icon

Nevidím zmysel vo vzťahu,ale neviem ako začať nový život.

11. feb 2020

Ahojte,s manželom sme spolu 10rokov,mame tri deti,ja ich mám štyri,keďže jedno mám z predchádzajúceho vzťahu.
Kedysi nám bolo fajn,ale čím ďalej tým viac sa situácia meni a mám pocit,že som na mnohe veci sama.
Zatiaľ som na RD(čo je super,lebo sa bojim predstavy,až budem musieť ísť raz do prace a neviem,ako to budem s detmi zvládať potom)
Moj manzel býva často prec(bud cestuje na niekoľko dni pracovne,alebo býva dlho v práci,do večera)ja si mozno zvykám na život “bez neho”,ale detom chyba.
A myslim si,že mu to takto vyhovuje a jemu ta rodina až tak nechyba(keď mu nezavolame,on nám nezavolá,neopyta sa,ako sa mame atd)
Nepotrebuje s nami tráviť čas.
Ja sa snazim pochopiť aj to,že má toho veľa v práci,ale on oddychuje veľmi zlým spôsobom-denne vypije niekoľko piv a k tomu si občas dá aj niečo tvrdé.samozrejme,veľmi rad sa v piatok alebo v sobotu večer opije(hanba,nehanba,nebudem tajiť čo sa u nás deje,keď som sa rozhodla napisat sem)
Kedysi sme chodili na vylety,dnes nikam.absolutne.on sa s detmi nezahrá,nezoberie ich von,mám pocit,že oni majú otca len na papieri.teda,dáva im vzor,keď na nich za niečo nakrici,vytaha za ucho.mojho syna rad nemá.snazila som sa rozpravat s ním,aj na tu tému,ale nakrici aj na mna,vynadá,že sa nechám deckom manipulovat(pritom to tak nevidim,len nemozem detom zakázať aj “dýchať”pomaly,riadiť každý ich krok čo kedy majú urobiť a čo kedy nesmú atd)
Deti to vnímajú.tuzia niekam ísť.
Tým,že moje financie sú obmedzene,nakolko mám príjem aký mám a robím často aj nákupy,detom oblečenie atd atd,lebo moj manzel často nakupuje menej-resp nechce nakupovať,lebo vraj veľa míňame(jeho alkohol cigarety nemam počítať,lebo na to si zarobí a nemieni sa toho vzdať)
Takze tiež nemam veľa možnosti,aby som deti niekam zobrala,sama.strasne mi to je ľúto.niekedy mám chuť začať pit aj ja!ci to naozaj pomáha ako nejaký druh relaxu!ale nemozem.
Nemáme spoločne financie,moj manzel si však každý mesiac odkladá,nie celkom malú sumu.odklada si niečo aj potajomky,prišla som na to náhodou,nepovedala som mu o tom.
Citim sa strašne.pred vianocami,požičal mi nejaké peniaze,musela som mu to všetko vrátiť(pritom išlo o to,aby som mohla nakupit pre NÁS všetkých)
Boze ľudia,mám chuť zbaliť sa,alebo sa aj nezbalít,utiecť odtiaľ.nie je však kam.vnutorne trpim,trapim sa.chcela by som niečo urobiť iba pre seba,nemam na to priestor.ja sa už ani necitim ako žena!iba ako slúžka.
Ja ani neviem s kým zijem.
On mi bude tvrdiť,že má lubi!ale nemá potrebu rozpravat sa so mnou o veciach,ktoré zaujímajú mna.dokaze sa so mnou rozpravat len o svojej práci(vypočujem ho,samozrejme)
On nespi v manželskej posteli,ale na gauci.sex mame raz v týždni, v sobotu vacsinou aj to už len takým spôsobom,aby bolo dobre jemu(mne je to strašne nepríjemne,správa sa ku me ako k nejakej veci,tak som mu to povedala,urazil sa)
Mám pocit,že potrebuje citit nejakú nadvládu nad nami,manipulovat mnou.
Ja už skutocne nevladzem a sú dni,kedy nemyslim na nič iné,len ako sa odtiaľ dostať.kam ísť,ako sa postarať o deti.o seba.nemam na blízku nikoho,kto by deti občas postrážil-mám nejaké zdravotné problémy,neriešim ich,lebo viem,že nezvládnem aj cestovať s drobcom,aj chodiť po lekároch s ním.staci mi,keď idem občas so všetkými k lekarke,keď sú chorí.
Niekedy nemam chuť ani žiť,verte mi,keď si predstavím,ako žijeme.strasne sa hanbim.

Strana
z4
majkeel
11. feb 2020

@karolinakr Kazdy nech ma tolko deti, kolko zvlada a nech sa potom nestazuje. 🙂 Ja som si vybral jedno, to mam tak akurat. So styrmi by som sa mozno tiez stazoval. Ale nikto mi nedrzal pistol pri hlave, ze ...🙂
Zivot je o vlastnej volbe. Premyslet, aky chcem mat zivot. Robim, to co chcem, mam tolko deti, kolko chcem, spim, ako si usteliem ... 🙂

karolinakr
11. feb 2020

@majkeel 🤣🤣to hovorite vy chlapi, co oploňujete zeny, ze je to jej chyba, ze ostala tehotna.Pritom ste neboli dostatočne hybký
Tak a teraz som ta dostala
Inak ja nemam 4 deti, len sa tak vo vseobecnosti zamyslam
Moj otec tiez doma nepomahal, len lezal na gauci s pivom v ruke a este keby mame povedal, ze jej neda peniaze, to ma na pivečko a nech si sama zarobi,.
tak ho vyženie z domu

majkeel
11. feb 2020

@karolinakr Dostala? :D
Tak som potom dostatocne hybky, lebo nikdy som neriesil ziadnu antikoncepciu, moje bolo planovana chyba a je to moja mala princezna, A na prvy pokus. ;)

karolinakr
11. feb 2020

@majkeel 👍

kittykat22
11. feb 2020

chod do prace. staci na par hodin. Budes mat viac slobody, zmysel aj iny ako len rodinu, socialny kontakt a hlavne peniaze. Ulavi sa ti. Chapem, ze mas strach - vsetky sme mali.

ukulela
11. feb 2020

@majkeel pozri zakladatelka tvrdi, ze je to vec poslednych mesiacov, ked sa chlap sprava ako debil .... tie deti robili spolu. neplanovane/nehoda bolo len posledne, takze chcel aj chlap tie deti. zaraba dost - ked si vie peknu sumu odlozit bokom, vydelovat zenu je chrapunstvo, to snad uznas. ked nastupi do rpace (pise, ze zdravotnictvo - mozno nocne, vikendy, ...) - tak ako sa bude tento buran spolupodielat na ich vychove/chode domacnosti?
ako som pisala - ak je to otazka posledneho roka/par mesiacov, spajam to s chlastom - on uz je alkoholik, uprednostnuje chlast pred detmi/rodinouúzazitkami, kym si to sam neuvedomi, nikto nim nepohne a bude trapit okolie. bud to zenu zlomi a odide, alebo pride na to, ako s chlapom pohnut.

majkeel
11. feb 2020

@ukulela Ved suhlasim. To len par poslednych prispevkov ani nesuviselo s autorkou. 🙂

marca12
11. feb 2020

Odist prec asi nie je riesenie. Kam by si isla,z coho by ste zili? Jedine,ak by si mohla zit u rodicov,inak je tvoja situacia zatial neriesitelna,co sa tyka odchodu. Sprava sa k vam hrozne. Mozno ak deti podrastu a pojdes do prace,budes sa citit lepsie,mozno sa vam aj vztah zlepsi.

kitycat
Odpoveď bola odstránená
lubkavargova1
11. feb 2020

No nijak. Tu uz len prisposobit sa. Mat na krku 4 deti a ziadna normalna praca, neistota v byvani. Toto je uz zabetonovane na milion vekov, z toho niet uniku.

saluda
11. feb 2020

@lilitela neverím tomu, že náznaky jeho povahy nebolo vidieť od začiatku, to sa pozná na drobnostiach. A práve preto si treba vo vzťahu budovať hranice od začiatku, vydiskutovať si problémy, každú drobnosť čo nám vadi, nemavnut nad nimi rukou. Pretože ono sa to časom nazbiera a keď príde kríza, tak bum, zrazu je veľký problém. Vo vzduchu visia nevydiskutovane problémy za posledné desaťročie. Toto som tým mojim prvým príspevkom myslela.
Keby si môj chlap ako reakciu na moju hubovú polievku tukal do mobilu, ver tomu, že by som našla tie správne slová, aby spozornel. A keďže by k takejto situácii došlo už oveľa skôr, nemala by som s ním viac detí, ako by som vladala uživiť sama. Pretože vďaka mojim rodičom mi spoľahlivo bliká kontrolka a funguje pud sebazáchovy. Stačí mi náznak problému, nemavnem nad tým rukou a nečakám, kam až sa to dostane.

lentilkaxxx
11. feb 2020

Omyl. Dom aj jeho mzda patria do BSM, takže to patrí Vám obom.
Pre prípady ako Tvoj doporučujem založiť si v banke účet na niekoho, komu veríš, napr. mama, otec, slobodný súrodenec. A tam si postupne odkladať financie. Pozor: vkladať, nie presúvať zo svojho účtu, lebo aj ten je súčasťou BSM

ema88
11. feb 2020

Podľa tvojho opisu jeho správania je to chrapúň a hajzel. Požičiavať vlastnej žene peniaze na jedlo a pýtať ich späť je už aká úbohosť. Dá sa ešte hlbšie klesnúť? Tam je pokrivený charakter, a nechce sa mi veriť, že znaky sa neukazovali skôr ako teraz po troch deťoch. Žena so štyrmi deťmi, čo už v takej situácii riešiť? Jediná záchrana je pomoc rodiny.

lilitela
12. feb 2020

@saluda Skutocne tam nemusia byt spociatku ziadne zasadne naznaky, podla ktorych by si sa dala do pozoru. Kazdy sme predsa nedokonaly. Mna osobne by nenapadlo, kebyze mi manzel povie kdesi v zaciatkoch, ze zlatko nie, nekupuj si tento sprej, mas doma dalsie 3, radsej odlozme peniaze na horsie casy - ze si mam dat pozor, lebo jedneho dna mi neda ani na zakladne potreby. Skor by ma napadlo, ze je to rozumne a je predvidavy.
Suhlasim s tym nevydiskutovanym problemom, no co robit, ked mas pocit, ze si si to vydiskutovala a dosli ste k nejakemu kompromisu navonok a ani netusis, ze tvoj partner nie je vnutorne spokojny s tymto riesenim, lebo jedine uspokojive pre neho by bolo, keby bolo po jeho. Ale neda to roky najavo, lebo citi, ze to nie je ok.
Dobre, povies mu tie spravne slova aby spozornel. Ok, pozrie sa na teba a povie, co mas zas za problem?
A co dalej? Ak suhlasis, rada by som si s tebou vymenila par takychto komunikacnych fraz, naozaj by som chcela vidiet, ako sa to riesi k pozitivnemu vysledku.

saluda
12. feb 2020

@lilitela samozrejme, univerzálne riešenie neexistuje. Každý z nás tu môže písať iba na základe vlastných skúseností

lune
12. feb 2020

Ahoj, svokrovci a rodicia by Ti nemohli pomoct? Svokrovi zjavne vedia ze chlasce.

lune
12. feb 2020

Mozno ak nemozu pomoct rodicia s byvanim, ak by Ti pomohli financne s byvanim si vies poradit. Na zaciatok kludne najom. Soferujes? Mas auto? Pisala si o meste. Potom navrh na rozvod, urcene vyzivne. Jeho neries, tiez nie je spokojny a chce to riesit len nevie ako. Trasie sa o tie svoje peniaze. Inak na dnesnu dobu su aj dve deti luxus. Urcite si zatial najdi aspon brigadu... Mam pocit, ze sa ho bojis.

lune
13. feb 2020

@kittykat22 Tiez si myslim ze ist do prace je dobry napad, ale na skrateny uvazok...

lune
13. feb 2020

@ukulela Mne sa vidi, ze neboli naplnene ocakavania. Ze on citi tarchu a zodpocednost za zabezpecenie rodiny a ona sa uz 7rokov financne nepodiela. Zase ona caka, ze jej bude pomahat aj s detmi a s domacnostou a on nic. Tak ako uz bolo napisane museli by byt obaja rovnako naladeni, veci robit spolu, tesit sa z tej rodiny. Povedzme si pravdu ako casto mozu ist vsetci na dovolenku ku moru pri tom pocte, kolkokrat boli na wellnese alebo kupalisku, kolkokrat sa vsetci lyzovali? Deti nepoznaju taketo veci lebo je ich skratka vela. Uz len na plavaren Ti je 20eur malo, do kina aj 50eur malo o lyzovani ani nehovorim. Len uvarit a prestravovat 6tich, oblecenie, topanky, vecne cosi do skoly a skolky...Dalej len wc, osprchovat, oprat 6tim, su jednoducho energie ze dovi. Ake maju mesacne vydavky? To by ma zaujimalo. Jej muz sa svinsky zachoval s tymi peniazmi na Vianoce ale na druhej strane neda sa len donekonecna natrcat zenou ruku, ze daj peniaze. A ja osobne vydrzim doma max.pol roka a uz musim ist makat. V jej pripade akakolvek obcasna brigada by mala vyznam. A mala by sa starat aj o seba. Nielen teplaky, gauc, pracka a sporak...Stratili uplne nit v tej kazdodennosti. A ze nema rad jej syna, no nechce sa mu starat o dalsi hladny krk. Ma z toho depku a zacal pit. Nezastavam sa ho, ale vidim chybu v oboch. A lutujem tie deti lebo oni sa na svet netlacili...

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4