icon

Nevie si vybrať s ktorým mužom chce byť.

katlak
7. jan 2019

Ahojte, nepisem za seba ale za priatelku. Nevie sa rozhodnut medzi 2 muzmi (jej sucastnym priatelom a muzom ktorého spoznala). Viem ze rozhodnut sa musi sama, ale chcela by som jej v tom nejako pomoct, podporit ju, vidim ze ju to velmi trapi.
Bola ste niektora uz v podobnej situacii? A museli ste si vybrat ? (nazvala by som to ze medzi rozumom a srdcom) A s odstupom casu nelutujete svoje rozhodnutie?

Strana
z2
rybkoava
7. jan 2019

Tak ja som bola jednu dobu tiež ako medzi dvoma balvanmi, ročný vzťah verzus kolega s práce ktorý bol u nás na výpomoc na neurčito. Hocikedy sa mohol vrátiť domov, býval 100 km od nás. Rozhodla som sa rozumom, v práci videli, že to medzi nami iskri, každý radil niečo iné. Bol vtipný a milý, môj vtedajší priateľ milý no vážny. Neľutujem, dodržala som si od neho odstup. A aj keď som sa s priateľom rozišla, nezačala som si s ním. Skutočnú lásku mám vedľa seba. Vždy je to na začiatku ošiaľ, príťažlivosť a motýle v bruchu. Časom motýle odletia v tedy sa ukáže či mal vzťah pevné základy, aby sa mohol budovať ďalej. Takže rozhodnúť sa musí sama.

titla
8. jan 2019

Súdim len na základe tvojho popisu, ale odhliadnuc od kandidáta č. 2, mi príde, že tvoja kamarátka žije v tzv. "prechodenom vzťahu". Ak sa za 10 rokov neposunuli ani k spoločnému bývaniu, tak niekde problém bude.
Ak sú spolu od 15 (prakticky ešte deti), tak za 10 rokov sa osobnosť človeka vyvíja a zmení. Je to úplne normálne a prirodzené, ale môže sa stať, že sa človek zmení na pre danú osobu nevhodného partnera.
Poznám veľa vzťahov, ktoré sa skončili po cca 5-10 rokoch, lebo stagnovali a v konečnom dôsledku to bolo vo väčšine prípadov práve to správne rozhodnutie.
Ale toto všetko sú len moje dojmy a úvahy, keďže tvoju kamarátku a nepoznám. A aj keby som bola na tvojom mieste trúfnem si ponúknuť jej tak max. podporu ale nie radu, pretože toto musí byť jej rozhodnutie. Lebo len ona bude niesť všetky dôsledky.

0izidora0
8. jan 2019

@titla Presne pre tento dovod som napisala,ze za mna ani jedneho. Ani cislo 2 ,pretoze ja si predstavujem 2 zalubenych ludi tak,ze nemozu bez seba byt ani jeden den. Takto tie zaciatky respektive byvaju.Podla mna ju este len laska caka. Nie je zamilovana ani do jedneho .

0izidora0
8. jan 2019

@titla Este okrem ineho,mne sa zda ,ze cislo 1 si robi zadne vratka. Nebyvaju spolu,ziadne plany do buducna. Zatial berie to co je. Cislo 2 mozno zalubeny je no zena isto nie . Skratka si myslim,ze este len ju stastie caka.

lucinkapusinenka
9. jan 2019

@zahrajzlato presne ako píšeš za tretieho. Ja som bola v podobnej situacie. Dlhodoby vztah na nenaplnal. Bol to život ktory som nechcela a dokonca stale bez penazi. Druhy bol studovany chcel niečo dokazat aj si postavit dom. Ale v tom case som uvazovla o rodine. S prvym som si rodinu nevedela predstavit koli zlej finannčnej situacii a druhy sa na rodinu necitil lebo chcel najskor dokončit školu a postavit dom. Tak som to nehala tak a spoznala 3tieho ktory je môj muž. Chcel to čo ja a bol od obydvoch mladši a mal viac rozumu ako ty dvaja dokopy. A riadila som sa trocha rozumom ale aj srdcom ale myslim že viac rozumom. Lubim súčastneho muža a rozhodnutie ktoré som urobila vtedy by som urobila znova. Takže nech zvaži co vlastne ona chce a podľa toho zisti ktory jej vyhovuje alebo bude hladat . Veľa štastia.

kattrin5
9. jan 2019

@katlak Ja som pri tomto priatelovi mala taketo rozhidnutie a nelulujem. Ked Som spoznala mojho sucasneho priatela, mala som ineho vyse pol roka, planovali sme spolu byvat etc, potom som v oktorbi stretla mojho sucasneho, zacali sme byt len kamarati, hravat spolu tennis, asi po 2 mesioch som zistila, ze som sa asi zalubila, moj vtedajsi priatel o tom vedel, jemu som nikdy nezatajovala, ze mam kamarata. Po dalsom asi mesiaci som sa s nim rozisla a som s Marcelom uz vyse roka a nelutujem. Bolo yo to najlepsie rozhodnutie😋

danyb
11. jan 2019

Podla mna ak sa nevie rozhodnut, znamena to ze ani jeden nie je ten "pravy".... ak by bol, tak tuto dilemu neriesi... 😀

lucinkapusinenka
11. jan 2019

@danyb presne ako vraviš. Ja som tiež kedysi bola v podobnej situacii a nakoniec treti je moj súčastny mužík. Toho som v tom čaše spoznala,keď som si povedala že ani jeden z tych dvoch su ma neni hodny. A som rada ,že som sa rozhodla vyčkat a dat šancu mojej 💏 s ktorym mame dve krásne dievčata. 😘😘

katlak
autor
Autor odpoveď zmazal
kattrin5
11. jan 2019

@katlak Ja som mojmu ex povedala, ze s nim uz nechcem byt, ze chcem byt s niekym inym. Setrne to asi velmi ani nejde, my sme inak zostali celkom kamosi, sem tam mi napise ako sa mame a pod.

Strana
z2