icon

Neviem si zvyknúť na 6-týždňové bábätko

teodor260989
11. jan 2021

Ahojte.je tu nejaka maminka vo zazivala ze si nevie zviknut na svoje babatko.mala ma 6 tyzdnou a som z toho smutna.som cely den taka napata a mam strach a bojim sa co bude.malu lubim ale neni to taka ta velka laska co clovek vidi v tv.myslela som si ze ked sa narodi budem z nej unesena a cela stastna ale ja to tak necitim.preco?dakujem

Strana
z2
teodor260989
autor
12. jan 2021

@yollanda ako dlho trvalo kym ti to preslo?ja som z stoho nestastna.cely den som taka vypata a v strese.

juliet86
12. jan 2021

@teodor260989 ak mas dojem ze to neni dobre kontaktuj psychologa. vsetci dnesrobia aj cez skype ci telefonicky. porad sa pripadne so vseobecnym lekarom. zazivas aj pekne chvioe s babom ci vobec? co rodina zazemie najblizsi? ako jes a spis?

saluda
12. jan 2021

@teodor260989 keď sa malý narodil, stále plakal, nebol cas riešiť moje pocity. Brala som to tak, že tu je dieťa, musíš sa oň postarať a tak som sa starala, ako taký stroj. Teraz to vidím tak, že som bola natoľko vyčerpaná, že ani nemohla ostať energia na niečo navyše. Malý fakt stále plakal, nespal, na objatie aj pusu reagoval zase len plačom. To ma odrádzalo k nejakým neznostiam, takže zase mojimi citmi nemalo čo pohnúť. A bola som rada, ak som na obed nebehala neumytá a v pyzame, ak som nebola hladná a keď som mala pár sekúnd čas, tal som sa rýchlo rozhodovala, či pójdem na záchod, alebo niečo rýchlo zjem. Spätne, to bolo najšialenejšie obdobie môjho života a ďalšie 2 deti mi dokopy nedali toľko zabrať, ako to prvé. Potom to ale postupne prišlo, okolo pol roka prestával toľko plakať, občas sa aj usmial, dovolil mi dať mu pusu a teraz je z neho môj 11 ročný mojkáč 🙂

zuzi56
14. jan 2021

@teodor260989 ja som sa na dcéru tešila strašne, hneď som cítila, že to bude dievča, aj meno som hneď vedela,
Po porobe ale začal zlý sem, poporodna depresia s pôrodu, mala len ričala, kebyže nemám doma mamu, tak ju asi hodím z okna a to doslova

teodor260989
autor
14. jan 2021

@zuzi56 a kedy ta to preslo?ako si to zvladla?

zuzi56
14. jan 2021

@teodor260989 keď som sa dala dokopy po pôrode, ja som mala ťažký pôrod, narazene rebrá a na prdeli parádne hemoroidy, do mesiaca 2 krát zápal prsníka, horúčky a atb.
Nemohla som sa ani najesť, ja byt tebou, zašla by som za obvodnou či by ti nevedela pomôcť, ja som sa trápila sama, ani som netušila, že mám poporodnu depku, až neskôr som sa to Dočítala v časopise.
A určite ti poradí odborník, alebo ti dá lieky na ukľudnenie, vôbec sa neboj, hľadaj pomoc.
Ono vsedci sa v tejto dobe tvária ako majstra sveta, všetko je tip top, ale je to iba naoko, nikto nevraví o týchto veciach.

Strana
z2