Neviem, ako ďalej so svokrou
#vylev
Ahojte, skusim napisat nejake body, lebo ja uz neviem... Naozaj som sa snazila byt to dobre dievcatko, ta dobra nevesta, ta dobra matka. Stale som jej volala, pisala, bola som mila, zlata, o syncekovi som neustale posielala fotky, videa, aj ked to ignorovala. Volala som jej aj cez kameru, nech nas vidi. A stale nieco vyvedie. Stale. Nemam uz viac trpezlivosti a neviem, akobsa spravat. Napisemnzopar bodov, ktore si takto narychlo spomeniem. Bude to asi dlhe....
1. Sme s manzelom 11 rokov. Od zaciatku do neho hucal, on mal 24 ja 20, ze ona este nechce byt babka. Pred kamosmi. Pred mojimi rodicmi. Ked uvidel bociana, zacalankricat, chod orec odtialto... Ako... Ja som sa nevedela dockat, kedy budem mamou, ale samozrejme az po tom, ako sa zabezpecime financne amaterialne, kedze sme chodili na vysku.
2. Ked sme boli vsetci u nich, NIKDY sa na mna nepozrela. Aj ked som jej nieco povedala, ignoracia. Nechapala som, ale dobre. Mojmu muzovi davala pusy na USTA. Vela. Do 33 rokov. A pritom sa pozerala na mna, ako reagujem.
3. Prestahovali sme sa na druhy koniec slovenska. Boli sme v podnajme a prisla prvykrat s kamoskou (+ jej muz) so svokrom. Bez nej ani tuk. A zacala. Tato skrina ide sem, tato druha tam. Treba sem policky. My sme sa na seba iba pozerali, ze ci tu tara, ale nech si tara. Potom som pocula, ako ma ohovara v kuchyni (nevedela, ze som na chodbe a vsetko pocujem) ze aky mam zly vkus, a ta jej kamoska ze, ved ju nechaj, nema jej kto poradit. 🤦🏻♀️
4. Po svadbe sme sa zacali snazit o dieta, uplynulo 6 rikov od nasho chodenia, ale nedarilo. 3 roky. Volala mi raz, ze vie preco neviem otehotniet. Lebo ona teraz zistila z kariet, ze na mna nejaka zena dala kliatbu.
5. Po 3 rokoch som otehotnela. Pri oznameni tejto radostnej spravy ma opat dala dole, a to stylom:,, jaaaj, aprilove decko??? To bude hluuuuuupeeee. "
6. Do vsetkeho sa velmi chcela starat. Manzelovi dookola: preco kupujete 2 postielky? Vobec netreba. Preco kupujete 2 prebalovacie pulty? Hlupost. Preco sivy kocik? Nic nepochvali. Nic sa jej nepaci.
7.Po porode prisla na tyzden pomoct. Ja sprosta nechcela som ju urazit, kedze nasi boli, tak nech pomoze. Zacala davat fasa rady. Uz teraz mam predkozku natahovat. Ak ma stikutku treba ho chytit za nos. Neustale ho vybalovala z perinky aj napriek tomu, ze som ho prosila, aby nerobila. A do toho, jej kamarati akurat boli na zapade, TAK ICH ZAVOLALA K NAM. Ani ja, ani manzel sme o tom nevedeli, iba pocujem ako sa rehocu v mojej kuchyni, muz v robote, bez ruska, este pocas spicky pandemie. Ja zatvorena v spalni s placom + k tomu aj krize mi dosliva odisli. Na to mi pise kamoska, ze vie, ze som na hovno, ale musi mi povedat, ze svokra ma v rodine a kamoskam ohovara, ze mam depresiu a nedavam jej synceka. Ano, normalne som upadla do depresie. Mala som pocit, ze musim prednou chranit babo. Podpisem. Chcela kluc od nasho domu, aby mohla prist kedykolvek, ked ona chce. Nedala som.
8. Manipulacia. Syn mal hypotoniu, museli sme dbat na manipulaciu, aby sme vyhli vojtovke + mal aj slabinovy pruh. Vysvetlivala som ako a co treba. Nie. Nie a nie. Ona uz vychovala deti. Smeje sa. Ok. Tak som tam jednoducho nesla cca 3 dni. Boli sme akurat doma. Potom nas pozvali akoze, tak sme sli, a kto prisiel? Ta jeho kamoska s ktorou ma ohovarali v kuchynke. Prisla, ze ,, jej aj vy ste tu"? Nevedeli sme. Vybral maleho a zacala sa s nim hrat. Ani bu ani ba, ci moze. Iba som videla, ako na seba divaju so svokrou typu.,, no a teraz si jej to dobre ukazala".
9. Maly mal cca 8-9 mesiacov. Dava mu jablko cele so supkou. Hovorim, nedavajte, prosim, lebo ja mu takto nedavam, ale krajam bez supky. Iba sa smiala. Davala dalej. Dovtedy, kym sa mi maly zacal dusit.
10. Hrala sa na martira, aby jej moj manzel boo svedkom pri brani pozicky. Ja som o tom nechcela ani pocut. Nedovolila som. Pohadala som sa vtedy s muzom a povedal, ze nebude. Teraz pred mesiacom sme chceli kupit auto. No nemozme, lebo moj manzel je na blackliste. Z coho? No, lebo je svedok a maminka neplatila. Klamal mi aj on. Kedze s muzom mame dobry vztah, horko-takzo som mu odpustila, ale svokra uz vtedy bola u nna na ciernej listine....
11. Posledne kvapky: nechala som mu syna. Teraz ma 18 mesiacov. Poprosila som ju, aby nechodila s nim von, kedze bol chory a vonku SKAREDO. Fukal studeny vietor. Ano, bola s nim von. Dokonca mi aj fotku poslala. Dala nanho papucky RAK, a tenku vestu, ako papier. A fotia sa vonku na dvore. Dobre. Nevadi. Dalsi den: maju 2 vlciakov. Stale, ked som s malym u nich, proste dam ich zatvorit, bojim sa od nich a nepustam k nim maleho, kedze nevyrastli spolu. Nepoznaju sa. Ale svokra bola frajerka, kedze som tam nebola. Nebola som, aby boli spolu. Tak svokra k psom zobrala, mala maleho na rukach, psy na nich zautocili. Spadli na zem so synom. Manzel bol vo vnutri a nic o tom nevedel. Ked prisiel von, ze co sa stalo, kedze mi syncek velmi plakal, tak svokra povedala, ze nic. Uz je vsetko ok. Ale ze JU napadli psy, a ochranovala sa vestou, ktora patrila syncekovi. Vesta roztrhana na chrbte. Zasila. Prisli domov k nasim. Vysvetluje mi manzel, co sa stalo, ja vystrasena, ze dobre, ze tam syncek nebol. Idem ho prezliect. Na stehne 4 odtlacky zubov. 2 take tmave podkozne krvave a 2 modriny. Na chrbte, krku skrabance, a na usku opat ta tmava krvava podliatina. Ja som skoro dostala infarkt. Tak som kricala na manzela, ze som stratila nad sebou kontrolu. Presli po mojej hlave sceny, co sa mohlo stat. Pisala som svokre, odpisala iba tolko, ze mam pravdu.
Ovdtedy som sa jej neozvala, ani ona mne, citim k nej odpor. Neviem s tym co robit. Manzel teraz tiez nekomunikuje s nim nejak. Ona posiela srdiecka, manzel ju ignoruje. On tiez skoro vtedy skolaboval.
Manzel to nechal stale na nu, nechcel ju urazit, iba diplomaticky jej vysvetloval, ked trebalo.
@simca06022011 11 rokov sa robí chrumkavá, ale prečo preboha. Aby svokre dávala zámienku že je blbá ? Ona na ňu nakyda a autorka cuky bliky.
🤦🤦🤦
Ty mas trpezlivosti ako Matka Tereza. Ja uz po bode 2 alebo 3 by som ju zrusila zo zivota. Svokra nesvokra.
Dakujem za komentare! 🙂 Niektore mi naozaj otvaraju oci. 🙏🏼
@cacianka povedala by som preco, ale nechcem sa tu nikoho dotknut
@simca06022011
@cacianka To je inak dobra otazka, ze preco... 🥴
Ja si myslim, ze kvoli manzelovi, lebo je uzasny Clovek, a nerada by som ho urazila, resp. mne by tiez velmi zle padlo, keby mal nejaky konflikt s mojimi rodicmi. Nie som zvyknuta na hadky a intrigy v ramci rodiny. Hlavne nie blizkej. A ano, ako keby som sa to snazila ututlat typu, ved si ona moze voci mne hocico dovolit. Ved je mojmu manzelovi mama. Teda... Doteraz to bolo tak.
Mimochodom ano, som madarka, preto sa vyjadrujem niekedy ako hotentot. Hlavne, ked sa ponahlam, a vela chcem napisat. Co uz...
Normálne ju zakillujte ak robí viac škody ako osohu.
Ty si aká zvláštna.....🤔....to načo s hentakou mrchou udržuješ vzťah? Napíš pár ,,dobrých vecí" na svokru....nože daj.....
K tým psom ešte ,napadli ich alebo ich prevalili a spali na zem a kvôli tomu ma škrabance , lebo minule si ešte nevedela ci su to odtlačky od zubou a či len také krvave podliatinky alebo odtlačky od zubou. Sú to veľké psi majú byť zatvorené to nebatalizujum .To som chcel ešte vedieť a môžem sa zdekovat z diskusie ako si požiadala aj sysika81.
@mamamoni 🤣 ma velmi mily hlas a vychovala uzasneho cloveka. 🙂
@jozef11111111 presne, co sa tam stalo, vie iba svokra a pan Boh. Na stehne mal 4 odtlacky zubov. 2 krvave podliatiny a 2 modriny. A co sa tyka skrabancov, urcite nie z toho, ze spadli. Boli take jednoznacne skrabance. Cca 2-3 ciary vedla seba... :( neviem vobec ani si predstavit, co sa tam stalo. Neverim jej uz...
Už po krátkom čase si mohla snahu zapáčiť sa svokre obmedziť, veď už po pár mesiacoch si videla že to nemá účinok. Tak načo si sa trápila ďalších 10 rokov.
Čítaj 10 rokov stratených. Tu zbytočnú energiu si mala venovať ľuďom ktorí ťa nezhadzuju, rešpektujú, majú radi. Nie sa vtierat jej.
Ani ja nemám rada konflikty, dupľom v rodine, ale naučila som sa, že si nedám srať na hlavu. Od nikoho, ani od mami, ani od svokry
nieto 10 rokov
To že si maďarka si mohla naznačiť, skôr by sme pochopili, tak si nabudúce daj trochu viac pozor a skôr než odošleš text, trochu oprav a uprav.

@zuzliq aj od psa čo býva s tebou na byte a je to mala civava a jemne by kusol do prsteka ...od cudzieho psa áno na pohotovosť no nie to preháňať..