Neverím manželovi
Kocky idem si ku vam po radu, prosim neodsudzujte len neviem co mam robit.som v 20 tt a s manzelom sme mali hocikedy problemy ktore sme vyriesili a sme si povedali ze zacneme od znova.otehotnela som a na babetko sa strasne tesime.ale vcera som mu nasla v telefone cislo na kolegynu a to nie ze som sa mu hrabala ale mi dal tel nech si zavolam a vyhodilo mi jej cislo.povedal ze ju musi mat ale si myslim ze nemusi ze mu ona vecer volala koli praci nieco.ale on je kuchar a ona casnicka takze neviem co mohli ri
@timea7 tak potom áno, pardón, potom len sedieť, plakať do vankúša (alebo na nete), ľutovať sa a čakať na zázrak...
@lucindao má on nejaký dôvod prispôsobiť svoje správanie? zrejme nie... máš ty nejaký dôvod s ním zostať? zrejme áno... ja by som nemala - ja môžem zostať len s človekom, s ktorým mi je lepšie ako bez neho...
@lucindao tak asi tusis kde bude chyba...v nom. Lebo sa moze stat ze narazi na nejaku mrchu co ho bude zvadzat, tlacit kaleraby a ciastocne ho zblbne...ale ak sa to stava s roznymi zenami...asi on bude ten co ma maslo na hlave. Ale teraz vlastne stale nevies ze ci s nou nieco ma. Lebo ze len naskoci cislo ked si sla volat...aj moj mobil to robi a ponuka mi cisla ktore som nevolala par rokov, to nic neznamena, nejde o frekvenciu volani. Uvidis. Vyckaj, toto zatial nie je dovod nieco riesit. Ak ti ale vadia ine veci tak ries.
@sissmiss to neviem ci ma s nou nieco.ja som sa ho opytala ze preco ju ma v tel.a on ze mu telefonovala raz vecer koli robote.ok ale ked som ho skusala ze ci si da urobit vypis a dokaxat ze to bolo raz tak uz zacal na mna utocit ze mu neverim atd.a az potom povedal ze aj on jej volal koli tovaru potom ze koli niecomu.tak to uz mi bolo cudne.keby povedal ze dobre zajtra dam urobit vypis tak kaslem na to verim mu a ani vypis nechcem
@timea7 možnosti?
1. nájsť uňho dôvod, prečo by mal na trvalo prispôsobiť svoje správanie (zámerne píšem "prispôsobiť") a aplikovať v praxi (to, že on ten dôvod nemá, je nad slnko jasnejšie hádam všetkým)
2. zmieriť sa so situáciou a brať to tak, ako to je a pripomínať sa 3x denne "dôvody, prečo som stále s ním"
3. začať so zmenou - od seba... pracovať na tom, aby nebola od neho závislá (aj keď už trošku neskoro, ale stále lepšie, ako nikdy)
kto chce - hľadá spôsoby, kto nechce - hľadá dôvody...
z mojej strany všetko, prajem pekný deň a veľa šťastia ...
@lucindao to by som nebrala ako dokaz. Ak by som hovorila pravdu a muz by na mna vybehol ze chce vypis tak by ma to urazilo a asi by sme dalej nemohli riesit nic. Ale zaroven ak by som klamala tak by som vypis nedala. Ale v oboch pripadoch proste...postup by bol rovnaky. Mozno si niekto povie ze ved ked neklame tak nema co skryvat...ale potom kam az moze zajst ziarlivost partnera (ak neklamem tak ten druhy je ziarlivy a to ja mam znasat???) a kam az ma clovek ustupit? Ake dokazy moze ziadat a ja musim plnit? To uz je o sebaucte a cim viac jeden bude tlacit, tym viac od seba odtlaci toho druheho az sa moze stat ze ho odradi uplne. Ty vravis ze si nekludna (podozrievas ho, mas skor sklon ho podozrievat) od tej minulej aferky. Tak si myslim ze by ta neuspokojilo keby suhlasil s vypisom. On by suhlasil, na chvilu by to bolo ok, ale pri dalsom akomkolvek tvojom zneisteni (meskal by z prace, po prichode siel nezvyklo do sprchy, nieco by sa ti nezdalo...) by si zase chcela dokaz vernosti a uistenie. Lebo tak to proste je, s jedlom rastie chut, vytvorila by si si taku drahu uspokojenia, ze ty sa citis neisto, zatlacis nanho a on ta ma uistit a upokojit... Casom by si to vyzadovala viac a viac. Na tvojom mieste sa pokusim zhodnotit aky je vlastne partner mimo toho ze vtedy odisiel (aj tu nevieme ako moc si ho dusila (aj ked opravnene) tak tazko sa vyjadrit k tomu ze ci bol jeho odchod ok) ako sa k tebe a synovi sprava bezne, ci sa da nanho spolahnut, ci je zodpovedny, prejavuje ti lasku a uctu. Ak hej a chces ho, tak by som mu povedala len velmi strucne aby pocul a pochopil, ze ok, odpustila si mu tamten ulet, mas ho rada, chces s nim byt. Ale ak on chce byt s vami, nech si dalsie ulety rozmysli, lebo mozno neodides hned, ale postupne sa to nazbiera a strati ta aj deti. Nech sa sprava zodpovedne, to ci on kontaktuje kolegynu pre zdvihnutie si ega je v jeho moci, je to jeho rozhodnutie. Tak nech vie ze to moze priniest aj nasledky ktore bude musiet znasat.
@timea7 na synceka plati jeho otec mame dobry vztah aj s ex svokrou pravidelne sa navstevujeme je to skor kamaratka.aj rodicou mam ale ak to niekto pochopi oni su lekari a konzervativny.takze okrem penazi co mi mozu prispiet tak to budu len vycitky.my sme ti vraveli.... a toto je nepotrebujem.pracu nemam
@mircalla Síce s odstupom, ale... Ty ale toto normálne dáva zmysel! Pravdepodobne to obaja boli také povahy, čo to všetko museli riešiť naplno, keď boli vo fáze zamilovanosti, tak naozaj zbožňovali, a potom keď už, no, snáď mali aj iné objekty, ten môj určite, tak potom už vedeli pošliapať aj nemožné. Možno je to naozaj tak, že niektorí inak ako naplno ani nevedia, ale to ťa ani omylom nenapadne, keď natrafíš na človeka, ktorý ťa tak veľmi zbožňuje, proste ťa nenapadne, ako asi bude vyzerať ten opak. Hoci je fakt, že ten môj mal ku koncu kopu trablov, ktoré si pravdepodobne spôsobil sám a mimo mňa, ale to už je len na ňom a jeho súčasnej, aby to niekam dotiahli, ja som šťastná, že som tam, kde som.
a @lucindao Držím palce. Viem, ako tie veci vedia ničiť, tak verím, že nájdeš riešenie.
@nela1916 Pises mi z duse, uz dlho som nenatrafila na niekoho, kto mi takto sadol a ma podobnu skusenost...Kebyze si z BA, tak ta zavolam na kavu🙂
Presne ako pises, ani ta nenapadne ako bude vyzerat len opak...a ten bol ozaj hardcore....nikdy som nezazila vztah s takymi dvoma extremami, a to mam dake za sebou
Vystihla si to totalne presne, pre mna nepochopitelny pristup, ale ten clovek ma uplne ine zmyslanie, je som casom prisla na to, ze som ho nikdy vlastne nepoznala, a to som si myslela, ze ho poznam dokonale a naopak
@mircalla Dokelu, ale už toľko necituj moju realitu, fakt to musel byť ten istý. ON mal aj v sebe takú charizmu a kamarátky mali naňho dosť blbé komentáre, v zmysle aký je pekný, samozrejme, to ma nekonečne štvalo, lenže raz s tým prestali a mne časom došlo, že svoju charizmu úplne stratil. Dokonca som sa len tak so žartu pohrávala s myšlienkou, že asi chodím s jeho dvojníkom a jeho odpratali bohvie kde, ale presne tak by som tú zmenu opísala, že to akoby nebol celkom on. A... Časom mi veľmi vyčítal, že som "komplikovaná", čo aj som, naozaj nemyslím práve jednoducho, naopak, to on sa vždy pasoval za toho "obyčajného a jednoduchého robotníka", lenže teraz s odstupom veru neviem, tiež som pravdepodobne nikdy ani len netušila, čo má v hlave a kam jeho myšlienky smerujú.
ALe aj tak mi je záhadou, či to bolo naozaj len také "prepínanie režimov" a či teraz, pri svojej terajšej, opäť funguje ako ten nevinný, nekonečne milujúci človek, alebo sa časom skutočne zmenil nezávisle odo mňaa tak veľmi, že to už skutočne nie je on. No našťastie žije o pár štátov ďalej, takže ani len netuším, čo sa s ním deje.
A ten tvoj si niekoho našiel?
@nela1916 Ten moj ma tiez kopec problemov, ktore aktualne s niekym riesi....ale prisla som na to, ze u neho to bol taky podobny scenar.....zahram sa na obet, niekoho zblbnem (ano, boli v tom city, az nekriticky ma obdivoval atd), vysplham sa po jeho chrbte a ak ma to omrzi....bye....proste nedokazal akceptovat cloveka ako je, aj s jeho nedokonalostami, ak to uz nebolo dokonale, prestalo to byt zaujimave....
@nela1916 Toto svoju dalsiu odpoved som napisala bez toho, aby som si stihla precitat tvoju....🙂 islo to v rovnakom case....odpadnem....ano, nevinny dobrucky chlapcek, ktoremy vyslovene chces pomahat....
Ano nasiel, od spolocnej zmanej mam info, ako mu vo vsetkom POMAHA...len som sa zasmiala....ten isty scenar
Tiez som mala pocit, ze zrazu prepol na iny rezim bez vystrahy...Moj bol anglican, dokonca sa kvoli mne prestahoval do BA (predtym zil v CR), ale potom som pochopila, ze to nebolo len kvoli mne, ale utekal z CR od problemov - dlhy atd
Nie je to otec mojho syna, toto bolo az potom, je to este dost cerstve, skoncilo to v septembri minuly rok
@mircalla Oops? Ani môj nebol slovák. AKurát som sa chcela spýtať, či bol. Veď to je taká typická neslovenská mentalita. No nič. Tento by sa s nedokonalosťou aj zmieril, len veci postupne prestali zapadať do jeho scenára, koniec-koncov, asi mal svoju predstavu, no ja tiež a v závere to vypálilo dosť drasticky. Už to nie je také čerstvé, ale nie je to ani také staré, ab ysom na to mohla len tak zabudnúť.
@nela1916 No kazdopadne ak s nim budem mat nahodou niekedy este do cinenia (co pochybujem), tak mu to pekne zratam....ja som to zobrala ten rozchod naoko dost pokojne, ale vnutri to bolo o inom. Ale nemyslim, ze niekedy budem, on nie je typ, co sa obzera spat...prepne na iny program a ide dalej...to mi tiez docvaklo az po case....Povodne som si myslela, ze neni cilivejsieho cloveka, v podstate asi som nezazila nic krutejsie ako co s nim
@mircalla Noooo to ten môj má vo veciach pravdepodobne chaos a pokúšal sa so mnou kontaktovať už aj teraz, keď má nový vzťah, to ja som mu dala najavo, že sa už nechcem ani kamošiť ani nič. Ja mu to nepotrebujem zrátať, hoci možno raz príde čas, že dáme jeden veľký výkec. No ak by na to prišlo, možno by tam padli príliš kruté veci. Bola to hlavne strašná kopa rokov a až do konca som verila, že to nakoniec dáme, a že on isté veci prehodnotí, ale on si to isté myslel o mne. Každopádne teraz má šancu urobiť to inak, no ja neviem. Ja som už mimo hry a je to tak fajn. Každopádne to bol človek, ktorý ponímal manželstvo aj vzťahy úplne inak ako ja, to mi došlo až neskôr, tak to by ešte bolo, ak by sme sa skutočne vzali.
A pokojné rozchody.... neviem, majú byť pokojné? Asi je v hre príliš veľa, nevidím zmysel v tom, aby sa tu už človek na niečo hral. Ja som mala obidva rozchody dosť dramatické, aj keď ten prvý taký nemal byť, ale bol a myslím, že sa ani rozchádzať neviem a je to vždy zlé. Vždy som to však brala tak, že rozchod znamená uzavretie kapitoly a budem sa tváriť, že ten človek ani neexistoval. Neviem prečo, ale v tomto druhom prípade sa to nedá, naozaj som do toho dala príliš veľa času a energie a nervoua viery a neviem. Asi tak.
@mircalla NO tento sa tváril, že ma pochováva až dovtedy, kým som mu nezáujem nedala najavo prezmenu ja, potom sa to zmenilo. Ako som písala kdesi inde, rád sa vyhrážal koncom, až kým som to ja definitívne neprerušila. Niektoré veci jednoducho nemôžu fungovať, hlavne so zadaným človekom nechcem mať nič spoločné a z mojej strany by to nebolo čisté kamarátstvo a vôbec, ten koniec bol zlý. Kto vie, prečo to celé pochoval ten tvoj. Buď kvôli tej spomínanej "inej osobe", alebo fakt stratil záujem. NO vieš časom som prišla na to, že občas je lepšie niektoré veci úplne pochovať, ako existovať "tak nejak na hrane", také rôzne vzťahy-nevzťahy a pritom je to už celé rozbité, to by vás asi ničilo oboch. Snáď je tak lepšie, že máš od neho pokoj, hoci do toho, samozrejme, nevidím.

@sissmiss nie to bola ta byvala co jej vypisoval atd.vtedy slubil ze s tym skonci teraz v tejto robote je ina co som zistila ze si volaju