icon

Nevhodný darček od svokry pre ešte nenarodené dieťa

27. mar 2022

Zdravím. Som v 7 mesiaci tehotenstva a dnes mi doniesla svokra darček pre malého. Vraj je to už pre miminká a môže to nosiť hneď. Pozlátená retiazka s krížikom. A ona si želá aby to malý nosil . No moja reakcia bola ze tak to teda určite mu nedám na krk dobre ze nie hnet jak pride na svet.niesom žiadna nevďačnica ale v 30 stupňovych teplotách malemu miminku nejaký šperk dávať nebudem . Ona to hodila o zem a zadrbe ze mam prijímať darčeky len od svojej matere 😂😂 neviem chcela som sa tu len podeliť a trochu na večer teda o tom pokecat ci je teda normálne miminku kupovať nejaké šperky.

autor
28. mar 2022

@lienka.7 bez komentára

autor
28. mar 2022

@diusqa761 áno. Napriek tomu ma to mrzí. Ale proste ja neviem prečo si niektoré ženy myslia úctu ma mat len nevesta voči svokre . Keď si uzná chybu prijímem to . Keď nie tak nie no couz

mell27
28. mar 2022

Ani ty ani svokra nie ste normálne....😧

zanettsur
28. mar 2022

hmmm neviem ake mate medzi sebou vztahy, no ja uz mam taky zvyk ze proste darcek vezmem podakujem a potom riesim co s nim budem, niekedy je to proste tak lepsie a vyhnem sa tak nejakym hadkam

autor
28. mar 2022

@ankare však jasne nebudem predsa falošné predstierať ze dobre a odložím. Už som vyššie podotkla ze sme si do teraz bez problémov povedali do očí všetko a bolo dobre na oboch stranách

autor
28. mar 2022

@oila máš nejaký dôvod preco si to myslíš?

modro_zelena
28. mar 2022

s krízikom?? a ste vobec veriaci? :D no co si pamatam tak taketo dary sa davali 20 rokov dozadu, ku krstu a od krstneho rodica, samozrejme nikto to nenosil len sa to odlozilo na pamiatku. ja mam tiez premotivovanu svokru, nastastie je celkom vkusna, ale niekedy sa snazi az moc, tak sa obavam ze ak budem mat dievcatko, tak kupi nausnice bez toho aby sa ma spytala a bude vymalovane....

autor
28. mar 2022

@modro_zelena sme veriaci áno. Ako ja by som to malemu ozaj dala ale fakt keby bol väčší. A tiež som bola v tom ze to zvyknú krstní rodičia kupovať ale však fajn ved je to predsa len darček. Nebojím sa darčekov. Vecičiek pre miminko takých co budeme potrebovať ja sa tomu teším

kingstonka
28. mar 2022

Mňa na tom celom najviac zarazilo,že tvoju mamu vola "mater" - pre mňa úplne hrozne urážlivé slovo, a ze sa to nestalo len raz, keďže aj mužovi povedala,se ako ta mater vychovala 🙁

autor
28. mar 2022

@kingstonka aj mňa no ale na to som jej už ani nič nestihla povedať lebo odišla. No neviem či chce fakt zápasiť s mojou mamou ale nemá prečo. Mama jej sama navrhla nedávno ze by mohli ísť spolu sa popozerať niečo pekné kúpiť. Ona odmietla vraj ona kúpi sama

lienka.7
28. mar 2022

Bez komentára si mala byt ty vtedy. Pokial chces zbytocne vyvolávať dusno, tak sa fuc a vseeetko kritizuj. sa chovas ako keby si 1x v živote dostala niečo, co sa ti nepáči. Nikto od teba neočakáva falos, ide o tvoju inteligenciu a rozhladenost vies?
Inak sa tomu aj vravi múdrejší ustúpi....

modro_zelena
28. mar 2022

tak pokial to nie je uplne nevyziadany darcek a ste veriaci, tak skus svokre este raz vysvetlit ze retiazka je krasna a ze ju budes nosis inym sposobom, aby to malemu neublizilo, sak on si to moze aj ruckou zadrhnut, neda a to nosit niekde bokom, alebo mat len nablizku? :D kazdopadne ale, to ako vytahuje tvoju maminu nie je v poriadku. svokra je tazky oriesok, pozor na to, lebo to ste len pri retiazke a co bude potom neskor...

autor
28. mar 2022

@lienka.7 😂😂 tvoj pohľad. Neviem co ta na tom tak rozčuľuje

autor
28. mar 2022

@modro_zelena neviem ja som sa s ňou o tom ani nestihla úplne baviť. Vyššie mi poradili ze sa da aj v kočíku nosiť s tým by som nemala problém len keby si to nechala vysvetliť . Ona si myslela asi ze ja to nechcem vyslovene od nej ale to by som povedala aj vlastnej mame proste . Asi mala blbý deň

lienka.7
28. mar 2022

Ja? Ale prosim ta 🤣🤣🤣 vsak to ty tu vypisujes ako ti svokra rozkazuje a pod. Obzvlášť ako píšeš, ze dieta ani nie je na svete 🙈 nesla mu tu retiazku predsa ihneď vešať na krk. Ako ti to uz napísali, da sa dat pod podusku a pod. Nemusíš mu ju stoj čo stoj vešať ma krk predsa 🤦‍♀️
Ja som napr. vyslovene povedala, ze nechcem k narodeniu dcérky ziadne nausnice. No a mam ich doma 5 párov!!!! Jedine mojej mame som povedala ze NACO jej to kupovala. Ostatným z rodiny som podakovala a odložila. Uprimne? Darujem inej kamarátke a je to. Nejaký problém?
A mala ma mimochodom náušnice od nas, co sme jej kúpili. Také aké som chcela ja 😉
Ty máš evidentne problem s nou/ona s tebou. A s týmto si to všetko iba vyhrotila. A nabudúce keď ti donesie (podľa teba) nejakú "haraburdu", tak ju nezabudni znovu sprdnut. 👌

rohypnol1
28. mar 2022

Pride mi to bez pokory a na hlavu od vas oboch - dotahovat sa o darceku pre dieta, ktore sa este ani v poriadku nenarodilo. Nic v zlom ti neprajem, aby si ti tak nechapala - no este ani nevies, ci retiazka nebude ta najmensia starost, ktoru budes mat. Mat zdrave dieta nie je samozrejmost… obe ste prekypeli emociami, je uplne zbytocne, kto ma aky diel pravdy a kto mal mat aku uctu. Mohla si podakovat a odlozit, svokra sa mohla zachovat s vacsou ohladuplnostou, mohli ste cokolvek ine a zbytocne nevyhrotit situaciu. Teraz by bolo mozne sa v tom nerypat, nevraciat sa k tomu a v klude po vychladnuti povedat “mama, mohla som inak zareagovat vy a aj ja, hodme to za hlavu”. Asi konstruktivnejsie ako si touto udalostou pokazit vztahy. Zjavne ma svokra ku kriziku uctu a preto sa jej to doktlo viac. Jasne, ze ona zaregovala nevhodne. Niekedy mudrujsi ustupi ;)

svetlonos
Autor odpoveď zmazal
autor
28. mar 2022

@svetlonos v niektorých prípadoch je pravda ze je lepšie držať usta .ale nemyslím si ze zrovna tento prípad do toho patrí. Ako vravíš. Necháš raz a máš problém . Švagriná ( mužovho brata žena) si to nechala . A predomnou na ňu nadáva ze svokra ma o 10 00 uvarené upratane vyprane to je pravda a toľko prízvukoval Švagrinej ze to tak ma byt kým to nezačal od nej vyžadovať aj jej muž teda môj švagor. Jej sa to nepáči no je falosna lebo si to necha a predomnou nadáva. Vždy jej poviem ze ja aký problém nemám lebo ja som ja ona je ona budem si robiť veci tak ako vyhovuje mne.a mala som veru pokoj

autor
28. mar 2022

@lienka.7 tak si mala tak isto povedať aj ostatným ze načo to kupovali keď si povedala ze to nechceš. Vieš ty si ty ja som ja . Len toľko k tomu . Každý človek je iný nieje každý rovnaký . Nemyslím si ze je niečo zle povedať áno dám mu ju určite ale keď bude trochu väčší . Keď si ty myslíš opak to je tvoj pohľad ja ti ho vôbec neberiem . Len bud objektívna a nemysli si ze za to ze ty nepovieš ze je to nevhodné ze to tak ma urobiť 100 ľudí. Veľa závisí aj od situácie ako som to už povedala , tiež od postoja .

zmrzlinka2021
28. mar 2022

@autorka
Ty zdpovedas za svoje reakcie, nie reakcie inych ludi.

Po druhe - nazory si mozes rozpravat kolko chces, ale stanes sa pre vela ludi osobou, s ktorou nebudu chciet mat hocico spolocne, budu sa jej radsej ludia vyhybat a ovela radsej budu travit cas a komunikovat s tvojim manzelom. A ty budes vsetkych vidiet "v šerom svetle", ako ti nik nerozumie, nechape ta....

Tu si uvedom jednu podstatu vec - svokra nie je ti cudzia osoba, je to matka tvojho manzela a babka tvojho dietata a vzdy bude aj sucastou tvojho zivota.

Uspesni ludia su aj preto uspesni, ze su diplomati - proste nejde im "z huby" vsetko, co im "pride do srdca", preto k nim nasledne druhi ludia maju respekt, vazia si ich... Cielom nema byt tancovat ako druhy clovek piska, ale vediet spravne komunikovat. Pretoze mozes mat aj pravdu, ale ak ju budes tlmocit nevhodnym, pripadne az agresivnym sposobom, udupes aj tu hlavnu myslienku a budes pre ludi konfliktnou osobou...

Sebaovladanie, kontrola nad tym, co vypustim z ust, schopnost adekvatne reagovat... - to su elementy, ktore vyrazne napomahaju cloveku byt uspesnym a hlavne stastnym a vyrovnanym.

modro_zelena
28. mar 2022

@autorka
Pozerám že ti tu riadne nakladajú, ale ja fakt nechápem prečo až tak.
Mojej mame keby niekto len raz povedal "mater" (a hlavne bez akehokolvek dovodu), tak pre mňa skončí... to že doteraz ste si mohli so svokrou otvorene povedat, co na srdci to na jazyku, nuz asi odteraz budes musiet byt opatrna, ale ja napr tvoju reakciu chapem. Ja si tiez nebudem chciet davat kecat do vychovy a to neznamena ze som nevdacna alebo nevychovana. Dnes je trosku ina doba, a myslim ze kazda matka dobre vie co je vhodne pre svoje dieta.
Pochopenie treba mat, pre starsich ludi urcite, ale odtial potial.
Ved si len vezmime opacne, no dovolila by som si ja niekomu nieco taketo kupit ked ani neviem ake ma preferencie? toto su velmi nevdacne arceky...a ak niekto nieco chce, nech sa vopred spyta, poradi, ved to sa da vsetko pekne riesit do buducna, a urcite by potom taky darcek spolocne odkomunikovany aj viac potesil.
Drzim palce aby ste to cim skor dali na pravu mieru. ja myslim ze to bude v pohode, ved asi ani svokra nie je uplne padnuta na hlavu, emocie zahrali trosku, opadne a v kludne si to vysvetlite 🙂 rob ako citis...

autor
28. mar 2022

@zmrzlinka2021 počkaj ty zachadzas už fakt tam kde nemáš a trepeš úplne blbosti. Ale faj pekný zvyšok dna ti prajem 🙂

ddaassuullaa
28. mar 2022

A potom.sa cudujme, ze su vsade pokazene vztahy. Rada by som pocula svokrinu verziu pribehu, ab6 si clovek.mohol.spravit aspon trosku objektivny nazor

autor
28. mar 2022

@modro_zelena no ja tiež nechápem príde mi to ze tu sú detektívky ktoré sa nevedia racionálne vyjadriť len k danej veci a budú hľadať co asi za tým môže byť a aký som ja človek. Ja si nedovolím súdiť človeka podla jedného príspevku . Nevedia koľko mam rokov ako sa volam koľko som vydatá . Ale proste k veci . Áno máš pravdu radšej mohla zavolať a keď nie nevadí mne stále ide o ten postoj predsa . Ja keď niekomu niečo idem podarovat poviem vieš neviem ci sa ti bude páčiť ak nie daruj niekomu inému . Opýtam sa si spokojná? A nie to nasilu vnucovat za to ze jej sa to paci . A ešte si bude ústa otvárať na moju mater a mne tu idú písať ze ja niesom normálna. Tak ja už neviem kto je normálny a kto nie . Keď mi uznal pravdu môj muž ktorý má matku rad ako každý iný .

autor
28. mar 2022

@ddaassuullaa nemá koník žiaľ. 🙂

ddaassuullaa
28. mar 2022

Velka skoda, takze tomuto pribehu davam, ze polovica je pravda a polovica je dokreslenie, ked clovek vychladne a zisti, ze prepiskol (aj ked prepiskli obe strany, to je to iste). Ale, aj ty raz budes svokra☝️

autor
28. mar 2022

@ddaassuullaa a vôbec by nemuselo byť nič pokazené keby brala do úvahy názor matky a otca . Pretože aj môj muž jej povedal a oveľa raznejsie ze to miminku na krk nedá. A druhy krát nech zavolá a opýta sa ako to robí svokra ( moja mama ) .

autor
28. mar 2022

@ddaassuullaa no tak budem ale to budem riešiť až keď nou budem 😊😊

ddaassuullaa
28. mar 2022

Ide z teba tolko zlosti, od prveho prispevku, ze sa mi ani neda uverit, ze toto je realne, prepac

autor
28. mar 2022

@ddaassuullaa možno áno ale len pre to že ma tu súdia cudzí ľudia 😊