Nevie si vybrať s ktorým mužom chce byť.
Ahojte, nepisem za seba ale za priatelku. Nevie sa rozhodnut medzi 2 muzmi (jej sucastnym priatelom a muzom ktorého spoznala). Viem ze rozhodnut sa musi sama, ale chcela by som jej v tom nejako pomoct, podporit ju, vidim ze ju to velmi trapi.
Bola ste niektora uz v podobnej situacii? A museli ste si vybrat ? (nazvala by som to ze medzi rozumom a srdcom) A s odstupom casu nelutujete svoje rozhodnutie?
Súdim len na základe tvojho popisu, ale odhliadnuc od kandidáta č. 2, mi príde, že tvoja kamarátka žije v tzv. "prechodenom vzťahu". Ak sa za 10 rokov neposunuli ani k spoločnému bývaniu, tak niekde problém bude.
Ak sú spolu od 15 (prakticky ešte deti), tak za 10 rokov sa osobnosť človeka vyvíja a zmení. Je to úplne normálne a prirodzené, ale môže sa stať, že sa človek zmení na pre danú osobu nevhodného partnera.
Poznám veľa vzťahov, ktoré sa skončili po cca 5-10 rokoch, lebo stagnovali a v konečnom dôsledku to bolo vo väčšine prípadov práve to správne rozhodnutie.
Ale toto všetko sú len moje dojmy a úvahy, keďže tvoju kamarátku a nepoznám. A aj keby som bola na tvojom mieste trúfnem si ponúknuť jej tak max. podporu ale nie radu, pretože toto musí byť jej rozhodnutie. Lebo len ona bude niesť všetky dôsledky.
@zahrajzlato presne ako píšeš za tretieho. Ja som bola v podobnej situacie. Dlhodoby vztah na nenaplnal. Bol to život ktory som nechcela a dokonca stale bez penazi. Druhy bol studovany chcel niečo dokazat aj si postavit dom. Ale v tom case som uvazovla o rodine. S prvym som si rodinu nevedela predstavit koli zlej finannčnej situacii a druhy sa na rodinu necitil lebo chcel najskor dokončit školu a postavit dom. Tak som to nehala tak a spoznala 3tieho ktory je môj muž. Chcel to čo ja a bol od obydvoch mladši a mal viac rozumu ako ty dvaja dokopy. A riadila som sa trocha rozumom ale aj srdcom ale myslim že viac rozumom. Lubim súčastneho muža a rozhodnutie ktoré som urobila vtedy by som urobila znova. Takže nech zvaži co vlastne ona chce a podľa toho zisti ktory jej vyhovuje alebo bude hladat . Veľa štastia.
@katlak Ja som pri tomto priatelovi mala taketo rozhidnutie a nelulujem. Ked Som spoznala mojho sucasneho priatela, mala som ineho vyse pol roka, planovali sme spolu byvat etc, potom som v oktorbi stretla mojho sucasneho, zacali sme byt len kamarati, hravat spolu tennis, asi po 2 mesioch som zistila, ze som sa asi zalubila, moj vtedajsi priatel o tom vedel, jemu som nikdy nezatajovala, ze mam kamarata. Po dalsom asi mesiaci som sa s nim rozisla a som s Marcelom uz vyse roka a nelutujem. Bolo yo to najlepsie rozhodnutie😋
Podla mna ak sa nevie rozhodnut, znamena to ze ani jeden nie je ten "pravy".... ak by bol, tak tuto dilemu neriesi... 😀
@danyb presne ako vraviš. Ja som tiež kedysi bola v podobnej situacii a nakoniec treti je moj súčastny mužík. Toho som v tom čaše spoznala,keď som si povedala že ani jeden z tych dvoch su ma neni hodny. A som rada ,že som sa rozhodla vyčkat a dat šancu mojej 💏 s ktorym mame dve krásne dievčata. 😘😘

Tak ja som bola jednu dobu tiež ako medzi dvoma balvanmi, ročný vzťah verzus kolega s práce ktorý bol u nás na výpomoc na neurčito. Hocikedy sa mohol vrátiť domov, býval 100 km od nás. Rozhodla som sa rozumom, v práci videli, že to medzi nami iskri, každý radil niečo iné. Bol vtipný a milý, môj vtedajší priateľ milý no vážny. Neľutujem, dodržala som si od neho odstup. A aj keď som sa s priateľom rozišla, nezačala som si s ním. Skutočnú lásku mám vedľa seba. Vždy je to na začiatku ošiaľ, príťažlivosť a motýle v bruchu. Časom motýle odletia v tedy sa ukáže či mal vzťah pevné základy, aby sa mohol budovať ďalej. Takže rozhodnúť sa musí sama.