icon

Neviem ako ďalej

25. júl 2025

Ahojte, potrebujem sa vyrozprávať. Neviem ako ďalej. Budem úprimná ale prosím ušetrite si urážky, necitim sa momentálne najlepsie. Ocitla som sa v situácii, v ktorej som nečakala že sa ocitnem a neviem z toho von. Som vo vzťahu, nazvime to tak aj keď sa to tak nazvať nedá s chlapom, pri ktorom mám po finančnej stránke všetko, sex máme perfektný ale to je tak všetko a ani neviem ako, z chlapa, ktorý bol dokonalý, sluboval mi dieťa rodinu, robil prvé mesiace možné až nemožné a všetko po čom som túžila sa stal chlap, ktorý nechce zrazu nič z toho, vždy musí byť po jeho a klame mi a manipuluje ako sa mu hodí. Vždy keď na to prídem konflikt, čize idealne aby som držala hubu a krok s prepáčením a ja od neho neviem odíst. Skúsila som to, ale chýbal mi, chýbala mi jeho pozornost, komplimenty a to všetko. Bola som v hroznej depke. Kým nič nechcem a netlačím náš vzťah do niečoho vážnejšieho - spomeniem dieťa a svadbu tak je to v poriadku ak to jemu vyhovuje ale čo proste ja? Cítim, že mám naviac ale ja sa nejak bojím to celé uzavrieť že ho už nikdy neuvidím… ja chcem časom rodinu ale neviem sa z toho vymotať. Ja mám 26 on 42… pred známymi a rodinou aj kamoškami sa tvárim, že som v poriadku ale niesom.. trápi ma to.. paradox je, že niesom na ňom ani finančne závislá, len emočne…

Strana
z2
jumama
26. júl 2025

Ak chces viac pochopit narcizmus a ako z toho von, odporucam najdi si na youtube Dr. Ramani - ona sa venuje obetiam narcistickeho zneuzivania. Vysla jej tento rok aj kniha v slovencine - https://www.martinus.sk/3139785-nie-je-to-tvoja... - odporucam, pochopis svoju situaciu viac a mozno s tym zobudi tvoju cestu von s nazrcistickych vztahov. Ta cesta zacina pochopenim, co vsetko narcis robi, co mozno ani nevnimas, az ti bude smutno, ked to vsetko spatne rozoznas, u rodicov, u partnera - ale ked to odsmutis a pochopis, uz nikdy viac o nebudes chciet zazit. Lebo je to tak, ked sa tomu sama nepostavis, nepovies nie, znova vojdes do takeho vztahu, znova ta ocari nieci love bombing...
Narcis sa k ludom vzdy bude spravat ako k veciam - vyuzivat ich, kym mu sluzia, ale v okamihu ako ich nepotrebuje, nezaujimaju ho. Dr. Ramani mala pekny priklad: kavovar je treba len kym chces kavu. Ked ju mas uvarenu, uz na ten kavovar nemyslis, netreba ti ho. Prides zas az, ked budes chciet kavu. Tak sa sprava narcis k ludom. A nie je to kvoli tebe - on sa tak sprava ku vsetkym,rodicom, surodencom, klegom, aj k buducim aj k minulym partnerkam. V tych najblizsich vzahoch, kde sa ocakava reciprocita a spolupraca, tam je to samozrejme najvypuklejsie. Pretoze tieto jeho povahove crty su nemenne. Prave preto je nesmierne dobre, ze konecne vysla knizka pre obete narcizmu - aby pochopili to co hovori nazov "Nie je to tvoja vina".

anonym_ca46b7
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_ca46b7 ďakujem Ti za nádherný komentár. Až som sa usmiala keď som si to prečítala❤️

@anonym_autor ❤️

Strana
z2