icon

Neviem zabudnúť na bývalého priateľa

irci82
19. dec 2018

Žijem v manželstve 15 rokov, máme 2 deti proste fungujeme dá sa povedať super, je to fantastický otec, zarába, proste sa stará. Keď sme za zoznámili svojho EX som poslala košom kvôli môjmu terajšiemu manželovi. Mám 35 rokov, prosím nevypisujte mi že si mám vážiť čo mám a bla-bla-bla vety, jednoducho citom nerozkážete.Môj Ex je jednoduchom mužom môjho života, jednoducho každý má jedného takého človeka v živote, ktorý je top! Ak vas zaujima čo bolo pricinou rozchodu, sama neviem, nevedel vyjadriť svoje city, boli sme mladý, proste to nemalo tak byť stalo sa ako sa stalo.S mojim bývalým sme v kontakte bez vačších menších prestávok. Momentálne to je už na dennom poriadku proste si píšeme o všetkom vieme o sebe skoro všetko. Hľadáme "spôsoby" kde sa vieme verejne a nenápadne stretnúť. Pred týždňom som mu napísala správu, že chcem ukončiť vzťah jednoducho neviem s mužom žiť a jeho ľúbiť a ak mu na mne i trocha záleži nech to rešpektuje. Napísal že v poriadku, on to rešpektuje nechá všetko na mne, ak chcem nech sa mu ozvem....chápe že mám rodinu.Dnes znova napísal, či je to takto dobre, ako sa cítim, že si nepíšeme atd. Jednoducho je to tak isto ak pred X rokmi pocity nevyjadrí ale byť bez seba nevieme. Chcem sa spýtať či bojuje tu niekto s týmto alebo podobným problémom že nevie zabudnúť, ste v kontakte no nestretávate sa vo dvojici. Ďakujem, neodsudzujte ma prosím!

lujza123
20. dec 2018

@irci82 raz som bola sialene a pomerne dlho zamilovana (asi 6 rokov), bolo to vzajomne, ale nikdy sme sa nedali dokopy. Niektori ludia si proste niesu sudeni aj ked sa miluju, ale nejak si nedokazu najst k sebe cestu. Laska pise rozne pribehy, niekedy ako pride tak odide a niekedy trva cely zivot. Stava sa vselico, dokonca aj to ze 2 sa miluju od zakladnej skoly ale osud ich da dokopy az na dochodku.....Niekedy je divoka ako letna burka a inokedy zas ticha, pokojna a dobre skryta...
Tu ti nikdo neporadi co mas robit a ako to dopadne.. kludne sa moze stat ze ked posles svojho muza do kelu nakoniec zistis ze ti chyba ten pokoj, dobrota, zivot s nim. Mozno zistis ze vztah z ex bude taky aky bol doteraz, laska, vasen ale neschopnost spolu normalne existovat. A mozno nie, mozno ste si naozaj sudeni....

dkethe
20. dec 2018

@simcika aha. Lebo to by bolo omnoho lepsie keby bol stastne zenaty? Takto maju sancu.

katkabg
20. dec 2018

@irci82 ajoj ja si myslim ze ked prides o manzela az vtedy si uvedomis co si stratila.Si myslim ze to co prezivas s tym akoze kamaratom to je iba take dacosna.Neboj keby si snim zacala zit a este aj cudzie deti by mal zivit podla mna by to nedal.A este daco ked vravis ze vkuse drzis mobil v ruke a cajas na spravu....to tvoj manzel nevidi?Ci teda mu nevadi ze stale visis na mobile?

irci82
autor
20. dec 2018

@sissy27 to mi je vsetko jasne, ze keby sme spolu zacali zit by bolo vsetko tak ako vsade, ja len bojujej s pocitom ja sa rozvazdzat nechcem a detom tiez nebrat otca, ja proste potrebujem zabudnut!

irci82
autor
20. dec 2018

@tt247 viem ze si ho idealizujem a prave preto s tym chcem skoncit, preco nebojoval?ked si pozrem jeho stranku, ked by to bolo naopak on by si bol nasiel niekoho a rozhodol sa pre inu /ako to bolo v mojom pripade rozhodla som sa vtedy pre ineho/, mala by som inu moznost? Preco nebojuje teraz? Ma inu moznost ked mam manzela a deti? ze nechce rozbit nas vztah?Manzelstvo? Preboha kolko parov takto funguje. Citim z tvojich slov akoby som bola z inej planety.

skorpionka1987
20. dec 2018

Jasne, ze každá má takého muža vo svojom živote.. Aj dvoch.. Ale presne rozdiel je v realite.. Stále sa pozriem ako sa ma muž, s ktorým som prišla o panenstvo a bol mojou prvou veľkou láskou.. Stále mi príde na rozum podľa mňa môj osudový muž, starší, výnimočný.. Ale láska je o niečom inom.. Pre mňa je dôležitá rodina a viem ze ani jeden by mi ju nedal.. Preto ľúbim muža s ktorým žijem.. Je to asi iná láska ale tato ma robí šťastnou.. Možno je dôležité pozrieť sa sama sebe do očí co vlastne chceš? Pár vášnivých noci ako pred 15 rokmi alebo domov.. 🖤

veternica
20. dec 2018

Ja len toľko:

sissy27
20. dec 2018

@irci82 zabudnúť? tak si daj spraviť lobotómiu 🙄 človek normálne nezabúda, teda aspoň nie na ľudí, s ktorými niečo prežil. Takže zle na to ideš, lebo zabudnúť nezabudneš. Ty si potrebuješ upratať v hlave, prestať si ho idealizovať a snívať. Postav sa nohami pevne na zem. A skús si len tak nachvíľu predstaviť, že by to bolo opačne - že by tvoj manžel sníval o bývalke, rozmýšľal, aké by to bolo s ňou, stále sa s ňou kontaktoval, proste robil to, čo robíš teraz ty... Ako veľmi by ťa to bolelo, ako by si tu vypisovala a vyplakávala, čo máš robiť, ako ťa mohol takto podraziť, ponížiť, že už mu nikdy nebudeš veriť a či máš jej vytrhať vlasy alebo jemu gule odhryznúť...

puklica13
20. dec 2018

@irci82 mala by si si v prvom rade ujasnit ty co vlastne chces..lebo nevies, odporujes si ...najskor napises ze rozvadzat sa nechces a vzapeti sa pytas preco o teba viac nebojujes...ako by si to chcela...lebo riesenie je jednoduche..vymaz si jeho cislo a zablokuj si ho...to je otazka 30sekund...
lenze, ty vlastne nechces

irci82
autor
20. dec 2018

@stratenanajdena tak si myslim aj rady by pomohli keby nebojujejm s pocitmy s ktorymi bojujem☹

irci82
autor
20. dec 2018

@terezka1947 ano, bolo by najlepsie pre mna keby si nasiel niekoho a aj ozenil...to by mi asi najviac pomohlo prebolelo by vsetko...

irci82
autor
20. dec 2018

@saurian vsak som mu to napisala nech to ukoncime lebo neviem dalej takto fungovat, vydral 4 dni.

terezka1947
20. dec 2018

@irci82 tak potom skus pospominat,preco si si vybrala manzela...kvoli comu.

simcika
20. dec 2018

@dkethe nie preboha, ale dosť to o ňom hovorí...

stratenanajdena
20. dec 2018

@irci82 Prvý krok si už spravila. Si rozhodnutá, že chceš zabudnúť (nie zabudnúť, že človek existuje, ale chápem to tak, že chceš prestať prežívať pocity lásky k ex), a to je správne. Vyhoď všetko, čo Ti ex pripomína, vymaž staré fotky, maily, správy, všetky. Nenechávaj si čo len jednu ako zadné vrátka. Nereaguj na sms, nedvíhaj, keď zavolá. Alebo odpovedz stručne, len kamarátsky. Potom si možno poplačeš, ale toho bude časom menej a menej. Ak ho poprosíš, nech sa Ti neozýva, nech Ťa rešpektuje. Ak nie, ignoruj ho, v tom prípade nech Ti zasvieti kontrolka, ako je zameraný na seba. Ak ho uvidíš na ulici, pozdrav slušne a choď ďalej. Ono to ešte zopárkrát môže zabolieť. Ale nie je to nič neprekonateľné.

Môžeš si skúsiť nájsť aj nejakú aktivitu iba pre seba. Ja som milovala nočné prechádzky. Keď zmizli z ulíc autá aj ľudia. Teraz je december, všetko je krásne vyzdobené, svetielkuje, mne to aj v kríze vyčarovalo príjemnú náladu. Alebo začni chodiť do plavárne, niečo, čo Ťa baví a nerobievaš to. Začítaj sa do výbornej knihy, no nie doma. Choď si čítať do čajovne, reštaurácie, aj keby si mala jedny hranolky zobkať dve hodiny. Vytvor si svoje obľúbené miesto. Ale čítaj. Venuj sa sama sebe a vtedy nedovoľ, aby Ťa prevalcovávali myšlienky o ex. Len Ty sama rozhoduješ.

Skús sa približovať k manželovi. Počas všedných prác, keď ste spolu, nešetri milotou. Napečte spolu medovníky, nech Ti pomôže, alebo spolu skladajte hoc aj to prádlo, rob s ním niečo, čo zvykneš robiť sama. Skús s ním vedome tráviť viac času. Naplánuj vám nejakú aktivitu bez detí. Veľmi by mohlo pomôcť, keby ste si len vy dvaja vyrazili niekam, aspoň na víkend, nejaký romantický pobyt, wellnes, hory, alebo niečo, čo máte radi. Na toto treba ozaj čas. Nevadí, ak to bude najprv aj strojené. Pocity sa dostavia neskôr, ak si presvedčená, že to je to, čo by si chcela zažívať dobudúcna. A modlitba je ako bonus, rozhovor, ak veríš v Boha. Ja som Boha prosila o to, aby mi vzal zo srdca daného človeka ako muža, a aby mi ho tam nechal iba ako dobrého priateľa. Aby ma to už nebolelo na srdci a nech necítim k nemu už žiadnu príťažlivosť. Prosila som veľmi, prosila som dlho... A stalo sa tak. No chcelo to čas a ozaj si pripustiť, že som pochopila pointu hĺbky manželského vzťahu. O čom to vlastne celé je. Čo som vyznala na svadbe a kam sme sa po rokoch dostali. Učila som sa modliť aj za šťastie kamaráta a prihovárala som sa za jeho budúcu manželku a tiež za môjho manžela a za náš vzťah. Teraz mám dobrého kamaráta bez štipky príťažlivosti (odplakala som si veľa dní a nocí, ale dnes je to vďaka Bohu takto). Toto sú veci, kde presmeruješ svoje myslenie z "ja" na "my", kde sa zameriaš na to, čo je správne, potrebné, hodnotné. Keď si to všetko odžiješ a budeš to mať za sebou, potom sa Ti otvoria oči naplno a Ty to uvidíš, pochopíš. A nakoniec ťa to naozaj naplní. A vy dvaja s manželom budete víťazmi.

irci82
autor
20. dec 2018

@vespertine nechcem sa rozviest a odist od muza, potrebujem sa zbavit pocitov s ktorymi bojujem!

irci82
autor
20. dec 2018

@kvetinka75 co keby vedel manzel...vsak som ho nepodviedla, co mu mam povedat ze lubim svojho ex 15rokov?

macekovam
20. dec 2018

@irci82 no... mozno aj on lubi svoju byvalu...

irci82
autor
20. dec 2018

@ptmt1011 ako sorry neviem ci zijes vo vztahu kolko si ich mala, ci mas deti ci si bola zalubena v zivote a ake vztahy mas za sebou. Jasne som v prispevku pisala ze bojujem s pocitom, ze milujem svojho ex uz 15rokov, ano mozno si ho idealizujem, ano mozno su to len ruzove okuliare a realita je ina, ano neda sa prirovnat k mojmu manzelovi a vsetko co tu baby popisali na 90% je pravda a suhlasim, len neni jedno ked to cita jeden clovek co to neprezil alebo co nema vnutro ako ja alebo clovek co s tym zije a chce to ukoncit. tož vše.

irci82
autor
20. dec 2018

@balaskovae tak kebyze sa rozhodnem srdcom... tak to dopadne tak ako by to nemalo.

dskjhfdlkdjhl
20. dec 2018

@irci82 lubis svojho ex 15 rokov? Si si ista, ze ho lubis? A ze ho lubis takeho, aky je teraz, alebo len nejake puberalne spomienky? Ak ho naozaj stale lubis, tak naco si sa vydala za ineho? Mala si byt uprimna, k sebe, ex aj k terajsiemu manzelovi. Svojho manzela si niekedy lubila? Toto si utried, ako to vlastne je a bud k sebe uprimna aspon teraz, ked si uz stara.

irci82
autor
20. dec 2018

@lanczi nechcem brat deti od otca, nechcem sa rozvadzat, mozno aj je mi to lahsie, ked on sa "nesnazi" byt spolu,sam mi to napisalm ze okrem tajneho vztahu medzi nami byt nemoze lebo mam rodinu.

irci82
autor
20. dec 2018

@alaguema to sme si uz vyjasnili, ze medzi nami okrem "tajneho" vztahu nic nemoze lebo mam rodinu,

stratenanajdena
20. dec 2018

@irci82
Ináč čo sa týka toho, či je to podvedenie alebo nie, z môjho pohľadu je to citová nevera. O sebe môžem povedať, že som bola manželovi citovo neverná (nech už ma dohnalo k tomu čokoľvek). Môj vzťah sa k manželovi na dané obdobie ochladil a prežívala som lásku k inému. A toto by tak nemalo byť. Toto nie je riešenie, ale únik zo situácie, problému. Aj s tým snívaním, myšlienkami si treba dávať pozor a najlepšie s tým nezačať, alebo prestať, seknúť to. Lebo ono to poteší na pár minút, chvíľkovo, a potom to bolí ešte viac. A človek chce viac a viac. A Ty viac nechceš.

irci82
autor
20. dec 2018

@luxshop v opacnom pripade kebyze ja som ta co nema nikoho a ex manzelku a deti, myslis ze by som mu povedala ze ho lubim a nech sa zamera na manzelku? akoze neviem....aj on sa trapi, ale nechce rozbit manzelstvo.

irci82
autor
20. dec 2018

@dankanka tak zasa ako mozes take napisat ze ho milujem viac ako svoje deti...urcite nie, ako sa da prirovnavat laska k detom a k muzovi?

irci82
autor
20. dec 2018

@kittykat22 skusam najst v rodine svoje miesto, ale nejde to☹

irci82
autor
20. dec 2018

@veroniq133 vidis sama pises ze ziadny vztah ti nefungoval len s nim, a kebyze ostanes, otehotnies s inym, tiez by si zila tak ako zijem ja.

irci82
autor
20. dec 2018

@lacibo napisala som mu to, po 4 dnoch napisal...

vespertine
20. dec 2018

@irci82 Tak tam je jediná možnosť neživiť tie pocity. Keď nedostanú "nažrať" tak samé postupne vymiznu. Nebude to zo dňa na deň. A vyhladovať pocity znamená NEKOMUNIKOVAT, čo vyžaduje pevnú vôľu, tak si ju skus. Neodpovedat na spravy, zamestnať si myseľ rodinou, prípravami na Vianoce, piect, čítať knihy, ísť s rodinou na prechádzku a IGNOROVAŤ. Časom to prejde aj jeho. Ešte je možnosť, že možno máte nejaký nepomenovany problém / nesúlad s manželom, pomohlo by vám vyriešiť ho. Aby si nemala potrebu hľadať inde. Stalo sa to aj mne, aj môjmu bývalému, ze sme sa zamilovali počas vzťahu... ani jeden z tých našich nových vzťahov nevydržal, respektíve neuskutočnil sa... ale vďaka nim sme zistili, že máme nejaký vzťahovy problém. Obaja už máme iných partnerov, ale nie tých, do ktorých sme sa zamilovali. Takže ešte to je ta horšia možnosť, že možno ozaj mate s manželom problém, avšak tento ex ho určite nevyriesi.