Nevhodné správanie priateľa
Ahojte, obraciam sa na vás s prosbou o váš názor na správanie môjho priateľa. Sme spolu 4, 5 roka, nebývame spolu a po tom všetkom už akosi ani nemám chuť. Celý ten vzťah je taký "zo dňa na deň" Obaja mame záväzky (deti) a málo času (práca). V poslednom čase však jeho správanie voči mne je čím ďalej tým viac "nevhodné", aspoň z môjho pohľadu. Začal veľmi často kritizovať moju postavu. Som nízka, 160 cm, vážim 53 kg avšak som aj po dvoch tehotenstvách a nehanbím sa, že rada jem. Má, podľa mna, nevhodné poznámky, napr. ej ale až aj tebe dobre ovísa brucho..., alebo Už máš poriadne veľký zadok...vie že mi to vadí a ked sa zdujem, samozrejme sa to snaží uhrať do autu stylom, joj ved a čo, ved aj tak sa mi pačis a podobne, lenze ja tomu uz neverím, vie ze mi to vadí a predsa to robi, aby te chápali, v puberte som zažila pokus o znásilnenie, kde ma skupinka nasíne vyzliekla v lesiku a smiali sa mi ake mám male prsia ..bohužial dodnes sa to so mnou taha a veľmi ma zranuje kritizovanie mojej postavy. Priatel o tom vsetkom vie, len akoby to nechapal alebo nedochadzalo mu to.
Ďalším problémom je chodenie do spoločnosti. Mame spoločnych priatelov ktorí vsak vsade chodia bez manzelky (za tie roky nepznam ich zeny), samozrejme chodia tak preto aby mohli ocumovat ine zeny, resp. si s nimi zacinat mimomanzelsky pomer..No a mna sem tam priatel takto s nimi vezme von, a potom tyzden pocuvam, ci mi nie je blbe ze som tam sama zena, ze ci mi nie je trapne ze som tam stredobod a ze kazdy pozera preco s nim idem medzi muzov ked ich zeny nikam nechodia...proste ze som tam "nevhodne". Vola ma zato, aby neboli cirkusy...aby ste chapali, chodieval s nimi sam, a potom som sa postupne dozvedala co povedal a co kde robil...napr, jedna dobra dusa zo skupiny jeho priatelov mi preposlala fotku z ich chlapskej skupiny, na fotke bol on vo vrucnom objati s casnickou ktoru vraj "kazdy chcel" . Casnicka pracuje v podniku oproti jeho domu a byval tam peceny vareny...
alebo mi zatajil ze niekam ide a ja som to zistila ..
a podobne.
A teraz moja otazka, som ja precitlivela pretoze som psychcky nevyrovnana a neviem znasat bezne spravania sa muzov? alebo je to JEHO spravanie nie v poriadku a moj usudok je spravny?
Dost divne spravanie dospeleho chlapa. Myslim, ze ziadnej zene by sa nepacilo, keby ju muz takto kritizoval a urážal. A co sa tyka tych podujati s jeho kamaratmi. ...preco nejdete proste len sami dvaja? Ja osobne by som nechodila na akcie s chlapmi. Hm. A podla celkoveho popisu...nepride mi to ako verny chlap s vyhliadkou do buducna
Nie je ten tvoj chlap tak náhodou prvočakrový primitív?
a co je tak hrozne na samote? samota vobec nemusi byt zla. nikto nehovori ze budes sama cely zivot. jedna moja klientka sa blaznivo zamilovala v dochodkovom veku.
ale mas deti. ty nie si sama.
zivot zeny nemusi naplnat len to mat po boku chlapa.
najprv najdi svoju vlastnu hodnotu az potom ju v tebe moze vidiet niekto iny. ty si zacni vazit samu seba a zacni sa obklopovat ludmi ktori tvoju hodnotu budu vidiet tiez.
vas vztah rozhodne nieje o laske.
@autorka prepáč, ale ja ti nerozumiem. Ste spolu 4,5 roka. Nežijete spolu, každý máte svoje deti a svoju domácnosť. Posmieva sa ti, neváži si ťa, von ťa berie medzi kamarátov v podstate nasilu. A áno, sú to chlapské akcie a je jedno, že je to koncert alebo kino, krčma a že sú tam aj cudzie ženy… to sú proste chlapské akcie. Rozumej, že partia chlapov ide spolu von na pivo, kolky, futbal, diskotéku. A keďže spolu nežijete tak asi ani netušíš o kolkých takých akciách nevieš. To ako ho chceš ustrážiť? Na druhú stranu, mne by sa nechcelo strážiť starého somára aby nerobil vilomeniny. Maj trochu sebaúcty. Na svojho chlapa sa treba vedieť spolahnúť a nie ho strážiť. Deti spolu evidentne nemáte. Zametá s tebou a potom sa čuduješ, že si robí posmešky. A pokial nezmeníš svoj postoj a uvažovanie tak sa takto bude k tebe správať každý ďalší.
Ok a prečo ste ešte spolu? Premrhané roky života...doslova. 🤷
Celé divne. Máš svoje komplexy a problémy- rieš seba. On ti ich nevyrieši..
Ak nemôžeš nájsť muža podľa svojich predstáv,tak môžeš nájsť aspoň dobrú kamarátku 🙂
Nenechaj sa prosim ta. Kazdy ma pravo na stastie ozajstnu lasku. Toto nie je laska... :( toto je 💩.
Autorka: Nevhodne spravanie z jeho strany voci tebe a tvojej postave je preto, ze ti chce ubližovať, pozna tvoje citlive miesta a vie kam ma udrieť. Nue je to preto, zeby nechapal, ze ti to ublizuje, in chapw az pruvelmi dobre. Cielom je, aby sa on citil lepsie a aby nicul tvoju psychiku. Podobne je to aj pri tom, ze ta vola von a potom ti to vycita. Je to forma manilulacie - dava požiadavky ktore su spolu nesplnitelne - aj s nim ist von aj neist, lebo ide s kamosmi. Gesliting - si precitlivena, to sa ti zda, nie si psychicky atd. Zvaz, co vlastne na tom cloveku mujes a ci to, co milujes nie je iba tvoja prexstava o nom. A odporucam aj vyhľadať odbornika, kedze mas nespracovane traumy.
nemáte spolu deti ani hypotéku, ja len čumím, prečo s takým nevyzretym somarom si? nie je ti lepšie samej?
no ja neviem, ale keď si muž robí srandu z výzoru svojej ženy / priateľky, tak je pre mňa debil a trubka každá ktorá mu to toleruje, len toľko.
Ty si z ust este nevypustila, ze ma nadvahu. No mozno to bude aj v tom, ze teda zije v iluzii svojej dokonalosti , ale tebe nema problem vycitat nedokonalost. Nie som za zhadzovanie ludi, ale niekedy treba ukazat hranice a nastavit zrkadlo. Ale okrem toho, mozes pracovat na sebe. Urcite nie kvoli nemu, ale svojmu dobremu pocitu, kondicii, krajsiemu vzhladu a vyssiemu sebavedomiu.
Tak v prvom rade tento vztaj treba ukončiť a potom sa venuj sebe,zajdi na terapiu akntreba,co si prezila je tazke a treba sa lubit,milovat,mas na viac ako na takehoto blba
Vsetci,on aj jeho kamosi,su mali trulovia,kt si svoje nizke ego narovnavaju balenim cudzich zien a urazkami zien
Takeho chlapa ani za milion!!!
https://www.instagram.com/reel/CfSOsYnoYIP/?utm...
Asi taka rada pre Teba 🥰
Ahoj, nečítala som komentáre. Len musím napísať - zarazili ma tvoje "parametre" 160cm a 53kg. Ja mam 161, po jednom pôrode mi zostalo 58kg a som ok. Najlepšie som vyzerala za Lada, keď som mala tých 52-54kg pri svojej výške, bola som hotová vyžla. Prsia mam košík B (takže žiadna veľká váha) a kostí mma "ľahké", lebo to vyplýva z jednej nojje diagnózy. Pri našej výške je zdravá váha cca od 50 do 65kg,az potom ide o nadváhu. Takže ak máš pocit, že si "tučná", alebo ti to niekto chce natlačiť do hlavy, môžeš si spokojne sadnúť a naložiť aj slaninu o 23.00. A dotyčného poslať l, nech sa pasie na lúke. Ovisat koža bude už len viac, ide aj o vek, pôrody, hormóny.. a neviem ako ty, ale ja nepracujem nikde, kde by ma niekto nonstop natáčal alebo fotil, aby som musela vyzerať ako vyretusovana kostra z časopisu. Takže akákoľvek poznámka na môj vzhľad a adios. Hlavu hore, chce to trosku viac sebalasky. Keď ti chlap nedáva pocit, že si milovaná taka aká si, vieš kam patrí.
Tento podcast ti odporúčam, hlavne prvú časť - 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. O tom, čo si všímať na druhom, konkrétne, a cez čo sa dá vidieť, či je schopný milovať. https://podcasts.apple.com/sk/podcast/10-spôsob...
Obaja ate nevyzreti. Ty potrebujes chlapa,ktory sa vie spravat a nepotrebuje chodit na panske akcie ocumovat a obchytkavat cudzie zeny. On z teba robi ziarlivu harpiu,ktorej klesa sebavedomie. Z toho,co pises,je vas vztah pre oboch trapenim sa. Podla mna mas idealnu postavu,tym sa vobec netrap. Zbav sa toho cudaka a bude sa ti lepsie v zivote darit.
Ahoj, nie si z NR alebo TN kraja?
Si matka, kt.udava svojim deťom životný smer, upevňuje ich sebavedomie,dlazdi ním chodníčky,aby sa im mohlo ľahšie kráčať svetom... Tak keď nemáš dosť svojej vôle,aspoň kôli nim.... Psychológovia udávajú 5 najbližších ľudí,s kt.sa najčastejšie človek stretáva a formujú ho... otázka znie, na koho obraz? Sloboda? To veru nie je... Veľký je človek ten,kt.dava rast tomu druhému ...nie že udupava, manipuluje....Preto uz len kôli deťom,aby nevideli/ necítili túto sputanost ale videli sebavedomú mamu, kt.je vnútorné slobodná a bude za seba i za nich bojovať po celý svoj čas, nech sú na ňu i ty na seba hrda.... Aby neprevzali tvoj vzor, skús sa odhodlat k novým zážitkom, v dobrom kolektíve sa človek nikdy nestratí... Držím palce, práva láska sa nájde v každom veku, aj keď treba niekedy začať od seba ♥️
V prvom rade, evidentne si neprekonala traumu z mladosti a odporúčam ti návštevu psychológa. V druhom rade, čo je to za vzťah, v ktorom ťa tvoj priateľ uráža, klame a ty sa musíšponižovať a chodiť von s bandou primitívov, aby ťa nepodviedol? Naozaj si myslíš, že si zaslúžiš od muža len tak málo? Byť tebou vykašľala by som sa naňho. Evidentne ešte nie vyzretý na vážny vzťah. Keď s ním začneš bývať, iba si skomplikuješ situáciu.
z celého toho mi vychádza, že si ťa neváži a nestojí o teba, ty si s ním preto lebo sa bojíš byť sama , on to cíti a preto si ťa neváži ešte viac ..... Stojí ten chlap vôbec za to ? Je ti naozaj oporou ? Ja už mám 40 aj 45 za sebou, možno preto sa z tohto tvojho príspevku čudujem - prečo radšej nie si sama ??
Ďakujem za vase nazory,ja som uz skor toho nazoru,ze ma ma len pre zabavu...teraz mam na teba naladu tak som mily a zlaty,teraz nie tak si pribrala... den na to sa mi ospravedlnil formou ze bol netaktny a velmi ho to mrzi.ze som krásna a miluje na mne moju prirodzenost..mile slova..do casu,kym zas neotoci a nevypusti z ust hlupu poznamku.uz som skutočne unavena,unavena akceptovat tie nalady a tu parabolu jeho citov ku mne. Skutočne ja uz asi od vianoc zbieram odvahu k ukonceniu to.
Pytate sa preco som s nim,preco lebo ked ma naladu cit sa milovana,vie ma rozosmiať a vdaka nemu som trosku vysla zo svojej ulity. Predtym som bola velmi ticha zakriknuta a haniva.pomohol mi neraz aj materilne (opravy v domácnosti).ja viem ze to nema budúcnosť,viem to len som este nenazbierala odvahu k ukonceniu lebo viem,ze akonahle to ukoncim vratim sa do svojej ulity
Ak mu nedoverujes tak naco si s nim? Myslis si ze sa zmeni? Najdi si partnera pri ktorom toto vypisovat na MK nebudes. Sama vidis ze nieco nie je v poriadku 🙂 zoberiete sa a este z toho bude rozvod. Ak chcete byt spolu tak na tom pracujte a snazte sa obaja.
Nechapem, prečo prečo ním si. Na tvojom mieste utekám a hľadám si niekoho, kto si ma váži. Resp. najprv si začnem vážit sama seba a potom sa ten "niekto" objaví.

A čo na ňom miluješ? Uráža ta, ma nemiestne poznámky, nechá nech sa na neho iné ženské vesaju, ani po takej dobe ta jeho rodina nepozná.... Tak co je na ňom také úžasné a neodolatelne