Nevieme sa dohodnúť ohľadom základnej školy
Dobry den,
pisem sem ohladom jednej chulostivej veci: moje dieta je predskolak, mali by nastupit do skoly. Problem je, ze manzel mi nechce povolit zapis dietata do spadovej skoly aj ked to podpisal. Ze bude vozit dieta denne 20 km tam aj spat. Lebo je to skola na "dedine". Ja v tej "dedine" vyzera, ze budem mat pracu a mozem ju vozit denne aj do skoly aj zi skoly. Prosim, stretla ste sa niektora s tymto? Aki by ste postupovali?
Sťahovať sa potrebujete v blízkej dobe, či nie? Dalo by sa vydržať, kým dieťa vychodí tú spádovú ZŠ?
@unicornlady toto urcite sa neda vydrzat, stahovat sa budeme, len musi nabehnut moj prijem
Z hľadiska kolektívu a kamarátov by som dala dieťa čo najbližšie k rovesníkom. My sme sa tak rozhodovali aj pre škôlku. Je to zmena pre dieťa a chcem, aby bolo v prostredí, ktoré mu je známe a kde bude vedieť udržiavať kontakty aj mimo školských hodín. Inak bude škola pre neho len miesto, kde si odsedí pár hodín a bude utekať domov. Bude to mať ako nejakú povinnosť.
Ale zase na druhej strane kopec ľudí najmä zo satelitov pri väčších mestách rozváža deti aj 30km tam, 30km spať. Čiže nebol by jediný. Ale prikláňam sa k tomu, aby bol v spádovej. Ste dospeli ľudia, treba komunikovať a vedieť robiť kompromisy.
Btw ja som chodila do 10rokov do dedinskej školy a bolo to mega. Menšia škola, kopec aktivít v prírode, všetci sme sa poznali, aj z mnohých rodičov sa vzájomne stali kamaráti. Po prestupe do mesta to už také nebolo.
Mozno ti neporadim, ale padli tu vyjadrenia, ze ak dieta nebude chodit do spadovej skoly, nebude mat kamaratov v okoli bydliska. Vobec s tym nesuhlasim. Moje deti chodili do inej skoly nez spadovej a mali kopec kamaratov - aj zo skoly ale aj odtial kde byvame. Bola to sukromna skola, dochadzali tam deti z roznych casti. Boli vyborny kolektiv, boli stale nejake prespavacky u nas alebo u kamosov, stretavali sme sa aj cez vikendy ako rodiny. A tam kde byvame mali tiez kamosov zo susedstva. Myslim ze dnes je celkom bezne ze deti nechodia do spadovej skoly (aspon v mestach) a nemyslim ze ich to obera o kamaratov. Ja som vyberala dobru aj zakladnu skolu. Je to sice “len”zakladka, ale je to prva skola, kam dieta chodi, zacina sa ucit. Pre mna malo vyznam vybrat dobru skolu. Jasne, zalezi aj ci je pre vas velke obmedzenie vozit tam deti, ako stihate atd.

tak nech rozhodne dieta kam chce chodit
@lija22 chce chodit do spadovej skoly