Neviem si nájsť vzťah k priateľovej dcére
Ahojte. Mam 27 rokov. Ako mala som prezila 2 mamkine rozvody. nemala stastie na muzov. Jeden ju podviedol a druhy alkohol... Vzdy som si hovorila, že ked budem velká tak budem mať rodinu a manžela navzdy. Po tom všetkom som nezanevrela na svadbu a doveru v lasku na celý život. Slubila som si, že dam svojim deťom všetko čo budu potrebovať ale hlavne lasku oboch a uplnu rodinu. Ked som sa zoznamila s priatelom, neriešila som jeho dceru ani, že je rozvedený. Ako ano pýtala som sa sama seba, že prečo prave ja . Prečo musim este aj toto mat a nemožem sa zamilovať do slobodneho bez závezkov. No srdcu nerozkažeš. Tak som si povedala, že to bude asi preto, aby to ako sa ku mne pekne a s laskou spravali otcova druha žena a mamkin druhý muž, tak teraz je asi rad na mne dať lasku jeho dcere. Všetko bolo ok .. Najťažšie bolo pre mna zistenie ,že pri nej spava mala 12 rokov. Ked sme spolu začali žiť, tazko sa zmierovala s tým. , že tam bývam. Stale riesenia kedy pri ktorej bude spat☹. Ma ju kazdý druhý vikend a dva krat poobede cez týžden. V skratke my sme museli vsetko menit nikdy sme nemohli nic planovat stale byť jej a jej matke k dispozícii... Nemohli sme si nic planovať.. Jej matka ma zacala urazať ponizovat cez telefon. Jeho dceru proti mne stve cely cas. Nemozeme ist spolu ani na dovolenku lebo je zle.... Pritom ona aj 3 krat do roka drahe dovolenky, ma vsetko najnovsie co vyjde..Obe mi robia zle snazia sa ma vystvat. Najhorsie je, ze ja sa snazim robit vsetko preto aby priatel bol stastny, snazim sa byt mu podporou ked sa s nimi hada..Vypocujem si ho poradim upokojim... Potom nastane zmena , ze sa hned uzmieria a ja som odrazu uz akoby nepotrebna ... Potom co vsetko som citala co mu na mna napisali , ako ma urazali atd neviem len tak zacat odznova s jeho dcerou... Psichycky to nezvladam ..Vzdy ked ma dojst citim sa hrozne zle tlaci ma hrudniku.. ked je s nami mam pocit, že sa izba zmensila ,ze neviem dýchať. Ja sa neviem pretvarovat. Bojim sa co bude. Sme spolu 1,6 roka. Planujeme babo, no ja neviem ci chcem neustale intrigy atd v zivote. Milujem ho a predstava odchodu ma boli. ☹ On si nevie dat doporiadku dceru ,lebo ze on ju nevychovava, ale to neznamena, ze teraz si bude robit co chce a zametat s nim.Vobec ho nepocuva..Pretože vie, ze nemusi... Najhorsie je, ze po mesiaci hadok ktore mali a ako ona sa s nim bavila, tak chcel aby sa porozpravali osobne a ked isiel za nou, tak jej odniesol darcek ...Chapete, Ano takto sa to robi nech vie, ze moze na mna nadavat atd kolko chce, ocinko sa jej bude pchat do zadku s darcekami.. Proste je asi na nej zavysli. pritom chce rodinu dieta doma vychovavat atd. 12 rokov po rozvode si nasiel mna a chce sa usadit. No oni očividne s tým nesuhlasia , pritom jeho ex ho opustila rok po svadbe, bral si ju len koli tehotenstvu a ma ineho . Poradte mi prosim .
@rubynka inak pokial dcera pozna tvoj nazor na to, ze vy setrite a ona chce viac a viac, tak sa necuduj, ze je taka aka je. Kupuje jej to otec zo svojich penazi, alebo z tvojich? Ved svojej dcere moze kupovat co uzna za vhodne. A aj vo vyske aku on uzna za vhodnu. Pokial sa ti to nepaci, treba sa slusne porozpravat, ale tak, aby to nevnimal, ze utocis na jeho dceru, tak isto je to aj s vyzivnym, tebe moze byt jedno, ci mala jeho ex vzdy niekoho bohateho pri sebe a koho ma. Jej byvaly je povinny platit aj keby klofla Onasysa. Musis sa fakt zamysliet nad tym, co vlastne cakas od tohto vztahu. Lebo pokial sa tvoj priatel staval 13rokov k svojmu dieťaťu takto, nebude to urcite menit. To, ze ju rozmaznava je druha vec a je na tebe, ci mu to budes vediet nejako vysvetlit, ze to nie je spravne.
On sa snazil byt s nou stale ked mal sudom a kedy mu ju dala ked chcela mat cas na seba . A vela ju zacala davat ked sme sa dali dokopy. Plati jej viac ako 600€ mesacne lebo dobre zarabal ale odvtedy to tak uz neni... Kebyze boli chudobny a nemali na veci atd tak je ok ale stale viac a viac chcu. A tamta povedala ze neotehotnela koli tomu aby sa s niekym delila . Proste ma chce vystvat prec.
@maciatkolulu to nieje moj nazor ale priatel je z roho zufaly, ze to riesi ona stale peniaze . Ja ho drzim a podporujem v tom samozrejme. Ale o peniaxe neide ide o to co mam robit .
@rubynka a teraz logicka vec. Preco by to robila???? Ved si pisala, ze ma bohateho. Toto je uz divne. Ty hlavne neries vyzivne a peniaze, ktore ti vlastne nepatria a zatial nemas pravo vobec rozhodovat, alebo riesit kolko im, alebo dietatu dava. Robi to dobrovolne, lebo chce. Ty ries, aby si si nasla cestu k jeho dcere a tym, ze zjavne riesis financie a dary, tym to urcite nepojde. Ak ti to prekaza najdi si ineho. Prepac, toto ma vie vytocit. Ako preco riesis financie? Akym pravom? Si jeho zena, mas s nim dieta? A ani tak ta neopravnuje sa vyjadrovat o tom kolko jej dava. Nie je to spravne, ale je to jeho dieta a to, ze ty mas problem a zjavne vazny je zle pre tvoj vztah. Zjavne tvoj partner uprednostnuje svoju dceru a to, ze ty sa nechas vytacat vobec neprospieva. A to sa mu znizil prijem kedy? Ked ste si spolu zacali?
@rubynka nerob nic, neries to, pokial v tom nie su tvoje peniaze neries. Iba mu povedz, ze dieta sa takto nevychovava, aj ked si vacsinou takto tatinkovia cistia svedomie... toto si musi riesit sam. Ma urcene vyzivne, to nech plati a darceky nech sa proste obmedzia, skus mu to normalne vysvetlit.
Ja vyzivne neriesim a hlavne priatelovi to vadi a chce zmensit vyzivne lebo nema nato atd. Len som povedala v vom je problem aj ako bonus. Mne je jedno kolko dava nieje to moja vec . Nechape preco riesite peniaze a vyzivne. Len som povedala aka je situacia.
@maciatkolulu lenze on nemusi riesit svedomie on nic zle neurobil. Kym on zarabal a bol prec jeho zena vtedy chodila na diskoteky dokonca aj ked bol doma tak sa staral o mali kym ona chodila k milencovi. On praveze ziadnu chybu tam neurobil. Jedine co nevie je urobit poriadok a ukazat jej ze je stastny a ona by mu mala dopriat a tesit sa abyt s nami v pohode namiesto toho vycitky . Ja som sa snazila od zaciatku .
@rubynka ja som pisala, ze vacsina muzov.... a kto by mu mal dopriat a byt stastny? Jeho dcera? Ved to je este hlupucke decko. Ono chce mat mamu a otca a nie niekoho druheho, takze to je v tvojich rukach ukazat jej, ze ju mas rada a mas rada jej otca, ale matku nenahradis. Je komicke citat, ze byvale boli vzdy zle bestie 😉 a najma na prachy. Povedz preco by ju malo stvat, ze ste spolu, myslim ex? Mam prachateho ako si pisala a zjavne sa na otca svojho dietata vykaslala. A predsa jeden chlap po 12rokoch od rozchodu uz urcite neriesi nejake zvasty od byvalej. Minimalne ho nemozu vytocit a zasahovat do noveho vztahu. A to, ze dieta len reprodukuje co pocuje doma je dost bezne, takze ju obvynovat je zbytocne. Ale preco bybto ako robila? Ja ti len zelam pevne nervy, lebo toto lahke nebudes mat. A pripadne tvoje tehotenstvo by bola podla mna katastrofa.
@maciatkolulu Nesuhlasim s tebou, ak nejaka zena ma s niekym (hockym, ci slobodnym ci rozvedenym) dlhodoby vztah ktory smeruje k dietatu a obaja uvazuju nad zalozenim rodiny alebo manzelstva, tak len hlupa hus sa nebude zaujimat o financnu situaciu partnera. A to nie z vypocitavosti, ale realne ci je schopny uzivit rodinu, ci si zena bude moct dovolit byt na materskej alebo aj na rodicovskej dovolenke pri jeho prijme, ci budu mat na spolocne byvanie a ucty... To je uplne normalna vec ze zakladatelka je informovana o fin. situacii svojho partnera pokial s nim planuje buducnost.
@rubynka obvinovat.... pardon 😉
@zuzka105 ved to je jasne, ze ma vediet o jeho prijme a rovnako musi akceptovat zavazky, ktore ma a zase ty musis uznat, ze predsa nema znizovat vyzivne preto, ze ma priatelku. Mozno pri narodeni dietata, ale nie pri najdeni partnerky...a nakoniec si musia oni vydiskutovat ako vychovava dceru, lebo takyto vztah nema dlhu zivotnost.
No chapem ta clovek je zamilovani ale uvedom si si mladucka mas celi zivot predsebou a co sa tyka tvojho priatela ,no to bude asi stale taksie a taksie myslim si ze byvala bude ich spolocnu dceru proti tebe stvat, malada ma 13 r pokial dobre citam pomali snou bude svacat puberta moze to byt este horsie tvoj priatel vzdy bude na strani dceri to mu zjednej strani nemozes vycitat no zdruhej by si nemal dat zosebou manipulovat
Ja by som to riesila snim povedala mu svoje problemi uvydis ako zareaguje a urcite by som premyslala aj nad odchodom.
Vies ste spolu 1,6 roka a uz si snervami uplne nadne co bude ked budete spolu 5 ci 10 rok.Chcete dieta to je o..k ale velke ale ako to vezme jeho dcera aby to nebolo horsie este budes psych.nadne uplne a uvedom si ,ze vase spolocne dieta ta bude potrebovat zdravu a fit 🙂
Si mlada plna zivota,snov,planov urob stym nieco nepremarni zivot tym ze budes mat snou problem.mozes si najst niekoho ako snivas na celi zivot viem ze je to taske ked ho milujes ale uvedom si zivot je len jeden a cesti niet spet 🙂 drzim palce a prepac ak som ta urazila napisala som svoj nazor 🙂
@maciatkolulu ja jej ani najodou neodem nahradzat matku a tos me jej hned vysvetlili . Lebo este sme sa len dali dokopy a jeho dcera prisla s tym, ze si urobime doeta a na mu sa vykasle. Tak preco ju ex dopuje proti mne ?! Aj som jeho ex povedala ze mam dceru rada a ona ma z fleku odfukla so smiechom, ze ja neviem co je laska a to ma nepozna ! Ja by aom nedokazala minut mesacne 1000 eur nieto 13rocna! Ja ho milujem a snazim od zaciatku vo vztahu! Nikdy som nic neurobila len to , ze som si dovolila zalubit sa do jej otca!
@maciatkolulu on nechce koli mne znizovat nikdy som sa nestarala on chce lebo nezaraba tolko ako vtedy a nema nato! Pisala som to uz
@maciatkolulu ja som nikde necitala ze ide znizovat vyzivne kvoli vztahu, myslim ze som citala nieco v tom zmysle ze uz zaraba menej. Ak sa mu naozaj markantne znizil prijem, je normalne poziadat o znizenie ...ale to rozhodne sud. Skor tvoj prispevok voci zakladatelke mi prisiel ako utocny. Mozno si taka lebo si mala zle skusenosti vo svojom zivote s byalym alebo vyzivnym, ale naco utocit na zakladatelku kvoli tomu...
@mufka1 ahoj nie neurazila vobec . Je to tak ja ani som nikdy nebojovala s dcerou to by bola prehra hned. A kedze ja som o ocka prisla ako rovna jeho chybou a vtedy neboli mobily ako dnes takze ja som s nim nebola tak v kontakte.. Ale aspon mame zdravy vztah dodnes a krasny. Nikdy spm mu nic nevycitala nepytala peniaze . Ked som chcela na lyziarsky a mamka povedala, ze nemame nato pytaj od otca povedala som ze radsej nepojdem teda nikam. Vzdy som si ho vazila. Ale tu ked vidim ako sa nim mavaju ... Tazko:( dakujem
@rubynka prepac, ale opat tu vytahujes kolko minie 13rocna? Odkial to vies kolko minie? Neries kolko minie, neries kolko ma jeho ex, rovnako nachapen naco si sa s nou stretavala a vykladala jej, ze ju mas rada.... ty ries svoj vztah a to rychlo. Milujes ho, tak bojuj a snaz sa najst nejaku cestu k jeho dietatu. Rozumnu. Nie darceky, ale skuste spolocny vylet, welnes, zoo a vydrz vsetky pichlave poznamky tej malej. Mne tiez aj vlastne deti vedia povedat niekedy nieco co zaboli,ale je to blby vek. Nenechaj si samozrejme skakat po hlave, ale vsetko s kludom, ziadne vycitky, ale plac, alebo nejake obmedzovanie. Ja sa ti fakt snazim pisat uprimne.
Nevytahujem odpovedam ti ja som tu ani peniaze neriesila neviem preco vy ano. Precitajte si ze vy jedina toto riesite ja som neprosila o radu ako a peniazmi 😔
@maciatkolulu neviem, čo vyvolalo tvoj dojem, že pán je skvelý otec...mne z toho popisu ako dobrý otec nepríde...
načo byť v takom vzťahu. Veď to nie je vzťah dvoch ľudí.... Ty si tam piate koleso. nájdi si ty niekoho iného, najlepšie slobodného, bez detí..... toto nema zmysel.
Pokial ho ľúbiš a budeš si veriť že to vydržíš, tak to zvládnete.ja mám mažela, ktorý má z predchádzajúceho manželstva 2dcéry.v čase keď som sa s ním dala dokopy mali jeho deti 12 a14, trošku odlišné bolo to že moc nás nenavštevovali lebo jeho ex ich k nám nepustila, ale keď tak sme išli von ako celok ja, môj manžel a jeho deti.až keď dovŕšili vek dospelosti tak sa od vlastnej mami osťahovali a navštevujú nás častejšie.teraz je to iné jedna má 22 a druhá 24 sú to rozumné dospelé mladé ženy, sú mi ako kamošky ale manželove deti-treba to vedieť akceptovať.A ja s maželom mám 3deti a je to fakt super keď sa stretneme, lebo moje deti ich obydve zbožňujú a všade sa radi chvália že majú 2veľké sestry. Aj za výživné sme si užili, keď sa bývalá dozvedela že máme dieťa začala pýtať viac ale súd jej to zamietol.zabudla som sa ešte pochváliť že môj muž je zároveň aj dedko malej 2týždňovej sofinke.
@rubynka asi si chcela polutovat..ake to mas tazke...a tie dve potvory ti nicia zivot...ale ..z mojho pohladu si vosla so ich zivota..akeho takeho...ty...tam uz boli pevne pravidla...ktore by si narovnavat nemala..pretoze...sa to otoci proti tebe....bud sa vmestis do ich zivotneho priestoru alebo to zvladnes..alebo chod od toho prec....ja sama mam deti...a muza...a asi aj ostatne...preto velmi tazko tu najdes postoj ze ta tu niekto poklepe po ramene a povie ze mas pravdu...nie tu ti ako zena povieme..nemas pravdu ci chces to pocut alebo nie...dcera je na prvom mieste...ci dobra nedobra...to je jedno...a podla mna...nezvaldas to celke uz teraz..a to nemate dieta...nie neurobis ciaru a nevyzenies ich dve z jeho zivota...budu tu stale...
preto ti radim cim skor s toho vycuvaj nie je to na tvoje nervy,,,a ani nie si v stave sa tomuto prisposobit,,,mala chce svojho otca a mamu..a teba nie..tak to pochop...ty si narusitel...na to ze je pubertacka ta este potrapila malo...odid...a budes stastna
@bajana to je tvoj pohlad na vec..ja ososbne nebudem klepat po pleci niekoho kto takto hovori o dcere..ja byt ex dotycneho a toto si precitat..tak neviem neviem...asi tak...
ty si to mozno zvladla ale ....zakladatelka nie...cele zle..ako chce mat dobry vztah ked ju to osss..ra za chrbtom..lebo bez vyjadrenia druhej strany toto povazujem za sproste ohovaranie...nie vylev zivotnej situacie..pretoze v case ked sa s panom zoznamila bolo to tak...a basta..treba to tak brat..ine to nebude..a nie zakladat si este rodinu..a co dalej???mam taku kamosku a skoncila v teme opustil ma pre inu...ako mat vyzivne...a to rovno na sude...chlapi su nemenni...a aj by som s toho vycuvala ,moj nazor

@rubynka a teraz si predstav, ze by si este zostala tehotna a male sa narodi co bude mlada robit - urobi vamvyslovene peklo, lebo bude duplom ziarlit, ze tvoje dieta ma otca kazdy den a ona nie. a potom bude na tvojho priatela robit natlak a bude si musiet vybrat medzi nou a vami a bohuzial sa da ocakavat vyherca tohto boja. a co zostane tebe? sama s dietatom bez partnera, lebo on si nie je schopny urobit poriadok s mladou. ha, a to este neni ani v plnej puberte. takze lovu zdar 😒