Nevidím zmysel svojho života

yogina987
18. okt 2015

Viem, že je jeseň, pochmúrne obdobie... ale u mňa tento pocit graduje tuším od malička a strácam pevnú pôdu pod nohami. Mám zlé vzťahy s rodinou, nemám priateľov, odvracia sa odo mňa aj tá čo milujem najviac. Moja dcérka ☹ S manželom žijeme jedno veľké divadlo. Stratila som k nemu všetku dôveru, žijem s nepriateľom... Môj život akoby bol zbytočný. Vždy cítim len nenávisť a kritiku. Neviem načo tu vôbec som. Dokonca to zašlo tak ďaleko, že hľadám na nete návod na samovraždu 😒 Viem, že to neurobím. Len by som im spôsobila problémy, hanbu a možno by ma dcérka nenávidela ešte viac.
Keby sa dalo zo života len tak zmiznúť. Bez stopy, spomienok...

sintra
18. okt 2015

@yogina987 odporucam ti najst si dobreho psychoterapeuta (co bude tazke, lebo na SK ich je malo, ale nie je to nemozne). Pomoze ti v tvojom zivote najst to, na co sa da stavat a postupne vybudovat pocit zmyslu.
Kolko ma tvoja dcera rokov? Co sa stalo, ze mas pocit, ze sa od teba odvracia?

kliara
18. okt 2015

A bola si už u psychológa a ak bude treba aj psychiatra? Toto predsa musíš riešiť. A určite inak, než hľadaním návodov na samovraždu.

janap76
18. okt 2015

@yogina987 STOP ! Prosim ta vyhľadaj odborníka, ktorý ti skutočne pomôže. Úprimne ti poviem, nemyslím že tu nájdeš to čo potrebuješ. Život každého človeka ma zmysel. Tvoj určite tiež! Porodila si dcérku, dala si jej život ! Takze tvoj život ma a vždy bude mat zmysel. Len prosim ta daj si pomôct špecialistom a uvidis že aspoň niektoré vzťahy si vyčistiš a budeš sa cítiť lepšie. Aj keď nemáš v tejto chvíli najlepši vzťah s dcérkou, o mesiac to môže byt inak 🙂 vieš ako to je 🙂 držím Ti prsty, opatruj sa a hneď zajtra to rieš. Neodkladaj to ani jeden deň.

mima4
18. okt 2015

@yogina987

ahoj, baby ti tu radia dobre, vyhladaj dobru psychoterapeutku, ktora sa ti bude venovat... pripadne aj lekarku ktora ti na cas da lieky, aby trosku to inak v hlave fungovalo a ustalilo sa to.

Moj osobny nazor: nikto nie je stvoreny len tak, bez nejakeho zmyslu... bola si aj ty stvorena z lasky pre lasku... ako vzacny poklad.... Nehladaj zmysel zivota v ludoch, ktori teraz tu su a zajtra tu uz nemusia byt... Zmysel zivota je nieco trvacne, dokonale, upokojujuce, nadherne.. co cloveku plni srdce, aj ked mu je fakt blbo.

charity
18. okt 2015

@yogina987 Co Ti brani v odchode od nepriatela?

seahorse27
18. okt 2015

Depresia ako vysita...priklanam sa k nazoru, ze treba vyhladat odbornika - v tomto pripade je to uz na psychiatra a zahajit AD liecbu + psychoterapiu. Mala by si si utriedit myslienky, pocity, mozno upratat minulost a to sama nezvladnes.

sealaris
18. okt 2015

Kazdy zivot ma zmysel...mozno ho teraz nevidis ale casom urcite pochopis preco si vlastne tu...niekedyvsa aj ja citim ze nic nezvladam ze som uplne na nic...ale potom ma to prejde...mam dvoch syncekov,ktorych milujem a viem ze pre nich tu este musim byt...aj ked...s ,,priatelom" to tiez nemam kdovie co..zrejmevsibdost naladova a preto to mozno tvoji blizky vnimaju inak a nevedia ta pochopit..preto mozno sa v tebe nevedia vyznat a mozno reaguju inak ako by si chcela,resp.potrebovala v danej situacii pocut...ale urcite ta miluju..hlavne tvoja dcerka...a prenu tu musis byt..lebo ta este velakrat bude potrebovať..tvoju radu,pomoc..tvoje objatie...vsetko...si jej mama..a tu nenahradi nikto...mala by si sa s niekym porozpravat..s psychologom ako baby pisu...lebo ak sa nemas s kym a dusis to b sebe preto to vyvrcholuje az k takym myslienkam ake mas...drzim ti palce a verim ze to das;)))

terezka1947
18. okt 2015

@yogina987 hm...preco mas pocit,ze dceru stracas?hm?

ono,zivot nie je idelany
ale zase zalezi aj od toho,s kym si ho porovnas
vzdy budu ludia na tom lepsie a aj horsie ako my
skus sa zamerat na to pekne(mozno z tvojho pohladu je toho strasne malo),co vo svojom okoli mas

tvoj zivot ma zmysel...
ak citis,ze to sama nezvvladnes,daj na radu zienok,kt.ti radia vzhladat pomoc,nic na tom nie je
ak citis,ze chces a potrebujes nejaku zmenu v zivote,skus popremyslat,co by sa s tym dalo urobit
mozno vela nie,mozno nie hned radikalne kroky,ale aj male krociky pomahaju
skus porozmyslat,v com si dobra a skus tomu venovat cas,rozvijat to,realizovat sa...budes mat pocit naplnenia,hrdosti,atd

lilitela
18. okt 2015

@yogina987 Mas na mysli, ze ta prilis kritizuje, alebo ty si kriticka?

espresso
18. okt 2015

Kazdy zivot ma zmysel, najma vtedy ked pomahas ludom okolo seba. Hoci aj v malickostach... Pomozes starsej susede s upratovanim alebo urobis jej nakup, das nejakej slusnej ale chudobnej rodinke oblecenie, ktore uz nepotrebujes, alebo pomozes najst pracu. Drzim palce 🙂

jeannna
18. okt 2015

@yogina987 Tvoja zivotna energia sa momentalne rovna nule, v tomto stave vidis vsetko cierno. Nerob prosim ta ziadne zavazne zivotne rozhodnutia. Ako ti zeny uz poradili, navstiv odbornika, mozno potrebujes na zaciatok nejake lieky a psychoterapiu. Ked ziskat aspon zakladnu energiu potrebnu na zvladanie beznych veci, mozes rozmyslat ako dalej, hladat co ta tesi a ako zit, aby bol Tvoj zivot pre Teba zmysluplnejsi.

helenanovakova
18. okt 2015

1. odpusti sebe
2. odpusti všetkým, ktorí ti v minulosti akokoľvek ublížili

ked toto dokážeš, nemusíš už nič viac riešiť. veľa šťastia a hlavu hore, život je krásny, aj ked sa všetko serie. vždy je čas začať odznova. každá prekážka nám príde do života pre to, aby sme niečo naučili. tak sa uč a bud sťastná. a dám ti radu. nesnaž sa vyriešiť si najskôr všetky problémy, aby si mohla byť šťastná. najskôr buď šťastná a problémy aj samé pominú

yogina987
autor
18. okt 2015

@sintra
@jeannna
@seahorse27
@mima4
@janap76
@kliara kedysi davno som u psychiatra bola. S uzkostnymi stavmi. Chodila som potom na pdychoterapiu. Teraz mam ale mladsie dietatko. Od neho sa nedostanem. S muzom je to tak, ze by som to pred nim najradsej tajila, aby to raz proti mne nepouzil. Mam ale aj tak pocit, ze psychoterapia mi v tomto nepomoze. Veci, na ktorych som stavala, moje hodnoty, to, ze som manzela podporovala, bolo hodene do prachu ako odpad. Zatial som sa nevenovala ostatnym vztahom, resp. sa znicili. Ja len potrebujem aby pri mne niekto stal. Mala som mladu psychoterapeutku, ktora to stavala na pozitivnom mysleni, a veciach, ktore su mi nezname. Mala som komplikovane detstvo, vztahy s rodinou. Ti ludia sa nezmenili a mne chyba nejaka podpora. Adpon jeden clovek, ktory vie, aka naozaj som a neublizi mi vtedy, ked to budem najmenej cakat. Som veriaca. Aspon sa snazim. Ale dnes som si tak po povedala, ze spoliehat sa na to, ze Boh ma predsa ma rad, nech sa deje cokolvek je malo, ked sme ludia z masa a kosti. Kazdy potrebuje niekoho. Aspon jedneho cloveka

jeannna
18. okt 2015

@yogina987 Osobne si myslim, ze podpora aspon jednoho cloveka ti nepomoze. Spravis si z neho butlavu vrbu a na tvojich pocitoch to nic nezmeni. Ty potrebujes vyliezt so svojej ulity a nadviazat kontakt s ludmi, pises, ze mas dcerku, to nie je dostatocny dovod zit? Ak ti nevyhovolala mlada terapeutka a pozitivne myslenie je pre teba neznamy pojem, skus ineho. Mozno su tvoje problemy zavaznejsieho charakteru a potrebujes iny sposob liecby. A pokial si terapiu uz kategoricky zamietla, skus zacat pracovat na sebalaske, aky mas vztah k sebe samej? Bez ohladu na to, ci ta ma alebo nema niekto rad, pozri sa do zrkadla a nahlas si povedz, ze ty sa mas rada !

seahorse27
18. okt 2015

@yogina987 Mozno to tvoja psychoterapeutka zobrala z nespravneho konca. Nie vzdy sa terapeuticky vztah vydari. Na tvojom mieste by som skusila niekoho skusenejsieho a nejako si ten cas na terapiu nasla.

sintra
18. okt 2015

@yogina987 to chapem, psychoterapeut ti musi sadnut, preto aj pisem, ze je to beh na dlhsiu trat, najst takeho, z ktoreho budes mat pocit ze navrhuje riesenia, schodne pre teba.
Pokial mas problem sa dostat od dietata a na druhej strane citis potrebu nejakych blizkych ludi, ktori ti budu rozumiet, skus si najst na nete diskusnu skupinu ludi s podobnym problemom, je ich vela, aj na slovenskych aj ceskych forach venovanych psychologii. Moze pomoct ako prva pomoc, ale aj tak by som sa tej psychoterapie nevzdavala.
O problemoch s muzom konkretne nepises a vlastne si ani nevysvetlila, co sa deje s tvojou dcerou ze mas pocit odcudzenia, takze tazko konkretne radit, ale su len dve moznosti: ak ta nieco trapi, bud odstranis pricinu alebo zmenis svoj postoj k tej veci, aby ta trapila menej resp. vobec. Porozmyslaj, ktore z tych dvoch je pre teba momentalne schodnejsie (lahke nie je ani jedno)

mimi1237
18. okt 2015

@yogina987 zbudni na samovraždu,vyhladaj odbornú pomoc,ináč..prečo by ta mala tvoja dcerka nenávidieť ?Ziť máš prečo,máš dieta to je tvoj zmysel života,nájdi si nejaké koníčky,ja viem že nemás zaujem,nič ta asi nebaví všetko vidiš čierne ,ale premôž sa,urob to koli sebe,,zrejme máš depresiu ,poznám tú chorobu,je to hrozné s tým bojovať a ...možno bude ale problém práve v tom detstve,niečo si popisala ohladne toho,zrejme si ho mala nie najkrajšie a to môže byť tiež koren problému ,mala by si sa s tým vysporiadať,nájdi si odborníka,nejakéh psychologa,skús sa kus tešiť zo života a byť vdačná za všetko čo máš,za deti,za to že vôbec si,váž si svoj život

0silvia0
18. okt 2015

@yogina987 podpora aspoň jedného človeka ti nepomôže. Tú pravú silu získaš len zo svojho vnútra, spoliehaj sa sama na seba, nečakaj, že ťa niekto iný zachráni a skryje do tvojho náručia. Nevyhováraj sa na zlé detstvo, na zlé vzťahy v rodine. Polovica ľudí nemá ideálne vzťahy v rodinách a polovica detí sa cítilo nepochopených...

kliara
18. okt 2015

@yogina987 - vieš čo, spoliehať sa musíš predovšetkým sama na seba. A ak budeš pozitívne myslieť, určite sa postupne aspoň jeden človek, ktorý ti bude oporou, nájde. A ak nie, budeš oporou sama sebe, ver, že tak žijú mnohí ľudia, mnohí tu oporu v druhých nemajú. Ja viem, nie všetci máme rovnakú štartujúcu čiaru. Niekto má milujúcich rodičov a oporu v rodine, niekto o tom môže len snívať. Zdá sa, že ty to máš v živote ťažšie, ale to ešte neznamená, že tvoj život nemá zmysel. Ty ten zmysel určite nájdeš, či už v dcérke, či v niekom/niečom inom, ale musíš ten zmysel nájsť sama, nikto to za teba neurobí/nevyrieši. A chápem že nájsť psychoterapeuta, ktorý človeku naozaj pomôže, a ktorý mu aj vyhovuje, je náročné. Ale netreba sa vzdávať. Drž sa, držím palce, je dobré, že si sem napísala, snáď ti to pomôže, snáď si niečo z názorov ostatných vezmeš.

A ešte, nemyslím si, že by bol problém chodiť na terapiu hoci aj s dieťaťom, ak odborníkovi vysvetlíš svoju situáciu, že dieťatko nemáš kde nechať. On alebo ona to určite pochopia. Dieťa nie je prekážka, niekedy je to len výhovorka.

eri28
18. okt 2015

@yogina987 ked si veriaca aspon trosku to je fajn.Mat komtakt z Bohom nie je lahke pri takychto problemoch ale nie je to nemozne.Jasne ze ta ma rad, aj tvoju rodinu aj tvojich nepriatelov.Je dobre kebyze mas cas zaist do kostola aj s detmi.My chodime z malym od narodenia a da sa to.Su tam dobry ludia mozno najdes nove priatelky u nas chodia aj maminy s detmi.S manzelom problemy by si mala riesit mozno cez poradnu.To ze si sa liecila to je v pohode, skus s tym pokracovat.Ja moc neuznavam liecbu psychologom, ked sa potrebujem vykecat chodim za knazom.Ale to je individualne.Niekedy pomoze aj to aj to.A z tym dietatom som to nepochopila to nemozes ho alebo ju zobrat zo sebou.Ja som chodila s malym aj na spoved vsak knaz vie ze male dieta nerozumie.Tak nemyslim si ze doktorovi by to malo prekazat.Miesto navodov na zabitie hladaj navody na zivot.Je ich vela.Mne viera velmi pomohla, ale su aj ine literatury ktore sa daju citat.Nie je dobre ostat sama.Ja ked som bola mladsia a mala som velku depku zavolala som psychologicke a vzdy ma z toho dostala.Vytiahla ma do poradne medzi ludi pokecat a bolo vychodisko.Do kostola som zacala chodit neskor, kedze som nebola vychovavana v tom prostredi.Liecim sa doteraz ale nemyslim si ze je na tom nieco zle.Proste ludia potrebuju pomoc a tak ju vyhladaju a vyuziju.Vela stastia.

henamichal
18. okt 2015

☹ ☹ ☹

nk599
18. okt 2015

Ahoj mala by si navstevit odbornika psychologa pomoze ti neni to hamba ; dnesnej dobe vela ludi tam chodi . Proste nemas svoje obdobie a potrebujes vypnut . Co si nejdes niekam oddychnut sama relaxovat na den dva alebo viac . O vsetkom porozmyslas v klude . Neboj vsetko bude v poriadku stava proste stava sa .

yogina987
autor
19. okt 2015

@charity vsetko. deti, (s jednym som este doma), nemam kam ist, nemam pracu... ☹

yogina987
autor
19. okt 2015

Dakujem za srdiecka. Viem, ze urcite boli od Vas 🙂

nela1916
19. okt 2015

@yogina987 Ahoj, no, asi ťa sklamem. Tá podpora ľudí v okolí, to ti je riadna zapeklitosť, funguje presne opačne, ako by si asi chcela. Je to do veľkej miery o tvojom vyžarovaní, o tvojej "energii", akú do sveta dávaš. Ak je to samý negativizmus a hnev (a ono je to logické, ak ti je vovnútri tak zle), no tým pádom vnútorný humus tak trochu akoby dávaš aj navonok - ono je asi tá najťažšia vec na planéte prekomunikovať vetu (ľudia, už konečne niekto pochopte, ako mi je nagrc), skôr tá tvoja zlosť okolie vystraší.

Babeny majú pravdu, treba si dať najskôr do poriadku vnútro, tak či už prostredníctvom odbornej pomoci alebo inak. A keď si dáš vnútro do poriadku, tak jedného dňa zistíš, že si dostatočne vnútorne silná na to, aby si vedela objektívne posúdiť ľudí okolo, celú rodinu, ktorá ti ubližuje, no ale ty už budeš úplne nad vecoua ich zákernosť (alebo čokoľvek)sa ťa ani nedotkne. Potom im prípadne budeš môcť "oplatiť" ich nezáujem, ale to až potom, keď budeš silná, keď to budeš mať pevne v rukách a možno sa podivíš, ako si si k nim sama našla cestu.

charity
19. okt 2015

Da sa chodit na psychoterapiu aj cez skype. To sa da aj pri dietati.

oskvarka
19. okt 2015

@yogina987 ako vyzera to ze je to v ludoch okolo teba vsetko .. a mozno na tom nieco kusok je.. ale viac sa to skorej tak zda.. viacej je to v tvojej hlave... prezila som si poporodnu depresiu .. viem o com vravim .. tiez som mala pocit ze su vseci proti mne a nic nema zmysel aj ked som mala doma malinke krasnucke babo .... je to trochu ako s alkoholismom .. clovek si musi priznat ze ma sam problem vo svojej vlastnej hlave a nie v jeho okoli a zlepsi sa to... znie to divne ale je to tak treba to riesit... ved ked raz za cas niekomu das dieta postrazit a zajdes k odbornikovi... ak si veriaca na fare u vas sa popytaj zvyknu mat kontakt na psychologov pre veriacich... mozno aj niekto cudzi s komunity veriacich by ti postrazil dieta... nevzdavaj to a ries to ..♥

viera27
19. okt 2015

nehladaj zmysel zivota v inych, ale v sebe. To je zaklad. Nik iny, ani manzel, dokonca ani niekto tak blizky ako dieta ci rodic za teba tvoj zivot neziju, ani sa nerozhoduju. Preto je dolezite robit v drvivej vacsine rozhodnutia k svojmu prospechu, k tomu co chces ty, nech to znie akokolvek sebecky. KOniec koncov aj v biblii je predsa pisane: "Miluj blizneho svojho AKO SEBA SAMEHO." Nie viac, nie menej, rovnako. A ak nemilujes seba, ako chces milovat ostatnych?
"Ti ludia sa nezmenili a mne chyba nejaka podpora. " - Nemozes zmenit druhych, ani to od nich ocakavat. vzdy vies zmenit len seba, svoj pohlad, svoje spravanie a to moze vyvolat zmenu u ostatnych.
"to, ze som manzela podporovala, bolo hodene do prachu ako odpad. " - Ak by si to robila kvoli tomu, ze si to chcela ty, bolo by ti jedno, ci to niekto oceni, alebo nie. Ak si to robila iba kvoli niekomu inemu, tak to uz jednoducho nabuduce nerob.
"Zatial som sa nevenovala ostatnym vztahom, resp. sa znicili." Toto si identifikovala velmi spravne, pokial do vztahov neprispievaju vsetky strany, tak koncia.

yogina987
autor
19. okt 2015

@viera27 nesuhlasim.zit len pre seba, nie je urcite zmysel zivota. nie som sociopat

viera27
19. okt 2015

@yogina987 to je dobre, ze nie si sociopat 😀