Neviem sa vyrovnať so synovým menom
Ahojte,potrebujem to len dostať zo seba von. Môj syn má 9 mesiacov, meno má po svojom otcovi. Mne sa konkrétne to meno nikdy nepáčilo, nehovoriac o tom že sa mi nepáči keď má dieťa meno po rodičovi. Ale on si išiel tvrdohlavo za svojím, on chce meno po sebe a chce a chce a chce, že on mi na matrike iné meno nepodpíše. Ako to meno nie je škaredé, ale sú aj krajšie mena, a ja čo som navrhovala tak nesúhlasil ani s jedným z nich. On je spokojný, lebo má svojho synčeka ktorý má meno po ňom a ja doteraz nie som s menom vysporiadaná. Viem že už sa s tým nič nedá robiť, lebo so zmenou by určite nesúhlasil.
Neviem či je to až také hrozné meno aké má Váš synček.... nedočítala som sa...ja som aj chcela dať po mužovi Matúš ale on v žiadnom prípade, že bude Janík, tak máme Janíka ako je aj môj otec a páči sa mi to...
Jedna známa má po otcovi Vojtech...Vojtik...tak to by som nepredychala, ale ona to chcela, že starý otec aj otec aj vnuk 😉. Každému ako sa páči.
Mám tu na dedine jedného známeho, každý ho celý život volá Ľubo...až ako členka volebnej komisie ako dospelá som sa dozvedela, že sa volá Arpád, ale on že ho tak nikto nikdy nevolal 😂.
A môj ex je Pavel ale aj jeho mama ho volá Paťo od narodenia teda sa všetkým tak predstavuje 🙂😏.
Držím palce, ale určite svojho synčeka ľúbiš najviac na svete a to je hlavné ❤️
Ja som si tiež dlho zvykala, dali sme mu ale dve mená lebo prvé (po otcovi) sa mi nepáčilo. Preto som mu dala aj druhé, nech si vyberie v dospelosti on sám ako sa chce predstavovať. Ale už som si zvykla a hodi sa mi k nemu celkom. Ale trvalo to asi rok-dva
@akvi u nás v dedine je takých kopa,aj keď som sedela vo volebnej komisii viackrát, reku toto je kto? A starší členovia komisie mi povedali to je tá a tá...
Btw,môj chlap má v rodnom liste 2 mená, lebo jeho mama chcela jedno a jeho otec samozrejme na matrike nahlásil meno po ňom, nakoniec tam má 2 mená, v občianskom len to po otcovi,tak ho volajú všetci, len mama ho volá tým "jej" menom.
Moja teta sa narodila ako Mária, ale jej krstná to nejako prehodila na Jarmilu (vtedy sa to asi dalo,bolo to pred skoro 80 rokmi)
Joj už vidím, prepáčte ...Viktor je celkom fajn, Viťo alebo aj Viko, možno si stačí nájsť nejakú takú milú skratku alebo zdrobnelinu. No za mňa tiež lepšie ako Števo 😉.
No ja neviem. Na matrike sa nás pýtali len na priezvisko nie na mená. Takže blbosť. Ja som chcela nech sa bola syn priezviskom po otcovi. Svadbu sme mali už v Tom čase naplánovanú.
@ivangeline Fifi je Filip, Fefe je Frederik 🤪
Ved to sú všetko pekne mena.Ja by som napr.v žiadnom prípade nedala toho Milana,Štefana...
Buď ste sa mali dohodnúť alebo zmieriť s tým, čo je. Teraz už darmo plakať nad rozliatym mliekom. Volať ho iným menom je neskutočne primitívne a detinské. Mimochodom, meno sa hovorí v pôrodnici, môj manžel nešiel nič nikde podpisovať. Ste mladí, trucovití obaja. Nebojte, druhému synovi dáte meno podľa seba.
@lalala94 neviem, ale zase mne pride divne maleho chlapceka na ihrisku oslovovat Alexander... jak keby to bol prezident.. je to strasne oficialne a dospele meno.. a takych je viacero..
@klarissa25 milan je moj ocko aj brat. Veru take meno nema kazde dieta.
Prečo ste teda nedali dve mená? No už s tým asi veľa nenarobis, daj synovi nejakú milú prezývku a bude po probléme 🙂
Ak sa tebe nepaci to meno nechcela si ho dat, mala si v porodnici nahlasit meno podla seba. Niesi nesvojpravna, je to tvoja volba.
Ja by som ani priezvisko nedala ine ako mam ja.
No mne sa napríklad meno Viktor absolútne nepaci a neprešlo u nás doma , ani keby sa muž na hlavu postavil . Ale keď uz si dala take meno synovi ( tie sprostosti o tom ako si nemala na vyber ani nepíš a muž by to nepodpísal či čo , to neviem odkiaľ máš ) , tak sa znormalizuj . Viktor nie je ani hanlivé , je to cisto subjektívne komu sa páči , komu nie , ale určite tým nikdy nebude trpieť , pokial mu jeho matka do konca života nebude vyplakávať aké ma hrozné meno .
To je nejaka novinka? Na matrike vam len vydaju papier na zaklkt bude mat dieta priezviskopo otcovi, nepametam si (10 rokov dozadu) ze by sa tam uvadzalo aj krstne meno. Vyzera ze ta muz drzi nakratko a ty suhlasis.
Mozno vas potesim, ale kludne ho mozete volat akokolvek chcete. Mojho otca otec urobil cosi podobne. Oficialne sa preto ocino vola Peter ale cely zivot ho blizky volaju Duri ;)
Ja som do svadby vedela ake mena chcem pre chlapceka a dievcatko. V nasom pripade prvy je po ockovi, druhe mal vyberat manzel ale nakolko do 7m oslovoval menom ake som chcela ja uz som neustupila. Tretie vyberal on. Nepaci sa mi a tiez sa s nim nestotoznujem ale respektujem jeho vyber. Na laske k dietati mi to neubera, nech sa vola akokolvek nech je zdrave, stastne a milovane rodicmi.
Ak by to bolo u vas opacne tak to iste by si mohol povedat Vas manzel. 😉
Zy máš celkovo asi problém sama so sebou a sebaláskou. Neznášaš svoje meno, máš ho vraj najhoršie na svete, pritom máš klasické pekne meno. Neznášaš partnerovo meno, ktorý sa k tebe sprava ako k niečomu menejcennému, osobne si myslím, že si si to meno zosobnila s partnerom a preto sa ti nepáči. Potom len nechápem ako s ním dokážeš sexuálne žiť a celkovo intímne, keď v podstate s ním mas problém a musíš sa len neustále podriaďovať.
Troška nadnesene 🤣 Ako vraví moja kamoška,žena si dieťa porodi tak dá meno aké chce ona 🙂 Môj manžel chcel meno po sebe ale niesom zástancom toho aby malo dieťa meno po rodičoch 🤦🏼♀️ Nakoniec sme dali také aké som chcela ja,lebo som tak dlho o ňom rozprávala,že sa mu zapáčilo.Aj to som mala vybraté 2 mena a nevedela sa rozhodnúť 😁
Viktor je pekné meno,hlavne že je syn zdravý .....ale muža si nenechaj prerásť cez hlavu, musia byť kompromisy,inak to dlho s ním nevydržíš..... myslím, že Ti vadia iné veci vo Vašom spolužití,meno je len jedna z mnohých..... drž sa a nenechaj sa prevalcovať 😃
Viktor je krásne meno. Mne sa zase vôbec nepáči Jaroslav ani Radoslav a Štefan je úplne najhoršie podľa mňa (Jaro, Rado a Pišta 🙈) .... Je to vec vkusu... Vôbec sa nad tým netráp.
Moj syn sa vola Šimon a obcas ho volam Brunko dcera je Karin a obcas ju volam Johanka deti su zvyknute na obe mena skus aj ty dat nejaku prezyvku dietatku
Okrem tej chyby ze bez sobasu ma jeho priezvisko a ked aj meno, tak si splnil muzsky sen o pokracovatelovi rodu.
U nas v dedine praveze davaju po otcovi mena...Peter, Pavol, Jozef, Milan, Marek...klasicke mena, co boli pred 30r. Moj je Milan, ale ani jeden z nas nemal potrebu dat jeho meno...uplne mu staci, ze ma 3 potomkov 😁 mali sme vybrateho Juraja uz pred svadbou a veru ziadneho takeho chlapca sme v skolke ani skole nestretli...ze je to dedicne meno zo svokrinej strany som sa dozvedela az casom 😁
Mali sme ale susedu v bytovke a dievca inak volali ako mala oficialne meno.
A tu v dedine jeden otec v minulej dobe kym dosiel z matriky zabudol ake dal dcere meno...inak ju volali a az pri dalsej to zistili, ked chcel dat meno druhej...ze uz taku maju...tak jej dal meno ako volali prvu a a druhu volali ake dal meno prvej...cisty gulas a clovek neveri, co vsetko sa niekedy stavalo 🤷♀️
nečítala som všetky komentáre, zastavila ma Tvoja odpoveď, že pre druhého syna má už ON vybraté meno, ktoré Ti príde ešte otrasnejšie...myslela som si na začiatok, že tu ide o to, že chcel silou-mocou, aby malý nosil jeho meno, ale akože...alebo ako to je? Ak by ste teoreticky mali dievčatko? Aj pre ňu už má meno? A kde v tom si Ty? :(
Ja neviem, ale mame 4 deti a sme manzelia. A na druhy den po porode prisla do porodnice matrikarka s vypisanymi papiermi, ze mam skontrolovat, vypisovala to podla sobasneho listu a treba tam moj podpis a podpis manzela. Kedze manzel tam logicky nebol, tak siel na matriku to podpisat. Keby tam bolo meno Matej namiesto Martin, tak mi to nepodpise a nastve sa na mna. Alebo ak by som tvrdohlavo dala Agatu namiesto Alzbety.