Neviem si predstaviť život bez neho, ale podvedome mi stále niečo chýba

19. jún 2022

Ahojte.. mám priatela. Žijeme spolu, je fajn chalan, neviem si predstaviť zivot bez neho, no podvedome mi stále niečo chyba. Mame rozdielne predstavy na buducnost a aj dost veľa rozdielných názorov celkovo na zivot.. citim, že on nie je moja spriaznená duša. No lubim ho. Celým srdcom,.. myslite si, že toto môže byt len nejake blbe obdobie a ten pocit prejde?

elizabet173
19. jún 2022

myslím, že neprejde, ak máte rozdielne predstavy o budúcnosti, dosť veľa rozdielnych názorov, tak to fungovať nebude. Je lepšie sa vrátiť z kratšej cesty

danulicek
19. jún 2022

Ak máte rozdielne predstavy na budúcnosť, bude sa to len znasobovat. Zial, pre porozumenie v dlhoročnom vztahu laska nestačí. Záleží asi aj od toho, ako dlho máš takéto pocity a čo k ním vedie (či nejaky spor - napr kvôli bývaniu, svadbe…) alebo ta to popadlo “len tak odrazu”. V každom prípade bez vetra sa listok nepohne…

jaskolka
19. jún 2022

Záleží, v čom sú tie rozdiely. Lebo ak sú také, že on chce biele steny v byte ty zelene,on chlieb a ty rožky, tak to je v pohode.Teda tým myslím, že ak to sú len také maličkosti.
Ale keď sa neviete zhodnúť v tom, kde žiť, či sa vziať, alebo nie, či mat deti, alebo nie, skrátka vo vážnych a podstatných veciach tak to bude veľký problém.

lily14
19. jún 2022

Ste spolu už dlho? Možno len kríza alebo spadli ružové okuliare

autor
19. jún 2022

@jaskolka vazne a podstatne veci, presne v tých, ktoré si napisala

autor
19. jún 2022

@lily14 2,5 roka sme spolu

adeladulova
19. jún 2022

Budete obaja lutovat. Obaja sa budete snazit zmenit toho druheho, ja by som prehodnotila vztah riadne do hlbky

evica17
19. jún 2022

Odíď. Viem že ho ľúbiš, ale predstav si to o 10 rokov, to už nebude také ako teraz a aj tak sa rozidete, ak budete mať stále.rozdielne názory a plány, a stratite obaja zbytočne tie roky života a takto si aspoň môžete obaja nájsť partnerov ktori budú očakávať od zivota to isté.

mikadooo
19. jún 2022

Skôr si myslím, že ešte máš ružové okuliare. Jedného dňa spadnú,hormôny sa upokoja a potom asi pôjdete každý svojou cestou a podľa svojich predstáv...

zdenkastanka
19. jún 2022

Tak tie témy ktore vymenovala @jaskolka su naozaj vazne. A chlap by mohol byt neviem aky krasavec ale ked si s nim nesadnem vo vaznych temach tak niet o čom .nepredlzovala by som to.lebo roky budu plynut a ty budes potom ľutovať ze si ich premárnila vo vztahu ktory ti nic nedal .nikde ste sa neposunuli... a ak ide napr o deti aby na ne potom nebolo neskoro.dobre si to zváž.my sme si to s priatelom - teraz uz muzom - vyjasnili na zaciatku.a preto sme teraz spokojni a stastni .

jaskolka
20. jún 2022

Budete sa trápiť vzájomne. Keď sú nezhody v takých veciach, ako som spomínala, to je tak podstatné, že skôr či neskôr sa bud budete hádať a všetka láska pôjde "k šípku" alebo sa jednoducho rozidete.
Keď ty chceš svadbu a on nie, ty deti a on nie (alebo aj opačne) toto nijako nezladite, jeden z vás bude trpieť alebo sa dusiť v tom vzťahu.
Len láska nestačí. To je také filmové klišé, že "milujeme sa a zvládneme vsetko".
Nie všetko sa dá prekonať láskou. Mam kamošky, čo roky žijú v takom vzťahu, od začiatku vlastne tušili, že to nie je to práve orechové, ale chceli vytrvať, veď ho ľúbili.
Výsledok - majú po 40,jedni ani nebývajú spolu, lebo on chce voľnosť, tak ona trpí a
Akceptuje to. A druha síce žije s partnerom v jednej domácnosti, ale nie sú zobrati, deti nemajú, ona sa tvári, že jej to vyhovuje, ale vidno ze sa trápi tým vnútri. Raz povedala, že keby s tým sekla vtedy, pred 12 rokmi, tak by určite už bola vydatá a mala aspoň jedno dieťa. Teraz ma 47,cize už nádej na dieťa úplne odišla a nema chuť znova hľadať aspoň vzťah.
A to som vypichla len tieto veci...

jasminka22
20. jún 2022

@zdenkastanka presne tak, uplne suhlasim s tebou

jasminka22
20. jún 2022

@jaskolka tiez velmi mudro napisane, autorka dokladne si zvaz co robis. Kazdy clovek je strojcom vlastneho stastia.