icon

Ako reagovať, keď ma svokra obviňuje z pitia jej syna?

Dnes o 12:18

Ako by ste zareagovali, keby váš partner pochádza z rodiny,kde sa otec prepil az k vážnej diagnóze. Pije aj jeho sestra a jej syn. Čiže rodina, kde sa alkohol popíja vo veľkom a ona mi položí otázku,ze co je medzi nami,ze aj jej syn tak začal piť. Ked som sa ohradila,ze kde to asi ,podľa nej, videl, urazila sa,aj svokor a muž je na mňa naštvaný.

Strana
z2
alex49
Dnes o 12:20

Pravda sa ťažko počúva

zuzacka16
Dnes o 12:21

no mohla sa ťa to opýtať, pretože celý život žije s alkoholikmi a zatvára predtým oči, nechce si pripustiť tú realitu a musí to na niekoho zvaliť..kašli na ňu, ty vieš čo je vo veci..akurát ťa obdivujem, že si ešte s ním..s alkoholikom veľmi ťažko..

jogy1984
Dnes o 12:22

@anonym_autor ty si dobru rodinu vyženila. Rodina Adamsovcov bola obsadená ?

sissy27
Dnes o 12:22

@anonym_autor ja by som sa jej na drzovku spýtala, čo sa stalo medzi ňou a jej mužom, že si prechlastal pečeň a tam nech hľadá aj odpoveď na svoju otázku.
Ja s takýmito ľuďmi nemám zľutovanie.

anjelicek26
Dnes o 12:26

Odpovedala si jej spravne, nech je svokor a muz urazeny kolko chcu... chlastaju - lebo chcu - nie preto, ze im ty nalievas a nutis...

michaela329
Dnes o 12:26

Absolútne by som neriešila, čo si myslí - mňa by zaujímalo, či viem pomôcť mužovi.

anonym_f7a4e4
Dnes o 12:29

@anonym_autor A Tebe nevadí, že pije? Prečo si si ho brala?

anonym_fa4b05
Dnes o 12:30

Za všetkým zlým hľadaj ženu - príslovie.
Ak sú svokrovci starší, tak dobre poznajú dané príslovie. Preto asi tá otázka.

anonym_c42141
Dnes o 12:31

Čo myslela že chudák synáčik držíš mu nôž pod krkom a leješ doňho fľašku?
Skôr otázka na teba prečo máš partnera alkoholika?

anonym_81a811
Dnes o 12:35

Je to žena čo prežila život s alkoholikom, určite kvôli tomu mali nejeden konflikt a možno jej aj neraz vykričal, že keby nebola taká a hentaká, tak by nepil, až tomu uverila... a prenáša to aj na vás... nehovorím, že je to správne, zareagovala si dobre, no je smutná žena so smutným životom a vôbec by som si to nebrala osobne

autor
Dnes o 12:35

@anonym_autor admin mi prepravili názov príspevku. Ona ma priamo neobvinila, len položila dvojzmyselne znejucu otázku.

minesasubu
Dnes o 12:41

tak je to partner alebo manžel ?
pije pravidelne ?
urazil sa prečo ?

anonym_db79d7
Dnes o 12:45

Neriesila by som svokru, riesila by som svoje manzelstvo a muzov alkoholizmus. Riesila by som ako z toho zvazku s toxickou osobou odist. Svokrina poznamka je tvoj najmensi problem. A co deti, tie si nevybral za otca alkoholika, vybrala si im ho ty a musia s nim zit. Krasne detstvo, co ti poviem...

anonym_565637
Dnes o 12:50

@anonym_autor neviem čo bolo podnetom, čo spustilo u neho pitie. Náš otec bol alkoholik a nikto z jeho 4 detí nepije. Vedela si z akej rodiny pochádza. Môže to byť genetika, alebo možno máte/má aj nejaký problém. Hlavne pracuj na tom, aby aj tvoja rodina nedopadla ako rodina svokry. A asi je zbytočné teraz polemizovať, ako by niekto iný reagoval. Ty si to vnímala ako obvinenie teba a bránila si sa.

biba_18
Dnes o 13:20

byť alkoholikom je rozhodnutie… môžete mi veriť, niečo o tom viem 😏
a @anonym_autor - ako by som reagovala? ja by som jej povedala niečo v tom zmysle že u nás sa deje doma asi to čo sa dialo u nich…

anonym_62cb70
Dnes o 13:44

Asi bola práve ožratá a trepala somariny🤣 mala si jej povedat, že ty o nicom nevieš, nevšimla si si, že by začal viac piť ako keď si ho spoznala 🤣

anonym_458169
Dnes o 14:17

Skor by ma trapilo, ze muz pije, nez to, co rozprava svokra.

anonym_007890
Dnes o 14:29

Jeho matka je spoluzávislá osoba ešte z čias kedy pil jeho otec a teraz to prenáša aj na svoje deti. Ja by som sa z takej rodiny určite rozviedla.

bomba36
Dnes o 14:31

Ty si tiež musela vidieť, čo to je za famíliu, keď si si s ním začínala..

anonym_97ec11
Dnes o 14:34

@anonym_autor Na otázku, že čo je medzi nami, medzi mnou a manželom by som odpovedala, že je medzi nami alkohol .

anonym_1d359e
Dnes o 14:42

To, že otec píl neznamená, že automaticky bude aj syn. Určite každý pozná prípady, že to neplatí. Aj opačne. Môj svokor nepil. Bol decentný muž a môj muž píl. Zlákali ho stari kolegovia, ktorí po práci išli do krčmy a on sa hanbil povedať, že ide domov k žene a dieťaťu. Prestal sám.

majus2323
Dnes o 14:49
@alex49

Pravda sa ťažko počúva

@alex49 trefnejsi komentár som dlho nečítala

kacena4
Dnes o 14:54

po pravde polozila ti dobru otazku, ak muz pije neprimerane, treba sa spytat preco? co nefunguje v rodine?!

babababka
Dnes o 15:10

Porozmýšľam, zatne zuby a skúsim to vyriešiť hoc aj so svokrovou pomocou.

haley7897
Dnes o 15:35

Prišla si sem s nesprávnym problémom... precitaj si to po sebe ešte raz, ci sa nechceš poradiť aj o niečom inom... 🫠

sissy27
Dnes o 15:39
@kacena4

po pravde polozila ti dobru otazku, ak muz pije neprimerane, treba sa spytat preco? co nefunguje v rodine?!

@kacena4 alebo skor co nefungovalo v povodnej rodine, ked ma synacik potrebu riesit problemy alkoholom rovnako ako jeho otec, nie? 🤷‍♀️

negymama
Dnes o 16:48

A v case ked ste sa brali, ci spolu chodili, muz nepil?
V takej rodine ked vyrastal, urcite nemal pekne harmonicke detstvo.
Mnohe deti alkoholikov sa bohuzial tiez daju tym smerom, casto aj ti co si hovorili , ze tak ako rodic/rodicia skoncit nechcu.
autorka - absolutne nie je dolezite co riesi ci rozprava svokra. Svokra v tom zije roky, mysel ma deformovanu alkoholizmom celej rodiny a vivinuje seba aj svojho muza.

dolezite je, ci to chce riesit tvoj muz, ak nie , tak s nim nepohnes. Radsej sa vrat z kratsej cesty, nespominas ci mate deti, o to viac je dovod z takej rodiny uniknut.
Alkohol je velmi velmi silny pan.
Poznam rodinu, kde pil otec aj matka, aj vsetci ich piati synovia sa postupne vsetci stali alkoholikmi. Jeden je muz mojej kamaratky, a on jej dopredu povedal, ze vie, aky je a ze nech nerata, ze sa on alkoholu vzda. Ma to rad, chce pit, a hotovo.

oliolijanka
Dnes o 17:25

Autorka, ego je svina, ze? Chlap ti slope, cela jeho rodina je prepita, ale ty chces byt v ich ociach za chrumkavu. Ty si lepsia ako oni. Ta spravnejsia. A vyzadujes korektne jednanie....od chudery, chlapovej mamy, ktora cely zivot alkoholom trpi. Ale od muza nie, on chudak iba pije alkohol, lebo to videl doma.

Mala si prizmurit oci, zatlacit a mala si si hlasno prdnut.
Dala by si jasne najavo, ze nechces byt sucastou ich chorych vztahov.
Ale ty si uz sucastou. Si spoluzavisla.

Ak sa pytas, co by som jej povedala ja.. ja by som jej nepovedala nic. Nechcela by som nad nou vyhrat. Nechcela by som jej ublizit. Nechcela by som ju presviedcat o mojej pravde. Bolo by mi jej luto.
Do rodiny, kde vsetci slopu, by som sa nevydala, do takej rodiny by som nepriniesla moje deti. Ak by som sa do takej rodiny nedopatrenim dostala, mojou prioritou by bolo z takej rodiny co najskor odist... nie vediet knockautovat svokru v "small talkingu" a zapacit sa tym ozranom.

anonym_49c342
Dnes o 17:44
@biba_18

byť alkoholikom je rozhodnutie… môžete mi veriť, niečo o tom viem 😏
a @anonym_autor - ako by som reagovala? ja by som jej povedala niečo v tom zmysle že u nás sa deje doma asi to čo sa dialo u nich…

@biba_18 po veľmi dlhej dobe s tebou vôbec nesúhlasím 🙂
Byt alkoholikom nieje rozhodnutie ale choroba a závislosť

anonym_49c342
Dnes o 17:46

Autorka a ja len sa čudujem, že ta trápi co svokrovci miesto vlastného muža a ako mu pomôcť

Strana
z2