icon

Neviem si nájsť vzťah k priateľovej dcére

rubynka
3. júl 2015

Ahojte. Mam 27 rokov. Ako mala som prezila 2 mamkine rozvody. nemala stastie na muzov. Jeden ju podviedol a druhy alkohol... Vzdy som si hovorila, že ked budem velká tak budem mať rodinu a manžela navzdy. Po tom všetkom som nezanevrela na svadbu a doveru v lasku na celý život. Slubila som si, že dam svojim deťom všetko čo budu potrebovať ale hlavne lasku oboch a uplnu rodinu. Ked som sa zoznamila s priatelom, neriešila som jeho dceru ani, že je rozvedený. Ako ano pýtala som sa sama seba, že prečo prave ja . Prečo musim este aj toto mat a nemožem sa zamilovať do slobodneho bez závezkov. No srdcu nerozkažeš. Tak som si povedala, že to bude asi preto, aby to ako sa ku mne pekne a s laskou spravali otcova druha žena a mamkin druhý muž, tak teraz je asi rad na mne dať lasku jeho dcere. Všetko bolo ok .. Najťažšie bolo pre mna zistenie ,že pri nej spava mala 12 rokov. Ked sme spolu začali žiť, tazko sa zmierovala s tým. , že tam bývam. Stale riesenia kedy pri ktorej bude spat☹. Ma ju kazdý druhý vikend a dva krat poobede cez týžden. V skratke my sme museli vsetko menit nikdy sme nemohli nic planovat stale byť jej a jej matke k dispozícii... Nemohli sme si nic planovať.. Jej matka ma zacala urazať ponizovat cez telefon. Jeho dceru proti mne stve cely cas. Nemozeme ist spolu ani na dovolenku lebo je zle.... Pritom ona aj 3 krat do roka drahe dovolenky, ma vsetko najnovsie co vyjde..Obe mi robia zle snazia sa ma vystvat. Najhorsie je, ze ja sa snazim robit vsetko preto aby priatel bol stastny, snazim sa byt mu podporou ked sa s nimi hada..Vypocujem si ho poradim upokojim... Potom nastane zmena , ze sa hned uzmieria a ja som odrazu uz akoby nepotrebna ... Potom co vsetko som citala co mu na mna napisali , ako ma urazali atd neviem len tak zacat odznova s jeho dcerou... Psichycky to nezvladam ..Vzdy ked ma dojst citim sa hrozne zle tlaci ma hrudniku.. ked je s nami mam pocit, že sa izba zmensila ,ze neviem dýchať. Ja sa neviem pretvarovat. Bojim sa co bude. Sme spolu 1,6 roka. Planujeme babo, no ja neviem ci chcem neustale intrigy atd v zivote. Milujem ho a predstava odchodu ma boli. ☹ On si nevie dat doporiadku dceru ,lebo ze on ju nevychovava, ale to neznamena, ze teraz si bude robit co chce a zametat s nim.Vobec ho nepocuva..Pretože vie, ze nemusi... Najhorsie je, ze po mesiaci hadok ktore mali a ako ona sa s nim bavila, tak chcel aby sa porozpravali osobne a ked isiel za nou, tak jej odniesol darcek ...Chapete, Ano takto sa to robi nech vie, ze moze na mna nadavat atd kolko chce, ocinko sa jej bude pchat do zadku s darcekami.. Proste je asi na nej zavysli. pritom chce rodinu dieta doma vychovavat atd. 12 rokov po rozvode si nasiel mna a chce sa usadit. No oni očividne s tým nesuhlasia , pritom jeho ex ho opustila rok po svadbe, bral si ju len koli tehotenstvu a ma ineho . Poradte mi prosim .

darina24
3. júl 2015

A ešte pridám že rady neprajných dievčat čo sa tu do Teba navážali si určite nepripúšťaj. Vieš s kým žiješ a koho máš po svojom boku a určite Vám aj spoločné dieťa prajem😉

rubynka
autor
3. júl 2015

@darina24 dakujem Darinka . Ale som rada ze som sa odhodlala sem napisat. Zo vsetkeho si nieco vezmem a velmi mi to pomohlo🙂 dakujem 🙂

dusika11
3. júl 2015

@darina24 ja netusim preco by som nebola dobroprajna ja jej prajem najst nieco ooovela lepsie..ale kto chce kam pomozme mu tam
@zuzka105 ak by to bolo take jednoduche podtsatne menej maldych ludi by bralo drogy...sme nadherna generacia..hodime svoje spackane zivoty na bedra deciek...nech sa vyrojnaju...s tym..co na tom ze maju depresie nech to spracuje trinastrocny rozvod ...dalsie rodiny...este by nam nahodou zalezalo na dietati....a bolo by zle-..-. a tak nam rastie sikana...a vies co som teraz riesila v skole??? trinastrocnej sa naburali na fc...riesili veci v jej mene ..a vies preco nakoniec??? dievca s dobrej rodiny...zrazu sa rizvadzali..ona behala medzi oteckom s frajerkou..a mamkou s frajerom...nie vies co to je??? egoizmus...obrovsky egoizmus..od dospelych s ktorym sa stretavam denno denne....prekvapim ta...ano sme dopsely mame pravo zit ale nie tak aby ostatni trpeli..a tieto decka trpia...ale samozrejme nech sa prispobia...nie nevedia to...nevedia spracovat nase spackane zivoty...ked tu pise dospela zena...co ma skoro tridsat kam ma prist pubertiacka a pisat??? vies kam pride??? ku mne do triedy..alebo ju najdem dakde s mariskou....a kto to bude riesit:????? pedagog...takze prijemny vecer a zi si v svojej iluzii dalej..

rubynka
autor
3. júl 2015

@dusika11 my jej predsa neublizujeme ma vsetko co chce drahe dovolenky peniaze a vsetko otec sa o nu stara ako moze a ja som k nej tiez dobra vzdy bola!!! Ty uplne o inom hovoris prepac ale ona neni na drogach atd... Decku cim viac ustupis tym viac si dovoli to ako ucitelka by si mala vediet! Ona riesi len nase vztahy a kolko rocne kam ide na dovolenku. Takym sposobom z nej vyrastie namyslena madona ktora nic v zivote nedokaze lebo sa uz teraz lutuje... Ja som ako dieta dokazala zniest otvove deti vychadzala s nimi a nerobila peklo!!! A je smutne ak ona nedokaze lebo je zvyknuta nato, ze ma vsetko a vzdy je po jej. To je smutne !!!

zuzka105
3. júl 2015

@dusika11 ale oni su rozvedeni uz DAVNO!! Keby jej otec po rozvode napriklad po roku mal prvu znamost, brala by ako samozrejme ze otec zije zivot dalej, ze vecery netravi sam..Teraz to samozrejme je tahsie a aj bude tahsie a bude to dlho trvat, ale stale si myslim ze je pre jej osobnost dobre ak sa nauci respektovat aj inych ludi okolo seba. Ak dokazu ze po case pochopi ze nestraca lasku otca, lebo laska sa nestraca, nekraja, len nasobi... Kazda zena keby dokaze milovat len raz, mala by len jedno dieta a predsa miluje aj tri deti. To iste otec dokaze milovat dita ale zaroven milovat partnerku a mat dobry vztah s ex. Na to samozrejme musi byt vyspely jedinec a musi chciet na tom pracovat. Ak to nedokaze sam, za pomoci psychologov a inych odbornikov. Ja viem ze s dietatom to nie je lahke, ale ak sa da dietatu vsetko, vedie to prave k tym drogam, lebo si nic nevazi... Situacia je prilis komplexna aby sa dala pre vsetky rodiny pre vsetky pripady zovseobecnit a dat jedno zasadne NIE.

darina24
3. júl 2015

@dusika11 prečo lepšie?ona má po svojom boku chlapa ktorého ľúbi, je prekážka jeho dieťa? ja tvrdím že nie. Dieťa má aj pozornosť otca aj jeho priateľky.aj vlastnej matky... jasné dieťa je tvrdohlavé, zmetené, má strach ale keď mu niekto jasne vysvetlí že láska k nemu sa rozvodom rodičov nezmenila, tak by nemal byť problém. To tvrdím ja z vlastnej skúsenosti. Môj manžel prejavuje lásku všetkým deťom, a mne ako lásku k žene ktorú si z lásky zobral.to že prvé manželstvo neklapne a ostane z toho dieťa, nie je dôvod aby nezačal nový vzťah!

dusika11
3. júl 2015

@rubynka bie smutne je ako pises o nej....velmi smutne...namyslena madona co ma vsetko..samozrejme ty si to nemala..ok..teoreticky si vybavujes ucty cez nu so svojou vlastnou minulostou..ty si bola ina..atd---ale ona nie je ty...je ina bytost ma pravo na svoje emocie a ine vnimanie...a pokial to nechapes...ty nie si jej priatel....a ona to zrejme citi.....ine su usmevy a ine co tu pises

beatrixka77
3. júl 2015

@rubynka Sama si odpovedaš na svoje otázky, všetko čo píšeš je aj odpoved. chceš alebo nechceš to znašat? ak to nechceš tolerovat treba si s partnerom sadnut, povedat si čo ti vadí a ako si to predstavuješ a povedat mu, že ak nedojde ku kompromisom tak vaš vztah fungovat nebude. Ty ale musíš pochopit, že je to jeho dcéra a navždy bude, ak budeš mat ty dieta raz tak pochopiš že to nie je lahké byt aj dobrým aj prísnym rodičom. On sa zrejme priklonil k tomu byt dobrý, je rozmaznana to je jasné, ale on musí byt ten ktorý povie, že dost moja zlata, toto je moja nova partnerka a nemusí sa ti to pačit ale musíš to rešpektovat. Samozrejme je dobré aby si ty nežiarlila na čas stravený s jeho dcérov ani sa k tomu nevyjadrovala, ona ma pravo na otca, preto vravim určite si kolko aj ty potrebuješ pre seba a on ked chce mat vztah tak si zariadi aby sa venoval ferovo obom, najlepšie spolu ale ak to nepojde aj zvlast. A dcéra ma 13 to je tažké obdobie, len ked si spomeniem na moju pubertu, sice vtedy to bolo neskor po 15tich ale ani vlastným rodičom som to neulahčovala takže nemožeš čakat že to bude lahké. Najlepšie je podla mna ju ignorovat lebo ked ju riešite tak ma pozornost a to je to čo chce. je to podla mna rovnaky princip ako pri malých detoch, ked sa hadzu ozem treba odíst, ked nema divakov tak ho to nebaví robit, aj ona sa akoby hadze o zem tým že otca vydiera, mraučí a toto, treba to ignorovat, treba jej povedat kde su hranice spravania a že možete mat krasne straveny čas ale musí sa naučit vpratat do kože, to musí spravit ale tvoj partner, nie ty, ty si cudzia pre nu. A treba zistit či nema s tým nejaké velké problemy lebo to nemusí byt len vzdom, može to naozaj brat zle a vtedy by som vyhladala detského psychologa a par krat tam s nou skočila na mieste tvojho partnera, porozpravali by sa a poradili ako postupovat.

dusika11
3. júl 2015

@darina24 pre nu je lepsie mat muza bez zavazkou..nezvlada jednu pubertiacku a ked do toho pride vlasten dieta???to bude len rodeo...

zuzka105
3. júl 2015

@dusika11 A vies co to je laska? Myslis ze sa da zamilovat do nerozvedeneho bezdetneho na poziadanie ? Ak uz tam laska je a asi je podla tych prispevkov co citam, tak samozrejme ze chce byt s nim a uchovat partnerstvo. To len ty vidis vsetko tak racionalne, jednoznace a skepticky ... 😢

darina24
3. júl 2015

@dusika11 povedzme si úprimne každý potrebuje občas poradiť alebo počuť slová povzbudenia a určite to človek potrebuje viac ako slová kritikov a komentáre že nezvláda pubertiačku že keď bude mať vlastné dieťa že to bude rodeo. Skúste po sebe prečítať aká ste prísna a hneď aké rázne závery, akože sa má vzdať chlapa ktoréhi ľúbi?vám tiež druhí ľudia hľadali partnera?vy viete zvládať pubertiakov?dajte návod.deti majú aj muchy, aj nálady či sú to pubertiaci, malé deti a majú nálady aj dospelí ľudia.ale zato sa hneď nebudú dvaja dospelý ľudia od seba vzďalovať.

mufka1
3. júl 2015

@rubynka no nieje to preteba lahka situacia to verim 🙂 dnes su deti velmi drave za peniaze poznam to mam syna ma 12 r 🙂 ano to by bola prehra tomu ver ak si nanu potrpi verim vto ze by bol rozchod tasky ale ver zemozno niekde je laska ktora nateba caka skus snim otom pokecat ty by si potrebovala prisebe niekoho komu sa mozes vyzalovat kto ti poradi no tu skor najdes kritiku 🙂 nie kazdy bude zdielat tvoje problemi vdobrom 🙂 anie kazdy je tu dobry radca 🙂 skus snim otom pokecat a uvydis reakciu jeho len mu nepovec ty alebo dcera lebo vies kto vyhra pokial ta lubi aj dcer mal by to neak riesit lenze tasko povedat ci dcera nieje nainfikovana od svojej mami no a cestu knej budes hladat tasko

barbora01
3. júl 2015

@zuzka105 neda mi neragovat na tvoju vetu: "Myslis ze sa da zamilovat do nerozvedeneho bezdetneho na poziadanie?" moj nazor je, ze kazdy vztah ma urcity vyvin a nie je to laska hned od zaciatku, ale najprv je tam faza zoznamovania a vtedy sa da zvazit, ci ten vztah zvladnem alebo nie. Ja som rozvedena s 2 detmi, dalsie deti uz nechcem a zacal ma "balit" muz, ktory bol pre mna pritazlivy, bol slobodny, bezdetny, ale chcel deti. Tak som to ukoncila hned v zaciatkoch, ked sa to zaobislo bez zraneni. Nepripravim jeho o sancu mat deti, ked ja uz svoje mam. Ale na druhej strane musim uznat, ze takto rozmysla clovek az v urcitom veku a po skusenostiach, takze zakladatelke by som to urcite nevytykala, lebo nevedela do coho ide a urcite mala pocit, ze to zvladne, to mi len tak napadlo pri tvojom komente

zuzka105
3. júl 2015

@barbora01 oni su spolu uz skoro dva roky, to je uz podla mna zamilovanost najvacsia prec a uz je to nejaky vztah ktory sa bude bud prehlbovat alebo sa rozidu. Ale chapem co myslis, z kratsej cesty sa lahsie vracia a je super ze si to vies zvazit...

barbora01
3. júl 2015

@darina24 neviem, mne sa nezda, ze by @dusika11 bola prehnane prisna, len sa snazila povedat ako to asi vnima ta pubertacka: dobry vztah s otcom, spali spolu v jednej izbe, daval jej peniazky, rozmaznaval ju 12 rokov, vsetko fungovalo, otcovi nic nevadilo a zrazu pride cudzia zena a uz nemoze spat s otcom, zrazu je rozmaznana, nechce jej davat peniaze. Aky zaver si z toho urobi 13 rocne dieta? A teraz sa nebavime o tom ci jej otec robil dobre, ze ju rozmaznaval, ale o tom, ze prichodom novej otcovej priatelky sa zrazu vsetko zmenilo. A z toho je dieta zmätené, lebo nerozumie tomu preco to, co 12 rokov fungovalo, je zrazu zle. A to nehovorim, ze zakladatelka nema pravdu, lebo ju kludne moze mat, akurat ze ona je ten clovek, ktory dievcatu a este k tomu v puberte, zrusil istotu rozmaznavajuceho otecka.

rubynka
autor
3. júl 2015

@mufka1 ved to ze je nainfikovana a to je tazke pre nas

zuzka105
3. júl 2015

@barbora01 ano, tomu rozumiem, len ked to pises ty teraz vyznieva to inak, inym tonom, neutocne, len ako fakt.
Tie priespevky predtym mi prisli ine, tak som to proste citila, ked som ich citala. Stale si myslim ze riesenie nie je ustupit dcere, ale naucit ju ze je milovana a vzdy bude a ze je normalne ze otec ma partnerku, ze tak to ma v zivote byt. Ale na tom musi pracovat hlavne otec, bez neho to nepojde. Aspon moj nazor.

barbora01
3. júl 2015

@zuzka105 mozno boli tvrdsie napisane,ale zjavne ma skusenosti s takymito detmi. Ale plne s tebou suhlasim, ze zakrocit ma otec, ale nie tak, ze zrazu je vsetko zle co robi dcera, ale komunikovat s nou a snazit sa pochopit aj ju a zmeny zavadzat postupne. A hlavne dieta nemoze mat pocit, ze tie zmeny zaviedla cudzia osoba, ktora jej ukradla jej otecka (lebo deti to vnimaju takto aj ked to pravda nemusi byt)

darina24
3. júl 2015

@barbora01 ja som sa zasa snažila napísať, že zakladateľka má šancu na pekný vzťah s mužom s ktorým žije a postupne aj s jeho dcérou pokial si pubertiačka nechá vysvetliť a nechá sa ubezpečiť že ju otec stále ľúbi aj keď má priateľku.ja som písala aj o svojej skúsenosti a pridala som aj fotku mojich 3detí a manželovych 2dcér.všetci sa máme radi, tolerujeme sa navzájom a všetko je super.

alla24
3. júl 2015

precitala som si tvoj prispevok ale reakcie som uz necitala. napisem ti vlastnu skusenost. nasi sa rozviedli ked som mala 9 rokov a moja mama s tym nie je vyrovnana ani uz dobrych 24 rokov od rozvodu a vzdy ma "huckala" proti otcovm znamostiam a poviem ti peklo som mu robila.... ☹ trvalo to dlho kym som sa nevydala a nemala vlastnu rodinu a neziskala odstup a potom vela veci pochopila. moja mama ale mojmu ocovi vycita vela veci dodnes... a myslim ze to ani nikdy neskonci a to uz ma dnes priatela s ktorym zije no ocividne moj otec je jej srdcova zalezitost a to sa nezmeni... je to tazke ale ja by som z toho vztahu vycuvala. s dcerou sa to urovnat moze ( ona ani za to vlastne nemoze) no s jeho byvalou to take bude vzdy! vlastna skusenost fakt. a ocividne ty si slabsia povaha a trapi ta to az mas z toho psychicky problem a to neustojis... znici ta to. a ked do toho pride este aj dieta budes ovela viac "zranitelnejsia" lebo pridu k tomu aj materinske ochranarske city.... zelam ti vela sily...

rubynka
autor
3. júl 2015

@alla24 dakujem mna trapi z emy a ja som sa snazilastale a chcem aby sme holi atastny a on si to zasluzi tie. Zazil peklo a ja mu chcem dat vsetko to co mu bolo zobrabe lubim ho ale niekedy to vazne nezvladam a nezasluzim si to lebo verim v karmu no ja som vzdy bola dobra aj k zene co mi otca zobrala a ja som nebola to co jej vzala otca co som jej vzala ja som prisla az o 12 rokov neskor ale nejde o nu ale o bas dvoch to je zaklad vo vztahu

tilda
3. júl 2015

@rubynka sla by som od toho,bud mas problem len ty a tvoj frajer to preto neriesi alebo je slaby a preto to neriesi. Jedno horsie ako druhe. Vidno,ze ho velmi lubis,ale a teraz sa neuraz - mne to vyznieva tak naivne romanticky (rozmaznana dcera,zakerna ex,ja snaziva laskava a milujuca) a situacia je nad tvoje sily evidentne. Veci typu ako jeho ex behala po diskotekach a on sa staral o dieta by som brala s rezervou,ani to sem nepatri. Detto vyzivne a financne pomery ex. Straca sa v celom pribehu to dievca. Inak deti sa zvyknu chranit tym sposobom co ona,lebo sa boja a nechcu aby sa niekto na ne hneval -preto je mozno "po rozhovore u vas dobre" a ked pride domov k mame,uz je vsetko inak...neviem,ci som zrozumitelna...priklanam sa k tym,co radia ist od toho,resp velmi dobre zvazit,kolko energie si ochotna vlozit do vztahu s frajerom,kt neodmyslitelnou sucastou bude navzdy jeho dieta a aj exmanzelka. Suhlasim s @dusika11 , i ked sa ti to zda tvrde,evidentne ma prax s tymto co teba trapi a vsimni si,centruje vsetko na to,aby si skusila pochopit to dievca -mohlo by ti to pomoct vyriesit tvoj problem. len o tom porozmyslaj,nik ti tu nechce zle... drzim palce...pri "oprav preklepy" mi napadlo: trochu viac daj najavo skutocne emocie-neboj sa karmy,to ti ju nepokazi. Ak prijmes svoj hnev a frustraciu z tejto situacie,veci sa urcite pohnu ;)

dusika11
4. júl 2015

@darina24 ak raz mam sto kil nebudem baletka ak mam raz chlapa co ma dieta nebudem s toho robit vedu.. a urobim..vsetko preto aby bolo dobre..a ak nie poprosim priatela ..a ak on to evidentne neriesi...ostavaju mi dve moznosti...ostanem a prijmem celu situaciu ako fakt..alebo idme prec..lubi nelubi takych pride habadej.neviem preco si zatiahhla do toho ze..ci mi niekto vyberal partnera..nechapem ja nikomu nevyberam...len konstatujem moznosti...tento pribeh podla mna je ..novy.prazdninovy 😝 a kedze sa stale tocime dookola deticky sa nudia..ziadna rada neboal prijata..a stale sa tocime okolo temy zleho dietata ..len mi stale nikto nevysvetli v com konkretne je zle...trha veci??berie peniaze?? co tak robi zle ??jedine zle co urobila je ze ma podla pisatelky viac ako ona mala v jej veku.....ja to volam zavist..
@zuzka105 ryba moze lubit vtaka..ale kde budu spolu zit??toto na sulad nevyzera

darina24
4. júl 2015

@dusika11 neviem prečo ale už aj pri prvej vete som sa pousmiala.mám kamošku čo mala takmer 90 kg, nie je síde baletka ale fitnesporadkiňa áno.čiže keď človek chce,tak dokáže... ale to len tak.otázka či Ti niekto vyberal partnera bola len na zamyslenie či by sa Ti páčilo počúvať od druhých vety tipu nehodí sa k Tebe, nájdi si iného a ty ho ľúbiš aj on teba tak ako píše aj zakladateľka, oni sa ľúbia.sama som sa napočúvala veľa takých rád a som rada že som nepodľahla.sme šťastná rodina.a ešteja som nikde nenapísala že deti sú zlé, žiadne dieťa nie je zlé!!! To by si mohla vedieť aj sama podľa tvojich skúseností s pubertiakmi, ja som písala akurát slovo ,,nálada,,

dusika11
4. júl 2015

@darina24 fitnes poradkyna mozes byt..ale baletka urcite nie..pretoze ta pratner jednoducho nezdvihne..ak raz kokcem,,nemozem byt herec..mozem sa ja sto krat usilovat...ak nemam hlas nebudem operny spevak..to su urcite preddispozicie..ktore bud clovek ma alebo nema...osobne by som fitnes poradkynu zo sto kilami moc nebrala........ale to ci sa niekto k niekomu hodi alebo nehodi je uplne normalne..a niekedy je aj dobre ak to niekto povie...mala som kamosku co sa nechala otlkat takym albancom...no ked som ju lutovala bolo to na figu.stale sa vratila .raz za mnou prisla stlcena..strelila som jej..aj ja..zacala plakat a uz nikdy sa k nemu nevratila...co som rada a ma pekny vztah........a tie bludy co som sa napocuvala ze uz si nikoho nenajde...niekedy dobra facka je lapsia ako tisic slov...obrazne povedane...lubia nelubia..pride tolko kriz ze velmi clovek pociti ci sa k niekomu hodi alebo nie..a ak je mlady clovek treba ist od nevhodneho vztahu prec..pretoze ked sa zavru jedne dvere desat dalsich moznosti sa otvara...to mi hovorila babka..a mala pravdu...vzdy ked som sa rozisla tak prislo lepsie..ale ked ostavas v nevhodnom vztahu ani si mozno nevsimnes vhodneho partnera...co prejde okolo.....

rubynka
autor
4. júl 2015

Nechapem preco riesite niektore peniaze ci dceru a ex.. Ked sa niekto putal ja spm len podala informaciu ako to v tom je... Pomoc som hladala v tom co som napisala. To je vsetko! Dakujem

peneloppe
4. júl 2015

@rubynka

Mas to tazke ale nie si jedina ktora si tymto prechadza. Je akurat v pubertalnom veku takze sa ani necuduj a zvlast ked ju proti tebe stve aj jej matka. Neboj sa, to sa upokoji. Hlavne si to velmi nepripustaj, neber to osobne, proste nech ta to nezlomi.
ked vam to s priatelom klape tak to ustanete. S dcerou by ste si vlastne mohli dobre rozumiet, ste vekovo celkom blizke, mohli by z vas byt kamosky. Neboj, ona casom pride na to, ze nema zmysel ist hlavou proti muru a najdete si k sebe ceste. Chce to cas a vela vela nervov a trpezlivosti.

darina24
4. júl 2015

@dusika11 ok, v niektorých vetách nachádzam u teba kus pravdy, aj s tým zabuchnutými dverami máš pravdu.aj ten príbeh tvojej známej mi príde zaujímavá skúsenosť.každý máme svoje životy a skúsenosti, ja som sa podelila so svojou skúsenosťou a ešte k tej fitnestrénerke Majke. Bola ,,tlstá,, no v priebehu cca 3rokov schudla a zapracovala na sebe a má fakt dobrú postavu.schudla cez 30 kg.len to som chcela že všetko má svoj čas, aj puberta prehrmí... atď.

maciatkolulu
4. júl 2015

@rubynka pretoze to vsetko spolu suvisi? Ci nie? Ved dceru v prvom rade riesis ty a ja som ti dala rady, skus citat pozornejsie a naozaj nie som zatrpknuta, len sa viem na veci uz pozriet zial aj cez skusenosti. Mam dve vlastne dcery z prveho manzelstva a mam aj dvoch nevlastnych synov z terajsieho manzelstva a a mame aj jedno spolocne... Opat ti uprimne napisem, ze pokial uz teraz mas ty a aj tvoj priatel problemy po roku a nieco, tak sa to zlepsovat podla mna nebude. Ale je od neho pekne, ze sa stara a zaujima o svoje dieta, to by mne na nom imponovalo najviac, preto by som im ja urcite nechala priestor na ich spolocne chvile, lebo tych je naozaj malo pokial ju ma kazdy druhy vikend a dve popoludnia, sama pises, ze za chvilu bude mat svoj zivot,program, frajerov, to nevydrzis tu chvilu? 😉 pokial ta miluje, tak ta bude milovat este viac, ked uvidi, ze nedupkas, nefrfles na byvalu, nehovoris o nej nepek,neneriesis vyzivne, kolko minie, lebo do toho ta teraz naozaj nic nie je.... Mala opakuje len to, co pocuva doma, je to dieta. Naopak, by som hovorila pekne, myslim o byvalej, naco kydat a rozculovat sa, zbytocne. Predpokladam, ze chodis do prace, mas kamaratky, zname, tak si urob pocas vikendu svoj program, stretnite sa vecer s priatelom a jeho dcerou niekde v restike a skuste si urobit prijemnu veceru napr. A inak skus sa na to pozriet z druhej strany, urobite si spolu dieta, nieco sa stane, rozvediete sa a tvoja dcera chce byt so svojim otcom, ale je tam zrazu nejaka cudzia zena a tvoja pubertacka zacne ziarlit, co je prirodzene..... no, tiez by si stala na strane dcery. Takze ja neutocim, len ti nepritakavam, pisem ti svoj nazor a pohlad zeny - matky, rozvedenej a znovu vydatej, takze aj s nejakymi skusenostami. Prijemny vikend

dusika11
4. júl 2015

@maciatkolulu klobuk dolu...ja neviem tak dobre pisat...ale velmi dobre sformulovany..nazor..tiez ma to napadlo aby sa pisatelka raz nemusela na veci pozerat z ex strany a nejaka druha zena by odhanala jej dceru od otca...