icon

Nevládzem ďalej žiť v takomto manželstve

bellinda76
15. nov 2014

uz som chcela pisat hadam tisic krat,no nikdy som nezacala.Dakujem kazdemu kto si to precita,,,az dokonca.zijem v manzelstve 3roky,mame 3rocneho chlapceka..a a muzom sme sa poznali asi dva roky.ale ako sa to vezme...pretoze sa pozname od detstva.moj problem je v tom,ze nezvladam manzelove spravanie a hlavne alkohol,ktory tu je medzi nami nonstop.
ce tyzden je to ako tak ok,.vacsinou je v praci muz dlho,od rana do vecera je prec.chodi domov akurat spavat.ale ako sa blizi vikend... je to v jedno kole...alkohol...tvrdi,ze nie vela...ale podla mna ked uz niekto od rana popija...pred obedom uz spi...nevenuje sa nicomu,nic ho nebavi.najlepsie,ze vsetkemu som na vine ja..aj tomu,ze pije.malemu sa venuje iba podla nalady...vacsinou si pripadam na vsetko sama.
anineviem kedy to zacalo,ale podla mna popijaluz ked sme sa poznali a ked sa nam narodil maly..sa vsetko zhorsilo.cakala by som,ze bude lepsie,ze dieta nas viac spoji..nie rozdeli.ked nema vypite celkom sa s nim da.ale ako si vypije..ma potrebu mi stale nadavat..a nielen na mna...ale na moju rodinu!(on totiz ziadnu nema)mama mu sice zije,ma aj dve sestry,ale dodnes neviem co sa medzi nimi stalo,s nikym nieje v kontakte.ani len kamaratov nema ziadnych..malpar.ale ti su v zahranici.
somvelmi sklaamana z manzelstva..brali sme sa v kostole...odo mna to bolo z lasky...ale ten alkohol,nadavky a urazky..neviem s tym zit.
mame spolocny byt..do ktorehosice on nic nedal...ale tak sme manzelia.ja to nejako neriesila som vtedy.a dnes mi vykrikuje,ze polka bytu je jeho,ked chcem odist..mam ist ja.
vzdy ked je to uz uplne zdramatizovane,sa rozhodnem,ze nech ide prec,ked mu tak velmi vadime..a ja a moja cela rodina....potom mi ho pride luto..a vsetko odpustim.len oc hvilu je to naspat,ked si zase da do nosa.
najhorsie bolo,ked maly mal asi pol roka..zase bol vikend,kedy viac toho popil a strasne skaredo mi nadaval..ale ze strasne...ze som hnila p..a,spina...a podobne...a ze co cele dni tu vlastne robim doma,ked on je v robote.pritom naozaj o vsetko sa snazim postarat.tak som za nim isla do izby a buchla som ho po chrbate,ze nech uz prestane s tymi nadavkami..uz som to nevladala pocuvat..a stalo sa,ze som si zlomila ruku.
ta ruka ma strasne bolela,schytial som maelho a odisla domov k rodicom...neviem ci to bolo spravne,ale kam som mala ist.jeho som nemohla ani citit.samozrejme,zeruka mi opuchla...nasledovala pohotovost a vsetko sa prevalilo...
stravila som tyzdne urodicov,kedymoj muz sa ani neunuval prist za nami..alebo aspon prepac povedat...ja som sa vratila k nemu a onlezal doma opity a trepal,ze aka som zradkyna,uz mineveri...fakt hrozny stres,bolest...som prezivala.
najhorsie jeze dodnes...si neuvedomil co valstne sa stalo...a ze jeho spravanie,popijanie vobec nie je normalne...
sme stale spolu,ale neviem naco...tento kolotoc sa stale opakuje a neviem ako z neho von.
prosim o radu a o pomoc..o nazor...
od vtedy vlastne uz presli roky...raz lepsie raz horsie...ale uplne prestal chodit k nasim...strasne ma to trapi,ze aninepochopil co sposobuje tymto svojim spravanim..najlepsie,ze na vine som vsetkemu len ja..lebo som sa isla domov stazovat..je to nepochopitelne to jeho myslenie,vobec mu nerozumiem...ani dovodu nadavok...ozaj za vsetko moze ten chlast??
prosim napiste mi vas nazor...

jemena
25. nov 2014

@certi nedovolila by som si z fleku odsudit cloveka, ktoreho nepoznám. Chápem, je tak jednoduché niekoho zahrabať. Cez to všetko si myslím, že každý si zaslúži šancu. Ak zvladne liečbu, ešte by mohol manželke a synovi ukázať, že je schopný sa o nich postarať a prežiť so svojou rodinou šťastný život. Ak by zlyhal, bude na belinde ako sa dalej rozhodne. Vieme, že su prípady, že sa alkoholik napravil a prežil s rodinou krasny život. Ja by som určite 1 šancu dala, ale naozaj len jednu! Nakoniec, do toho môže spadnúť každý z nás. Ak by nam nedali šancu, bolo by to zlé.

certi
25. nov 2014

@jemena rozumiem...ale ona mu tych sanci uz dala niekolko....toto bude len dalsia z nich

jemena
25. nov 2014

@certi Už skušal protialkohoicku liečbu?

certi
25. nov 2014

@jemena to neviem, ale na ziadnu urcite nepojde...podla jej opisu si myslim

bellinda76
autor
25. nov 2014

Pise.ze chce ist..ci s nim pojdem..a po chvili pise.ze som maleho uniesla.ze zavola ns mna socialku...
ze neje.nespi..je to aj jeho dieta.
ano.je...a ako sa chova ked sme tam???

morning
25. nov 2014

@bellinda76 No vsak nech zavola socialku. A co im chce povedat? Ze od neho odisla zena s dietatom, lebo pil zo sebalutosti, ale teraz pije zo zlosti? Sa ti divim, ze stracas cas so zakomplexovanym slabochom.

jemena
25. nov 2014

@bellinda76 nezávidím ti túto situáciu. Inak on je normálny? čo jeho inteligencia? Myslíš, že jeho nepijatelné chovanie suvisí iba s konzumáciou alkoholu? Ked je triezvy ako sa chova k tebe a k malemu?

bellinda76
autor
25. nov 2014

Ked sme tam sa nevie chovat..v tyzdni hovorim..podla nalady.ale to je s malym malo..vacsinou vecera.sprcha.pohra sa.ide spat.
ale tie vikfndy...on si xhcs oddychnut...chce mat vecwr pre sebs pozerat nrjsky film.pri kt.sj tak zaspi..a zvacsa pripity...ani nedopozera...sobota rano uz kedy otvarsju jednotu.prvy tsm je kupi sice aj ransjky...kvety na trznici..ale hlavnr si da svoje 3-4 sklene miniflasticky.pivo...a ked to vyprcha okolo 9-10..druhe kolo...potom spi...
cakam kym sa zobudi.ci ide s nami von..a niekedy sj nrjde...tak naco caksm????
Nsco???

bellinda76
autor
25. nov 2014

@jemena inteligencia...on sinpripada mudry...hlupana som ja

bellinda76
autor
25. nov 2014

@jemena pacj sa mi tvoja reakcia..z fleku odsudit je najlahsie.ale v mojkmnpripade sanci bollo milion..len neviem byt tak tvrda
len kvoli malemiu som pochopils.ze ho nrmozem dalej vystavovat tymto hadkam...

oladuna
25. nov 2014

@bellinda76 matka dietata nemoze svoje dieta uniest. Ona s nim moze len niekam "odist". Nenechaj sa od neho vydierat.urcite uz mal vypite ked ti povedal ze si svojho syna uniesla.dufam, ze ani nerozmyslas nad coskorym navratom lebo vyzera to ze to s nim ide len dolu vodou. On podla mna o liecbe ani len nerozmysla, to ti len tak hovori aby si sa vratila domov.niekto, kto je rozhodnuty sa liecit sa takto nesprava.on ta len natahuje aby si mu zasa prisla robit sluzku domov.stavim sa, ze odkedy si odisla ani len riad po sebe neumyl.hlavne musis byt silna a nepovolit!

jemena
25. nov 2014

@bellinda76 ak mal naozaj vela šancí a vzdy sklamal, tak, aj ja si už začínam mysliet, ze asi by bolo pre teba a synceka lepsie sa poobzerat po inej životnej ceste, tu asi ruže nerozkvitnú. Je to smutné, ale ak nechceš utopiť svoj život, chod dalej bez manžela. Iným sa vždy lahko sa radí, ale rozhodnut sa musíš ty sama. Vela sil.

taliana11
25. nov 2014

Tak moja, nemas to vobec lahke....nebudem ho sudit, ano teba..nikoho. Ja ti len napisem ako sa zije dietatu, ktory ma otca alkoholika. Strasne. Od mala sa to stale opakovalo, chvilu bol mily a chvilu bol hnusny. Mamu a nas aj udrel, ale ako sme rastli, moji bratia mu sem tam facku vratili a potom aj ja. Je smutne povedat, ze som udrela vlastneho otca, ale je to tak. Nikomu neprajem zazit to, co sme zazivali. Mama sa nas zastavala a nechcela od neho odist, vlastne sme nemali ani kam a myslela si, ze potrebujeme otca. Nemala pravdu, nakoniec sa rozviedli, ked som mala vyse 20 rokov a mala to urobit ovela skor. Dieta nepotrebuje takeho rodica, ver mi. A ak sa on sam nechce liecit, tvoj syn sa utrapi a do buduceho zivota mu to nepomoze. Bude roky vidiet trpiet aj teba a on chce svoju maminku vidiet stastnu a usmiatu. A ty mas pravo na pekny zivot, nebat sa a byt spokojna. Drzim palce, aby si sa spravne rozhodla...PS: moj otec ma teraz 62 rokov a ked dostane dochodok pije do nemoty. Ked je triezvy je mily aj k malemu. Ja ho neodsudzujem a nehnevam sa uz na neho, len mi to trvalo roky.

evickapooh
25. nov 2014

1. otazka kde pije alkohol,doma<???ja som to tak vyriesila/lebo aj mojmu chuti alkohol/ ze nemame doma ziadny alkohol, ...pit moze len vtedy ked ideme na navsteu...do krcmy nechodi,ani s kamosmi von, vdaka Bohu...viem ze mu chuti alkohol...preto nedrzime doma ,aby si na to nezvykol,davnejsie sme mali doma vino,alebo som mu kupila pivo...ale uz nie...tak ho ako odnaucim ked mu kupujem<??? podla mna mali by ste navtivit manzelsku poradnu ak mu zalezi na tebe..aj my sme boli u psychologa...sice nie kvoli chlastu....ale neviem ci sa to este da zachranit....vzdy je nadej....asi by si ho mala sameho necchat na mesiac, na 2 mesiace....najprv asi bude furt opity...potom porozmysla ci sa mu paci takyto zivotny styl....a pojde za tebou...ak nie tak...tak nema zmysel s nim zostat...

civediamo
25. nov 2014

@bellinda76 podla mňa s toho čo pišeš aj čo odpisuješ aj babam si už rozhodnuta a vieš čo maš urobiť,aby si ty a tvoje/vaše/ dieťa žili v klude,,len si ti potrebovala počuť aj od niekoho nestranneho,,,,ja ti radiť nejdem je to aj tak na tebe,ale poviem ti jedno,moja mama žije s takymto chlapom doteraz,zničil nam 3 jeho deťom detstvo,ešte aj dnes plačem ked niekomu rozpravam ako sme boli nič a on bol "niekto" pritom je na socialke už hadam aj 15 rokov a mama ho živí,ale na pivo a cigarety je,,,nonstop ožraty,vždy sme sa bali čo bude doma,,,sto krat sme presviedčali mamu nech ideme od neho preč jej odpoved?? on za to nemože to alkohol on je len taky sprosty,ved on nieje zly,,,no dakujem pekne,,ked sme všetky odišli teraz vyplakava ,troška neskoro,no ona ho nikdy neopusti,vždy rozpravala že je snim len kvoli nám deťom,,ale poviem ti že by som radšej nemala otca ako žila hentak,,,toť moja skusenosť,dobre si rozmysli ako chceš žiť ty a aky priklad a detstvo chceš dať svojmu dieťaťu.

bellinda76
autor
26. nov 2014

@evickapooh alkohol nekupujem.nikdy ziadny doma nemame..keby aj bolo vino.hned ho vypije...
nosi si domov.predtym ploskacky.bolo take.ze aj polliterky som nasla...nechapem kedy to vypil.
ale twraz stale tie male sklenne flsticky je to nieco menfj ako pol dcl...asi 4cl..a do toho pivaá..
ked chodi cez tyzden z roboty..prve co je..vypije 1,5l piva do pol hodiny..inak skor nejde ani jest..celkovo pomylene podla mna...ako sa do neho ma zmestit vecera???
Sem tam dom nasla ploskscku zase...asj som bola a som makka..al.som si zvykla(nezvykla)..ns tento kolotoc.
a dobre vie.ked nieco najdem..v momente to vylievam.Jeho reskcia na to je.ze on cely tyzden robi a este ani cez vikend si nemoze trosku vypit.
sila nie?
Toto je posledna sanca na zachranu..lekarovi.liecenie..pre mna zs mna aj do poradne pojdem ak on chce.
ak nie.myslim.ze uz sa nemame o com bavit...
proste mna takyto zivot nebavi...
nemam naco cakat...caksla a dufala som dost.
Zvlast ma k tomu pohol maly ako zacal vnimat.rozpravat...opakuje co sa hadame.staci!
Sme vyse tyzdna u mamy..prosi.vypisije.ze nevie bez nas zit.ze ak nas strati.ze strati vswetko.
to viem...ale strati to vlastnou vinou.
ja uz som odpustala...vela...
dakujem aj Tebe za radu

bellinda76
autor
26. nov 2014

@evickapooh mas pravdu..idu Vianoce..msm ho nechat sameho?pretoze on bude naozsj sam..
ja co dme spolu som este sviatky vobec nrmala...
s bruchom som prerevala.lebo sa opil...s malym prve ani neveceral..druhe vianoce zjedol ledva polievku...rybh sa ani nedotkol..no..o njcom..
smutna som bola..tesila som sa z maleho.ze vnima trosku darceky..
on a maly tam vzdy nieco mali.js ked som si sams nedala..nebolo tam pre mna nic..(nepotrpim si nejak nato.ale aspon nejaka malickost)..na ine su peniaze...
uz ani necakam..

77katrina
27. nov 2014

obvinovat sa z niecoho za co nemozes nema zmysel.....cakat kazdy den co zasa strasne prinesie nema zmysel, myslis si ze vasmu malemu to je jedno, ze jemu takyto zivot vyhovuje? sama si musis povedat ANO ci NIE...

jemena
28. nov 2014

@bellinda76 kludne ho nechaj sameho na Vianoce, aj tak si spolocne Vianoce s vami nevazil, iba vam nadarmo pokazil krásnu atmosferu sviatkov. Zase sa len ožral a tvoju snahu navarit pre rodinu, ohrdol a dal prednosť chlastu. Nech si to užije sam s flasou, možno si uvedomí o čo prichádza. Mám na mysli servis a obsluha manželky. Lásku a rodinu si očividnnne neváži. Obdivujem tvoju trpezlivosť.

bodka70
28. nov 2014

@bellinda76 , môžeš si skúsiť prečítať túto knihu, je síce vypredaná, ale môžno ju niekto má, alebo v knižnici je. Je veľmi dobrá, mňa tiež zasiahla, kedže som jedna- jedným z nich 😔.

http://www.martinus.sk/?uItem=1560

xevulax
28. nov 2014

Povedz mu- najskor skutky potom slova. Ak chce skutocne ist na iecenie nech sa paci, ja by som sa skor k nemu nevratila nez po lieceni s tym zeby bol oboznameny ze kvapka alkoholu a je uz naozaj koniec. Takto sa neda do ekonecna on ta psychicky tyra vydiera... Atd. A na tie vianoce by som ho sameho nechala, on nemal doteraz s tebou zlutovanie preco ho ty stale lutujes? Uzi si sviatky s tymi ktorym nabtebe skutocne zalezi. Za mna by som to urobila takto uz len koli tvojmu synovi, vyrastat s ákoholikom, nemoze byt takmer nic horsie. Bud pojdr na lieenie a zmeni sa alebo ma smolu a pride o vsetko. Ja by som mu ani ten byt nenechavala preco aj? Ma narok maxumalne na polovicu a na druhu ty. Nakoniec ho prepije.... Drzim palce

bellinda76
autor
28. nov 2014

Tak to chcem urobit..mozme sa stretat kvoli mslemu .predsa len je aj jeho.
no..kym neuvidim.ze izaj niekam bude chodit...nema nic vyznam..

bellinda76
autor
28. nov 2014

@jemena "obdivujem tvoju trpezlivost"...
Aj ta moja ma ale svoje hranice..aj ked teraz sa mi na neho tazko pozeralo.ked som videla ako sa tvaril u lekarky.pripadal mi fakt na dne...
len aby v tom vydrzal.viem.ze to je dlha cesta...no ked niekto chce a vie.co moze stratit...ma to vyznam.
drzim mu palce...a hlavne sebe.nepovolit!

ninkacerik
30. nov 2014

Chlapi sa menia, ja som s mojím 4roky, a mám 22 rokov, ja mám skôr pocit že ho už proste nezaujmám.. podľa jeho slov mi ide o sex, ale to vôbec nie je tak, každá žena sa chce milovať s mužom keď ho ľúbi.. život je taký hnusný, .. človek rozmýšla ľúbi ho neľúbi? aj keď parkrát ma udrel.. ale hladám chyby v sebe.. možno ani s mojou povahou to nie je ľahké.. ja som v takom chaose? ale proste ten prístup to je všade taký toto mi podaj, toto sprav.. ako keby žena bola handra nedá sa to milo povedať? existuje azda aj muž baby , čo príde objíme ženu, a poďakuje jej.. a venuje sa dieťatu.. a povie si tak skvelá matka.. toto všetko už asi zomrelo, aj keď sme niekam išli sami.. tak žiadne túlenie sa nič, vraj si to máme nechať na doma, ale ani doma to neprichádza.. žena sa celú dobu snaží a je to márne..

salonka9
1. dec 2014

@bellinda76 ešte si pospomínaj, že keď nebol opitý, či sa k Tebe pekne/normálne správal. Lebo ja som si dlhú dobu myslela, že na vine je alkohol, ale keď si pospomínam, tak aj keď nepil, tak sa hnusne správal. proste ma psychicky týral, či už s alkoholom, alebo bez neho (s alkoholom to bolo len agresívnejšie).
Čiže aj keby nepil, tak by musel od základu zmeniť svoj pohľad na svet, lebo podľa môjho názoru je manipluátor, takže aj keby nepil, tak svoje správanie by nezmenil. Hlavná rysa manipulátora je, že iba on má pravdu, iba on môže meniť názory, iba on má na všetko právo, neváži si partnera.

hyta
2. dec 2014

Si vo veľmi ťažkej situácii. Je skutočne ľahké človeka odsúdiť, v manželstve by sme mali podať partnerovi pomocnú ruku. V prípade tvojho manžela je to protialkoholické liečenie. Ak bude skutočne ochotný liečbu podstúpiť, dala by som mu ešte poslednú šancu. V opačnom prípade radšej rozchod. Rozhoduješ nie len o svojom živote, ale i o tom synčekovom. Máte obaja právo na kľudný a harmonický domov. Chyba určite nebola na tvojej strane. Alkoholik vždy hľadá vinníka, lebo mu alkohol jednoducho chutí a je na ňom závislý. Takto žila moja teta a bratranci veľmi trpeli strýkovým alkoholizmom. Prespávali často u nás a plakali po nociach. Po rozvode sa im skutočne uľavilo a začali konečne žiť normálny život. Idú sviatky, nedaj sa obmäkčiť, lebo toto je pre alkoholika zasa dobrý dôvod na opíjanie sa.Držím ti palce, buď silná a nepovoľ.

kaokao
2. dec 2014

rozvod.. tu nie je o com! drzim palce.

tinapa
2. dec 2014

@bellinda76 Vníma to všetko preto naopak, lebo mu alkohol zastiera rozum. Jediné možné riešenie je naozaj dotiahnuť ho na liečenie. Musíš mu dať ultimátum. Nič iné sa nedá robiť... Nečítala som všetko, ale asi nenapíšem nič nové... Bez neho ti bude 1000krát lepšie. Možno zo začiatku nie, ale časom určite. A ohľadom majetku sa poraď s právnikom. Sú aj bezplatné poradne. Držím Palce.

tinapa
2. dec 2014

@ninkacerik Tiež sa s ním rozíď, keď ťa bije.

oladuna
4. dec 2014

@ninkacerik si s nespravnym clovekom a este ta aj bije.ty to nevidis??? Ano, existuju muzi, ktori ocenia svoju zenu, jej snahu, hovoria jej ze ju lubia a pomahaju jej s domacnostou a aj s detmi.neviem si predstavit ze by moj manzel na mna zdvihol ruku ale ak by to len raz skusil tak by si nasiel svojich sedem slivak pred vchodovymi dverami. V takom vztahu ako mas ty by som nezostavala ani o minutu dalej. Nohy na plecia a utekaj kade lahsie!