Nevhodné správanie priateľa
Ahojte, obraciam sa na vás s prosbou o váš názor na správanie môjho priateľa. Sme spolu 4, 5 roka, nebývame spolu a po tom všetkom už akosi ani nemám chuť. Celý ten vzťah je taký "zo dňa na deň" Obaja mame záväzky (deti) a málo času (práca). V poslednom čase však jeho správanie voči mne je čím ďalej tým viac "nevhodné", aspoň z môjho pohľadu. Začal veľmi často kritizovať moju postavu. Som nízka, 160 cm, vážim 53 kg avšak som aj po dvoch tehotenstvách a nehanbím sa, že rada jem. Má, podľa mna, nevhodné poznámky, napr. ej ale až aj tebe dobre ovísa brucho..., alebo Už máš poriadne veľký zadok...vie že mi to vadí a ked sa zdujem, samozrejme sa to snaží uhrať do autu stylom, joj ved a čo, ved aj tak sa mi pačis a podobne, lenze ja tomu uz neverím, vie ze mi to vadí a predsa to robi, aby te chápali, v puberte som zažila pokus o znásilnenie, kde ma skupinka nasíne vyzliekla v lesiku a smiali sa mi ake mám male prsia ..bohužial dodnes sa to so mnou taha a veľmi ma zranuje kritizovanie mojej postavy. Priatel o tom vsetkom vie, len akoby to nechapal alebo nedochadzalo mu to.
Ďalším problémom je chodenie do spoločnosti. Mame spoločnych priatelov ktorí vsak vsade chodia bez manzelky (za tie roky nepznam ich zeny), samozrejme chodia tak preto aby mohli ocumovat ine zeny, resp. si s nimi zacinat mimomanzelsky pomer..No a mna sem tam priatel takto s nimi vezme von, a potom tyzden pocuvam, ci mi nie je blbe ze som tam sama zena, ze ci mi nie je trapne ze som tam stredobod a ze kazdy pozera preco s nim idem medzi muzov ked ich zeny nikam nechodia...proste ze som tam "nevhodne". Vola ma zato, aby neboli cirkusy...aby ste chapali, chodieval s nimi sam, a potom som sa postupne dozvedala co povedal a co kde robil...napr, jedna dobra dusa zo skupiny jeho priatelov mi preposlala fotku z ich chlapskej skupiny, na fotke bol on vo vrucnom objati s casnickou ktoru vraj "kazdy chcel" . Casnicka pracuje v podniku oproti jeho domu a byval tam peceny vareny...
alebo mi zatajil ze niekam ide a ja som to zistila ..
a podobne.
A teraz moja otazka, som ja precitlivela pretoze som psychcky nevyrovnana a neviem znasat bezne spravania sa muzov? alebo je to JEHO spravanie nie v poriadku a moj usudok je spravny?
Čo na ňom miluješ? Ani jednu pozitívnu vec som si neprečítala.
K tým poznámkam, treba narobiť dobrý cirkus a možno s tým prestane, keď za každú narážku bude mať hodinový cirkus doma. Alebo je ten týpek hihihi veď ja nič a potom ťa bodne do chrbta a zas je to hihihi hahaha (neznášam takých "vtipalkov" 😬). K tomu chodeniu von, no príde mi to divné, že sa im miešaš do partie. Ak ti bude chcieť zahýbať, tak ti zahýbať bude, aj keď sa na hlavu postavíš. Na druhej strane - z akého dôvodu ti ten jeho kamarát poslal tú foto s čašníčkou??? Čo tým chcel dosiahnuť? Aby si žiarlila a svojho priateľa nikam nepustila? Či aby si sa s ním rozišla? A ako si si "zistila" informácie o tej skupine chalanov? Lebo trošku mi to zaváňa akoby si mu vôbec nedôverovala a vzťah bez dôvery je za mňa len zbytočné trápenie na oboch stranách... A ešte ako bonus, ak by som už teda mala také "informácie" o tých chlapoch a môj by túžil chodiť s nimi na záťahy, asi by som ten vzťah ukončila a našla by som si takého, ktorý nepotrebuje s kamarátmi iné slečny opaľovať, prípadne aj viac.
Ser na neho
Autorka,co tak dat sa do poriadku u psychologa,terapeuta?
Už len preto ze by som videla jeho fotku s čašníčku by som ho poslala doprdele.... Možno mi niektoré povedia ze to je len fotka.. Predstavte si ze jej fotku s čas nikom nájde on.. Véd v momente by letela. Kašli na neho. Príde lepší
Nechcela som komentovať, ale nedá mi to. Určite ho miluješ??? Nie si s ním len pretože sa bojíš ,že ostaneš sama? Lebo on ťa určite nemiluje. On je s tebou lebo nemá nič lepšie ( týmto netvrdím , že si zlá, škaredá a neviem čo ešte ). On je debil čo chce mať ženy čo oňho ani nezakopnu. A keďže nemá takú tak je s tebou. Chlap čo ťa miluje nebude ti úmyselne ubližovať keď vie čo si prežila v minulosti a ešte bude mať blbé narážky na tvoju postavu. Keď ty si tučná pri výške 160cm a 53 kg tak ostane ženy čo majú vaic tak sú podľa neho čo??? Dinosaury? Sa ti čudujem ,že keď máš nalomenu psychiku z detstva tak sa necháš ešte psychicky zhadzovať takýmto debilom. Určite máš dobrú postavu, rodila si, malé prsia sú super( ja mám veľké a brala by som 85b) nie každá môže mať postavu ako Gáboríková. Keď je taký dokonalý tak nech si začne s ňou. A aby ti nebolo málo tak ešte ty sa dáš dole psychicky a chodíš s ním vonku keď ide na pánsku jazdu🤦 ver tomu ,že určite ti nie je verný keď nejdeš s ním. Chlap keď chce podviesť tak ťa podvedie aj keď si s ním 24/7. Nauč sa mať sa rada. Daj sa psychicky dokopy. A pritiahnes si chlapa čo ťa bude milovať a vážiť si ťa. Toto je len strata času. Váš si samu seba. Viem o čom tu píšem
Partner, ktorý miluje ti nikdy nepovie a najmä nie po dvoch tehotenstvach vo veku nie zrelej pätnástky, že máš veľký zadok alebo ovisnutu kožu a podobne. NIKDY. To nie je milujúci partner.
Prosím ťa, smer psychológ, ktorý ti naozaj pomôže konečne milovať samu seba. Nepotrebuješ niekoho kto to za prvé nerobí a za druhé keď začneš milovať a rešpektovať samu seba takú aká si tak príde niekto úprimný a milujúci takého akého si zaslúžiš. Začni prosím od seba..zbav sa človeka, ktorý ti ničí sebavedomie a ktorý ťa naozaj nemiluje...
je to chudak
Ano mate pravdu,musim pozbierat silu a uz to ukoncit.Nedoverujem mu, pretože som zistila,ze mi neraz klamal.Nie chcene,zistila som to vzdy hlupymi nahodami.a aj vdaka tomu,ze kto klame,musi mat dobru pamat,co on nema
Aj ked sme v poslednom case spolu,je to uz take nijake.zacinam mat pocit,ze z mojej strany je to uz len vec zvyku.zvykla som...len ja tak zle znasam akékoľvek zmeny ze dovidenia.
Ďakujem za vase nazory a rady.mate pravdu vo vsetkom.hlavny problem je vo mne a v mojich nespracovanych zazitkoch.ako sa vravi,beriem co mi pride do cesty zo strachu ze nic lepsie o mna nezakopne,len preto aby som nebola sama.
Samoty sa vôbec neboj, práveže je super,ak s ňou vies spravne narábať 😘
A ten pocit, že zrazu nebudeš musieť riešiť všetky tieto blbosti a stresy je na nezaplatenie 🙏🙏👌 Máš len 40, kľudne ho pošli do riti, chvíľu si oddychni a vykroč znova!! Chlapov sú plné ulice,neboj😘😉
akoze pošli ho do piči a nájdi si niekoho, kto nebude kkt a nebude sa správať k žene ako chudák
neboj sa raz pride niekto (neviem kolko mas rokov , aj keby si mala 80) , kto ta bude brat taku aka si a nebude ti robit naschval 🙂 a ktot bude mat uctu.. mas super postavu... on je dokonaly?? asi tazko.. on si svoje komplexy riesi cez teba.. lebo je to niktos.. nepoznam ho , ale to co si popisala v uvodnom prispevku mi staci
Nie je problém len v tebe. On je debil a ty si to necháš
@linduska86 vies poznam vela muzov,mam 40 r a viem zhodnotit,ze to ide s nimi dolu vodou.rozviedla som sa preto že ex bol zatazeny za honbou po peniazoch a vo volnom case hraval playko.a toto robi uz hadam kazdy muz priority su zeny (nevera),peniaze a pc..
a zas to nemozes takto hodit vsetkych do jedneho vreca
Autorka ak ideš do vzťahu s tým, že všetci muži sú rovnakí a túžia len po nevere a zhadzujú ženy, tak to radšej ostan sama.
Volal ma akurat na jednu akciu v sobotu.Odmietla som a som na seba pysna.snad krocik po krociku...
Tak ti mozem povedat ze ja mam doma muza ktory nehra plejko /este som ho ziadnu hru nevidela hrat/ a nie jenzatazeny za honbou za peniazmi 🙂 tak drzim ti palce!!
Neviem ako ostatní chlapi, ale tí co su podo mnou nehrajú plejko, majú normalne zeny a detit a venujú sa rodinám... (dobrovolní hasici) a ten moj chlap teda nehrá plejko, venuje sa rádioamatérstvu, a cíta velmi vela knih .. a chyta ISS ;)
Nehádz vsetkých do jedného vreca ... ;)
ja si myslim, ze si tu DRAMU robis sama ;) 😎
Osobne si myslím, že tá udalosť z Tvojej minulosti Ťa niekde hlboko vnútri zranila a nesieš si to v sebe doteraz. Neveríš si sama sebe dostatočne, podceňuješ sa, máš nízke sebavedomie a on to z Teba cíti. Vidí, že Ťa jeho poznámky zraňujú a preto ho to baví, ani to nemusí byť pravda. Byť Tebou nájdem si dobrého psychoterapeuta, ideálne ženu, ktorá skôr pochopí, čo sa v Tebe odohráva, aby si to dokázala spracovať a popracovala na svojej sebaláske. Hlúpe poznámky by Ťa nemali zraňovať, najmä nie, ak sú neopodstatnené. Nabudúce mu odsekni, že "aj veľká riť vie očariť" a s kľudom Angličana odkráčaj. A, druhá vec, s Tvojím nízkym sebavedomím súvisí aj žiarlivosť a potreba mať partnera pod "kontrolou". Pozri, keby to bol milujúci partner, už dávno Ťa zoznámi s rodinou a nemá potrebu chodiť kade-tade s takou partiou a oblapkávať cudzie ženy. Mne pánske jazdy môjho muža nevadia. Ale objímanie s nejakou čašníčkou je cez všetky hranice. Ku mne sa môj prvý frajer tiež na verejnosti nepriznával, za ruku ma chytil iba tam, kde sme boli sami. Tak sa z neho stal bývalý frajer. Nie si nejaká hračka, aby sa pohral, keď sa mu to hodí a potom Ťa uložil niekam na poličku. Hore hlavu, dievča, si krásna, si úžasná a zaslúžiš si po svojom boku niekoho, kto Ťa bude mať rád takú, aká si. Tak mu to daj najavo a buď sa chlapec spamätá, alebo pá-pá.
Jeho správanie nie je v poriadku...tie poznámky nie sú v poriadku a balenie iných žien už vôbec nie.
.. Ja by som s niekým takým nebola
Nie si citlivka, tvoj partner ma nevhodne spravanie, aj keby si nezazila pokus a vysmech. Myslim, ze nielen tym pokusom, ale aj vychovou tvojich rodicov nemas sebavedomie, lebo keby si ho mala, s takym partnerom by si nebola. Su typy takychto muzov, ktori vyhladavaju zeny bez sebavedomia. Myslim, ze seba klames, ze ho milujes. Neviem, aky vzorec vztahu ti dali tvoji rodicia, ako spolu zili, ale pre tvoje deti toto nie je vobec dobry priklad partnerskeho spolunazivania. Prajem Ti vela sil, aby si nasla lasku voci sebe. Si urcite krasna ( vaha pri tvojej vyske je super), samostatna a inteligentna zena. 🥰
@mairi1 otec cely zivot podvadzal mamu a mal vela mileniek...
My sa s mužom podpichujeme stále, že jemu brucho narástlo a on mne sem tam, že mi stehienka a zadok narástli, ale teda nevadí mu to, ja mu poviem, že čo už nemám už 20rokov a keď sa mu nepáči vie kde sú dvere, samozrejme v rámci srandy ja sa za to neurazam a teda ja som bola šikanovania tiez, dokonca sa mi posmievali na ZŠ, že som margusa a aj môj vlastný otec mal blbé poznámky, pritom nikdy som nebola.obezna, len mám väčší zadok a stehná, meriame.178 CM a mám 75kg som 11mesiacov po druhom pôrode...keď sa ti to nepáči, tak mu rázne treba povedať, že buď nech nič nehovorí alebo nech si dopredu trikrát rozmyslí čo so seba vypluje...čo sa týka tých zrazov alebo teda stretnutí, ja by som sa na nich vykašľať nech si ide s chlapmi ja by som šla s babami buď chod so ženami tých kamošov alebo a nejakými tvojimi určite by som nesedela.doma a ani by som.mu nechodila za zadkom, nejaká dôvera vo vzťahu musí byť ...musíš si TY povedať či jeho plusy prevyšujú jeho mínusy a či ho tak veľmi lubis, že dokážeš s týmto žiť. Vieš je to tvoj pohľad na vec možno on by povedal niečo úplne iné, ťažko radiť keď človek.pozna len jeden pohľad na vec...ak chcem vo vzťahu zotrvať skúste zájsť ku vztahovemu poradcovi..v každom prípade ti prajem veľa šťastia ❤️
Nuz velmi nezdravy a toxicky vztah. Ty mas komplexy, on do teba rype, nevazi si ta, ty sa mu vnucujes a kontrolujes ho, klame a nie je uprimny. Pride mi to ako taky vztah, co uz ide len z kopca. Kde ja tam nieco pekne? Nahrazky na postavu (najma ak su neustale) - verim, ze to je neprijemne. Na tieto akcie je nevhodne chodit, ale zjavne sa ti nevenuje a venovat nechce...
Vahu mas inak fajn.

Prečo by si sa po rozchode mala vrátiť späť do ulity? Veď ťa haní keď na teba nemá náladu 🤷♀️ nikdy nie je neskoro popracovať na svojom sebavedomí a spracovať krivdy z minulosti. Tak.to skús. A neboj sa zostať načas sama. Ako môžeš byť šťastná s niekým, keď nie si šťastná sama so sebou?