Neviem si nájsť prácu, manžel mi vydeľuje peniaze na nákupy
..uz rok po materskej si neviem najst dobru pracu ... manzel mi to vycita kazdy den ..vydeluje ma ...musim mu povedat kolko som minula ak idem na nakup ...popripade si vypytat od neho kolko potrebujem ..ak sa mu to zda vela ...tak hned otazky naco a preco ...ze vraj ked budem aj ja pracovat tak nebudem musiet si pytat ...ani nic ....zevraj taky nebude .... velmi ma to psychicky nici ...
@scorpionflower1 neprišla som sa vystekat len nenávidím lenivost, večných sťažovateľov a skús si vypočítať koľko to dieťa má keď jej skončila materská a rok je doma. A rozculuje ma to chytanie za slovicka, výhovorky a podobne.je iné keď má žena materskú a je iné keď je doma lebo je preberacna. A mám ju v tom podporovať že si takto luxusné zije lebo sa stará o domácnosť a dieťa. ?! Ale to aj my,ktoré chodíme do práce. A máme na tú domácnosť o 10 hodín menej času, prídeme unavené z práce a celý ten kolotoč nás ešte len čaká, kým vy už môžete oddychovat.dalej, keby jej muž je doma, nejde do práce lebo nič sa mu nepáči, nechce na zmeny, a všetko by ťahala iba ona , nemohla by sa ani opýtať na čo míňa, bolo by to tiež ok? Na toto mi odpis.
Vždy sa na veci pozerám ake by to bolo opačne. Iné je keď ty berieš materskú, si doma a muž zarába. Nemôžeš sa porovnávať s niekým kto je dobrovoľné nezamestnaný po materskej. Končím lebo toto ma naozaj hnevá. A autorke teda prajem ak nenájde tu robotu snov ,ktorú hľadáme všetci, nech ju má do konca života kto živiť.
Este nieco
Mladsi brat po strednej si nasiel na chvilu pracu, az tak mu to nesadlo na linke v automobilke, skoncil, bol pol roka doma a nejak sa mu to zapacilo. Mama mu zbalila veci, dala peniaze na 3 mesiace a odprevadila na vlak do Bratislavy. Tam si nasiel skvelu pracu v IT ... Poucenie? Nie kazdy, kto Ta nenecha posedavat doma, nahana do prace a zodpovednosti je hned sv.na a chce Ti zle.
A jeden ako bonus
V treskúcej zime letel vrabec. Pre obrovskú zimu a vyčerpanosť padol na zem.
Išla okolo krava a osrala ho.
Vrabec si hovorí, ako mu je tu dobre teplúčko a vystrčil hlavu.
V tom šla okolo mačka a zožrala ho.
Aké je s toho poučenie?...
Nie každý kto Ťa z hovna ťahá, je tvoj priateľ a nie každý, kto Ťa oserie, je tvoj nepriateľ.
Pošli ho do prdele .. keď budeš pracovať a budeš s ním tak ti nedá nič lebo povie že ty zarabas 😂 to sú chlapi, nestojí ti za to
@majkeel na modrom koniku nemáš šancu niečo povedať náhodou proti žene a náhodou v niečom podržať chlapa, kdeže. Modrý koník je miesto, kde musíš na muža vždy nadávať, aký je blbec a ako si tú ženu nezaslúži. Jediná vždy dobrá rada na modrom koniku je rozvod alebo nevariť, neprať a nechať mu deti, nech vie o čom je podľa mamičiek z modrého koníka život. 😀
@cica8 pozerám ze bývaš ďaleko od nás... Ale v Senici mate tiež akúsi automobilku... Tak v nadom okr. Nové Mesto n. Vahom nieje núdza o dobre platenú prácu.
@ella2211 Ked ho posle do prdele, budes ju s dietatom zivit ty a posielat jej peniaze na ucet? ;)
Clovek je fascinovany, ze ked sa zena vyda, tak si mysli, ze ju to uz do smrti oslobodzuje z prace, starania sa o prezitie, seba aj deti, ze uz vsetko pride na zlatom podnose. Neverte tolko bulvarnym clankom, autori su plateni za citanost, nie za pravdivost.
Nezabudni jednu vec. Vo vztahu je dovolene to, co (lenivost, vypocitavost, alkohol, nevera,...) a dokedy akceptuje druha strana. Mat dieta, nie je choroba, ze clovek ochrnul a uz sa nemusi o nic snazit a pracovat. To a ako dlho muz zivi, je ochotny nezistne dret aj za vas, je individualna dobra vola, nie je samozrejmost. Ak takeho najdete, modlite sa, aby mu ten stav mysle vydrzal, aby on sam FYZICKY tu namahu vobec vydrzal a hyckajte si ho.
Jedna rada, ktoru zial pochopi(la) az vela single zien po 40tke:
Muzi su zamerani na vzhlad a budu Ta financovat, iba kym budes ako tak mlada a pekna, moct mat deti. Mlada, plodna, vyzarujuci estrogen, co vidiet na zene a co pritahuje muzov ako osy na med. To je fajn a velmi lakave vyuzit na zaciatku, aby si zena sadla, nechala sa zivit, ale o to viac prekvapi zmena, ked zostarne. Ked po 40tke zena "ospatnie", (dajte vedla seba 20 rocnu a 40cnu zenu a budete vidiet rozdiel, o com je rec) nebude moct mat uz deti a nestihla si s niekym vybudovat dlhodoby rovnocenny vztah, v ktorom vzajomne budovali a podrzali sa navzajom. Ze jemu uz nevadi, ze uz nevyzera tak dobre, lebo on bol ten, koho si vybrala v mladosti a s kym prezili tolko casu, ma ju v pamati rovnako krasnu a stoji pri nej. Ak ho vyuzivala, chlap sa zoberie a odide, pre ostatnych bude uz iba stara zenska bez historie, co nestoji za zaujem. Nemaju si ako pamatat, aka bola kedysi. Vidia uz iba to, aka je dnes a prejdu nevsimavo okolo. Mohla byt neviemaka kocka kedysi, to uz bude lansky sneh.
Ked sa clovek pozrie na starsie pary zobrate za socializmu, ci uz prva svadba, alebo druha, cely zivot boli a su spolu. Nespekulovalo sa. Ona ho podrzala na zaciatku, on ju podrzal potom na konci. Dnesne pary su o tom, ona najskor vyuziva jeho a to, ze je pekna, on sa na nu na oplatku vyserie, ked zostarne a uz prestane ponukat, co ponukala.
Problem dnes je, ze miesto spolocneho budovania si mysli zena, ved aj tak ma opusti, nebudem nic budovat, necham sa zivit a tak s nim vy.bem skor ako on so mnou. Potom si najdem ineho, ... a vacsinou nenajde, ak presvihla 40 ... Spolocne peniaze raz dojdu, ak vobec nejake zostanu a nenahradia vztah …
Nezaujimavy muz, ked zatne zuby, ma nieco v hlave, zarobi a ponukne zene istoty, tak si niekoho najde. Mladost uz zene nevrati ziadna plastika a nenahradi ju ani peniazmi. A z lenivej mladej mrchy sa zazrakom casom nestane stara usilovna dobrotiva vila. Najhorsia je na starobu byvala kraska. Sebecka, zvyknuta iba brat, pracovat nevie a rovnako stara a skareda ako jej bezna rovesnicka.
PS: Vsimli ste si, ze vacsina najkrajsich hereciek zostarli (a zomreli same)? L.Baarova, N.Gollova, B.Bardotova, O.Schoberova... Howno v mladosti dali, vacsinou iba brali, nikto im nebol dost dobry a v starobe, ked clovek potrebuje najviac pomoc a oporu druheho, aj h. dostali. Ziju/li uz len spomienkami na pekny zivot za mlada a tym ze dnes by urobili vela veci inak.
@majkeel casto s tebou suhlasim, ale teraz nenormalne pausalizujes ... "Dnes muz casto zivi zenu este pocas chodenia a pred detmi,..." - mozno tak zlatokopky, ale to je muzova chyba. vacsinu vztahov, co mam okolo, tak tahaju a financuju spolocne.
k rozvodom "dostane byt" - ale chlapa musi vyplacat, kolegyna si musela kvoli tomu v 40ke brat brutalnu hypo, ked nechcela decka traumatizovat okrem rozvodu aj zmenou byvania (leboi chlap chcel byt predat a prachy rozdelit)
"Zivenie pocas materskej" - no to ano, ale zena tiez asi nieco do toho vztahu vtedy dava. ale ja napr pracujem pri oboch detoch, pri prvom od roka, pri druhom som robila uz vecer po porode v porodnici 🙂
A nezatvarajme si oci, zeny su poporo de v praci znevyhodnene, nie kazdy chlap je ochotny äalebo jeho zamestnavatel) prisposobit pracovnu dobu a povinnosti napr tomu, aby dieta zio skolky aspon vybral, alebo ho tam rano doniesol. (nasa skolka - od 7 do 16.30 - pri 8 hod pracovnej dobe a pol hodinovej ceste nemam sancu to stihnut - a uz vobec, ked nechcem, aby prve prichadzalo a posledne odchadzalo) takze co zene ostava - bud skrateny uvazok, nizsi plat ..... (u nas sa to nastasie da sklbit s muzom a toleranciou aj mojho zamestnavatela) - ale vo vseobecnosti - zena ozaj zaraba menej preto, lebo vypadava kvoli detom. spriemerovanie zarobkov mozno nie je dobry napad (aj ked - mozme o tom diskutovat) - ale stat by mal motivovat (a nech je to aj pozitivna diskriminacia) zamestnavatelov dat pracu zenam - matkam, zvyhodnit ciastocne uvazky, pracuz domu a pod. lebo(ak sa mame vratit ku zakladatelkeň - ani ja by som od maleho dietata nesla do trojsmennej prevadzky. najma ak nevieme, ako je chlap ochotny a schopny riesit chod domacnosti, ked bude matka v praci.
@chovancova27 nuž ja som pracovala v ba ale tam veru toľko ženy nemali....
Ono je to aj o tom že kým je žena doma s deťmi chlap chodí do práce má už nejakú stabilnú prácu aj pozíciu aj viac zarobí a rodina si nemôže dovoliť riskovať stratu alebo pokles mužovho príjmu a tak sa musí prispôsobiť žena a tak je alebo nezamestná alebo robí kratšie úväzky alebo horšie platené práce.
@majkeel Trochu preháňaš,áno zlatokopky existujú,žijú medzi nami, neznámená to že sú také všetky.A zase treba uznať že po materskej žena vlastne začína v práci od znova,nie vždy vie chlap prispôsobiť svoj pracovný čas tak aby žena mohla v kľude do práce.Aj keď tri roky na rodičáku sú dosť aby si manželia urobili predstavu a aspoň približne naplánovali ako to bude s prácou ženy po materskej a či si vie aj on prispôsobiť pracovný čas.Ak sú budúci rodičia aspoň trochu rozumní dokážu si už počas tehotenstva urobiť približnú predstavu o ďalšom fungovaní rodiny, a ako to zhruba bude vyzerať s prácou aj ako dlho približne bude trvať kým žena začne pracovať po materskej.Sú aj rodiny kedy je žena doma cielene lebo to tak rodine vyhovuje ale má to byť vec dohody.Veľa vecí sa dá robiť z aj domu.Autorkin príspevok mi vyznieva ako by sa o tom vôbec nebavili,ťažko povedať či si aspoň ona trochu plánovala či niečo si hľadala už počas rodičáku.Veď im muselo byť jasné že nástupom do škôlky starostlivosť nekončí,že sa bude treba prispôsobiť,tak im mohlo byť jasné aká práca pre ňu prichádza v úvahu a v akom časovom horizonte.Ale to vyzerá ako by sa o tom ani nebavili len čakali že "nejako bude"
@veronaela prepac moja, ja mam rocne dieta, ja neoddychujem ci manzel je alebo nie je doma. Ja vlastne neviem komu tu tie zvasty pises, ci mne, ci autorke..Rozpomen sa na fakty a na to, co som v prispevku na ktory si reagovala, napisala. Tvoje taraniny su ciste fabulacie. Si hlupa a kvoli tvojim predsudkom sa neda s tebou bavit. Ja som napisala, ze vydierat svojho partnera peniazmi je ubohe. Ty si okamzite zo mna aj z autorky urobila povalacku a pri tom o mne aj o nej nevies absolutne nic. O mne vies jedine to, ze mam rok stare decko. O autorke, ze nema robotu a ma 4-rocne decko. Nevies ani ci je doma dobrovolne, aky ma rodinny rozpocet, v akom regione zije, co robi jej manzel, jednoducho nic. Si proste zakomplexovana hus, ktora sem prisla robit "poriadky s povalackami'., lebo sa potrebujes polutovat aka si hrdinka, lebo pracujes a to typicky slovenske, preco by sa mal mat niekto lepsie ako ja, to z teba priam sála...Myslis si, ze si jedina? Ja som tahala dve narocne zamestnania aj ked som nemusela, lebo nezijeme z ruky do ust. teraz sa venujem svojej dcerke a moj manzel to tak aj chce ako aj ja. Sak co by som ju mala dat do jasli, odstavit a ist robit? Fakt nerozumiem, preco tu trepes o tom, ze mas na domacnost menej casu
Ty vies co ja doma vsetko robim a kolko mam na to casu?
Nieco ti vysvetlim, aj ked je minimalna sanca, ze to pochopis.Su partnerske vztahy zalozene na respekte a dohode, kde si partneri nepredkladaju ucty a nekontroluju sa navzajom, neziju kro z koho, ale ziju spolu. Ked je manzel autorky nespokojny, ze si nevie najst robotu, ma sa s nou o tom slusne porozpravat, nie jej nedavat peniaze na domacnost. To totizto nie su jeho peniaze, on na to nema pravo. Vsetko co nadobudne pocas manzelstva patri podla zakona aj jeho zene. Aj podla slusnosti. Kazdy by mal pracovat, ci muz ci zena, ci maju deti alebo nie, ale tak isto by sa mali rovnym dielom delit o starostlivost o deti a domacnost. A to by som chcela vediet ci to ten jej poklad aj robi.
Tak sa tu nelutuj a nefnukaj nad sebou ake to.mas tazke a ze ineeee ako ja napr. to.maju lahsie, no nenaju, poznam ovela komplikovanejsie situacie ako pracovat popri detoch. Skus robit manazerku v banke a mat dve deti a z toho jedno autisticke ako moja sesternica, ani raz som ju nepocula sa stazovat. Za to ty tu vyblakujes a poucujes ako besna.
Na zaver - nefabuluj a skus byt lepsia a lepsie o ludoch zmyslat, nerob rychle sudy. Btw. Ja povalacka na materskej uz nebudem pisat, povalovanie mi zabera mnoho casu. Ale tesim sa na tvoj siahodlhy prispevok, lebo spravna robotna zena si urcite najde cas pri budovani socializmu a napise hodnotne poucenie o spravnych pracovnych navykoch matiek v SR.
@scorpionflower1 vychádzam z toho čo si napísala ty sama. Ani sa nečudujem že také tela ako ty nezvláda ani domácnosť ani robotu ani jedno decko.a popri vás dvoch teda hrdinka jednoznačne som. Čo vám mám ako závidieť???? Autorke že si nevie nájsť prácu a tebe že nezvládas ani to svoje decko?! To ze postarať sa oňho je hrdinský výkon?Ne dik nezávidím ti to ani trochu.nechapes že je iné keď to manžel chce a keď to manžel nechce?! To nemôžem porovnávať.
Čo nechápeš na tom že mám na domácnosť menej času?! Rozmýšľaj logicky trošku a vypočítajú si to.
A pochop že sú aj vzťahy kde jeden nevyužíva druhého a nevyciaca ho z peňazí. !!!!
Si predstav že popri práci ,deťoch ,muža a domácnosti mám aj volny čas reagovať na lenivé povalacky ako si ty. 🙂 dúfam že aj teba bude mať do smrti kto zivit a uvidíme koľko to tvojho podpapucnika bude baviť, živiť ťa a pomáhať ti s tou strašnou domácnosťou keď príde z práce 🙂
@scorpionflower1 "To totizto nie su jeho peniaze, on na to nema pravo. Vsetko co nadobudne pocas manzelstva patri podla zakona aj jeho zene. Aj podla slusnosti."
Ono, pravda je niekde v strede. Ak ani jeden z paru nie je ani moc sikovny, ani pracovity, ani zodpovedny a on si tiez vylozi nohy, bude cakat, ze vsetko naopak urobi ona, ci budu spolu cakat na zlatu rybku a jej tri zelania ... Potom v tom uzasnom BSM nic nebude, z coho by sa dalo brat. Tak vtedy miesto istot a delenia majetku, sa naopak pojde ona pos.at od namahy, lebo akokolvek moze byt zena lahkovazna a nezodpovedna, ked dieta zacne plakat od hladu, tak sa (vacsinou) prebudi matersky pud a nieco s tym urobi. A ak si natukla kompletneho debila, tomu ani ten plac nebude vadit.
Vedla riesi dievcina, ze vsetko minie na nakupovanie a handry. Tam sa materske pudy este nemali cas zobudit … A po narodeni uz bude neskoro tahat 16tky v praci.
@lussyl5 No zlatokopky. Samozrejme, ze nie su vsetky. To by bola uz katastrofa. ;)
Niektore zeny su naozaj vychcane a idu iba po peniazoch.
Niektore su iba nezodpovedne a ked sa nakopia problemy sposobene vlastnou necinnostou a nezodpovednostou, az potom zacnu ist tvrdo po peniazoch, lebo to robia iba "kvoli detom".
Zvysok je normalny, ale tazko sa hlada. ;)
@ukulela
@lussyl5
Materska, znevyhodnenie, na vacsinu veci, aj ked nie na vsetko sa da trocha pripravit. Z vlasztnej skusenosti. Robim IT, nie preto, ze ma to bavi, ale ze ma to slusne uzivi. Nemam IQ 170, ked mi to nejde, alebo nemam svoj den, tak pri tom musim proste sediet dlhsie. To kvoli reciam, ze nie kazdy ma na to hlavu. Vsetko sa da zvladnut, ked chcete, musite a zahryznete sa do toho.
Vedel som, ze dieta chcem po 30tke, ked budem stat na vlastnych nohach. Dovtedy som tahal na 200%, aby som mohol skludnit a vydychnut. Po narodeni som si zobral 12 mesiacov rodicovsku, prvy den po rodicovskej som vybavoval pracovne viza do Kanady a druhy som sedel v lietadle na 12 mesacny projekt. Ziadne know how som nestratil, to nie su kluce od bytu. Jedine, co som "stratil", ze som nedostal jedno rocne zvysovanie platu, ale aj tak som potom z tej prace odisiel. Dnes mam pracu, ze mam home office a staci mi ist raz za tyzdne, dva do ofisu. Cize rano by mohla odviest dieta do skoly ex a kazdy den by som ho mohol vyzdvihnut ja. Ale kedze zeny su vzdy mudrejsie ako muzi, ta moja dokonca extra, ma na to cerveny diplom ;) odstahovala sa 300 km niekam, kam nema rodinu, priatelov a stazuje sa, ze je na dieta sama a chce stale viac a viac penazi (na nanny, …) :D
To su proste tie gender odchylky.
Tento poznate? Na odlahcenie 🙂
Starý ženác poúca mladšieho:
-Najhlavnejšie je, aby si nikdy neodporoval svojej zene.
-Ale ako to mám urobit ?
-Jednoducho ! Musíš byt trpezlivý. Nechaj ju hovorit, kolko sa jej zachce a uvidíš, že po chvíli si zacne odporovat sama sebe !
@majkeel ako som pisala - v mnohom s tebou suhlasim a neprotirecim, zdielam nazor, ze na matersku sa da pripravit. ja som pri prvom pracovala od roka, pri druhom som robit ani neprestala - a som pri tom doma na MR aj RD,ale dokazem si zarobit (podla toho ako si naplanujem vykon a ako mi dovolia decka) aj cely usly plat. ALE ked sa vratim do TPP, budem mat problem, lebo tam uz mame pracovne povinnosti nastavene inac, nebude sa mi dat robit z domu 4 dni v tyzdni - a hlavne sposob prace je iny. ja ale nehovorim o mne, my si to zariadit vieme - aj v praci, aj doma. hovorim o beznej zene pracujucej na smeny, ktora ma muza, co pracuje na smeny (nie kazdy chce/moze robit IT, alebo v kancli, alebo krvalifikovanejsiu rpacovnu silu, potrebujeme aj ludi v zavodoch, pekarnach, v obchodoch) - a tam je zena naozaj znevyhodnena. nezatvarajme oci - ked si ty idealny chlap, neznamena, ze taky je kazdy, ani kazdy druhy a ani kazdy piaty .... takze opat raz: nepausalizuj tak.
Ako citam tu rozne komentare ale akoze nam mat pocit ze nam byt dlzna nanzelovi ? Ze si nemusim id neho poziciat? To co je za manzelstvo? Poziciavat si od manzela? co sme nejaky znami ? U nas to funguje asintak ja som na rodicakubtak z tych 260 eur asi nevyzijem z dvomi detmi je jabe ze nas ma zivit on. Nikdy ale nikdy som.sa nezamyslala ze to ma byt inak. Ced ako mam chodi do roboty a starat sa i dve nale deti ? A ano poznam vela zien co si aj rok po materskej nevedeli najst pracu lebo treba dbat na vela faktorov kvoli ktorym si vyberame pracu. Pre kristove rany vsak anzel ma byt tiez chapavy...a nie este mi delit peniaze. Vsak aj ked mne nie ale deti treba z niecoho zivit.
Mozno jentu zipar statstnuch mamiciek co si hned nasli kadejaku pracu a ma im kto vyzdvihnutndeti zo skolky aby mohli robit akl chcu.. ale zial nie vsaee to je takto. Ja osobne neviem ako to budem riesit kedze mne nebude matbkto deti vozit ahk vyberat detj zi skolkh a najst pracu v maoom meste od 7 mej do 15tej je skor nenozne.
Takze si myslim ze pretoto je manzel... ma takymto sposobom pomahat a nie vycitat ze sim doma a nerobim.ak sa neda. Ak uz tak nech ti pomoze hladat vhodnu pracu. Alebo vymysliet ako by sa to dalo.

@hefo S tym islamom suhlas.
K dvojke. Minimálne za čas trvania manželstva by sa mali odvody/dôchodky medzi partnermi spriemerovať, keďže de iure čisté príjmy manželov sú spoločné, mali by také byť aj ich dôchodky. 🙂
Vies co by bol vedlajsi efekt takehoto priemeru? Zvysenie veku rodiciek, lebo ako najlahsiu cestu kazda by cakala do 40r na nejakeho brutalne zarabajuceho manzela a ignorovala vsetkych priemerne zarabajucich "neschopnych" muzov. :D Narast chorych deti kvoli starym prvorodickam a pokles sobasnosti.
Dnes muz casto zivi zenu este pocas chodenia a pred detmi, aby jej "dokazal", ze sa o nu vie postarat. Potom ju zivi na rodicovskej, nasledne po rodicovskej, ked sa nevie zaradit do prace. Ak sa rozidu, dostane pol majetku, casto byt, ak nema kam ist s detmi, pravidlo je ze deti idu mame, potom pridaj vyzivne na nu aj deti a este zober muzovi polku dochodku, ked cely zivot pracoval. To je uz uplna zufalost, asi si este nikdy nebol rozvedeny. 🙂
Ak do pravnej institucie das vyhody len jednej strane a povinnosti druhej, jedna strana sa jej zacne vyhybat. Schvalne, kolko parov dnes zije bez sobasa akolko ich bolo v minulosti?.
Dobry umysel sa neda popriet. Ale ako zabranis zneuzivaniu takehoto systemu? Vlastne bude stacit na dobry zivot niekolko svadieb s bohatymi partnermi a mas dokonca nielen pocas zivota este aj na dochodku vystarano. A ludia vedia byt velmi vychcani.
Na take nieco nemaju odvahu nikde vo svete a to v Amerike po rozvode plati muz tolko, ze ona uz nemusi nikdy pracovat, ak sa znova nevyda.
Princip zasluhovosti sa neda odrbat. Ked sa neoplati pracovat, nikto nebude ochotny pracovat, ani platit a dochodkovy system zalozeny na zasluhovosti sa nasledne zruti. A miesto easy dochodku tu bude iba vela zobrakov. Alebo sa budu zvysovat dane ...
Ved preto si aj zivnostnici znizuju odvody ako mozu. A v dochodku si budu trhat vlasy, ak vsetky peniaze "usetrene" na odvodoch minuli.