Neviem sa vyrovnať so synovým menom
Ahojte,potrebujem to len dostať zo seba von. Môj syn má 9 mesiacov, meno má po svojom otcovi. Mne sa konkrétne to meno nikdy nepáčilo, nehovoriac o tom že sa mi nepáči keď má dieťa meno po rodičovi. Ale on si išiel tvrdohlavo za svojím, on chce meno po sebe a chce a chce a chce, že on mi na matrike iné meno nepodpíše. Ako to meno nie je škaredé, ale sú aj krajšie mena, a ja čo som navrhovala tak nesúhlasil ani s jedným z nich. On je spokojný, lebo má svojho synčeka ktorý má meno po ňom a ja doteraz nie som s menom vysporiadaná. Viem že už sa s tým nič nedá robiť, lebo so zmenou by určite nesúhlasil.
My cakame s manzelom teraz druheho syna a uz pri prvom chcel dat meno take ako ma on aj jeho otec. (František). Vobec sa mi to meno nepaci ani na manzelovi takze syna by som na 100% takto nepomenovala. So svokrovcami nemam velmi dobry vztah takze to tiez neprospieva tomu aby som take meno dala synovi a este k tomu moj ujo z maminej strany sa takto vola a je to cierna ovca celej rodiny. Takze s menom František by sa asi tažko zmierovala aj moja mama co ale mojho manzela vobec nezazaujima. Takto mi to povedal. Ale ja som zasa v tomto dost tvrda a rovno som mu povedala ze ja to dieta nosim ja si odrodim a teda bude meno ake sa mne paci. Viem ze by som ho potesila ak by dostal aspon druhy syn meno František ale to by som potom s takym pocitom ako mas ty bojovala aj ja. A prva dcera sa vola Diana, syn Elias a František sa teda podľa mna k tymto peknym menam ani nehodi.
Ja som mala pre dievca meno vybrate este v mojej puberte 😀😀 porodila som v Anglicku, manzel african a dcera je Timea .. 😀
My ideme mať pravdepodobne chlapca, bude mať meno po mužovi Jozef. Nie je moderné, no aspoň ho nemá každé druhé dieťa. Je to len meno, dieťatko je u nás vytúžené a absolútne mi nenapadlo ani len protestovať v tom aby sa nevolal po otcovi.
Inak Viktor je tiež krásne a málo používané meno, suseda má takisto Viktora, meno má tiež po otcovi a iné by mu ani nepasovalo 😊
Spomen si na meno co si vydupal Vemola: Rocky 😄 a Lela s tym nic nemoze urobit. Akekolvek ine meno je lepsie. 😀
To je krasne meno ❤
Mne napadlo, že ho nemusíš hneď volať iným menom, ale môžeš mu vymysliet prezývku.
Môj malý sa volá Dávid, no pre malé babo mi to prišlo také “tvrdé” oslovenie, tak som ho začala volať Dady, Daduško… a aj deti ho tak volajú.
Manžel mu ale inak ako Dávid nepovie 😁
Ahoj. Mame tri deti. Ani jedno z nich nema meno, ktore figurovalo v mojich zoznamoch od detstva. Ale ja to beriem tak, ze pri vybere mena sa musia zhodnut obaja. Pri chlapcovi sme dali meno, ktore sa zo spolocnych favorizovanych mien viacej pacilo mne, tak sa mi zdalo fer, ze dievcenske potom vyberal muz. Vybral, ktore sa pacilo jemu a mne "nevadilo". A potom mame este jedno dievcatko, ktore tiez dostalo meno, o akom som nikdy neuvazovala..ale zase vyslo z kompromisu. Povazujem to tak za spravne, hoci viem, ze moje "vysnivane" mena uz nikdy nepouzijem. Na mena mojich troch deti som si zvykla tak, ze mam pocit, ze su najkrajsie na svete a nikdy by som nechcela, aby sa volali inak 🙂 neviem, ci som ti pomohla. Snad dodam, ze viktor je krasne meno. Pri dalsom dietati skus zase ty presadit svojho favorita.
mna roky volali cilka- cila , cecilia bolo oficialne meno ,
mama sa s tym nikdy nestotoznila , a volala ma tak ked bola na mna extremne nahnevana a ja som preto svoje meno neznasala , az v 30 som si dala darcek ze sa moje meno premenovalo na sesil , zadarmo zahranicna obdoba, skus si aj ty najst na nete ci neexistuje nejaka obdoba mena , ktora by sa ti pacila, ja sa teraz volam sesil, meno sesil sa paci celej mojej rodine , aj manzel ma tak vola , je krasne a vela ludi mi hovorilo: ze ake mate krasne meno :D uz 12 rokov :D som nanho uplne ze pysna aj ocovi sa hned zapacilo ked som mu povedala , mam takto vo vsetkych dokladoch a s hrdostou si ho vsade vypisujem :D
Môj muž je Pavol,prvorodený syn tiež. Tiež som s tým nebola úplne stotožnená,ale u nás to chcel svokor, aby sa tak volal,lebo i on je Pavol. Ale neprikazoval to, to nie,iba po tom túžil. Teraz mame uz 17rocneho Paľka Palinka..milujem svojho syna a milujem to meno ktoré mu veľmi pasuje..verím,že sa to zmení i u teba,moc ti to prajem.
Ja ked som bola tehotna 1x na sone kde sa da uz urcit pohlavie mi doktor povedal ze to vyzera na dievca. Potesena ze mi to vyslo som doma muzovi slubila kedze si zelal aby sa syn volal po nom... Lubos...ja neprezradila co viem a vrucne mu to slubila... Prislo dalsie sono kde mi uz ukazal doktor zaber na pindura... Som tam skoro odpadla a tym padom viete co nasledovalo... Musela splnit co slubila... A nelutujem ze sa syn vola ako jeho otec aj ked sa mi to meno nepacilo teraz si ine na synovi hoci je uz dospelak neviem vobec predstavit.
@pribinak ja sa volám.dobromira a doma ma volali dobruška.. v škole Ďoba.. normálne mi to prišlo, že ma každý volal a vola inak (dodnes ma napr.muzova rodina volá Mirka spolu s mojimi kamarátmi, moja rodina a muž Dobruška) nenormálne mi prišlo to, že sa ma furt niekto pýtal prečo sa volám Dobromira.. moje detstvo vôbec netrpelo preto že som mala iné meno a každý má volal inak, mala som iné problémy..
mamkin strýko je oficiálne Jozef (prastará mama chcela Máriu a Jozefa, dcéra nevyšla tak boli Marián a Jozef 😁), no ale prastarý otec chcel aspoň jedného z nich po sebe, tak ho natruc začal volať Janík, až to skončilo tak, že málokto tuší, že nie je Ján 😃

Mám dve deti. Ani jedno nevoláme tým menom, ktoré majú v rodnom liste. Dokonca ani niektorí ľudia, susedia a ich bežní kamaráti (ktorí nie sú ich spolužiaci), netušia že sa v skutočnosti volajú inak. A to syn má dokonca dve krstné mená 😅✌🏻