icon

Neverná manželka

silnyclovek
7. jan 2022

Po 2 a pol roku problemov v manzelstve, bez sexu, objatia, alebo dotyku som zistil ze manzelka je mi neverna. Najskor som dufal ze je to len nieco docasne ale na koniec sa mi po velkom naliehani (slubil som jej, ze nebudem robit ziadne sceny ani priblemy nikomu) podarilo z nej dostat priznanie. Priznala sa ze niekoho ma. Trva to uz viac ako 2 roky. Zacalo to vraj tak , ze sa zdoverila cloveku, ktory mal podobne problemy s manzelkou a zacali si rozumiet atd. Za tu dobu sa mi vraj chcela uz viackrat priznat, ze uz to mala takmer na jazyku, ale nedokazala to, lebo sa bala ze ma to znici. Povedala mi ze som ten najlepsi otec nasich deti, ako sa im krasne venujem a ze som velmi dobry clovek. Vraj ju to strasne mrzi, ze mi tym znicila zivot, znicila vsetky nase plany a vsetkym len skodi. Mne aj detom. Mame dve deti 5 a 7 r. Povedala ze uplne pochopi ked ju hned vyhodim z domu. Co ja samozrejme neurobim. Dokonca vraj povedala aj svojmu priatelovi ze ma nikdy nedokaze opustit, ze to mi nemoze urobit. Ale ak budem ja chciet tak ona odide. On je podla vsetkeho clovek velmi podobny mne. V podstate asi dobrak, ktory do toho spadol. A dokonca, ked mala zle chvile a robila mi problemy, vraj este aj jej dohovaral ze, aby sa ku mne ona lepsie spravala. Ze som nikomu nic neurobil a nezasluzim si to. Ja len neviem, ci su schopni to takej dlhej dobe pre dobro vsetkych ukoncit. On by s nou chcel aj zit. Ale ona nedokaze vziat deti a odist. Tak co teraz?

Strana
z6
adka176
8. jan 2022

@heleninamama absolútne nevieš o čom to je ....tu sa nepíše že bude veriť manželke a že ona to skončí a začne odznova s manželom....a život bude krásny ....neboj sa určite on nie je taký naivný, aby si myslel, že manželka opustí milenca a nie je naaaivný aby si myslel že s ním znovu bude intímne žiť a všetko sa urovná...

heleninamama
8. jan 2022

@adka176 Predstav si, že viem. Je to o žene, ktorá ho už dávno nemiluje, zostáva s ním len z pohodlnosti a čaká, ako sa to všetko vyvrbí. A má navrch, pretože nie je citovo angažovaná. A o chlapovi, ktorý nemá gule skončiť to trápenie a čaká na zázrak. A pritom hrá divadlo o šťastnej rodinke pred vlastnými deťmi a ostatnými. A tak ho to vyčerpáva, že sa s tým musel aspoň anonymne zdôveriť sem. Lebo vie, že u kamarátov by pochopenie nenašiel.
Koniec vzťahu bolí to je fakt. Ale sú aj horšie veci. Len dúfam, že môj syn raz nebude takýto sprostý.

adka176
8. jan 2022

@heleninamama dokázali dva roky fungovať ako brat a sestra... prečo by to tak nemohlo fungovať aj ďalej? ..ona si možno uvedomuje svoju vinu a nechce pokaziť život deťom ...rovnako ako on....naopak je to silný človek, ktorý toto dokáže pochopiť, zvážiť a prijať kompromisy....už nikdy ich život nebude krásny ako predtým ...to si uvedomujú určite obidvaja...ale klobúk dole ak budú vedieť existovať pod jednou strechou a nepokazia život deťom....a ver, že to chce odvahu, silu a neskutočnú pokoru....áno je ľahké človeka odsúdiť... vyhodiť z domu, robiť mu zlé.... každý by to dokázal skôr ako odpustiť a hľadať riešenia.... najsilnejší je ten, kto dokáže odpustiť, pochopiť a hľadať možnosti ako čo najmenej ublížiť všetkým zúčastneným....prajem ti, aby si sa nikdy do takej situácie nedostala, aby si potrebovala od niekoho dostať to odpustenie a pochopenie... a nehovor, že mne sa to nemôže stať.... lebo môže....

via88
8. jan 2022

@silnyclovek nedokaze odist, len ked ju posles.. a ona vie ze to neurobis 🙂 sikovna, tak ma legalne muza aj milenca naraz 😀

heleninamama
8. jan 2022

@adka176 O mňa sa báť nemusíš. Ja už mám čo-to prežité, preto tu aj píšem. A viem si nastaviť a obhájiť svoje potreby. To skôr Ty a Tebe podobné ženy, ktoré ho utvrdzujú v tomto blude, nedokážu zrejme prežiť aspoň bez atrapy chlapa po boku, preto radšej pristúpia na akýkoľvek vzťah. Aj na jeho frašku. A obhajujú to, ako inak, deťmi.
Podľa mňa je pokazený život práve toto, čo opisuješ - dusiť sa vo vzťahu s niekým, o kom viem, že pre neho nie som voľba na prvom a jedinom mieste, ale som len možnosť - aj to možno dočasná... Zdieľať s niekým spoločnú strechu, lebo viem, že sama si ju nedokážem zabezpečiť. A hrať divadlo pred vlastnými deťmi a celým svetom, že nám to akože funguje - a pritom žiť bez blízkosti, dotykov, lásky, intimity. Toto nie je kompromis, to je hlúpa sebatrýzeň! Toto nie je pokora, ale hlúposť! Absolútne nepochopenie života, lásky manželstva a ich zmyslu... A odmenu za toto veru nezískaš ani v tomto, ani v posmrtnom živote. Vo finále skončí človek osamelý a sklamaný, že život prebehol a nič z toho...
Pri rozvode - najmä v takomto prípade - nejde o ublíženie ostatným, netreba nikoho vyhadzovať z domu a robiť mu zle netreba ani trápiť deti - to už urobila pani manželka, stačí to len slušne uzavrieť a žiť ďalej. Ani tie deti nebudú vždy malé a slepé. Čo im toto akože dá do života?
A aký život má pred sebou ten chlap? Ako pes bude roky čakať na kúsok lásky, ktorý mu jeho vlastná manželka občas hodí? Alebo aj nie? A ona sa bude musieť lepšie skrývať, viac klamať, alebo sa roky trápiť vo vzťahu s mužom, ktorý jej je ľahostajný? Lebo s ním má deti? Lebo treba počkať, kým vyrastú?
A čo sa pochopenia a odpustenia týka - tá žena oň nežiadala, neprosila, akoby mala konať v pozícii kajúcnice, ktorá chce niečo zachraňovať. To on jej ho dáva, lebo vie/tusí/cíti, že ak by jej dal jasné ultimátum vyberie si možnosť ísť životom ďalej bez neho.

karolinakr
8. jan 2022

@heleninamama no však uvidíme za pol roka,či tu napíše, že furt nemajú sex

heleninamama
8. jan 2022

@karolinakr Keby ho aj mal, to už nemôže byť ono. Nevera je také brutálne narušenie intimity, že hádam aj chlap tú zmenu precíti...

adka176
8. jan 2022

@heleninamama aha....ja mám svoj názor a ty máš svoj... každý si môže vybrať.... každému vyhovuje niečo iné .... Tebe to ....jemu hento....ale nakoniec je to na nich dvoch....nie vždy k takémuto životu pristúpia obidvaja.... možno to skúsia možno nie....a ak skúsia tak možno pochopia po pol roku, že to aj tak nejde...to už bude na nich....

A hrať divadlo pred deťmi, ľuďmi aj ostatným svetom vedia ľudia veľmi dobre aj v prípade, keď nie sú v pozícii neverných .... celý život je o hraní divadielok....

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Strana
z6