icon

Neviem sa zmieriť s tým, že bývalý uprednostňuje dc=ru z 1. manželstva

8. sep 2020

Prosím vás poradte mi ako sa mám vyrovnať s tým,že bývalý priatel stale uprednostnuje dceru z prveho manzelstva,o nasu malu sa vobec nezaujima,na tu prvu vyzivne plati aj jej kupuje,mne na malu neposiela,velmi ma to trapi a neviem ako dalej,on sa ohradzuje tym,ze on nasu malu nechcel,ale tu prvu ano.

extempore
8. sep 2020

@ukulela ty by si ho rovno vykastrovala... dobry boze

seraa
8. sep 2020

@heidy222 veľmy zaujmave .. nedávno tu bola tema a zena mala dieta s mužom s ktorým sa rozišla lebo ju bil alebo psychick týral (uz neviem) a pri rozchode sa jej vyhrážal, ze jej zoberie dieta . Ona ho ale nenahlásili ako otca .. a riešila ci ma na dieta nárok.. zrazu ani DNA nepomohlo .. nema nan ziaden nárok a nemoze si pytat o test ... toto mi pride teda super double štandard ... tak ked chce musi platit a ma nárok a ked nechce nemusi a nema nárok lebo ona chcela decko vychovávať sama..
trosku nefér nie?
Mozno stale spinime na muzov ale zeny nie su o nic lepsie a ani ako vidim múdrejšie ..
Porobia so deti ci musi chcu a ci nechcú vacsinou “aby sa zmenil” “aby sa vratil” “aby ma neopustil” “aby sa to medzi nami napravilo” “ “budem zabezpečená” a potom zrazu uz nie je taka láska aka sa čakala a uz teda nema byt otec ale teda platit musi ..
Zena je ta co jej to vsetko ostane na krku a preto ma byt zodpovednejšia .. ked nechce a vidi ze muz nechce tak sa uistiť a zariadiť nech sa nestane .. autorka urcite nemala antikoncepciu inak by to napísala a zena ktora nema antikoncepciu a spoľahne sa na muza, ze si da pozor je blbá

sense
8. sep 2020

@kittykat22 mali by to vedieť obaja a len oni vedia kto ako prečo sa chránil ci nechránili...ak vedel ze dieťa nechce a ze ona neberie hák a dával to do nej je chrapun a ak ona vravela ze berie hák a nebrala tak je to podraz od nej ale to vedia len oni dvaja V každom prípade nárok na výživné ma... Ale pozornosť pre dieťa a darčeky si žiaľ nevynuti

kittykat22
8. sep 2020

@sense tak muz nie je jediny na svete. Autorka si moze najst noveho partnera ktory dieta zahrnie otcovskou laskou. Nastastie 5 minut rozkose otca nerobi 😀 Moze ho v pohode nahradit niekto iny 🙂 a potom si uz ani nefkne 😀

sense
8. sep 2020

@kittykat22 samozrejme ze môže ale ju trápi že uprednostňuje prvé dieťa a nevie sa s tým zmieriť... Hneď v úvodnom príspevku.... Smutná realita je ze aj vo veľa rodinách kompletných je uprednostňovať jedno dieťa alebo jedno vnúča...
Autorka nech po rieši výživné a so zvyškom sa musí ona vyrovnat

kittykat22
8. sep 2020

@sense tak samozrejme ze ju to trapi. Kazda mama chce pre svoje dieta to najlepsie. Ano, mas pravdu ze sa casto uprednostnuje len jedno dieta alebo len jedno vnuca. Vies co je najhorsie, ze oni nielen ze tie deti uprednostnuju, ale vyslovene to druhe utlacaju, ponizuju, ohovaraju ... Je to pre mna neuveritelne.

sisaka
8. sep 2020

@majulino tak asi fakt neuveríš, ale je kopec žien, čo mužov klamú. Osobne poznám jednu, ktorá mužovi tvrdila, že je neplodná, mala po 40ke žiadne deti s a ten chlap jej to normálne uveril, mnohí ľudia totižto z nejakých dôvodov dôverujú partnerom, že ich neklamú... Ženy nie sú žiadne svatice, keď chcú dieťa, tak si spôsob nájdu

eliska13
8. sep 2020

S tým sa musíš iba zmieriť a za výživné ho určite udaj je to jeho povinnost.Ked nechcel dieťa mal sa chrániť.Vyhraza sa každý chrapun

tncka
8. sep 2020

@extempore jj uplne🤣🤣

heidy222
8. sep 2020

@seraa jasne, ze je to dvojity standard. Aj Ked napr zena otehotnie, muz dieta chce, ona nie a ide na interupcia, muz nema ziadne slovo, ale ak on nechce a ona ho porodi, platit musi. Nie som pravnik, ale podla toho, co som citala nie je lahke z pravneho hladiska tuto legislativu zmenit. Preto je uplne jedno kto si co mysli, legislativa he taka, ze dieta ma narok na vyzivne. Koniec koncov ono nemoze za to ako bolo splodene.

autor
8. sep 2020

@anita6666 ale ja som nepisala o tom,ze chcem peniaze,ale ze ma trapi,ze ju nema rad

autor
8. sep 2020

@jana_eyre_2 ked citam niektore komentare,tiez aj lutujem,ze som sa nieco pytala,niektore zeny su hrozne,pritom ani som nepisala o peniazoch...a ziadne peniaze nedrankam,nedava mi nic,o malu sa staram sama tak tiez nechapam o com melu niektore.

autor
8. sep 2020

@mondolina presne tak povedal to az ked som bola uz tehotna....nie predtym!!!!

jana_eyre_2
8. sep 2020

A koľko má mala rokov? Ak je ešte mala asi to chce len čas sa s tým zmieriť.. časom si určite nájdeš dobreho partnera ktorý aj ju bude ľúbiť, poznam veľa žien ktoré mali šťastie až na druhý krát.. je úžasné že sa máte vy dve navzájom, že za ľúbite a ste zdravé..

mondolina
8. sep 2020

Nevšímaj si ich. Pekne trvaj na výživnom, ja by som tiež na potrat nešla.
Malinká ti bude robiť radosť, a on bude možno raz ľutovať, že sa zachoval tak ako sa zachoval.

ukulela
8. sep 2020

@extempore tak ako on ju posielal na potrat. sorry. ak nechcel mat (s nou) dieta, nemusi byt lumen, aby vedel, ze sa na to daju kupit ochranne prostriedky, nie ze si veselo trtulim, spolieham sa -ja neviem na co - a potom ups, moja, chod na vyskrab. neuznavam zeny, co si deti urobia (s kollarom) aby sa zabezpecili, ale ak je to nahoda a ona skratka potrat psychicky nedava, tak nikto ju nema pravo do toho nutit. a ak chlap so zenou chrape, tak si musi byt vedomy dosledkov. po xty krat, stacil frcak a mal by pokoj.

ukulela
8. sep 2020

autorka, pozri, mozno je dcerka este mala, este si v navale hormonov ... ked ta trapi viac to, ze ju otec nema rad .... (pozor, nasleduje agresivnejsi ton)ale ty si blba, ze netrvas na vyzivnom, ked ho navyse mas prisudene. a este k tomu pises, ze vam prachy chybaju. ako sorry??? to, ze ten chlap je dusevny kripel si snad pochopila v momente, ked ta posielal na potrat. takze uz od neho nic dobre necakaj, o dieta nejavi zaujem a neplni si ani vyzivovaciu povinnost ... ja by som tie alimenty ziadala patria dietatu.

emiliamilka
8. sep 2020

Opustil ťa ako tehotnú, máš na dieťa stanovené výživné,on to dieťa síce nechcel ale je zapísaný v RL?

hindakus
8. sep 2020

Téma - častá situácia. Čo ma ale dostalo, sú komentáre, že tak jej treba, ked si dieta urobila od toho chlapa "nasilu". Ty brďo, to sa ako dá, mužovi urobit dieta nasilu? Ak nevie trtkat tak, aby decko neurobil, tak trtkat nemá. Alebo má trenovat s gumou doma na banáne. By som takemu tatkovi, co by povedal na nulovy kontakt so mnou "ale ja som ta nechcel", prisla v 18 asi naplut...

cacianka
Odpoveď bola odstránená
cacianka
Odpoveď bola odstránená
seraa
8. sep 2020

@heidy222 Ano tak tak.. zaujmave, ze na peniaze nárok ma ale napriklad na zivot nie o tom sa este moze rozhodnúť.. je to vsetko zvláštne a akos nelogického .. co uz.. ved sme len ludia

autor
8. sep 2020

@emiliamilka ano je zapisany v RL

autor
8. sep 2020

@jana_eyre_2 3 roky ma

mandarinka555
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
8. sep 2020

@mandarinka555 skús sa spýtať jeho 😒

mondolina
8. sep 2020

@mandarinka555
Zaujímavá otázka 😂 nechcel aby otehotnela a pustil do nej spermie 🤔😂

autor
8. sep 2020

@mandarinka555 uz som tu pisala,ze mi to povedal,az ked som tehotna bola

mandarinka555
8. sep 2020

@mondolina A ona sa nemohla chrániť ?

nykkushka
8. sep 2020

Ja som asi retardovaná, ale vysvetlite mi, ako vzniknú neplánovane deti(nebavime sa o tých násilné splodenych) ? Veď Ježišu Kriste, keď plánujem deti, vediem s partnerom debaty o tom a keď nie sme na jednej vlne, tak sa chránime. Buď ja, on alebo obaja. Nebudem sa predsa spoliehať na to, že si dá pozor. To ste sa o tom nikdy nerozprávali, o budúcnosti? Alebo tvrdil že deti chce a zmenil názor? Nerozumiem tomu 🤦‍♀️🙃