Nevládzem sa starať o celú rodinu

kissymissy
10. nov 2023

Sme mlady 35 r par. Priatel ma dceru 11rokov ja mam dceru 9rocnu. Ziju s nami. Pracujem na nocne 12h zmeny. Obcas sa malo vyspim ale aj tak som vzdy velmi unavena v ten den po nocnej. Mam pocit ze stale odomna nieco chcu. Najprv chce jedna jest ,potom druha ,o hodku priatel. A stale dokolecka. 2x za den umyvacka varit atd. Nebavi ma to. A to nerobim vsetko len ja priatel aj uprace niekedy aj uvari. Ale mna toto proste nebavi. Som aj celkom lenivy typ cloveka a toto ma muci. Neustale nieco riesit niekoho obskakovat. Co mam robit.. a to ze ved si zena hm ano ale ja nejsom zena v domacnosti. Dost makam hlavne po nociach a narobim sa.

viestta
10. nov 2023

Tak taketo velke dievcata by sa uz mali vediet nakrmit aj same. O chlapovi ani nehovorim, pokial nie je digitalny, ma dve rucicky, tak nech ich pouziva. Taka silna trojka by sa mala uplne samoobsluzne postarat minimalne o polovicu domacich prac, nielen nakrmit sa, ale aj navarit.

ada12345
10. nov 2023

Tak najlepsie by asi bolo uvarit vzdy velky hrniec nejakeho jedla a potom nech si uz kazdy zohreje svoju porciu a obsluzi sa sam, pokial nejedavate naraz, ale kazdy v iny cas. Uz su dost velki, zvladnu to. Tiez uz mozu slecny nakladat umyvacku a spratavat stol.

martinkatinka
10. nov 2023

A ved si vsetci velki 😆 staci ti navarit a ostatne zvladnu sami. Nalozit, vyložiť, spratat, upratat. No tak ale zas ked sama vravis, ze si lenivy typ ....

beata_k
10. nov 2023

Nerozumiem preco si nesadate k stolu spolu. Sa stravujete jak v restike. Kazdy sam a co sa mu paci.

h2
10. nov 2023

11 a 9 ročné chcú jesť, no to by som ešte ako tak chápala, ale 35 ročný chlap? Veď nech si zoberie. A nachystá aj dievčatám. V ideálnom prípade aj tebe.

1andrea111
10. nov 2023

@kissymissy 12 h nočné zmeny je náročné a rodina do toho, podľa mňa si unavená z práce. Nie je možná iná práca?

tomika
10. nov 2023

Presne kvôli tomu som menila prácu . nočné ma ničili.

viestta
10. nov 2023

@beata_k u nas tiez jedavame kazdy inokedy, malokedy mame to stastie aby sme boli doma v rovnakom case a nebudu na mna cakat do osmej, kym pridem z roboty, alebo obedovat o jedenastej aby som stihla ja alebo chlap poobednajsiu. Ak aspon jeden pracuje na smeny, spolocne stolovanie je sen.

prasiatko30
10. nov 2023

Nechapem preco raz je jeden potom druhy ptom treti🤦🏽‍♀️vsak nastolim doma normalne rezim, o12-13h obed - vsetci sa spolu najete, spracete. Na olovrant si mozu zobrat/spravit nieco aj deti same a na veceru nieco lahsie. To by som sa na to pozrela aby som varila jednemu na 12 druhemu na 14 a tretiemu menu do postele no to urcite

beata_k
10. nov 2023

@viestta Myslim vseobecne spolu. Hadam su niekedy spolu.

babulkomale
10. nov 2023

@kissymissy starsi syn nas od 4 rokov cez vikendy nebudil. Dal si do mlieka cerealie, zohrial v mikrovlnke a pozeral rozpravky.
Nerozumiem co obskakujes na velkych deckach. Naucit ich zit samostatne, to je uloha nas rodicov, nie skakat okolo nich do nasej smrti.

pribinak
10. nov 2023

Vsak ale toto nie sú maličké deti, ale riadne baby. Si hladná? Tak si urob, rožtek chlebík jogurt alebo si naber z uvareneho.
Po ďalšie, dámy nech sa naučia jesť spolu v jeden čas, ty nie si slúžka, aby si im skákala okolo zadkov

Detto priateľ, proste urob pravidlo že sa je naraz

Neuvazujes o zmene prace? Bez ohľadu či máš ale o nemáš rodinku, nočné sú pre ženu veľmi náročné, viac ako pre muža

viestta
10. nov 2023

@prasiatko30 jedna pride zo skoly o jednej, druha o druhej, chlap o tretej z roboty a mozes prestierat o dvanastej, prd je to platne. Ale tu nie je problem, ze mama si ma zjednodusit robotu. Ta ma na krku troch jedincov s tulenou chorobou, tam je problem.

hortenziaj
10. nov 2023

Véd nech je každý kedy chce, to sa nedá až tak prispôsobiť. Ale navar a nech si naberú sami, strčila do mycky, vylozia a tak, to by zvládli. Ci to reálne prídu za tebou ze chcú jest a aby si im naložila?

isis234
10. nov 2023

Nočné sú zabiják. Mám dosť 10 hodinové.. 12tky 😲 nie..Nedá sa aspoň zmeniť na 8 hodinové? Alebo zmeniť prácu.
Mali by ťa tolerovať. Jesť spoločne. Potrebuješ sa vyspať. Vtedy by sa mohli obslúžiť .

ivik4
10. nov 2023

Taka este nehrala aby som 11rocnemu a aj DOSPELEMU decku za ritou chodila a chystala im to coho su schopni aj bez Teba.
Este 9rocne dieta pochopim, nachystat mu jest.

januska12323
10. nov 2023

To je tvoja chyba keď zo seba dobrovoľne robíš slúžku. Raňajky si dokáže aj tá 9 ročná nachystať sama, obed majú v škole a zrejme dospelý v robote tak stačí variť cez víkend, navarí ten kto je akurát doma. Kto chce jesť si naberie a po sebe odloží do umývačky, posledný ju zapne. Neviem z akého dôvodu ich obskakuješ ak nie je nikto z nich nejak hendikepovaný.

marca12
10. nov 2023

@kissymissy ja ta uplne chapem. Tiez som typ zeny,ktora neznasa starostlivost o domacnost,neznasam varenie a vsetky prace okolo domacnosti. Mna obtazuje aj smetny kos vyniest 🤣 ja som sa nenarodila ako gazdina a jednoducho,ak k tomu nemame vztah,vzdy nas to bude unavovat. Mne pomaha jedine to,ze robim najnutnejsie prace a aj do tych sa musim nutit. Snazim sa sprijemnovat si tieto cinnosti. A ano som leniva,preto ma to tak nebavi. Ja budem radsej citat knihu ako varit. Ale varit musim,takze si k vareniu vzdy pustim na mobile,tablete bud nejaky film alebo podcast,pripadne hudbu podla toho na co mam chut . Snaz sa nejako sprijemnovat tieto cinnosti. Robis to pre rodinu a ku komu by sme mali byt laskave,ak nie k nasim najblizsim. Oni nemozu za to,ze my nemame v krvi gazdinkovanie

0silvia0
10. nov 2023

@kissymissy obskakovanie nechaj pre gazdinky, ktore bavi tato gazdinkovska misia.
Ty nauc dievcata a chlapa varit jednoduche jedla, umyvacku mate, tak kde je problem? Ty si nechaj varenie len cez vikend, cez tyzden nech sa staraju.

mandarinka555
10. nov 2023

@kissymissy Také "koníkovské" toto...založiť diskusiu a potom ignorovať...

zobaka
10. nov 2023

musíš si to doma nastaviť, začať ich pripravovať na samostatnosť, ja keď som unavená, zahlásim, že si idem ľahnúť a idem, už dávno tu nie sú časy, keď ženy celý život boli doma a mali energiu a chuť vyvarat

aurinia
11. nov 2023

@kissymissy asi to tu uz odznelo, nečítala som, ale ak 2x do dňa ide umývačka. 1x jedna naložiť a vyložiť a druhý krát druhá. Ja mám synov, a teda čo sa týka spratavania, kuchyňa je ich. Kose vynašaju, aj menia Sacky, kúpeľňa, wc, v kazdej izbe je malý kos, vysávanie, utieranie prachu, pomoc s nákupom, odniesť, vyložiť, triediť prádlo na farby, parovať ponozky...atď...vediem ich tak od mala, postupne pribúdali povinnosti....na nete som nasla tabuľku detských povinnosti podľa veku....synovi som ukázala aby veril ze si to nevymyslam ze aj oni by mali doma pohnúť rukou. Základ je to spravodlivo rozdeliť, aby pracovali rovnako. Prípadne hodiť mincou. Po práci vzdy zalezu do izieb, aby som od nich uz Nic nechcela náhodou, a vtedy si uvaríme cajik a vyložiť nohy. Hlavné všetko s láskou a kľudom. Držim palce.

tamta
11. nov 2023

@mandarinka555 ako ignorovať? Ved tému založila vecer (mozno sla spat, mozno si sla oddychnut) a vy ju uz po pár hodinách sudite, ze nereaguje... A mozno potrebovala len vypustiť paru diskusiou.. Nie vždy sa jednoducho spara vo vlastnom živote a problémoch s cudzimi..

evkamotka
11. nov 2023

@viestta to je vpredsa jedno kedy pridu. V skole maju obed. Medzi obedom a vecerou si vedia same zobrat rožok, banan, jogurt a o xy (18tej) je spolocna vecera. Ci?

evkamotka
11. nov 2023

Po prve, hladaj inu pracu. Mozno to nebude o mesiac, možno najdes o rok a pol ale hladaj. Nici ta to, takto 12ky po nocuach snad nechces pracovat do 65.

Po druhé, tiez sme 4 členna rodina a cez tyzden sa jednoducho nevari. Obedy ma kazdy v praci a skole. Vecere suche, kto ma chut, daju sa spravit parky, prazenica, cestoviny, toasty.

didip
11. nov 2023

@kissymissy môj 13 ročný brat vysáva, upratuje, urobí si aj sám jesť. Robí to už dlho takže nevidím problém na samoobsluhu vašich dcér. Priateľ detto, je dospelý, ale nechápem prečo nejedávate spolu

saxana000
11. nov 2023

No 11 rocna uz umyvacku zvladne.aj pracku aj susicku aj vysavac aj prach na polickach.muzovi daj spravit nakup a ty uvar.musi nastat delba prace

h2
11. nov 2023

@aurinia Nemáš link na tú tabuľku?

beatrice3
11. nov 2023
h2
11. nov 2023

@beatrice3 Vďaka