icon

Neviem, ako odísť od muža a začať odznova.

lenkamartin
20. júl 2019

Ahojte mam 2 deti jednu 7rocnu a druhu 1 ročnú, z manželom už nemôžeme na seba ani pozerať poraďte co mam alebo kde mam začať sa osamostatniť... Žijem len z rodičovského príspevku...

mamcotka
20. júl 2019

Ja som raz čítala jednu múdru radu. Pomocnu ruku nájdeš na konci svojho ramena.. teda cháp to tak že musís sama bojovať. Nikto za teba nič nevyrieši..najprv či si vieš nejak pomôcť privyrobenim si. Či bývaš vo svojom alebo v podnájme. Či máš kam ísť.. či ti má kto postrážiť malé.. či sa manžel zachová k tebe korektne alebo ti bude robiť napriek.. strašne veľa veci si musíš usporiadať v hlave na začiatku..

sisulia
20. júl 2019

No prve je si rozmysliet co budes robit. Mohla by si ist na nejaku dobu k nejakej rodine? K rodicom alebo surodencom?

eriksonka1234
20. júl 2019

@lenkamartin nedá sa to ešte zachrániť? Poradňa, kniha 5 jazykov lásky? Predsa máte malé deti a v manželstve to nie je vždy iba ružové. Samozrejme, ak by aj partner chcel. Pokiaľ je tam alkohol, týranie, manipulácia ani ja nie som za zachovanie manželstva.

loliki
20. júl 2019

@lenkamartin skús sa porozprávať so psychológom alebo v manželskej poradni. Krízu má každý pár a pri malých deťoch je ten vzťah náročný pre oboch rodičov. So stresom sa ľudia vysporiadajú rôzne, niekto útokom, iný útekom. Načo uvažuješ o osamostatnení, keď sama nezostaneš, budeš mať so sebou 2 deti. Neboj sa, nie je každý deň spln, ani PMS, ani oheň na streche, ani ticho pred búrkou, či po nej. Ak hľadáš cestu, hľadaj ju k zmiereniu a utíšeniu rozbúrenej rodinnej atmosféry. Na začiatok Persen, Magnézium, B komplex, klídek.

11mirka22
20. júl 2019

@lenkamartin poradiť ti tu nikto neporadí, nikto z nás nepozná tvoju situáciu. Ja som tiež myslela, že nemám šancu sa po toľkých rokoch manželstva, spoločné deti, majetok, postaviť na vlastné nohy. Ale dá sa. Len každá z nás má iné možnosti, schopnosti, očakávania, nároky.

lubik87
20. júl 2019

@lenkamartin máš dve deti ,si manželka ..ak sa.rozvediete muž má vyživovaciu povinnosť takže nebudeš mať len rodicak ..v každom prípade pokiaľ tam vidíte aspoň minimálnu šancu na úspech tak skúste zabojovať ak nie tak súd ..snáď by vás nenechal na ulici..určite máš rodinu treba poprosiť o pomoc aj ich . Prenajať garsónku ..máš malé deti tým je ešte jedno kde žijú tak sa presťahovať do lacnejšieho kraja ..u nás idú napríklad prenájom 1 izbaky malinké ale v skvelom vybavení za 150 € ..kamarátka si prešla.nedavno presne rovnakou situáciou a z ba sa presťahovala s dvoma krpcami do detvi ....tam.ma dokonca dvojizbak v tejto sume ..súd jej určil výživné dokopy 220€ ona dostáva rodicak a prídavky 270€ dokopy takmer 500 ...popri tom má brigádu ..roznáša letáky s drobcom v kočíku ...je veľmi spokojná aj keď žije skromne ale má konečne ten vytúžený kľud ....

renirv
20. júl 2019

Napisala si toho strasne malicko. Preco sa uz na seba neviete ani pozriet? Nejde to este napravit?

pininka1
21. júl 2019

Máte ročnú dcéru a nemôžeš sa naňho ani pozrieť a pred pár mesiacmi ste asi fungovali normálne keď máte také malé dieťa. Ja som po každom dieťati mala pocit že sa rozvedieme, je to veľký nápor na psychiku, únavu, všetko možné. Určite by som to neriešila horúcou ihlou teraz, pokiaľ ti neubližuje nejako, resp deťom. Skús si uvedomiť že pred deťmi ste boli len vy dvaja a pokračujte na tom trocha, teda ak máte záujem obaja. Nepíšeš či aj manžel chce aby ste išli od seba.