Neviem si nájsť vzťah k priateľovej dcére
Ahojte. Mam 27 rokov. Ako mala som prezila 2 mamkine rozvody. nemala stastie na muzov. Jeden ju podviedol a druhy alkohol... Vzdy som si hovorila, že ked budem velká tak budem mať rodinu a manžela navzdy. Po tom všetkom som nezanevrela na svadbu a doveru v lasku na celý život. Slubila som si, že dam svojim deťom všetko čo budu potrebovať ale hlavne lasku oboch a uplnu rodinu. Ked som sa zoznamila s priatelom, neriešila som jeho dceru ani, že je rozvedený. Ako ano pýtala som sa sama seba, že prečo prave ja . Prečo musim este aj toto mat a nemožem sa zamilovať do slobodneho bez závezkov. No srdcu nerozkažeš. Tak som si povedala, že to bude asi preto, aby to ako sa ku mne pekne a s laskou spravali otcova druha žena a mamkin druhý muž, tak teraz je asi rad na mne dať lasku jeho dcere. Všetko bolo ok .. Najťažšie bolo pre mna zistenie ,že pri nej spava mala 12 rokov. Ked sme spolu začali žiť, tazko sa zmierovala s tým. , že tam bývam. Stale riesenia kedy pri ktorej bude spat☹. Ma ju kazdý druhý vikend a dva krat poobede cez týžden. V skratke my sme museli vsetko menit nikdy sme nemohli nic planovat stale byť jej a jej matke k dispozícii... Nemohli sme si nic planovať.. Jej matka ma zacala urazať ponizovat cez telefon. Jeho dceru proti mne stve cely cas. Nemozeme ist spolu ani na dovolenku lebo je zle.... Pritom ona aj 3 krat do roka drahe dovolenky, ma vsetko najnovsie co vyjde..Obe mi robia zle snazia sa ma vystvat. Najhorsie je, ze ja sa snazim robit vsetko preto aby priatel bol stastny, snazim sa byt mu podporou ked sa s nimi hada..Vypocujem si ho poradim upokojim... Potom nastane zmena , ze sa hned uzmieria a ja som odrazu uz akoby nepotrebna ... Potom co vsetko som citala co mu na mna napisali , ako ma urazali atd neviem len tak zacat odznova s jeho dcerou... Psichycky to nezvladam ..Vzdy ked ma dojst citim sa hrozne zle tlaci ma hrudniku.. ked je s nami mam pocit, že sa izba zmensila ,ze neviem dýchať. Ja sa neviem pretvarovat. Bojim sa co bude. Sme spolu 1,6 roka. Planujeme babo, no ja neviem ci chcem neustale intrigy atd v zivote. Milujem ho a predstava odchodu ma boli. ☹ On si nevie dat doporiadku dceru ,lebo ze on ju nevychovava, ale to neznamena, ze teraz si bude robit co chce a zametat s nim.Vobec ho nepocuva..Pretože vie, ze nemusi... Najhorsie je, ze po mesiaci hadok ktore mali a ako ona sa s nim bavila, tak chcel aby sa porozpravali osobne a ked isiel za nou, tak jej odniesol darcek ...Chapete, Ano takto sa to robi nech vie, ze moze na mna nadavat atd kolko chce, ocinko sa jej bude pchat do zadku s darcekami.. Proste je asi na nej zavysli. pritom chce rodinu dieta doma vychovavat atd. 12 rokov po rozvode si nasiel mna a chce sa usadit. No oni očividne s tým nesuhlasia , pritom jeho ex ho opustila rok po svadbe, bral si ju len koli tehotenstvu a ma ineho . Poradte mi prosim .
@dusika11 celé toto fórum je založené na viere, že kto sem píše, nevymýšľa si...ja skrátka zakladateľke verím a ak klame, je to úplne nepodstatné...toto nie je súd a druhá strana už z princípu verejného anonymného fóra priestor nemá...
A tiež nezastávam názor, že deti sú sväté a nedotknuteľné...áno, táto doba a dnešní rodičia sú opačného názoru, podľa toho to tak aj vyzerá...
Súhlasím ale s názorom, že s pánom to veľkú perspektívu nemá...on nechce, nová partnerka s ním bohužiaľ nepohne.
Exmanželku kľudne vypusti z hlavy, ja som to tak urobila hneď na začiatku, deti treba tolerovať to áno.Je určite nepríjemné keď je jeho dcéra na teba nepríjemná, ale to si neber k srdcu, je to naozaj pubertálny vek, neboj nebude mať večne 13, verím že jej správanie sa k tebe zmení časom ako bude dospievať a sama raz zistí čo je správne a čo nie a tak isto pochopí že to že jej otec nieje ani prvý ani posledný čo je rozvedený a zistí že je úplne normálne mať partnerku-čiže teba keď vám to klape.musíš byť silná😉
@bajana s tvojimi nazormi suhlasim hoci samozrejme ich mas aj bezo mna 😀 proste tato sachova partia je prehrana..ja to vidim tak..
zivotnymi skusenostami...sa nevenujem zapasmi vopred prehranymi...s toho vychadza aj moj postoj
ak by pokojne vklzla do toho systemu a neohrozila poziciu pubertiaka bolo by to ine..ale pubertiak sa splasil...mne je len cudne ze tolko rokov su od seba a zrazu robi ex randal...ja osobne po dvanastich rokoch..po rozchode netusim ci by som si spomenula na meno,....aspon ja som taka...a urcite by som sa nemstila..po tolkych rokoch..iba keby......mi niekto vrtal do dietata ..matky sme tigrice.,,
Je smutne ked niekto si mysli, ze muz ktoreho podviedla zena hned na zaciatku nema pravo na svoj zivot a zalozit si skutocnu rodinu a vychovavat dieta doma kedze henta mu to zobrala! Cize oni mozu mat rodinu on ma byt donekonecna ten , ktpry caka doma kedy sa ozvu ci si ju vezme na par dni? A co potom ? Onedlho bude mat kamosky party frajera a ostane sam! Ja som len chvela poradit ako to zvladnut a postavit sa k tomu leno jo milujem a snazit cely cas pomoct a drzat ho! Ale vidim, ze sa tu najdu tipy ako je ona tak aspon vidim ako to vidia take osoby a je to velmi smutne! Kazdy si zasluzi but stastny!!!!
@libka1 toto pise zakladatelka..pravda moze byt uplne ina...cely pohlad je skresleny..aj moje dieta ked tatko nie je viac doma..je motorkar a je sezona...tak sa zviditelnuje...zbytocne a blbinami...
ucim pubertiakov a prezivam s nimi rozvody rodicov...toto je ukazkova schema...pocitu stracam otca tak vam to osladim.... 😝 chyba nastala inde ale toto tu fakt nevyriesim...proste ....zle chybne kroky zakladatelky.....
@dusika11 v com som urobila zle kroky? Ze som od zaciatku s nou dobre vychadzala? Dokonca mi pisala vela krat? Ze ked som osla na bikend prec tak sme cely den spolu pisali ako kamaratky a na velku noc abo v lete ma poprosila aby som nesla pozriet este svoju rodinu, ale ostala aspon o den dlhsie ? Opalovali sa spolu kecali atd? A potom prisiel zlom a vsetko zle? Skor mam pocit, ze jej matka nezniesla ze vychadZame apolu. Nic viac .
@rubynka henta henta...asi to dieta velmi..mu nezobrala ked maju vztaha tolko travia spolu cas...ja osobne tvojmu pohladu na vec neverim...je tu velmi vela rozporov...preto svoju energiu tejto teme nebudem davat..svoju sachovu partiu si prehrala...lebo jedna zasada ..nikdy nesiahaj matke na dieta..si chcela porusit..ine by bolo keby si ju nebraval...a nevidel kaslal na nu..ale zjavne pubertiak sa splasil..ze po prve..nebude tolko casu s otcom..lebo uz si tu ty,,,co je velka chyba§ôpo druhe uz ma otec nebude mat rad...to je dost blbe..po tretie...uz mi nedaju peniaze tolko...
a vam dosepkym nedoslo ..ze sa citi byt to dieta...ano este dieta ohrozene...ucim pubertiakov...a v triede mam jedno dieta z nerozvedenej rodiny...takze tieto smutne story prezivam denne...priliz vela chyb..mozno ti moj pohlad pomoze vidiet veci aj v inom svete..a to v ociach dietata..neuznaneho mozno v matkinom svete...a citlivo vnimanej zmene s otcovej strany...je to dieta co ma strach...straty..a toto neviem ci sa da napravit
@rubynka ale tvoj priateľ nie je bezmocná babka v rukách dcéry a ex...on sám sa do tej pozície stavia...to on má situáciu zmeniť, nie ty...tebe prislúcha len čakať a snažiť sa s dcérou vychádzať...mm je oveľa tvrdší a viem, že žiadny rozmar ex ani jeho syna by moju pozíciu neohrozil...tvoj priateľ toto nechce urobiť...toto musíš pochopiť aj ty...
@dusika11 ale my sme jej ten strach nedali snazime sa s nou rozpravat a po rozhovore je vsetko fajn kym nedojde domov a uz je ina.. My ju proti nikomu nenahovarame . Ale preco deuha strana ano? Preco nemoze byt dobre?! Aj otec jej vysvetlil ze nic sa nemeni len to ze si nasiel priatelku a nieje sam a je stastny.
@dusika11 😅 to je jasne ze vsetko nemusi byt pravda ale nehodlam si domyslat. Reagujem na to co zakladatelka pise, beriem to ako fakty. Ak chce aby jej druhy radili vo vlastnom zaujme napise pravdive informacie. Skor nechapem ako ty z tych par informacii hned zanalyzujes ze jej konanie je zle...
@libka1 preco by som si vymyslala? A ani som rodsej nepisala vsetko lebo kazda by ste mi povedali ako kamaratky moje, ze uz davno by boli prec! Ale ja som stale utekala zo vztahov ked bolo zle . Teraz som sa rozhodla byt dospela a bojovat o stastie moje nase ... Nic viac . Dokonca niekedy chcela aby som pri nej spala alebo ked sme niekam sli chcela aby som ju ucesala atd bolo to krasne! Viete ako boli ked si myslite a tesite sa ake to je pekne odide od nas spat k matke a uz je vsetko inak a ja rozmyslam co som urobila zle?! Ja som sama bola v jej pozicii no horsej neboli telefony ako dnes ocka som videla jeden vikend v mesiaci a nelutujem sa. Som stastna ze ma rodinu je stastny a vidame sa stale ked je cas. A to je najcennejsie.
@libka1 prepac 😔 ja som uz z toho popletena. Poprosim o radu som tu prvy krat aj to ma stalo dost odvahy ale uz som potrebovala vediet aspon radu od niekoho kto mi nebude nahovarat ako bude dobre. Len som chcela pohlad a pomoc . Nakoniec som dostala vycitky ako som im vosla do zivota , ako robim zle a este k tomu vymyslam si.. Naco by som potom pytala radu na vymysleny pribeh 😔
Keď ho lúbiš neutekaj od neho.ja som tiež počúvala aj od vlastnej mamy aj od kamarátiek že si zničím život, že keď už bol ženatý a má dve dcéry... a blablabla a som strašne rada že som sa riadila svojim citom-láska.mám super mažela a je aj super otec pre všetkých 5detí ktoré má.
@libka1 neviem preco je to tak...ani nebudem pisat kolko krat som sa chcela v zivote mylit...a bohuzial nemylila som sa...ale mam aj prax s pubertiakmi..a viem ako vedia potrapit dospelych ked sa im rucaju istotu..a urcite .....kroky,,sa museli udiat ked to dieta reaguje takto..kazdopadne som dospela do ..zaveru co vlastne naznacuje aj tema...pisatelka nema dost zivotnych skusenosti..aby zvladla tento vztah,,najme vtedy ked bude chciet nieco menit....osobne by som tuto situaciu nezvladla uz ani ja...je tu zabehany system..ktory sa priliz skoro zacal rucat...vies keby tam boli medzi pisatelkou a panom silnejsie vazby..deti..tak mozno..ale este nic spolocne..a uz menit veci okolo je skoro.a pubertiak...to nechce..urobi vsetko..aby bolo podla jeho predstav..a s tym si musia dat rady otec mamka...ale podla mna kazdemu je to jedno len sa rozculuje pisatelka..takze co s toho vyplyva??kto bude najhorsi?? jedina cetsa je zmierit sa stym..a pockat kym pubertiak dospeje a pokusit sa mu dat druhy domov..ale tym ze si zalozia dalsiu rodinu...sa pubertiakova situacia este zhorsi..
@dusika11 stastie ze dieta nemaju. Hlavne pre zakladatelku. Ja by som rodinu urcite neplanovala. Ja celkom verim v to ze malej mama uraduje. Su take typy zien. Poznam jeden naozaj hrozny pribeh zo zivota kde byvala dohnala muza az k samovrazde, len zato ze nezniesla ze si niekoho nasiel, pritom ona uz dlhsiu dobu s niekym zila 😅 Neustale nanho volala policajtov ze ju ohrozuje, obvinila ho zo znasilnenia, veci z domu si vynasal za doprovodu policie... A toto vsetko zacalo az ked si on nasiel partnerku. Kym bol sam neboli ziadne problemy.
Môj príbeh je na fotke kde sú maželove dcéry a naše 3 spoločné deti.všetko je to o tolerancii, pochopení, my máme pekný vzťah, všetko je super😉
@rubynka Necitala som vsetky prispevky, ale myslim, ze mas dobre srdce a pekny vztah s priatelom, ale nie ste este pripraveni na zalozenie rodiny. Ja by som sa osobne stiahla z tejto situacie, do vlastneho byvania, s tym, ze nejde o rozchod, ale skratka ze sa necitis v momentalnej situacii dobre. Dceru mas rada a chcela by si mat dobry vztah s nou, aj chces aby on s nou mal dobry vztah, ale zjavne je to nad tvoje sily a potrebujes mat dobry pocit ked prides domov a nie sa stresovat... tak by som to vysvetlila a odstahovala sa na nejaky cas prec. Odstupom ziskas aj ty svoj strateny klud, randit mozete nadalej a pokial bude tvojmu priatelovi chybat vase spolocne spoluzitie, uvedomi si, o comoze prist a bude pracovat na rieseni problemu s dcerou. Nechala by som to na nom. Neverim, ze dospely zrely muz si radsej necha znicit vztah akoby mal stanovit jasne pravidla dcerke, pretoze jedna vec je, ze ju ma rad a chce s nou travit cas a druha, ze buduje vztah s tebou a ona si na to jednoducho musi zvyknut, ak chce s vami byt vo vasej spolocnej domacnosti. Nema to dievca lahke, je v puberte ale zas nerozviedol sa pred rokom a kvoli tebe, takze nema dovod ta nenavidiet, ocko s nou chce travit cas, takze sa musi aj ona posnazit aby ste mohli vsetci normalne spolunazivat. Podla mna nie je riesenie, aby ty si robila domace prace a nechavala im pravidelne priestor a cas aby mohli byt spolu sami, ked uz, tak sa zober do kina, s kamaratmi, znamimi, chod si zacvicit alebo na masaz... proste aby si si ten cas aj ty uzila a nie sa citila ako popoluska... Ked prides potom domov rozosmiata a zrelaxovana, bude to uplne iny pocit aj pre teba a aj priatel ta uvidi v inom svetle... Mozno si je tebou a tvojou podporou prilis isty a tak riesi dceru, pretoze ona streckuje a robi mu sceny, ty si poslusna a ustupujes, co ho len utvrdzuje v tom, ze nie ty ale ona ho potrebuje viac. Pritom tu nejde o to, ktora z vas ma vyhrat... mate tvorit rodinu, ktorej ona bude pevnou sucastou, nie? drzim palce.
@dusika11 S tvojimi nazormi sa vobec neviem akosi stotoznit. Dokonca mi pridu, ako keby ich pisal niekto zatrpknuty, kto vyslovene nechce aby vztah zakladatelky mal nejaku sancu a chces ju presvedcit ze jediny sposob ako vyriesit tuto situaciu je odist a dat "volne pole dietatu". Mi to tak pride dokonca, ze podla teba ako keby ona je narusitel a dieta ma dostat vsetko co chce. Ale takto to predsa nema fungovat. Ani malemu dietatu nedas cokoladu tri krat denne len preto ze mu chuti a chce ju. Ani 13 rocnej dcere nedas vyhradnu pozornost otca, len preto ze ju chce. Ved sa treba naucit v zivote, ze kazdy ma pravo na zivot s partnerom, mat samozrejme dobre vztahy vsetci a respektovat sa navzajom. Odist a nechat dietatu volne pole aby si zilo a diktovalo ako chce ono nie je podla mna riesenie...
Ja by som teda nikam neodišla, spolu v dobrom aj v zlom. Dcéra muža ktorého ľúbiš a on ľúbi teba nie je prekážkou pre ktorú by si mala zo vzťahu odísť.nechaj všetkomu voľný priebeh.kľud a silu Ti radím ja

@bajana ale ved ona tu otca opisuje ako skveleho! Ze sa staral o malinke dieta kym sa matka lundrila na diskotekach a pod. Tak ja neviem...