ako tu už ktosi napísal, treba veciam dávať pravé mená a nie nejaké trápne ľúbivosti.
A aby som nezabudla, velikánsky súhlas s @moonlight1210 - všetka moja fantázia mi je na figu, takto dobre by som to nikdy nenapísala.
@kamilka44 mrchou ta moze nazvat len ta ktora to nikdy nedokaze pochopit. ja sice tvrdim ze by som nikdy na zenateho ani nepozrela, ale nikdy nevieme co nam zivot prinesie. snad si tych zenacov nevyberaju zeny naschval.... smutne je len to, ze jedine co vam ostava je nadalej si tajne sprijemnovat zivot. on sa nerozvedie. tak co ine ostava? ja to vidim ako neriesitelny problem. trochu ta chapem, ze by si chcela s nim zit naplno, neskryvat sa a byt konecne stastna. no urcite si uz pocula, ze vacsinou kazdy vztah po nejakom case ochladne a mozno po roku by sa ti uz nezdal taky dokonaly a chapavy. hrat dokonaleho na par dni v mesiaci nie je take tazke ako byt uzasny denno denne. drzim prsty nech to dopadne dobre!
@kamilka44 Nevera je nechutná vec ,sama vieš aku bolest citi podvedený.Doležite je si chybu priznat v takejto situacii,aj ked ani to nie je polahcujuca okolnost,treba si chybu uvedomit ,uvedomovat si aj to komu a kolkym ludom tym ublizujem.Uvedomujes si to?je ti to vobec uprimne luto?Neviem preco ale ja si mylsim ,ze ta to vobec netrapi,akokeby si pozerala len na seba,ved sa este pytas ci v tom pokracovat ....???A v com prosim ta ?Toto je podla teba vztah ?Ked ano,tak zalozeny nacom?Ak si to neuvedomuje tvoj milenec ,co vsetko pácha,ake nasledky to moze mat,uvedom si to aspon ty.A mimochodom neverim ,ze jeho manzelka nic netusi,..
Co ak to mozno medzi nimi nefunguje len s toho dovodu ,ze ona vycitila,ze ma teba?teda milenku?Mimochodom co je to za zodpovedneho cloveka,toto je zodpovednost ,ked vystavuje riziku svoje vlastne manzelstvo?Ved ,,kvazi,,uz ho ma rozbite ,tym co napachal,pretoze ak sa to prevali neviem neviem...
Vraj kazda pravda raz vyjde najavo,nebojis sa ze ti jeho manzelka vyskriabe oci ? 😀
Ked ti je uz ukradnute tvoje manzelstvo,nerozbijaj aj druhe.Ak ti svedomie nebrani,najdi si slobodneho.Alebo rovno sa rozved a nehraj to na dve strany.
Takto nebudes stastna ....
@kamilka44 urob to tak, ako Ti srdce káže, zažila som niečo podobné a stále zažívam, ani jedna z týchto dám ešte nepreskočila.Nikto nevie , ako sa jeho život vyvinie dalej.Aj ja ked som bola mladá, myslela som si, že manželstvo je posvätné , tak som bola vychovávaná a tak som to aj brala,mladá, sprostá , až moc zodpovedná..... lenže.... môj manžel to bral inak.....alkohol, krčma, atd.......ja a moje deti boli na druhej kolaji, alkohol bol na prvom mieste.Závidela som, každej jednej žene, ktorá mala každý večer doma manžela a striezveho.Trvalo to ....dlho....moc dlho.Mala som toho plné zuby, bolavé srdiečko, už mi bolo všetko jedno.A zrazu sa objavil, človek, chlap,...samozrejme ženatý...... ktorého lúbim, je mi s ním dobre,aspon na chvílku . Prestala som myslieť na ťažký život, žije sa mi lahšie.On si žije svoj život,ja si žijem svoj život, nikto nikomu nezasahuje do toho, čo má doma, každý sa vzorne stará o to svoje, čo má doma a takto to aj zostane.Trvá to 6 rokov, ktoré mi pomohli,psychicky a dodnes toho nelutujem.Jednoducho si rozumieme.nijako to nepreháname. Nikdy nehovor nikdy.Nikdy nevieš, čo urobí ten druhý,nikdy nevieš,ako sa Ti život dokurvý, nie tvojou zásluhou.Takže urob len to, čo Ti káže srdce,lebo srdce s rozumom si niekedy nerozumia......čo ťa nezabije, to ťa posilní.
@fantagiro70 fajn ze tebe to pomohlo a pomáhá. Ale Nehovor ze ano jeden nikomu neublizujete. Prinajmensom si dáváte to co by inak mohlo pomoct v manzelstve. Dobre, ty mozno nikomu neublizujes, lebo podla toho co pises tvoj chlap o teba nestojí ani o tvoje city. Flasa mu je prednejsia. Ale ako je to u nich? Tiez jeho žena nestojí o něho a jeho city?
A preco musí ina rodina zaplatit tvoju "terapiu" za to, že ty si si zle vybrala a Teraz to nevies změnit (nad rozvodom a lepším zivotom zatial asi neuvažuje, alebo nemozes)?
Nesudim ta, nikto nemá kricat hop dopredu. Ale bránit si to ako svoje právo a výhru?
Je to akoby si z neopatrnosti si nechala ukradnut peněženku, ako náhradu ukradla peněženku susede a este povedala, že za co mas hanbit, ked si sikovna, mala si ona lepsie strazit.
To co robis je neetické a ty to vies. Ale nechceš to vi diet lebo potom by ta jeho "pomoc" mala trpku prichut. Su to rovnake odobrovacky ako: kto neokrada stát, okrádá rodinu.
Vela stastia v mileneckom vztahu a nech sa nikdy nezvrtne tak, ze si budete musiet vybrat komu ostane ublizene.
@moonlight1210 Nikoho do ničoho netlačím, od nikoho som si nič nepítala, nikoho som si nehladala.Jednoducho sa to stalo presne vtedy, ked mi bolo asi najťažšie v živote.Vtedy sme sa spoznali.Každý z nás je dospelí a vieme čo si môžeme a nemôžeme dovoliť.Mna nikto nebude súdiť, lebo nikto nebol u nás doma vtedy, ked sme po nociach museli s deťmi riešiť opilecké scény.Jeho žena ma nezaujíma, tak ako ja som nikoho nezaujímala.Doma jej nič nechýba, má všetkého dosť, plnú penaženku, vyplatené šeky, plný hrniec, plné mraziaky mäsa....atd...atd.Ona sa nemusí starať o to, či každý mesiac má z čoho zaplatiť šeky, alebo či bude čo do hrnca, Je zabezpečená.Nikde som nenapísala, že je to moja výhra,alebo moje právo.Bolo to šťastie v nešťastí, aspon pre mna , nikto si to neplánoval.Mna môže kritizovať, len ten človek, čo zažil také peklo, ako som si zažívala celé tie roky ja s mojimi detmi.Každý vie o mne velké H....O , čo som v mojom vnútry prežívala.Nikomu som to na nos nevešala.Prajem Ti, aby si to nikdy nezažila , nebolo to bohvie čo, ver mi.
@fantagiro70 ludia nebyvaju utrapeni,vystresovani a frustrovAani len z toho,ze kazdy mesiac otacaju kazdy cent,aby prezili....ludia su utrapeni,vystresovani a frustrovani preto,ze im chyba porozumenie a laska :( ...tty beries tej rodine obrovsky vela....cas,ktory ten muz travi s tebou by travil so svojou zenou a svojimi detmi...kedze sa naklonovat nevie,musi svoju oficialnu rodinu okradat o spolocny cas... A ich deti naozaj nemozu za to,ze ty si sa vydala za alkoholika...a aj tak im kradnes otca....a nepis prosim,ze ich nezanedbava,sama vies,ze keby nemal milenku,venoval by sa im viac... Ty a vase deti tiez mate pravo na milujuceho partnera a otca...100%neho...nie takeho,co Vianoce netravi s vami... :(
@fantagiro70
@kamilka44
Zeny, ved sa neurazajte. Neda mi to a musim tu napisat, dufam, ze nikoho neurazim. Moj nazor - ja som neveru nezazila a sama som zatial neverna nebola, ale nechcem nikoho sudit, lebo nikdy nehovor nikdy. Ale tu nejde o to, ze vas niekto kritizuje a povie o vas, ze fuj, zla a neverna zena!!!! Ved vsetci robime chyby, ale ked urobim chybu, tak nejdem este predsa tvrdit, ze ja mam na to pravo, ze aj ja chcem byt stastna a ta druha zena my nezaujima! Ja netvrdim, ze to je lahke, ale nemozte sa obhajovat, ze nic zle nerobite. Mate deti? Ked dieta urobi nieco zle, co mu poviete? Fajn, urobil si chybu, pouc a ideme dalej, dostanes trest, ale mama ta lubi? Alebo mu poviete, nic sa nestalo, kludne ublizuj ludom, zvieratam, mas pravo byt stastny?
@moonlight1210 to napisala dobre o tej penazenke....
Ved ked sa mi stane v zivote nieco zle (hoci aj nie mojou vinou) - choroba, uraz, nevernik, tiez to mam riesit tak, ze pojdem ja ublizovat inym ludom? Kazdemu napadne vsetko mozne, ludia su potom nahnevani na cely svet, ale zvycajne neprejdu k cinom.
@fantagiro70 Vieš a ja nemám s Tvojím vzťahom problém. Všetci čo rozprávajú a čo jeho žena, rodina a pod. tak nevedia o čom hovoria, lebo ruku na srdce každý keď mu je dobre myslí na tých druhých???????????? Každý myslí, len na seba a zdôvodňuje si aké má právo a pod. A čo možno to jeho žene aj vyhovuje, možno o tom aj vie.
tak ja so. rozvedena pre neveru mojho ex. Ostala so. sama bez penazi s dvo.a detmi a on si uzival. Tiez som nadavala,na vsetky stetky a flandry,rozbijacky rodiny atd a tiez som tvrdila ze na ze na zenateho ani nepozriem. A vysledok? Som uz stastne znovu vydata za "zenateho" mame dieta a sme stastni. Pochopila som,ze moje prve manželstvío bolo trapenie mna,deti a aj ex. Nakoniec patri moja vdaka ex partnerke,ze som teraz stastna a uz viem ako ma vyzerat manzelstvo,partnerstvo... Najsmutnejsie je,ze existuje vela manzelstiev,kde muz-zena naozaj trpia lebo sa to musi,ci je to nezodpovednym vstupovanim do manzelstva,ci prvotnym zamilovany. osialom neviem. Ale.viem,ze drzat manzelstvo silou mocou je hluppst. keby sa ku mne moj byvaly vratil,tam sme nestasni vsetci. A ex mojho manzela si tiez uz niekoho nasla...
@jojake ja sa neurážam, len vysvetlujem svoju situáciu (myslím, že aj zbytočne ) , všetky ste ma už odsúdili, tak načo aj, sem niečo napísať.Som len žena, čo kradne rodine otca-muža.Nikdy som jej ho neukradla a ani neukradnem, čas ktorý trávy so mnou,je minimálny a preto pre nás vzácny, si doslova ukradne.život je svina dievčence, ani ja som si to takto nepredstavovala.Aj ja by som bola najradšej, keby som mala pri sebe chlapa, na ktorého sa môžem spolahnúť.Ale, bohužial, takto si to osud vymyslel.Ktorá z vás sa môže zaručiť, že váš manžel si nepíše a neflirtuje na pokeci s cudzou ženou( ked je v robote ) a doma má spokojnú ženičku, ktorá ani len netuší, čo robí jej manžel.Ruku na srdce.......
@fantagiro70 s rukou na srdci ti vravim,ze som nikdy nemala zenateho muza....s tebou by nemal travit ani to minimum.mal by sediet doma s rodinou....tot vsjo
aby raz ked sa vydas ty,aby tvoja draha polovicka nerobila tebe to,co robis teraz ty...ako by si sa citila?????keby tvoj manzel daval hoc to minimum inej zene?spamataj sa,karma je svina
@fantagiro70 Ale tu nejde o to, ze mna mozno muz podvadza, Mozno hej, neviem. O to nejde. Ak by mna moj muz podvadzal a ty by si mala funkcne a stastne manzelstvo, tak podla tvojho nazoru, by som ja mohla podvadzat mojho muza na oplatku s tvojim (ved chcem byt stastna a na jeho zene cize tebe mi vobec nezalezi)! Ale ved ja ta neodsudzujem, len si myslim, ze to co robis, je chyba (ale ja som ich mozno v zivote urobila viac ako ty), len netvrd, ze to je spravne. Ty chces byt stastna a na druhych ti nezalezi, lebo si si vela vytrpela. Tak sa pozri na to tak - aj tvoj muz chce byt stastny (s alkoholom) a na druhych mu nezalezi, ved aj on mozno prezil v detstve nieco zle. Preco odsudzujes jeho? To ze kasle na teba a deti, hlavne, ze je stastny! To si o 20 rokov povedia tvoje deti - otec alkoholik, mali sme zle detstvo, podme niekoho zbit, zabit, budeme vtedy stastni!
Prepac ze tak prehanam, to ti samozrejme neprajem, len hovorim hypoteticku situaciu, ked sa vsetci budeme spravat tak, ze nam je zle, podme robit zle ostatnym a je to v poriadku, lebo my sme vtedy stastni. Potom netreba nikoho odsudzovat, ludia nech nejdu do basy, netreba kritizovat politikov za uplatky, lebo ved vsetci prezili urcite nieco zle a netreba im pomoct, treba ich len nechat nech su stastni, aj ze cenu ublizovania a robenia zleho.
Ja mozno zazijem tiez neveru, mozno sa aj z mojho muza stane alkoholik (jeho otec a brat su alkoholici) nemam sklenenu gulu, neviem. Urcite sa budem hnevat na cely svet, mozno urobim chybu, nieco zle, ale dufam, ze to aspon nebudem pred celym svetom obhajovat, ze robim dobre, lebo JA SOM STASTNA!
Naozaj si teraz stastna? Naozaj?
@fantagiro70 ja ta neodsudzujem vobe,hoci kradnss otca a manzela. Ja ta velmi lutujem...vies preco? Kym ty lubis manzela inej, milujes sa s nim, kradnete si chvilky pre seba, travis cas cakanim na tie ukradnute chvilky, niekde blizko je muz, ktory by teba aj tvoje deti urobil stastnymi, ale ty sa radsej uspokojis s malom :(
@natalym .....dakujem, aspon Ty jedna si ma pochopila.Vieš, jeho žene je dobre, je dobre zabezpečená, má všetko čo potrebuje, aj navyše a predsa šomre,aký má ona ťažký život, aká je ona chudera nešťastná.Takéto ženy by som vešala.Nevedia o živote nič, vydržuje ju manžel, šeky platí manžel, do mraziaku doma, všetko plní manžel, auto kúpi manžel, do nádrže tankuje manžel.Ja si na svoju riť musím zarobiť sama, ja sa musím inak narobiť a nahánať, aby som mala to čo mám,mám dve roboty aby som mohla slušne žiť.On ma nevydržuje ,ako by si niekto myslel.Nikdy by som si od neho peniaze nezobrala.
@fantagiro70
A tvoj muz pije preco? Myslim, ci pil stale odkedy sa poznate (lebo potom to nie je osud, vedela si koho si beries) alebo sa mu nieco stalo a nezvladol to, je slaboch a takto vam vsetkym ublizuje? To nie je rypanie, len otazka - lebo som alkoholikov zazila, nastastie nie v role manzela ani otca
@jojake neprehánaj, nič Ti vysvetlovať nebudem,stačilo
@fantagiro70 to co su za hlupe argumenty? Ze ona ma vsetko, tak jej ako mozes kradnut manzela? Ty musis byt velmi nestastna vazne ta lutujem.
Za hypoteticke prehananie som sa uz ospravedlnila. Lebo to bola len HYPOTEZA, PRIKLAD!!!!!!!
Vysvetlovat samozrejme nic nemusis, je to tvoj zivot, ja som sa pytala v dobrom. Ale ty uz myslis, ze kazdy ta dopredu odsudi, bez toho, aby si odpovedala na otazku. A si naozaj stastna????? Aj mna ked muz/rodicia/sef opravnene skritizuje, tak sa najprv nahnevam. Ale v kutiku duse viem, ze maju pravdu. Teraz tak reagujes ty! Nebudeme sa bavit, lebo .....Ved som ta neurazila ani neosocila, mas tazky zivot, nezavidim, ale za riesenie ti netlieskam. Ci to si cakala, pochvalu od vsetkych, lebo mas tazky zivot? Moja svokra prezila bitku, alkoholizmus svojho muza, smrt malej dcery, alkoholizmus syna, vzdy mala 2 zamestnania a nakoniec dlhe a namahave umieranie a ja JU obdivujem a JEJ tlieskam! A vzdy jej zalezalo aj na inych ludoch, na prvom mieste nebolo jej stastie. Ja by som to urcite tak nezvladla
@jojake neverila by si, ale vela ludi nema uplne ziadne moralne zasady a aj svojim detom hovoria, ze mozu vsetko, ak je to dobre pre nich. Priklad: na vleku sa strasne predbiehal chlapec, povedala som jeho mame, ze sa jej syn predbieha. A jej reakcia: ved ja mu kazem, aby to robil, nech sa ryje, bude skor. A hned sa zacala predbiehat za nim.
@fantagiro70 jasne, ze je chudera nestastna, ked ju jej manzel uz sest rokov podvadza s Tebou
@fantagiro70 co ze ste neverne svojim muzom, myslim, ze nikto neodsudzuje, to sa moze stat, mozu nastat v zivote okolnosti, clovek nikdy nevie! Ale to, ze si to obhajujete a povazujete za SPRAVNE, to je odsudenia hodne. Je rozdiel, ak podlahnes pokuseniu, stane sa to raz....(aj ked, uz to by sa nemalo), a je rozdiel, ak to s niekym tahas roky a este to povazujete za VZTAH. Zobud sa, ziadny vztah to nie je. To, ako to tu ty pises, tvoj zivotny pribeh a ze mas pravo na stastie, mas plne pravo , to je pravda, ale pozri sa na vec z inej stranky?! Nerypem do teba, ale!...preco si zostala zo svojim manzelom, ked tolke roky pije? Ked mu je stale flasa prvorada? Neodpovedaj, len sa nad tym zamysli! Ja osobne by som svoju situaciu kazdopadne poriesila...je tolko moznosti. Mozno si zena UTRPITELKA, ktora trpi, trpi, cele roky tisko sedi a nic nespravi a nechava sa od okolia lutovat. Ano okolie ta zo zaciatku aj lutuje, ale postupom casu ich ta lutost prejde. A ak este aj vyjde najavo tvoj vztah, nikto teba nepolutuje, vies co povedia...ani sa necudujem, ze pil, ked ho podvadzala! Bohuzial, take je okolie. A ze ta ich nazor nezaujima, zijes roky na jednom mieste, stale v tom istom prostredi, s muzom, s ktorym nechces byt, ...asi vlastne nezaujima, len potrebujes ich lutost. Vies, nikto tu ta neodsudzuje, len my istotani, ktori piseme inak, mame ine ludske hodnoty a nevera medzi ne nepatri, ani kusok stastia pre seba, pokial by som tym ohrozoval 2 rodiny. Nezabudaj nato, ze ty budujes hodnoty - ludske hodnoty pre svoje deti, tym ako sa chovas,ako riesis zivotne situacie, co robis, to co vidia u vas doma, budu povazovat za bezne. Napr. ja by som to takto nechcela, ale to je tvoja vec.
A ak to takto chces, tak maj takyto kusok stastia, nikto ti ho neberie (nemyslim, to teraz sarkasticky), len aby ti to jedneho dna deti nevycitali, oni to vsetko vidia a vnimaju a aby si, ked skoncis svoj vztah aj tak na milenca nenadavala a nebila si hlavu o stenu, ze si mala riesit seba, svoju rodinu (uz akokolvek) a nie zahadzovat cas s niecim, co nikam neviedlo. Aby si na starost nezostala sama, zatrpknuta a nestatsna...
A myslim, si, ze aj to, co pisete obidve dve @fantagiro70 a @kamilka44 je znak toho, ze ste nevyrovnane same so sebou a mozno psycholog by vam pomohol, u mna osobne to boli najlepsie investovane peniaze do seba!!!!
@moonlight1210 Tvoje prirovnania sú nemiestne...myslím,že teba ešte život neprefackal,potom budú tvoje reakcie iné..aj keď netvrdím,že v mnohom nemáš pravdu
@jojake Ja to neberiem tak,že ubližovali mne,tak ubližujem teraz ja,akože to vrátim.Nechcem zle tej jeho manželke,neoberám ju a jej deti o toľko času ako si myslíte,vidíme sa raz za mesiac,iní chlapi možno trávia 10x viac času niekde s kamarátmi,ale on to nerobí,je stále s rodinou,nič jej nechýba...viem,je to hnusné,pokrytecké,ale mne to momentálne pomáha a ďakujem aj za tie chvíle šťastia ktoré s ním prežijem a nejde len o to,že sa stretneme občas,ale aj o ten pocit,že niekomu na mne záleží a niekto ma ľúbi bez výhrad,výčitiek a niejakých príkazov,lebo je veľmi ťažké žiť vedľa človeka,ktorý vidí len seba.A nehovorím,že ma jeho žena nezaujíma,nech sa trápi,vôbec nie,práve naopak,trápi ma to.
@kamilka44 podľa mňa máš pocit viny a tu na tejto stránke hľadáš rôzne ospravedlnenia...myslím, že tu ťa nikto súdiť nemôže...je to tvoj život a keď ti to tak vyhovuje...je to len čiste tvoja vec...myslím, že v tvojom prípade nie je na mieste vypisovanie na fóre, kde mamičky zväčša presadzujú a opisujú dokonalú rodinku....
@fantagiro70 Ďakujem za tvoje komentáre,pomohli mi,už som si myslela,že na svete niet neverníkov.Aj u mňa je to tak,musím sa postarať sama,manžel vidí len seba a ja by som sa aj rozviedla,riešila to,no on nechce a trošku mám aj strach,vie byť veľmi rázny.Ale to všetko by sa vyriešilo,no ten druhý sa nemôže rozviesť,sú tam aj iné veci.Neberiem to tak,že jej kradnem muža a deťom oca,je príkladným otcom,to môj muž nikdy nebol,trávime spolu málo času a peniaze by som si tiež nikdy nezobrala,mňa už len ten pocit,že ma ľúbi a záleží mu na mne hreje pri srdci a teším sa na každý deň,to asi nepochopí nikto kto to nezažil.
@kamilka44...uz v uvodnom prispevku si mala napisat, nestojim o rady, len o pochopenie a ospravedlnenie toho co robim...
Pozri, kasli na vsetky tie veci, co sa tu popisali, aj tak si si ziadne z nich nezobrala k srdcu. Pokracuj aj nadalej v tom, co robis (ak si len toto chcela citat), vsetko bude OK a vycitky svedomia - zahod za hlavu.. Tak uz sa citis troska lepsie...
Lebo v uvodnom clanku pises, ze co mas robit, padlo tu kopec rieseni, nerieseni, zivotnych skusenosti, múdrych slov a ty stale len to svoje. Tak potom inak, komu neni rady, tomu ani pomoci, len uz nechci navod a rady, ako dalej. Lebo potom v tvojom pripade je len jedna, pre ktoru si uz davno rozhodnuta, len sa ju hanbis sama samej priznat a to je ta, ze chces a aj budes pokraovat. Tak potom aspon odo mna pre teba...vela stastia 🙂

@kamilka44 Ale ja neodsudzujem teba ako takú iba to, čo robíš (no dobre, zo začiatku mi uletelo aj niečo navyše). Pretože sa na veci pozeráš podľa mňa zle- robíš niečo čo nieje správne už z princípu a to aj z toho dôvodu, že máš NA VÝBER. Môžeš riešiť svoje manželstvo (poradňa/rozvod) a ak by si zvolila rozvod, tak nového priateľa/prípadne žiť samostatne pre nejaký iný cieľ ako partnerstvo a dokonca by bolo ešte menšie zlo, keby si ho podvádzala s nezadaným (ale stále to nie je ok ani voči tebe ani voči manželovi). Či som mladá, neskúsená? No mám manžela a poznám také ako ty a ako skončili - poviem ti to- sú nešťastné, nespokojné a je to príklad z veľmi blízkej rodiny, takže si myslím, že môžem posúdiť. Vzťahy v pôvodnej rodine toho muža sú už navždy poškodené, aj keď časom je to menej bolestivé samozrejme. Myslím, že to za to nestojí- to je odo mňa pre teba rada. Zariadiš sa ako chceš, tak držím palce, aby to bolo čestné.