Uvažujem o striedavej starostlivosti

14. okt 2023

Mám nevychované, lenivé deti ktoré doma nič nerobia, presne ako nerobil aj ich otec.Mám sa nejako dať psychicky dokopy alebo ako prevychovať takto nenormálne lenivé deti? Alebo ich dať do striedavky aj keď viem že ich otec sa o nich starať nebude? Som vychudnutá, unavená, moc unavená žena ktorá nezažíva nič pekné, len domácnosť, do roboty a domov a starosti s deťmi.Žena ktorá nikdy nebola ani na jednej dovolenke, ktorú každý chlap len využil a cely život ťažko pracujem a stále sa o niekoho len starám.Ja som vždy na poslednom mieste!

doriiis
14. okt 2023

Nie,nie...to,že máš lenivé deti,nie je chyba otca ale tvoja.To,že si sa dobrovoľne stala služkou a dohnala sa až tam kde si tiež môžeš iba ty.
Zle nastavená matka=zle nastavené deti

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
doriiis
14. okt 2023

Prestať brat velke deti ako deti ale ako dospelých.Nenavari? Nebude jesť.Neuprace si veci? Nebude mať oprate.Nepomoze? Nebude mať vreckové,telku,mobil,playko.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
14. okt 2023

Deti uz neprevychovas. Ale striedavka ti pomoze-budes mat klud.

januska12323
14. okt 2023

To sú tie spomalené slečny, o ktorých tu boli aspoň dve debaty?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
solida1
14. okt 2023

Koľko rokov majú tvoje deti?

martinkatinka
14. okt 2023

A tie tresty si aj realne dodrzala?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dennissa16
14. okt 2023

Ako sú staré deti? Vidno,že máš všetkého plne zuby.
Keď si im vypla wifi a všetko zakázala,ani tak sa nerozhybali?

martinkatinka
14. okt 2023

Nevzdavaj sa ... A tu striedavku kludne navrhni

ciernysokol
14. okt 2023

Sadnut si s nimi za stol a spisat pravidla.kazdy si po sebe uprace,pripravi sa do skoly,domace prace urcit,vecierka atd.za nedodrzanie- dosledok.zobrat telefon na tyzden,bez vreckoveho,kazdy den po skole doma.odvravaju,nedodrziavaju,nerespektuju ta?nech sa paci,povysavat.pravidla musis striktne dodrziavat,bez vynimky.prevychovat je v starsom veku casto,ale vlastne hranice nastavit sa da kedykolvek.a nezabudni pre nich nic nerobit,nic naviac,neorganizujem oslavy,nejdeme na vylet atd.a samozrejme,zvieratka darovat,predat.mozno to znie tvrdo,ale nechala si to zajst velmi daleko.na striedavu by som sa nespoliehala zatial.

januska12323
14. okt 2023

V puberte neskoro vychovávať. To, čo máte doma je tvoja vina. Si príliš mäkká a všetko robíš za nich. Mala si nastoliť vojenský režim namiesto domácich zvieratiek. Nepomôžu s obedom nebudú mať čo jesť, neodnesú oblečenie do prania nebude opraté atď.

hipuska
14. okt 2023

To chce radikálne riešenie. Majú svoju izbu? Tak tam nezasahuj. Povedz im, že všetko ich, čo ostane v spoločnom priestore vyhodis. A fakt to urob. Bez milosti. Zjavne sú na intraku,.keď odchádzajú. A zvieratá tiež z domu prec. Špajzu, chladničku drž prázdnu. Tj.zaklad-chlieb, pasteku, syr, šunku. Nech jedia stále iba to. Striedava nepomôže. Nepomôže im ani matka, čo vyhadzuje deti z domu.

lucka_ke
14. okt 2023

zvieratá dať preč, navariť, ale nechať v hrnci - si hladný? naber si, potom po sebe umy tanier alebo daj do umývačky, neodložíš riad? beriem mobil

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pralinka25
14. okt 2023

mam doma tiez leniveho a drzeho pubertaka a take to bolo mile zlate dieta co rado pomahalo.
skus nedat vreckove. vobec ziaznde. ak nejake chcu musia si ho zasuzit ak si chcu kupit cokolvek okrem skoly nech si kupuju zo svojho. ak nemaju peniaze brigada ak chcu od teba tak nech nieco urobia. wifi na heslo a pustat az ked budu spravene povinnosti. musis byt tvrdsia a stat si za svojim. viem ake vycerpavajuce a frustrujuce to je.
a presne neobsluhovat. pubertaci mozu ist nakupit podla zoznamu ak chcu jest. mozu pomahat s varenim, pranim .....
vsetko co nie je namieste vecer skratka vyhodit. nabehnut o 20h s ciernym mechom a ist rad radom.

doriiis
14. okt 2023

Tieto teatrálne odchody a vyhadzovacky z domu ničomu nepomôžu.Zacali jacat? A dve facky si im čo nevylepila?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimikarol
14. okt 2023

Mobil im neber. Rovno im ho vyhod. Wifi zapni najskôr o týždeň keď uvidíš výsledky. Niečo nebude spravené zas na týždeň vypni. A že skriekaju???? No a? Skriekaju ešte viac. Ja by som to teda netolerovala. Vonku s kamarátmi? Neexistuje. Kamoška keď sme boli pubertacky keď mala prísť domov a neprišla prišiel pre ňu do baru otec a spravil krik, hanbu na 100 rokov a musela ísť domov. Ja by som kľudne spravila to isté keby není iné východisko.

veronika1754
14. okt 2023

Normálne ťa chápem, moje deti sú od narodenia tiež strašne lenivé, gény proste nepustia, no mam tú výhodu že ich cepujem od mala takže to nie je až v takom štádiu. No môžem ti odporučiť len jedno čo nie je upratané letí do koša. Normálne im povyhadzuj všetko bez ľútosti a neopováž sa kúpiť nové. Oblečenie nechaj len tak aby boli dve kusy spod, tri kusy tričko, jedna mikina. Normálne ostatné čo nájdeš na zemi do koša. Tiež všetky veci iné ako do školy ak nie sú na svojom mieste vyhoď. Uprataj si svoju izbu a kľudne ju zamknúť aby ti tam neurobili bordel. Na školu sa im vykašli sú dosť veľký aby vedeli že majú svoje povinnosti ako si ustelú tak budú spať. Spoločné priestory ak nepridajú ruku k dielu tak proste nebudú využívať ich výhody, ak chcú jesť pomôžu upratať kuchyňu ak nepomôžu ty sa najedz von a oni nech idú sa kľudne najesť k otcovi alebo nech nejedia no nie že jeden deň a na druhý ustupiš, proste musíš dodržať. Ja sa s mojimi nebabrem no len oni sú zvyknutý od mala že ak neurobia svoje povinnosti tak ja neurobím svoje. Zlé známky ok nebude vreckové, nebude mobil ani nič žiadne výhody. No je to boj, s takými deťmi ale zachovaj si odstup už to nie sú malé deti.

lucka_ke
14. okt 2023

tak sa rozhodni či ich miluješ, chceš obímať, alebo vyhadzovať zdomu, lebo sú leniví

maranta_leuconeura
14. okt 2023

Podla mna davas neprimerane tresty, v zmysle slabe. Akoze preco by ich malo trapit, ze im neoperies? Daju si nieco ine alebo budu nosit to iste. Preco by ich malo trapit ze nenavaris? Si daju chipsy, cokoladu, mrazenu pizzu, nepotrebuju jest tvoje zeleninove gebuziny (ber s nadhladom, ze hovorim ako by povedal pubertiak). Preco by ich malo trapit, ze nepojdu von, ked sama hovoris, ze kypria na gauci aj tak len? O zvierata sa nestaraju, v prvom rade preco si im ich dovolila, ked vies, ake mas deti. Ale to je jedno, nestaraju sa, tak by som zvierata niekomu darovala, dohodni si to vopred a urob to ked budu v skole, aby neboli sceny. Na tom gauci robia co? Kukaju telku? Telku zrus, zves zo steny, nechaj u nejakej kamosky docasne. Alebo kukaju do mobilu? Tak snad ho nemaju prirasteny k ruke, vyuzi prilezitost a vezmi im ho.
Tiez si myslim, ze neskoro to riesis, ale co uz. A zasla by som aj za psychologom alebo nejakym vychovnym poradcom. Deti mozes dat zverit aj do starostlivosti otca, len ci ich on bude chciet.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka_ke
14. okt 2023

obviňuješ celý svet, že si sama urobila chyby vo výchove, skús sa poradiť s psychológom, zober tam aj deti a začni meniť svoj život, nepôjde to rýchlo, ale nejaké zmeny sa udejú

pbra40
14. okt 2023

Je vidiet, ze si vycerpana, unavena. Posielam objatie. Nevycitaj si to, si obetava mamina. Ale ak chces nieco zmenit, musis vytrvat. Maju svoju izbu? Vsetok boredl vratane smradlaveho zvieracieho zachoda by som im dala do izby. Neupratene riady? Spinave pradlo? Neporiadok z kupelne a chodby? Vsetko by som im sustredila do izby, a rovno na postel. Si moc makka. Ak chces nieco zmenit, musis vytrvat. Verim, ze to pojde, len sa zial musis zatat a adekvatne tresty dodorzat. Drzim palce 😍😍😍