Neviem ako dalej, ľúbim dvoch mužov
Mam problem s ktorym by som si za normalnych okolnosti hravo poradila,ale.....ani neviem ako zacat, aby to malo hlavu a patu. Skusim dat zakladne fakty.
Som vydata 20r., mam dospele dieta a posledne 3 roky som aj zalubena do ineho muza, ktory je tiez zenaty. To, zeby som sa niekedy naviazala na ineho by ma ani vo sne nikdy nenapadlo, lenze....stalo sa to, ze moj manzel zacal po 15 rokoch nasho spolocneho zivota citit naklonnost k inej zene. Skoro som sa psychicky zrutila....bola som na dne.... urobil zo mna ziarlivku, hysterku, najprv zatlkal, potom povedal,ze ju lubi.....dostal ma so sebavedomim na bod mrazu, po nociach som nespala, vela som preplakala. Doslova som si zelala, aby som niekoho stretla, kto ma nebude urazat a bude si ma vazit. A stalo sa. Bohuzial. Zo zaciatku mi vadilo, ze sa o mna zaujima iny muz, navyse zenaty a tiez s detmi. Nemala som ziadny zaujem. Ale to, co mi na zaciatku vadilo, mi pri vtedajsej situacii casom zacalo imponovat, zacala som si zvykat, ze je tu niekto, kto ma lichotkami vynasa do nebies. Vedel ma rozosmiat, citila som sa bezstarostne, rozumeli sme si viac ako by bolo pristupne.
Ked sme sa po roku od spoznania prvy krat aj intimne zblizili, bola to skor radost z toho, ze som sa konecne nejako manzelovi "pomstila". Nemala som vycitky. Lenze tak som sa postupne zalubila, islo to vsetko postupne, krok za krokom. Zacalo mi na nom velmi zalezat. Moj vztah s manzelom sa casom opat stablizoval, na tamtu si uz ani nespomenie, bol to osial (trval asi 2 roky), ktorym si presiel a je ku mne opat pozorny, mily, pochvali ma za drobnosti, aj ze dobre vyzeram. Problem je vo mne.....neviem si vyhodit z hlavy muza, ku ktoremu stale citim naklonnost, lasku, jednoducho stretla som sa s tym prvykrat, neviem co to so mnou je. Vzdy som vedela veci racionalne vyhodnotit.....viem, ze by to dalej nemalo pokracovat, ze je to blbost, mam vycitky, ale neviem si s tym rady. Stale sa stretavame, vyznava mi lasku, ako ma lubi, o konci nechce nic pocut, vravi, ze som jeho osudova laska.... a ja ho lubim az prilis silno nato, aby som to urobila ja. Viem, co mam urobit a nemam nato dost sil. Bojim sa, ze budem bez jeho dotykov a milovania nestastna. Teraz vsak nie som o nic stastnejsia, lebo viem, ze hram na dve strany a vadi mi to. Predtym bol nas vztah s manzelom normalny, brali sme sa z lasky, milovala som ho celym srdcom, nikde som bez neho nechcela chodit, najradsej som bola s nim, bol aj moj prvy sexualny partner, na ineho muza som nemala dovod ani pozriet. Muz ktoreho lubim je z toho isteho cesta, svoju manzelku mal ako svoju prvu partnerku, vzdy si rozumeli co sa tyka starostlivosti o deti, vedenia domacnosti, len chybali mu city z jej strany, ze sa mu nedostava objatie, bozky....a tiez dovtedy na inu zenu ako na svoju ani nepozrel, cim chcem povedat, ze nejde o ziadneho suknickara.
Mate s tym niekto skusenost? Zazili ste to niektora? Budem rada, ked napisu zeny, ktore si takymto niecim presli.
Vopred dakujem za vsetky prispevky, ktore mi tu date, ci uz pozitivne, alebo negativne
@17juraj17 Ale či ju manžel ľúbi si neodpovedal. 😃 Mne, čo prekáža v príbehu je manželovo vyjadrenie sa k tejto veci. On podviedol, celé popieral a nakoniec povedal, že urobil asi preto, lebo mu šiblo. To, čo je?! To má stále tŕpnuť, či mu nešibne trebárs o rok? A potom sa mi nepozdáva to, že však keby si podviedla ty, tak preto by som sa nerozvádzal, ako ranené by bolo moje ego, ale ..Vieš, kde nie je láska, tam už ani štipka žiarlivosti. (aspoň mi to tak pripadá). Píšem štipka a nie mega žiarlivosť. Milenec, ten vedel konkrétne, čo mu chýba! Ale tam tiež nebola celá pravda.Keďže objať a pobozkať niekoho trvá len sekundy.... Kebyže má milenec dospelé deti, by som ho asi volila skôr. Takto delenie detí ... je to komplikovanejšie.U manžela zas lásku ako nevidím, ako keby zostal s ňou z pohodlia. A niekedy je dobré "brnknúť" Vám mužom po nose! To znamená, aby ste si moc neverili, že keď ste urobili deti, tak máte ženu navždy poistenú a ju s deťmi nikto už chcieť nebude! A jej manžel je na koni si myslím preto, že má svedomie čisté, nikto ho už "bonznúť" nemôže za minulosť a ešte má aj prepáčené! A toto by si zaslúžila aj autorka tu hore, čisté svedomie, a od manžela odpustenie. Ty by si o tomto nechcel vedieť, prečo?Lebo, keď človek je podvedený, zistí, že vzťah s ním je nepostačujúce, proste bola potrebná náhrada, iný človek. A musí sa meniť! A meniť sa je už ťažšie!😉 Autorka pozná a vie najlepšie, toto z mojej strany len - konštatovanie. Ale rada by som vedela ako sa to skončí. Či začne?!
Ahoj, ja som síce toto nezazila ale poznám jeden prípad mne veľmi blízkej osoby. Môj názor je taký, že skus zabojovať v manželstve, lebo mu príde ze vzťah k tvojmu milencovi nie je láska, len poblaznenie, lichotila ti jeho spoločnosť keď si ako sama píšeš nemala žiadne sebavedomie. Nečítala som všetky príspevky, neviem ci manžel o tomto vie.. A navyše myslíš si že tvoj milenec tie rieši s ktorou z vás ma ostať, keď je ženatý? Podľa mna, nehnevaj sa, ta berie ako zábavku.. Ty musíš cítiť co je pre teba správne, držím ti palce žena 👍
@smm3 obaja (Ty aj milenec) Ste nemali pred svojimi zákonitými žiadneho sexuálneho partnera? A to sa aj dá v dnešnej dobe?
Myslím si, že Ste si spoločne (aj Ty aj milenec) vykompenzovali resp. dobehli zameškané. Možno Ste potrebovali podvedome vedieť ako by to "chutilo" s niekým iným. Mne Tvoj milenecký vzťah pripadá ako to, že si si dopriala to čo si nemala resp.nepoznala pred manželstvom - ako malé dieťa, ktorému je zakázaná čokoláda, ale keď k nej má prístup, tak ju zje celú a na prvý šup až tak že ho brucho bolí. Akurát, že si to neurobila v čase kedy Ti bol verný aj manžel, ale "odvaha" urobiť to prišla až po prevalení jeho nevery (Keď môžeš Ty, môžem aj ja).
Neviem Ti poradiť v tejto situácii (aj keď chápem Tvoje pocity a túžby), len jedno viem určite: byť na Tvojom mieste, nechcela by som riešiť to, že budem príčinou rozpadu rodiny s dvomi malými deťmi.
Nechcem obhajovať Tvojho manžela, ale ten toto nedovolil v čase keď Ste mali malé dieťa, resp.možno mal aféru a Ty si na to neprišla, dokázal to skryť kvôli zachovaniu rodiny.
Vieš sa napriek všetkému prežitému pozerať na muža ako na človeka, ktorého dokážeš ešte ľúbiť, napraviť s ním to čo Ste si navzájom porobili a žiť s predstavou, že to bude Tvoj partner do konca života?
Spája Vás niečo (okrem dieťaťa) z čoho sa môžete tešiť aj po vyletení dieťaťa z hniezda? Koníčky, spoločný humor, veci ktoré Vám pomôžu nájsť si k sebe cestu.
@eva112014 super napísané, škoda že si ma neprišla podporiť do diskusie, kde som odmietala tolerovať neveru.
@romiada joj, ty jej teda dávaš rozumy, odpusť mu veď on bol taký dobrák a pre Vaše dobro ututlal neveru, to je ale dobrý manžel že to urobil...
@katkazocele zase sa strapnujes? Boze, ty si otravna.
@beky1813 ako sa strápňujem ? ty si mnou posadnutá 🙂
@katkazocele jasne. Ty tu spamujes kazdu teme o nevere a ludom lezies na nervy
Keby si teraz zaspala.. a zo udila by si sa do idealneho dna.. Co by bolo inak?
@katkazocele ja jej davam rozumy? Preboha ved si precitaj prvu vetu v 4odstavci: Neviem Ti poradiť v tejto situácii (aj keď chápem Tvoje pocity a túžby), ....
@katkazocele rozum /moj nazor,pohlad/ som jej dala akurat v tom aby nebrala inym (malym) detom otca. Jej to chcela mozno urobit ina zena (milenka jej muza) tak nech nerobi to iste....
A ak si si necitala nazov diskusie....Lubim dvoch muzov.... myslis ze o kom hovorila ? O milencovi a jeho trpaslikovi zo zahradky pred domom?
@romiada ona milenca nelubi, to je len zamilovanosť, poblúznenie 🙂
@katkazocele nečítala som tú diskusiu. Ale verím, že si silná žena! Si z ocele! (srandujem, i keď silnou ženou môžeš byť !). Vieš, vždy sú ľudia rozdelení na 2 skupiny. Som proti a som za. To nevadí!Lebo majú názor, horšie s takými, ktorý názor nemajú vôbec.(hlavne v reálnom živote). A myslím si, že všetci sa snažia radiť podľa najlepšieho vedomia a svedomia. I keď ani jeden z nich (ani ja), nechodí v topánkach "života" tej druhej osoby. Je na človeku, čo si z komentárov vyberie a ako si tie veci v danej chvíli pripustí k srdcu, citom a k rozumu. A vôbec, či si vlastne tie komentáre prečíta, ...😃
@katkazocele A vieš, že to je najkrajšie vo vzťahu?! ...kým, to trvá ... Lebo potom prichádza realita a začína pracovať rozum....
Tu sa ťažko radí. Keby tam nebola jeho manželka, tak ti poviem, rozhodni sa ako budeš šťastnejšia ty. Ale zo skúseností môjho okolia ti môžem povedať, že vzťah založený na nešťastí druhého človeka ťa dobehne. Nie som veriaca, ale v karmu verím, pretože dôsledky som videla napríklad aj u kolegyni. V každom prípade viem si predstaviť, čo cítiš a aké to je, ak nemáš dotyčného každý deň pri sebe. V mladosti som prežila vzťah so ženatým mužom. A natrápila som sa dosť :(
no normálka ....normálna situácia 🙂 okamžite odchod od manžela a nech sa milenec rozíde so ženou a nech ste šťastní 🙂 vyzerá to tak,že sa milujete, tak čo čakáte ?Kým budete na dôchodku?
@eva112014 veď ja tom viem a ďakujem za peknú odpoveď.
Napíšem len za seba..Nikdy by som si nedovolila o sebe povedat...ze by sa mi to nemohlo stat..lebo mohlo..aj ked som stale rachnuta do mojho muza Ale za istych okolnosti si to viem predstavit..a s istotou viem..ze aj v tejto situacii by som sla po akomsi subjektivne..cistom stite..Teda ..ja by som to mojmu muzovi vytarala..a presne tak dramaticky..ake by to bolo...On..jeho reakcia, by bol pre mna hlavny ukazovatel....Asi aj predpokladam..co by nasledovalo v mojom pripade...Moj muz by zabojoval...a ja by som v momente vedela..kde je sever..Keby som videla..ze prekrocil vlastny tien..a odpustil mi..jesitnost a ego potlacil koli mne..tak som do neho zblaznena druhy krat..a v tu chvilu by som ten romanik povazovala len za jednu zivotnu epizodu..ktora prospela nasmu vztahu..Ale naopak, keby neodpustil..tak je to tiez uz vec vybavena...Pravdepodobne to zlahcujem..ale ja by som si to zlahcila v kazdom pripade....urcitu cast zodpovednosti..by som presunula na plecia ..od ktorych ziadam..aby boli silnejsie..a ktoré nesu svoj podiel viny..na tomto ,,trápení"...😉
@smm3 nechcem byt zla, ale nikto ti neporadi. ty sama musis citit, ako dalej, len ti mozno niecia rada pomoze sa zorientovat. to co prezivas ta a ti dvaja muzi, nikto nepozna tak dobre ako ty. a ani si poradit nedaj, lebo to co citis, aby tak bolo, je to najspravnejsie. nikto nie je v tvojej kozi a to nemyslim v zlom. zhlavne nezi v iluzii ako by to bolo keby, urob to, co je pre teba najlepsie, lebo ty si budes prezivat plusy a minusy svojich rozhodnuti. vela stastia🙂
@anabella111 Toto isté som jej radila tiež. Veď ona trpela, nakoniec odpustila ... A teraz zase trpí?! Ale veď prečo? "Potkla" sa aj ona tak isto, ale nech aj jej manžel odpustí tak isto. Jedna vec je hovoriť, že by jej odpustil a druhá vec, to aj spraviť. Nech sa činí manželík, nech zabojuje o ňu!
@smm3 bohuzial tvoj muz ma pravdu - chlapi to beru uplne inak. Ty prezivas naraz tolko emocií, spravila by si kvoli nemu aj nemozne, ale daj si otazku - urobil by aj on pre teba vsetko to, co si ty ochotna spravit kvoli nemu? Jemu vyhovuje, ze ma milenku aj zenu, staci mu to. On nepotrebuje riesit zbytocne veci ako je rozvod, ved naco si to komplikovat, ked ma obe? Zostup z oblakov na zem, taketo veci sa stavaju, uchovaj si ich ako krasne spomienky a ukonci to.
@smm3 ako to dopadlo po rokoch? 🙂
@smm3 ahoj, ocitla si sa vo veľmi nezávideniahodnej situácii, ako si to vyriešila?

Nikto ti nemoze lepsie poradit ako ty sama... opytaj sa seba, ci si takto stastna...ja neuznavam nazory...ze ved uz ste 20 rokov spolu...ze zabojuj o manzelstvo...a kasli na milenca...urob tak aby si bola spokojna a stastna ty...