Neviem, ako ďalej so svokrou
#vylev
Ahojte, skusim napisat nejake body, lebo ja uz neviem... Naozaj som sa snazila byt to dobre dievcatko, ta dobra nevesta, ta dobra matka. Stale som jej volala, pisala, bola som mila, zlata, o syncekovi som neustale posielala fotky, videa, aj ked to ignorovala. Volala som jej aj cez kameru, nech nas vidi. A stale nieco vyvedie. Stale. Nemam uz viac trpezlivosti a neviem, akobsa spravat. Napisemnzopar bodov, ktore si takto narychlo spomeniem. Bude to asi dlhe....
1. Sme s manzelom 11 rokov. Od zaciatku do neho hucal, on mal 24 ja 20, ze ona este nechce byt babka. Pred kamosmi. Pred mojimi rodicmi. Ked uvidel bociana, zacalankricat, chod orec odtialto... Ako... Ja som sa nevedela dockat, kedy budem mamou, ale samozrejme az po tom, ako sa zabezpecime financne amaterialne, kedze sme chodili na vysku.
2. Ked sme boli vsetci u nich, NIKDY sa na mna nepozrela. Aj ked som jej nieco povedala, ignoracia. Nechapala som, ale dobre. Mojmu muzovi davala pusy na USTA. Vela. Do 33 rokov. A pritom sa pozerala na mna, ako reagujem.
3. Prestahovali sme sa na druhy koniec slovenska. Boli sme v podnajme a prisla prvykrat s kamoskou (+ jej muz) so svokrom. Bez nej ani tuk. A zacala. Tato skrina ide sem, tato druha tam. Treba sem policky. My sme sa na seba iba pozerali, ze ci tu tara, ale nech si tara. Potom som pocula, ako ma ohovara v kuchyni (nevedela, ze som na chodbe a vsetko pocujem) ze aky mam zly vkus, a ta jej kamoska ze, ved ju nechaj, nema jej kto poradit. 🤦🏻♀️
4. Po svadbe sme sa zacali snazit o dieta, uplynulo 6 rikov od nasho chodenia, ale nedarilo. 3 roky. Volala mi raz, ze vie preco neviem otehotniet. Lebo ona teraz zistila z kariet, ze na mna nejaka zena dala kliatbu.
5. Po 3 rokoch som otehotnela. Pri oznameni tejto radostnej spravy ma opat dala dole, a to stylom:,, jaaaj, aprilove decko??? To bude hluuuuuupeeee. "
6. Do vsetkeho sa velmi chcela starat. Manzelovi dookola: preco kupujete 2 postielky? Vobec netreba. Preco kupujete 2 prebalovacie pulty? Hlupost. Preco sivy kocik? Nic nepochvali. Nic sa jej nepaci.
7.Po porode prisla na tyzden pomoct. Ja sprosta nechcela som ju urazit, kedze nasi boli, tak nech pomoze. Zacala davat fasa rady. Uz teraz mam predkozku natahovat. Ak ma stikutku treba ho chytit za nos. Neustale ho vybalovala z perinky aj napriek tomu, ze som ho prosila, aby nerobila. A do toho, jej kamarati akurat boli na zapade, TAK ICH ZAVOLALA K NAM. Ani ja, ani manzel sme o tom nevedeli, iba pocujem ako sa rehocu v mojej kuchyni, muz v robote, bez ruska, este pocas spicky pandemie. Ja zatvorena v spalni s placom + k tomu aj krize mi dosliva odisli. Na to mi pise kamoska, ze vie, ze som na hovno, ale musi mi povedat, ze svokra ma v rodine a kamoskam ohovara, ze mam depresiu a nedavam jej synceka. Ano, normalne som upadla do depresie. Mala som pocit, ze musim prednou chranit babo. Podpisem. Chcela kluc od nasho domu, aby mohla prist kedykolvek, ked ona chce. Nedala som.
8. Manipulacia. Syn mal hypotoniu, museli sme dbat na manipulaciu, aby sme vyhli vojtovke + mal aj slabinovy pruh. Vysvetlivala som ako a co treba. Nie. Nie a nie. Ona uz vychovala deti. Smeje sa. Ok. Tak som tam jednoducho nesla cca 3 dni. Boli sme akurat doma. Potom nas pozvali akoze, tak sme sli, a kto prisiel? Ta jeho kamoska s ktorou ma ohovarali v kuchynke. Prisla, ze ,, jej aj vy ste tu"? Nevedeli sme. Vybral maleho a zacala sa s nim hrat. Ani bu ani ba, ci moze. Iba som videla, ako na seba divaju so svokrou typu.,, no a teraz si jej to dobre ukazala".
9. Maly mal cca 8-9 mesiacov. Dava mu jablko cele so supkou. Hovorim, nedavajte, prosim, lebo ja mu takto nedavam, ale krajam bez supky. Iba sa smiala. Davala dalej. Dovtedy, kym sa mi maly zacal dusit.
10. Hrala sa na martira, aby jej moj manzel boo svedkom pri brani pozicky. Ja som o tom nechcela ani pocut. Nedovolila som. Pohadala som sa vtedy s muzom a povedal, ze nebude. Teraz pred mesiacom sme chceli kupit auto. No nemozme, lebo moj manzel je na blackliste. Z coho? No, lebo je svedok a maminka neplatila. Klamal mi aj on. Kedze s muzom mame dobry vztah, horko-takzo som mu odpustila, ale svokra uz vtedy bola u nna na ciernej listine....
11. Posledne kvapky: nechala som mu syna. Teraz ma 18 mesiacov. Poprosila som ju, aby nechodila s nim von, kedze bol chory a vonku SKAREDO. Fukal studeny vietor. Ano, bola s nim von. Dokonca mi aj fotku poslala. Dala nanho papucky RAK, a tenku vestu, ako papier. A fotia sa vonku na dvore. Dobre. Nevadi. Dalsi den: maju 2 vlciakov. Stale, ked som s malym u nich, proste dam ich zatvorit, bojim sa od nich a nepustam k nim maleho, kedze nevyrastli spolu. Nepoznaju sa. Ale svokra bola frajerka, kedze som tam nebola. Nebola som, aby boli spolu. Tak svokra k psom zobrala, mala maleho na rukach, psy na nich zautocili. Spadli na zem so synom. Manzel bol vo vnutri a nic o tom nevedel. Ked prisiel von, ze co sa stalo, kedze mi syncek velmi plakal, tak svokra povedala, ze nic. Uz je vsetko ok. Ale ze JU napadli psy, a ochranovala sa vestou, ktora patrila syncekovi. Vesta roztrhana na chrbte. Zasila. Prisli domov k nasim. Vysvetluje mi manzel, co sa stalo, ja vystrasena, ze dobre, ze tam syncek nebol. Idem ho prezliect. Na stehne 4 odtlacky zubov. 2 take tmave podkozne krvave a 2 modriny. Na chrbte, krku skrabance, a na usku opat ta tmava krvava podliatina. Ja som skoro dostala infarkt. Tak som kricala na manzela, ze som stratila nad sebou kontrolu. Presli po mojej hlave sceny, co sa mohlo stat. Pisala som svokre, odpisala iba tolko, ze mam pravdu.
Ovdtedy som sa jej neozvala, ani ona mne, citim k nej odpor. Neviem s tym co robit. Manzel teraz tiez nekomunikuje s nim nejak. Ona posiela srdiecka, manzel ju ignoruje. On tiez skoro vtedy skolaboval.
Manzel to nechal stale na nu, nechcel ju urazit, iba diplomaticky jej vysvetloval, ked trebalo.
@larazivago to si nemusí zapisovať, svokra je zjavne tak príjemná ze si to zapamätá aj keď nechce
@syslik81 Pane Boze. 🤦🏻♀️
@syslik81 rypem veru a vies preco? Pretoze aj po MESIACI sa dozvedam nove veci. To preto. Ale aj ty musis byt extra clovek, ak riesis takto inych ludi. Vela stastia ti prajem do zivota.
autorka, tak bývate na opačnom konci slovenska alebo pri sebe?
@panelacikova kamoska taku spojitost, ze svokrina svagrina, je kamoskina svokra.
Ano, byvaju na druhom konci a aj tak nemam pokoj.
ja riesim inych? a ty tu co prave robis?? a este hrdinka anonymne ... tak ako ty si stastna so svoktou iste aj svokra s tebou -ste zrejme rovnake -a chudk muz medzi vami .. no vo finale na vsetko doplaca len to dieta
autorka - no lebo podľa tvojich bodov to vyzerá tak, akoby ste tam boli (alebo oni u vás) každú chvíľu 😨
@basska_b ano ano, pisala som, a stale mi to inak naservirovali. Najprv, ze sa nic nestalo, potom ze sa stalo, potom ze iba ju napadli, potom, ze iba spadli, stale a stale ina verzia. 😏 Musela som opat pisat, ale uz trosku opisat tento vztah, lebo fakt neviem, ako k nej pristupovat.... 😏 Aj by som s nou skoncila aj nie kvoli snycekovi, aby mal 2 babky, kym ziju.
@panelacikova na opacnom konci. Svokra amoja rodina na vychode a my na zapade. No, kluc chcela aj tak. 😄😄🤦🏻♀️
autorka - nuž, ak chceš mať svätý pokoj, prerušiť kontakty. inej cesty asi niet. podľa toho, čo popisuješ, vyvinula si maximálne úsilie pre dobré vzťahy. jej to zrejme nestačilo, stále ťa má za kravu. takže ukončiť stretávanie, kontakt, totálne.
@syslik81 PROSIM TA! Daj mi pokoj! 🙏🏼 Ries svoj zivot. Ak nevies poradit, tak aspon nemaj negativne poznamky, lebo to je to posledne, co potrebujem. Dakujem!
@syslik81 mohla to dopísať že to je pokračovanie...neskoršie dobré napisala že chce aby malo dve babky pokým žijú tak to už doriesuje...
@panelacikova Vtedy, ked sme boli doma, a prosila som ju o spravnu manipulaciu z dovodu zdravotnych problemov a ked to ignorovala, atd a nesla som tam s malym 2-3, iba manzel k nej siel. (vtedy sme boli doma na vychode tyzden) Tak plakala mojmu manzelovi, ze ju ignorujeme a vyradila som ju z vnukovho zivota. 🤦🏻♀️ Musela som ist. Ale po tychto........ Mozno potrebujem iba cas. 20 rokov. 😅
@jozef11111111 njede o to ,ze je to pokracovanie..ale uplne inak opisana storka kt pred mesiacom bola light a teraz z toho spravila hororovu scenu .. a vsetci ju budu teraz lutovat lebo ona chce 2 babky - prd .. proste jej neverim a uz sa to tu xy x potvrdilo ze nie vzdy je svokra ta najhorsia .. ale ok ako siautorka praje-ja ju nebudem lutovat poradila som -prerus uplne kontakt -hotovo .. viac nemam co povedat
@jozef11111111 nechaj to na mna, co a ako dopisujem. Prosim! Chodte odtialto aj so syslikom. 🙏🏼
@syslik81 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 WAU!
@syslik81 a este ti doplnim, preto som pisala vtedy kadejak, pretoze to bolo CERSTVE, a postupne mi vysvetloval manzel, co a ako bolo, ON sam nevedel, kedze svokra aj jemu klamala. 🙂 raz napadli ju, potom maleho, potom spadli, potom nespadli. NIKTO mi nevedel povedat, ako to bolo. Ja som bola u rodicov. Manzel u svokry s malym. Ale manzel bol v dome.
Neviem, preco som ti to napisala. Nemam ti co vysvetlovat. Pekny vecer!
To je SILA! Prerušiť kontakt. Musíš byť razna. Nadavanie ti nepomoze.
Taký pokoj budeš mať, aký si spravíš..
Dobre si napisala! Lebo teraz ta tu lutuju vsetky,vtedy spochybnovali a neviem co. To si napisala narychlo v hneve a teraz je tu cely kontext
Tvoj problém je aj v tom, že nevieš dobre napísať text, tak aby to bolo jasné, nedomotane, aby boli uvedené podstatne okolností a súvislosti. Namiesto toho píšeš siahodlhý zoznam svokrinych priestupkov s úplnými nepotrebnými detailami.
Nauč sa lepšie vyjadrovať písomne, skôr ako začneš písať sa vydychaj a ukľudni.
Potom ti aj baby lepšie poradia , lebo na príspevok hotentota sa lepšie nedá.
PS. Svokru a všetkých pribrzdenych všade zablokuj, mužovi slušne vysvetli ako jeho mama ubližuje tebe, vášmu dieťaťu a tým aj jemu, ako ho podráža a ponižuje, tú pôžičku a klamstvo mu poriadne otrep o hlavu, kľúče nikdy nikomu nedajte, fotky max 2x za rok aj to iba vytlačenú poslať v obálke, a aspoň rok k nim neísť.
Ty si Madarka? O zenach pises v muzskom rode. Aj ine slovne spojenia mi to pripominaju . Mam kamosku Madarku a podobne sa vyjadruje.
Zabudnúť na tu psychiatricku pacientku, lebo bude aj z teba adept na blázninec.
Prečitala som to, ani som nedýchala , ale od zlosti , utekaj ďaleko od svokry, to nieje svokra to je veľký pekelnik.V živote by som jej nezverila dieťa ani na minútu a píšem to ako svokra a babka, ale toto by som deťom a vnučatkam nikdy nerobila .✊🍀
Ak by som na tele svojho dieťaťa našla kúsanec od psa, hneď by som s ním išla na pohotovosť. V takom prípade je potrebné zistiť, či bol očkovaný proti besnote, ak nie dať injekciu dieťaťu.
Inak bývaš od nej veľmi ďaleko a aj tak nemáš pokoj ? Jemine,to ja by som taký pokoj od všetkých mala keby bývam tak ďaleko že fajne by mi bolo. A keď idete k tvojim rodičom,nech to nevie,buďte tam týždeň alebo ako chodíte a na konci pobytu sa zastavte ak chcete pri svokre na pár hodín a pokoj, ak nie tak nech len muž,kým ty zbalis.
Ja nechápem co riešiš 11 rokov, na co sa hráš... Nemala záujem, nechce ta, zaťažená je podla všetkého akurat na syna. Ci je taká alebo onaka je jedno. Popravde v polovici som prestala citat. Keby sa uz zo začiatku ku mne zle správala, ignorovala by som ju a ziadny kontakt by som s nou nedrzala
Starostlivost po pôrode? Od svokry vobec nie je povinnosť prijať. Ani den by som ju u nas nenechala. Návštevu by doniesla nez opýtania? 1. Volám mužovi 2. Po ich odchode by som svokru požiadala nech odíde a ja osobne by som jej ajnpovedala, ze o jej rečiach za mojim chrbtom viem. A aj drahému by som to oznamila stým,ze ju u nas nechcem. Tym by nedoslo k dalsim hádkam, možným tragédiam/nehodam a ani sklamaniam atd. Vobec by som takejto zene nevyvolavala, neposielala fotky a neviem co. Všetko zle co da tebe deje z jej strany je bohužiaľ tebou dovolené, tolerovane, odpustané dlhodobo...

no tu to tak strasne nevyzeralohttps://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/pes-uhryzol-moje-dieta/?page=3&scrollto tak dozvi ako to v skutocnosti bolo a je a ci je ozaj ta svokra taka ako ju popisuj a ci nemas na tom aj ty trosku vinu -priklaslovat zvelicovat .. ? ja len ze je jedna vec tu napisat story jak hrom a ine je to z v skutocnosti cio z ineho uhla pohladu 🤐