Nevhodný darček od svokry pre ešte nenarodené dieťa
Zdravím. Som v 7 mesiaci tehotenstva a dnes mi doniesla svokra darček pre malého. Vraj je to už pre miminká a môže to nosiť hneď. Pozlátená retiazka s krížikom. A ona si želá aby to malý nosil . No moja reakcia bola ze tak to teda určite mu nedám na krk dobre ze nie hnet jak pride na svet.niesom žiadna nevďačnica ale v 30 stupňovych teplotách malemu miminku nejaký šperk dávať nebudem . Ona to hodila o zem a zadrbe ze mam prijímať darčeky len od svojej matere 😂😂 neviem chcela som sa tu len podeliť a trochu na večer teda o tom pokecat ci je teda normálne miminku kupovať nejaké šperky.
Mňa mrzelo, že tá moja nedala svojmu vnúčatu pri narodení vôbec nič a ani na 1.narodeniny. Vlastne asi ani na ďalšie, ale to mi už bolo úplne jedno. Teraz vidím, že môžem byť vlastne rada, že ju nenapadlo niečo podobné 😂😅 Inak keď tak premýšľam, tak u nás bolo zvykom dávať bábätkám zlatý šperk, tiež mám dodnes "detskú" zlatú retiazku. Ale teda, nikto neočakával, že to bude bábätko reálne nosiť. Davalo sa to ako niečo hodnotné, kedže zlato malo, má a bude mať vždy hodnotu.
@elanor možno by som súhlasila keby viem podľa vlastnej skúsenosti,že nie u všetkých to ma zmysel. Nielen čo sa týka svokier,ale aj iných rodinných príslušníkov. Sama mám takú svokru,že som dlhé roky milým hláskom oznamovala,že sa mi niečo nepáči aj keď vyviedla rôzne problemy ktoré sme museli za ňu riešiť...no nemalo to zmysel. Podľa reakcie autorkinej svokry si myslím,že je to rovnaký prípad.
Píšem z vlastnej skúsenosti. Retiazky, spagatiky, šnúrky... do blízkosti bábätka nepatria! Mame beprajnych susedov a pre lepší pocit so dala malej do kočíka ruženec, pod podložku. Pevný, kovovy. Najprv ho mala zavesený na vaničke, ale musela som ho schovať. Aj tak ho našla a roztrhala na viac kusov. To bolo stresu, či niečo nezjedla. Mňa zarazila ešte jedna vec hodila krížik o zem? To o niečom svedčí.
Jej vy budete mat este veselo so svokrou. Moja dala malej tiez retiazku ale biele zlato na krst ked mala 5m co sice bola uplna zbytocnost no nepovedala som jej nervy som mala len z toho ze to urobila v nevhodnej chvilke.. ked sme koli nej meskali do kostola na krst lebo ona bola vzdy neskoro hotova.. sme na nu cakali a ona chcela ohurit s darcekom . Podakovala som a hnala ju do auta.. v kostole dalsie 2 rodiny cca 100 ludi cakali len na nas 🙄talianov .. uz Neviem kde ta retiazka je. Malemu zas k roku doniesla dake svokrove retaze jak pre rappera 😬a svokrovu obrucku.😞uz chudatko mala pokrocilu demenciu. Tak som nebola falosna ale milà a za chrbtom som to svokrovi vratila. Nech mà radost ze nieco doniesla. Tvoj muz nosi retiazky? Ze odkial to ona mà ze babo si mà zvyknut hnet na take 😜vies niekedy tie reci co maju svokry nesmies brat tak vazne. Moja si robila plany ked mala dcerka rok ze donesie natacky a bude jej natacat vlasy 🤣ako to robila svojmu synovi 🤣😂ten celu natackovu aferu poprel ale videla som fotky 😆.

@edien a kto tu hovori o nechani si skakat po hlave? Hovorim o umeni (ne)povedat svoj nazor vo vhodnej chvile a tomu komu (ne)treba.
A potom sa v sukromi sikovne zariadit podla seba.
Staci troska zenskej rafinovanosti a je to. O tom hovorim.