Neviem či som zmätená ja alebo muž
Ahojte žienky. Idem si k vám po radu, lebo už som s muža tak zmätená, že neviem či som chorá ja alebo on:
ide o v mojich očiach prehnanú žiarlivosť z jeho strany a v jeho očiach o prehnané reakcie na jeho nevinnú normálnu žiarlivosť z mojej strany.
Môj muž má problém ked sa pozriem na iného muža. Vraví, že je to flirt. Usmiať sa na iného muža ja flirt. Raz som sa zdvorilostne usmiala na čašníka a on vravelže sa mi páči a že som s nímflirtovala a tak. kopáírujem dnešnu konverzáciu:
Typek v Maxe určite s tebou flirtoval, ten sexuálny podtón z jeho strany bol evidentný už od začiatku... myslíš si, že on si myslel že z tvojej strany to flirt nie je? Videl som ako na teba pozeral, bol celý hotový že je to vzájomné...
Keď si z mužom vymeníš očný kontakt (mimo slovnej konverzácie) viac ako 1-2x tak každý to už potom berie ako flirt...hoci teba to napadnúť ani nemusí
boli sme sa najesť a týpek v maxe sedel v stole oproti mne so ženou a rodinou a nemyslím si že so mnou flirtoval, ja som si ho úprimne viac menej ani nevšimla a on videl medzi nami flirt.
Dostala som depresiu. Akože vážne. Ja už neviem čo mám robiť. Som ja chorá? moje reakcie na jeho žiarlovosť sú velm,i agresívne a mimo zdravej reakcie- výbuch hnevu, trasenie sa...
to nie je ziarlivost, to je cista psychiatria ten tvoj muz
Teda za mňa si úplne normálna. Ja sa usmievam celý deň na každého...myslím si, že nie je moc vyrovnaný sám so sebou. A tvoje výbušné reakcie no nedivím sa ti ak to počúvaš stále veď to musí byť neskutočne otravné...opýtaj sa ho či si nemáš dať sáčok na hlavu alebo pozerať do zeme 🙂
Muz ma nizske sebavedomie
Odkazujem mu, že on keď si pri každej žene čo sa naňho troška usmeje zaflirtuje, neznamená, že to robí každý muž. A už vôbec neviem prečo by si mala byť vinná ak si to ten muž preloží ako flirt.
Tvojej reakcii sa vobec nedivim. Ja by som mala horsie reakcie. Tu su prekrocene tvoje hranive. Ved si obvinena z niecoho co nerobis. Spravanie tvojho muza je ziarlivostne. Vobec nie je vporiadku ale to mu podla mna nevysvetlis.
chorobna ziarlivost, moze sa to stupnovat.
podozrievanie ziarlivca sa neda vyargumentovat a "branit sa".
K nam chodi kazdu sobotu rod. priatel so synom - zenu ma vtedy v praci, ona ma vzdy sobotu smenu a jemu sa nechce byt sam v byte s nudiacim pubertiakom...
Pointa...mame sa radi, normalne sa na seba usmievame, objimeme sa a dame si lahku pusu na lice. Takisto som mila a usmievava na klientov v praci, sefa, sofera atd.
moj muz ma sice x chyb, ale nikdy neriesil taketo bezne zdvorilostne a mile spravanie k ludom hocijakeho pohlavia. Je to fakt chore co robi tvoj muz.
Ziarli a bude Ti nepríjemňovať život čím ďalej, tým viac.Nech sa lieči ja by som s takým nemohla byť.on každy nevinný pohľad vyhodnotí ako flirt.
Flirt by bol, keby ste si vymenili čísla a pod...
Ja chcem veriť že to je ten incel čo sa tu pred časom na 23 strán opúšťal ako on chce ženu topmodelku ktorá bude sedieť doma aby ho niekde nepodviedla nedajbože, ten čo bol čašník a tiež veril že ak sa na neho žena slušne usmeje alebo poprosí že ho hneď balí a flirtuje 😂 inak k veci, ser na takého chlapa, mala som presne takého a nestačilo mu ani že som sa úplne odstrihla od akejkoľvek spoločnosti on si vždy našiel zámienku. Maj sebaúctu nežiť s teroristom pls. Sľubujem ti že lepšie to už nebude.
vycuvaj z toho vztahu, bude ta doslova obmedzovat na slobode a osekavat vsetky kontakty, najprv muzske, potom uz aj zenske, vsak co keby si s kamaratkou na kave flirtovala s nejakymi muzmi v kaviarni.
Dufam, ze ten "muz" znamena "iba frajer" - realne zbav sa ho cim skor... Je to naruseny jedinec
To vazne toto tolerujes?
ten sa nezmení nikdy.... vlastná skúsenosť.
ex žiarlil ešte keď som išla ráno aj do Jednoty - lebo som sa učesala a ĺahko namaĺovala - len rúž....a už bol krik že ho podvádzam.
rob niečo lebo ti zožerie nervy....
Tvoj muz ma vazny problem, jeho spravanie nie je normalne, je to chorobna ziarlivost, ktora vas oboch casom rozozerie z vnutra....
Osobne by som s takto chorym clovekom vztah mat nemohla..
Ked sa trasie a pod, to nie je v poriadku. Ty sa spravas normalne. A co sa nemozes na nikoho ani pozriet a udrziavat ocny kontakt? A preco by si sa nemohla usmiat na niekoho.
On je chorobne žiarlivý a ty evidentne tak vyčerpaná, ze reagujes prehnane. Mozem sa mýliť, ale pokiaľ viem, chorobná žiarlivosť nie je niečo, co by sa dalo vyliečiť alebo dlhodobo udržiavať v rozumných medziach. Toho terapeuta by som vyskúšala. Pre seba, aby mi ukázal cestu von zo vzťahu.
Dokonca aj keby to boli flirt je uplne v poriadku.
Tam sa ale hranica konci. Ty si bola len mila. Co mas mat klapky na ociach?
@ema22270 ja sa trasiem z jeho žiarlivosti, nie on. On prejaví žiarlivosť a ja už sa začnem triasť a idem do neskutočného verbálne agresívneho výbuchu hnevu. Ja viem že on nie je čo sa žiarlivosti v poriadku a dúfala som že táto diskusia mu trochu otvorí oči ale vraj tento príspevok nie je písaný objektívne takže asi to neplatí alebo čo...
Ďakujem Vám všetkým za odpovede 🙂
No to je ale prekvapenie, ze mu to neotvorilo oci.. a vlastne Ani nie..
Ja ti neviem.. keby mi chlap vycital ocny kontakt a salel, ze so mnou flirtoval niekto v restike, co zjavne bol Len vyplod jeho choreho mozgu, tak sa asi nezdrzim Ani ja...
Toto nikdy fungovat nebude...
A ja sa znova pytam, preco si zeny dobrovolne toto robia?? Ze zostavaju v takychto patologickych vztahoch?
Mal by sa dať liečiť.... Ale že vážne... Poprípade ja by som skúsila mu robiť istu chvíľku to isté... 🤷 Možno by si to uvedomil a možno nie 🤷 držím ti palce 😉
@beronsche lebo ho milujem, záleží mi na ňom a jeho šťastí. Nie je len žiarlivý, má vela iných, skvelých vlastností. Skôr než ho hodiť cez palubu ako nejakého psa pre jeho traumy (bývala dlhoročná priatelka ho podvádzala) by som si želala aby aby to spracoval, aby znovu dôveroval.
Zeny ako sa buduje dôvera ktorú žena nikdy sama nenarušila? on mi vravl že dôvera sa má budovať ale ja neviem ako. Ja som bola nastavená tak že človeku-priatelovi-dôverujem ked nemám dôvod k opaku. Unho je to naopak. Nedôveruje a dôveru si mám budovať. ako? viete mi poradiť?
Aj mňa kedysi frajer podvádzal, zato teraz nikoho nebuzerujem až sa trasie. A spracovať to môže ak si to prizná a pôjde na terapiu, čo tiež nemusí pomôcť. Ty ho svojou "láskou" nezmeníš, môžeš zmeniť len seba ako aj on, napríklad sa pozerať len na zem, len aby tam nejaký bezdomovec nelezal náhodou. Ale keďže si to tu ani nenapísala objektívne, s priznavanim si problému to asi také jednoduché nebude. Veľa šťastia.
Vies, toto je typicka odpoved zeny v nefunkcnom vztahu.
"On je taky fantasticky, vo vsetkom. Akurat Len to a hento.."
A zachvilu stratis schopnosti pozerat sa na vec triezvo..
Ak ma ten vztah fungovat, musi on svoju ziarlivost riesit. Lebo normalne to nie je.
Vsetky tie reci o budovani dovery, ved z toho vychadzas ty, Ako ta, kt.ma problem... Pritom je to cista manipulacia, kedze je to naopak...
On ma riesit, preco ma problem doverovat. On ma riesit, ze mu prekaza normalne ludske spravanie (ocny kontakt).
Inak, toto ma tendenciu sa stupnovat.pozor na to...
Ak to takto pojde dalej, trapte sa navzajom Len vy dvaja. Bez akychkolve potencionalnych deti. Lebo ver mi, tie budu v chorom vztahu rodicov trpiet tiez...
@beronsche no momentálne mám už promblém aj ja, ako som vravela, dostala som depresiu ktorej súčasťou sú nekontrolovatelné verbálne agresívne výbuchy hnevu namierené voči nemu. Potom sa upokojím a prosím ho o odpustenie. rozišla som sa s ním viac krát ale ja som bola tá čo za ním prišla a prosila ho aby mi odpustil a vrátil sa ku mne, vždy som sa s ním rozišla v záchvate hnevu ale v skutočnosti sa s ním rozísť nechcem, chcem sa vyliečiť, Mne na nom strašne záleží a neviem vobec si neviem predstaviť že by som o nom nemala vedieť, že by som ho nemala počuť, cíťiť
Z coho sa chces liecit? Z normalnej reakcie na opakovany stres? Lebo je dost mozne, ze sa ti deje prave to..
Nuz, mozno ta z lasky vylieci prva facka za to, ze bohapusto flirtujes s napr. s kurietom (co na tom, ze to nebude pravda, ziarlivcovi Staci scenar v hlave) a mozno ani nie.
Prečítať si Othellon od Plzáka, obaja.
Ahoj, o podobnom mužovi by som mohla napísať román...vydržala som 2 mesiace, neskutočne sa jeho žiarlivosť stupňovala,nemohla som sa maľovať, isť sama na nákupy, vadilo mu aj to, že chodím do práce, nedajbože k lekárovi na sono prsníkov...to bola scéna ako z hororu, podĺa neho som ho podvádzala s každym a všade, vždy si vytvoril v hlave príbeh ako to bude...vedel žeby sa mal liečiť, no ja som ho k tomu nenahovorila. Okrem iného bol milionár a neskutočne charizmatický muž, ale tiež manipulátor a veru ťažko sa mi od neho odpútavalo, teraz som na seba hrdá, že som to dokázala, utýral by ma k smrti...zavrel do jeho zlatej klietky, bež od neho ak vládzeš, kým máš trochu psychického zdravia,ja už som bola v takom zlom stave, a to boli len 2 mesiace, že som pochybovala o svojom zdraví, nahováral mi že to ja nie som normálna, nikdy som nebola tak emočne vytrasená, v napätí a v strese ako s ním,nedaj sa zničiť, držím Ti palce
Ty chora nie si. On sa ma dat liecit
Ahoj, uprimne, ver svojemu vnutru... To nam vzdy dava presne najavo, ze co je ok a co uz nie. Ti druhi nas chcu lenpresvedcit, ze to tak nie je.
Tcoj manzel sa citi menejcenne...ty si pre neho krasna, ale on sa pri tebe citi menej... A nie je isty, nie tebou ale sam sebou... Preto toto nacvicuje...
Osobne je to cesta do dusevnej choroby, pretoze ta depta... Potom sa bojis aj zdvihnut zrak, byt mila, uprimna, citliva... Pretoze to vadi jemu.myslis, ze ma na to pravo, tebe ako dospelej a hlavne rozumnej osobe robit?
Nie nema. Je to chore...
Ja som tiez ku kazdemu slusna a mila...ale moj manzel mat tiez pred 10 rokmi taketo poznamky, ktorw ostali uz vo mne zakorene... Ale uz to nerobo vobec... Takze ja sa mozem slobodnw bavit a kym chcem... Ale v podvedomi je tam stale to ale. Nedovol mu to. Nie je to voci tebe ucitve... Robi z teba to co nie... A to jw deptanie a manipulacia.

pre grammar bitches- som momentálne v zlom psychickom rozpoložení. Je tam velas preklepov aj chýb. viem že má byť "s mužim" s kým s čím, z koho z čoho poznám. poznám aj vzor pekný a teda nominatív množného čísla životného rodu. prosím Vás príspevky o gramatike vynechajte 🙂