Neviem sa zhodnúť na bývaní do budúcna
Priateľ si tu našiel robotu keď sme začínali pred 4 rokmi spolu chodiť tak som automaticky do toho mesta išla na VŠ a zistila som že sa mi tu vôbec nepáči ( nikoho tu nemáme )
Keď sa bavíme o tom že čo po mojej škole (2 roky koniec) teraz bývame v prenajme. Povie že on chce dom na dedine v tomto meste.
Pre mňa je to nepredstaviteľné bývať na dedine. Celý život bývam v meste.
Chcem sa vratit do rodného mesta, on tam bývať nechce že budem stále len s rodicmi čo je blbosť.. ( aj jeho rodičia sú za tento, nápad lebo sem to majú o 100 km ďalej )
A teraz neviem mám pocit že je sebec sebecký on chce dom na dedine pri meste. Vravím mu že sa neodseriem na dedinu nešoferujem ( zdravotne dôvody mi to nedovoľujú), nemám vzťah k dakej záhrade.
Myslím si že naše cesty keď dostudujem sa rozídu…
Čo by ste robili na mojom mieste?
@matullienka ja ho chápem skrz robotu darí sa mu. Ale keď si aj pozeral iné všetko ešte ďalej od jeho aj mojich rodičov neviem ci sa ich boji alebo mu idú na nervy 😂…
Ja viem že bungalov by bol fajn ale ten vibe dedina nič tam nieje no neviem si to predstaviť predsa tu aj vo svojom rodnom meste si poviem že mi niečo chyba tak mám 3 minúty lidl kaufuland.. a čo na takej dedine bez autá.. je mi to proti srsti..
V živote by som sa dobrovoľne neodstahovala na dedinu. Nezaujíma ma dom a záhrada už vôbec. A pokiaľ nesoferujes, tak nerozumiem, ako nad niečím podobným vôbec môžeš uvažovať. A tak by som to komunikovala aj s priateľom. Ze ja a dedina sme dve nekompatibilne jednotky, môže mať dom na dedine alebo mňa, oboje nie. Ako s tou informáciou naloží on, to uvidis. Ale radšej zísť z kratšej cesty ako po 10 rokoch zistiť, ze to nezvládas a začínať odznova.
Terajšia dedina z ďaleká nie je záhrade,atď.
Veď všetko su bungalovy s dlažbou okolo. To je byt,en má vonkajšie sedenie😊
Dedina,blízko mesta je šikovné riešenie. Dokonca aj bez auta,veď spojov je kopa.
Ja bývam 20km od veľkého mesta,bus každy polhodinu...nijaký problém.
Ale osobne si myslím,že sú veci,kt.si treba ujasniť na začiatku vzťahu. Bývanie je jednou z nich.
Nerozumiem tým rýchlym spoločným bývaniam,bez toho,aby som poznal aspoň odpovede na základné otázky o spoločnej budúcnosti.
Už teraz jedine kompromis alebo rozchod.
Ale bohužiaľ,aj on ťa môže nechať,lebo aj on môže trvať na svojom sne. A nebude na vine ani on.
V tomto sa ultimáta nedávajú,sú nefér.
Mali ste to mať dopredu vyrozprávane.
Za mňa kompromis, ostať v meste kde bývate, ale neísť na dedinu ak nešoféruješ, ale nejaká radová zástavba v meste alebo byt s predzáhradkou. Na prímestkú dopravu by som určite niekde na dedine nechcela byť odkázaná, okrem toho ak pôjdete do nového, tak na dedinách tieto nové lokality sú na poli za dedinou a na najbližšiu zástavku to budeš mať aj 2-3 kilometre pešo. Ale aj ty by si mala si uvedomiť, že si dospelá už, chceš vlastnú rodinu, manžela, deti, teda nemusíš byť blízko maminej sukne a bývať tam kde rodičia. Môžete si volať denne, navštevovať sa.
@marsmykkok bavila som sa o tom aj s rodicmi aj so svojrovcami, tým že naše mami nesoferuju tak sem ani poriadne na navstevu nechodia.. a čo sa týka otcov ten môj pracuje v zahraničí.
@vroni ja nad tým neuvažujem 😀
podla mna zacinate mat odlisne zivotne smerovania, ak bude kompromis a on bude musiet ustupit, bude tiez nespokojny. jednoducho kazdy chcete nieco ine a bude to vo vztahu casom vidiet viac a viac a vas vztah bude chladny, budete sa navzajom vzdalovat, az napokon moze prist k rozvodu uz aj s detmi. Asi by som isla z kratsej cesty. Jednoducho kazdy chcete nieco ine.
Pozri, pokiaľ nechceš žiť na dedine (takisto by som nešla žiť na dedinu, celý život som žila v meste, počas materskej som bola 2 roky na dedine - pre mňa trápenie neskutočné), nezmení sa to ... on chce dedinu, Ty mesto ... nerobte v tomto kompromis ... lebo buď bude trpieť jeden alebo druhý ... toto je dosť dôležitá partnerská otázka, takže myslím, že najlepšia cesta je ísť od seba.
A vy si ženy čo myslíte? Že vsetky dediny sú 100 rokov za opicami? Sa zobuďte preboha z tohoto zaostalého zmýšľania. A k autorke. Nezhodnete sa nikdy v tak zásadnej otázke. Nestrácajte obaja zbytočne čas.
Ono sa na to da pozerat rozne,len treba si ujasnit,lebo nie je dedina ako dedina.odstahovat sa panu bohu za chrbtom bez auta kde nic nieje a byt odkazana len na autobus(tie spoje byvaju chabe),pridu deti,riesit kam do skolky skoly,len kvoli muzovi lebo sa mu v praci dari a zena zatvorena doma s detmi,bez pomoci rodicov ktori byvaju velmi daleko- toto by nemalo stastny koniec.
Su vsak aj obce (nas pripad) kde je super vybavenost,vsetko na skok,aj do mesta kusok,ja vsak mam aj auto takze ked by cosi tak vybehnem kedy chcem,cize pre nas je dedina ok.
Treba si sadnut,ujasnit si buducnost,najst kompromis..a ked nie,tak sa cesty rozidu.radsej teraz ako neskor
@dzulli1980 mne to príde divne lebo aj on je z mesta bývalý chvíľu v dome potom v paneláku tak nechápem čo točí o dedine. Včera mi povedal že by aj ostal v meste ale domy sú tu hrozne drahé. On je autickar keď prídeme k ním domov u starkých si vecne robí niečo s autom.. ja by som bola za dom ale v meste na sídlisku..kde si dam bazén terasu.. 😀
Áno, vyzerá to tak, že vaše cesty sa najneskôr po tvojom skončení VŠ rozídu. Obaja máte iné predstavy, ktoré sa navzájom nezlučujú a kompromis nie je.
Ostala by som v byte v meste s " vybehom" niekam na dedinu cez vikendy.Teda bud k niektorým vaším rodičom ( kto bude po nich dediť? Už by si tam mohol zriadiť dielňu alebo co mu treba k tým autám....) To predpokladá byvanie blízko rodičov. My sme to riešili pri zashubach,presadila som si ten byt a aj výbeh mame,dokonca na dve miesta,uz sme dedili obaja.
@janinah jeho rodicia už zdedili dom po rodičoch stym že tam Starky dožije takže ešte sa tam nič nemôže robiť.
My máme ešte mladých rodičov moji nemali ešte ani 50 svokrovci majú 51. 😀 takže dedit nebudeme tak skoro a máme obaja súrodencov. Svokra povedala že ten dom po statkom bude taká chata že keď aj my prídeme budeme tam spat že spodok prerobia pre jeho sestru pre nás kde bude spoločná kuchyňa kúpeľňa a hore si oni porobia. Stym že môj tam bude mať vlastnú garáž. Tak ja nevidím problém však nemusí byt nonstop v garáži. Ja by som tiež najradšej ten byt človek zabuchne dvere a ide nerieši. Ten dom ma neláka vôbec.
On ma zachivlku 30 rokov a mám pocit že sám nevie čo chce. Minule davali nové bývanie s mojim rodným mestom kde sa chodíme korčuľovať začal že tam by sa mu páčilo bývať ( boli to byty) na začiatku vzťahu povedal hneď že budeme bývať v mojom meste.. zrazu už nechce.. už len tu kde nemáme nikoho ani ja ani on.. ani kamaráti žiadny všetci sú buď pri jeho domove alebo mojom a stretávame sa len keď ideme domov po ceste..
Veď stále si sama aj odpovedáš. Čítaj po sebe.
Ja som predtým bývala v paneláku ako dieťa teraz bývame v mestskej časti v RD nikdy ale nikdy by som už nešla bývať do paneláku. Dom je dom. Ale zasa ak si zvyknutá v meste tak to budete mať ťažké .Nájsť kompromis.
ja soms a presťaovala z RD v meste do RD na dedine, 3km od mesta. Jedno z najlepších rozhodnutí v mojom živote. Výborní susedia , dobré spoje , kultúrny život , blízko lesy, deti stále vonku , takže kľud sa ujde aj mne.
Rozhodnúť sa, ci mi tento chlap za to stojí, keď je to chlap môjho života, skúsnem aj dedinu s busmi do mesta. Nakoniec, možno sa zamestnáš aj v tej dedine. Iné je dedina do 500 ludi,ine napr. do 3000 zo ŽŠ, s doktormi, cbáčkom v nedeľu... Skus naskočiť na jeho vlnu, akože dobre, tak poďme pokukať RD na dedinách, urobíš si predstavu, máš zábavu na víkendy a možno sa sám uvedomí, ze nejaké domiska nie sú nič prenho🙋♀️
Najlepšie by si bolo pozrieť ten dom na dedine, lebo tie sa veľmi líšia, napr. pri našom meste sú aj dediny do ktorých často chodí aj MHD, ale v tých sú tiež už domy drahšie.
podla mna by sa mali partneri v takychto veciach zhodovat. ja by som tiez na dedinu nesla, nemam vztah k domu ani k zahrade. nastastie moj muz je rovnaky.
byvat blizko pri jednych rodicoch (jeho alebo tvojich) je vyhodou, ak mate dobre vztahy a nemontuju sa vam prilis do zivota. a ak planujete deti, je to fajn, lebo mozu mat blizky vztah so starymi rodicmi, ktori ich obcas aj postrazia.
Poviem ti tak, možno to vyznie hlúpo ale radšej sa rozídťe. Ja mám podobné problémy lebo slečinka chce viesť panelákový život, a proste to nefunguje s mojou predstavou života na dedine. Obaja budete neštastní.
On je sebec sebecký,lebo chce dom na dedine,a ty vôbec nie si sebec sebecký,lebo chces byť blízko rodičov v meste?na jednej zo zakladnych otázok sa neviete dohodnúť,a očividne ani jeden nechce ustupit ako chcete fungovať ďalej?
Mladý človek by mal skúsiť aj niečo iné ako mesto. Už len kôli tej skúsenosti. Keby ste mali 40r tak sa neozývam.

Hľadať kompromis? Dom na dedine v blízkosť jeho alebo tvojej rodiny? Hľadať dedinu alebo mestskú časť kde je dobré autobusové spojenie v blízkosti vašich rodných miest? Mať dom na dedine neznamená automaticky veľkú záhradu a, že tam musíš pestovať ovocie a zeleninu pre celú rodinu. Môže to byť aj bungalov s malou záhradkou kde budete len kosiť trávu