icon

Nevládzem ďalej žiť s mužom

1jozefina2
17. júl 2016

Pekny den zienky. Potrebujem radu ale aj sa vydudrat. Viac nedolazem zit s muzom ktory ma psychicky tyra a ponizuje vyhraza. Doslovne ma nici a ja uvazujem nad odchodom len je to zlozitejsie nez som cakala svokrovci do mna hucia ze mam este vydrzat ze sa zmeni, nechcem ublizit mojim rodicom a viem ze budu bitky o maleho. Ja som rozhodnuta na 100% odyjst ale ako to spravit ako sa poistit aby mi dieta nezobrali ked su schopny aj podplacat co mam robit aby som neskoncila na psychyatrii?

Strana
z2
1jozefina2
autor
17. júl 2016

@monikaparson pockat nesu to len moje slova ved kazdy mesiac sa chodi hlasit ze nemaa pracu a kazdy vie ze s tym deckom nevysiel ani do zahrady ne to ze by ho zobral na vylet a podoobne

tilda
17. júl 2016

@magdalenocka preco?

misel0806
17. júl 2016

Urcite sa nenechaj tyrat,,svokrovcov nepocuvaj,mozu sa akurat tak hanbit zato co vychovali a nie si ho zastavat. Dieta ti urcite nezoberu ,tyranovi decko urcite nenechaju,, toho sa neboj

monikaparson
17. júl 2016

@1jozefina2 Myslela som to tak, že je jedna vec, čo vidia ľudia, okolie a druhá, či by títo ľudia vedeli aj pomôcť a povedať ako to je, ak bude treba. Ja ti neviem presne povedať ako je to právne ošetrené, len to, čo som sama počula o tom vycestovaní. Musíš sa informovať.

magdalenocka
17. júl 2016

@tilda pytalla som sa na to pravnika. Je to taisto ich otec a ked nie je vazny dovod tak striedava starostlivost je bezne uznavanou formou. Deti nad tri roky by dali zrejme aj otcovi. ALe zavisi to rpipad od pripadu, treba sa informovat u pravnika.

tilda
18. júl 2016

@magdalenocka prosim ta,nestras zakladatelku zbytocne. dolezita je veta "zavisi to pripad od pripadu". az take bezne ako na beziacom pase to nie je

mandala77
18. júl 2016

@magdalenocka presne tak, strašíš ju. Striedavá starostlivosť nie je vhodná pre také malé deti a je vhodná v prípade, že rodičia medzi sebou dokážu normálne komunikovať a tak si predávať dieťa. To, že súdy uznávajú striedavú starostlivosť, nemá nič spoločné s tým, že vhodná nemusí byť . Je vhodná v tom prípade ak sa to nerieši súdne a rodiča sa dohodnú. Striedavá výchova časom ukáže neblahé dôsledky. Pre deti je najlepšie ak zostávajú v byte a striedajú sa rodiča. A hlavne to ako dokážu komunikovať rodiča je podstatné a to je vážny dôvod. Nie, že ak ich chce aj otec. Ale to, či spolu dokážu komunikovať. A ak dokážu, na to nepotrebujú súd, ktorý im striedavú starostlivosť určí.

1jozefina2
autor
18. júl 2016

Urcite nebudeme vediet vychadzat aspon si myslim ked uz teraz je to naanoze neviem ako bude potom. Aj by som uznala tu sstriedavu ale tiez sa mi to nepaci zze dieta ani nebude vedieet kam patri

mandala77
18. júl 2016

@1jozefina2 striedavá výchova určite nie je vhodná u rodičov, ktorí sa nevedia v kľude porozprávať a dieťa si predávať tak, že aj 15 minút sa porozprávajú len tak pri káve ohľadom dieťaťa, starostlivosti a pod. Muži túto striedavú často chcú preto, aby neplatili výživné alebo aby sa pomstili žene. Potom dieťa sa zvyčajne strieda v rôznych domácnostiach. Ja som poznala dieťa, ktoré bolo takto vychovávané a v 6 rokoch bolo poznačené príliš na môj vkus. Ak rodiča sa striedajú v byte a deti nemenia prostredie a ak spolu dobre vychádzajú po rozvode či rozchode alebo sú to staršie deti, nemusí to byť taká tragédia. Ale ak rodiča nekomunikujú, huckajú proti druhému a pod., tak to tragédia skôr či neskôr bude. Alebo ak je určená súdom.

1jozefina2
autor
18. júl 2016

@mandala77 presne presne uplne suhlasim len ako to vyriesit na sude

mandala77
18. júl 2016

@1jozefina2 uzavolaj na to číslo, ktoré som Ti napísala a tam Ti všetko poradia ako postupovať. Určite by Ti aj poradili právnika, sú Centrá právnej pomoci kde sú služby poskytované bezplatne pre ľudí buď v hmotnej núdzi alebo pri nízkom príjme. Kontaktuj sa na tú národnú linku a nasmerujú Ťa.

1jozefina2
autor
18. júl 2016

@mandala77 dakujem urcite zavolam

marce63
18. júl 2016

Napíš na súd žiadosť o výživné na dieťa- predbežným opatrením, tak isto zverenie do tvojej starostlivosti- predbežným opatrením, zbaľ si aspoň najnutnejšie veci a odcestuj k rodičom, ako si písala, dom je už napísaný na teba, čiže máš preukázateľne kde bývať. Spíš si všetky náklady na dieťa, strava, zdravotné, hygienické potreby, ošatenie, náklady na bývanie. Ak budeš bývať v rodičovskom dome, tak si napíš polovicu nákladov na chod domácnosti, vrátane nutných opráv, prípadne úprav, napr v kúpeľni, aby bolo prostredie vhodné pre malé dieťa.Čiže bývať máš kde, nemusíš hľadať drahé podnájmy, ako tu niektoré zúfalé mamičky píšu. Ako ti radí @mandala77, keď budeš mať tieto základné veci zosumarizované, zavolaj na ti číslo, poraď sa a dotiahni vec do konca. Čas využi čo najlepšie, veľa sa venuj dieťatku, daj sa dokopy, relaxuj- u rodičov budeš mať na to určite podmienky, keď ti tak vychádzajú v ústrety. V žiadnom prípade teraz nehovor nikomu o plánoch so zahraničím, nekomplikuj si situáciu, najskôr dorieš tieto základné veci. Podľa zákona otec dieťaťa musí dať súhlas na vycestovanie dieťaťa do zahraničia. je zapísaný v rodnom liste, takže tomuto sa nevyhneš. Za rok sa toho udeje ešte veľa, teraz sa stým nezaťažuj. Aj emócie trochu opadnú, keď nerobí, možno nebude platiť výživné, takže sa potom môžete dohodnúť, ty budeš chcieť ísť zarábať a keď sa ti tam bude dariť, nebudeš naňho s výživným tlačiť, dá sa to dohodnúť. Veľa šťastia.

1jozefina2
autor
19. júl 2016

@marce63 skvele napisane dakujem za radu vazim si to

marce63
19. júl 2016

@1jozefina2 Rado sa stalo, sú to len také základné veci, samozrejme v praxi budeš musieť byť neoblomná. Ste mladí, budúcnosť máte pred sebou.
Veľa šťastia.

1jozefina2
autor
19. júl 2016

@marce63 no velmi mlady a dakujem budem ho jednoznacne potrebovat

Strana
z2