icon

Neviem spracovať hádku s manželom. Ako vyzerá udobrenie u vás?

michaella94
17. júl 2019

Ahojte...s muzom sme spolu 7 rokov a doteraz sme sa nehadali...vcera vsak urobil velmi nezodpovednu vec a ja sa nanho strasne hnavam....on sa minospravedlnil no moj postoj to nezmenilo...som clovek ktory nevie zabudnut ci odpustit nieco co mi ublíži v priebehu dna.....na jednej strane ma trapi ked vidim ako ho to mrzi vsetko na druhej necitim sa na to aby som sa spravala ako by sa nic neudialo....alo je ti u vas doma ked sa pohadate? Ako vlastne vyzera ,udobrenie,,?? Možno blba otazka ale my sa fakt nehadame ...zatial som ho ziadala len nech mi da pokoj ze to potrebujem spracovat...dakujem za vase skúsenosti 😉

Strana
z4
bolavyzub
20. júl 2019

Vy ste tu zrejme väčšinou veľmi chápavé a tolerantné manželky. Ja by som toto v žiadnom prípade len tak ľahko nepredýchala, jedno prepáč by ma určite neukľudnilo (hlavne pokiaľ sa to už opakuje). Nabudúce, keď bude chlap v pokušení ožrať sa ako doga, povie si - však čo, žena bude ráno zamračená a potom ju to prejde. Nikto nie je dokonalý, každý sa môže pripiť do náladičky. Ale aby matka s deťmi celú noc počúvala bordel ožratého chlapa a potom nechcela vytvárať dusnú atmosféru... Môj úprimný názor - nechci byť za každú cenu parťáčka, čo všetko chápe. Viem o podobnej situácii, kedy si muž začal dávať pozor až vtedy, keď po takomto prúseri nasledovala tichá domácnosť na niekoľko dní (nebavil s ním nikto, ešte aj deti od neho bočili). Vtedy už uvažoval, či mu takýto úlet stojí za to.
Opakujem ešte raz, iné je pripiť sa, trošku sa pousmievať, byť prítulnejší k polovičke. Iné je ožrať sa ako prasa a nechať rodinu, malé deti, nech sa na to dívajú. Už ani nehovorím o tých ďalších možných následkoch, ktoré si spomínala. Nie je tvojou povinnosťou hneď zabúdať a tváriť sa, že sa nič vážne nestalo. A určite mu treba zahorúca prehovoriť do duše.. celkovo podľa mňa toto bolo riadne cez čiaru a tomu by mala zodpovedať aj tvoja reakcia (nepredýcham len tak za pol hodiny a pekná sobota je pred nami).

montemotherone
20. júl 2019

@michaella94 jaaj moja, tak odpúšťať sa v manželstve rýchlo nauč. Inak sa budeš len trápiť. Hádky sú úplne normálne. Práve ich absencia je patologická. Vtedy je dosť možné, že vzťah je neúprimný a partneri sa boja vyjadriť svoj skutočný postoj. Nikto nevraví že máte po sebe hádzať taniere ale určite sa naučte konštruktívne hádať a občas aj rešpektovať inakosť toho druhého 😉 Muža si si hádam nebrala preto, aby ťa poslúchal na slovo a robil všetko podľa tvojich predstáv... Či?😏
V tomto konkrétnom prípade by som sa skôr zamyslela prečo to urobil. Toto vyzerá na poriadny ventil a potreboval vypustiť niečo, čo ho riadne tlačí... Očividne má problém sa ti zdôveriť. Musíš hlavne pochopiť, že aj on je len človek. So svojimi limitmi, strachmi, slávnosťami... A ako tvoj partner potrebuje cítiť aj tvoju skutočnú oporu, nielen tlak, požiadavky a kritiku

fergiea
20. júl 2019

Nieco na odlahcenie atmosfery 😁😁

@michaella94 ako ste na tom dnes?

didiana333
21. júl 2019

@michaella94 čítam aj dôvod hádky,aj dôsledky....fakt nezodpovedné správanie....chápem,že si vnutorne nahnevaná....u nás zatial vždy zabralo,ked sme sa po udobrení o tom porozprávali....povedz mu svoje pocity,ako ťa urazilo,že nemyslel na teba a deti a na dôsledky...vyjadri svoj strach o to,že ak príde o prácu,bude horšie....tak,ako svoje pocity opisuješ tu,tak mu to povedz....chlapi v tomto nemyslia dopredu a niekedy nedokážu mysliť na dôsledky,je to proste tak...ale dlhé hnevy nemaju zmysel a ked sa ti ospravedlnil,odpusti 😉

michaella94
autor
23. júl 2019

@eeffka myslim ze to ze mam 25 rokov nic nemeni na situacii...poznam zeny ktore by sa po takom niecom uz rozvadzali a to maju ovela viac rokov ako ja...podla mna to je je aj v cloveku kazdy na na danu situaciu ony nazor a vnima ju inak....a okrem toho moj muz uz po 40tke o to viac by clovek cakal ze bude zodpovednejsi....okr toho ako pises ze pojdem do prace ja nezarpbim ani zdaleka tolko co moj muz po odpracovanych 25 rokoch v tej praci ktoru ma...

michaella94
autor
23. júl 2019

@nini1010 ja mam 25 a ano 3 deti...

michaella94
autor
23. júl 2019

@montemotherone ako som uz vyssie pisala my sa s muzom hadame..taka bezna vymena nazorov obcas aj zvyseny hlas ale vieme si vydiskutovat aj odpustit...ano biem ze potrebuje ventil...mame tri male deti to by sa asi kazdy potreboval vyventilovat..okrme toho ma zodpovednu pracu cize urcity tlak je ak v praci...a presne preto som tu pisala lebo nechcem byt raketa ktora zakazuje muzovi este si aj prdnut s prepacenim ..nechcem mu nieco zakazovat ale tiez uz nechcem zazit podobnu noc...

lubkavargova1
23. júl 2019

to este furt ste sa neudobrili?

michaella94
autor
23. júl 2019

@lubkavargova1 ale niee uz nandruhy den sme spolu rozpravali 😀

eeffka
23. júl 2019

@michaella94 nic v zlom ale "zeny ktore by sa ihned rozvadzali" si mladucka, poznam dot manzeliek z dediny ktore melu pantom a rozkrikuju sa ako sliepka v kurniku ale ak vy prialo na lamanie chleba zrazia paty a suchaju nozickami. Uvedom si svoje zbrkle spravanie. Opil sa ,stalo sa a neodstane.takoj vypisujes na forum a fotkou a adresou,ja byt tvoj muz a toto sa dozviem tak by perie lietalo a na druhy den cmucky-mučky. Taky dedinsky folklor.

Strana
z4