icon

Nevládzem žiť v manželstve

1inis1
24. jún 2018

Mám manžela s ktorým som 10 rokov, máme dieťa a nie som šťastná. Všetko sa zmenilo presťahovaním. Najprv som si myslela, že si pomaly zvyknem v tejto dedine...lenže po RD nastal problém s prácou a dochádzaním. Už je to nejaký ten rok a stále sa to zhoršovalo a teraz už si ani zvyknúť nechcem. Chodím sem skoro len spať, keďže cestujem za prácou. Som tu len kvôli synovi, ktorý tu býva rád a keď spomeniem sťahovanie, je z toho chorý. Peňazí nemáme, ja nemám ani čas a všetku vinu hádžem na muža. Že sa tie roky nesnažil niečo zmeniť, keď videl, že som nešťastná. Sa to stupňovalo a už cítim, že nemáme okrem dieťaťa nič spoločné. Už nemám ani snahu niečo naprávať. Viem, že v prípade rozvodu by sa o syna bil. Alebo ostať spolu kvôli nemu a žiť si každý po svojom? My sa nehádame, my sa skôr nerozprávame, proste si nemáme čo povedať. Aj na výchovu máme každý iný názor. Najviac mi je ľúto toho dieťaťa. Ale už si neviem rady, proste to nemá zmysel. Zažili ste niečo podobné?

dskjhfdlkdjhl
26. jún 2018

@1inis1 a ako, ak mozes prezradit?

beky1813
26. jún 2018

@1inis1 odides do mesta s dietatom k rodicom, po chvili ti zacne vadit, ze nemas sukromie, pribudne viac povinnosti a si tam, kde si bola. Ak chces odist, tak odid skor, ako zacne dieta chodit do skoly. Inac v celej diskusii vidim len teba a ponosovanie, co je zle, ale nikde nevidim, ci zo synom vobec travis cas

zuzanapjat
26. jún 2018

@1inis1 jj išiel do zahraničia, tak som ostala sama v dome s čoskoro troma deťmi. Kamoškyn ostal doma, nevie jazyk, nechce odísť a tak ak chcú na slovenské pomery niečo robiť, tak na to šetria a ak muž nestíha, ona sa chytí kelne, lepidla, všetkého. A sme na seba hrdé, keď spravíme mužskú robotu, hoci to aj tak vyzerá :D ale aj naši chlapi sú na nás hrdí. Podotýkam to sme nieže dve z mesta, ale viaceré.... narodené v meste, vychované v meste. A aj keď nemáme luxus, ako tie, ktoré majú postavenú novostavbu a všetko z masívu, aj tak sme objavili čaro dediny. Dnes za miešne drobné dokážeš vyrobiť také dekorácie, naozaj všetko sa dá. Ja ti môžem fakt len toľko napísať, ak vezmeš syna od jeho otca, dopustíš sa nenormálnej chyby, ktorú ti chlapec neraz vyhodí na oči. Pre chlapca je láska otca a vplyv otca extrémne potrebný pre jeho psychiku a dobrý vývoj. Neviem, či ti to zato stojí........... viem len, že v mnohých veciach stačí zmeniť myslenie na to aby človek pochopil aké šťastie má.

1inis1
autor
26. jún 2018

@dskjhfdlkdjhl navrhnúť rozvod

1inis1
autor
26. jún 2018

@beky1813 trávim, keď môj ide cez víkend preč idem s ním k rodičom, alebo sme doma, príp. ideme s koleg. a jej dieťaťom na nejakú akciu pre deti,....

dskjhfdlkdjhl
26. jún 2018

@1inis1 a co na to protistrana?

beky1813
26. jún 2018

@1inis1 a ked prec nejde?

1inis1
autor
26. jún 2018

@beky1813 on chodieva v lete preč často, alebo ide spolu niekam ale aj tak sa vždy povadíme

1inis1
autor
26. jún 2018

@dskjhfdlkdjhl ja som mu to už povedala zo dvakrát, ale myslí, že to nemyslím vážne. A teraz už neviem, lebo nekomunikujeme.

saslavka73
26. jún 2018

@1inis1 Však keď mu príde termín pojednávania o súdu uvidíš.

dskjhfdlkdjhl
26. jún 2018

@1inis1 no, ked mu to len hovoris a potom sa nic neudeje, tak to ani vazne brat nemoze. Ak si este nepodala ziadost, tak nepis, ze si uz zacala konat, lebo zrejme reci o rozvode u vas nie su ziadna novinka. Tymto vsak ani nahodou netvrdim, ze rozvod je to spravne. Osobne si myslim, ze pre Teba sa vela nezmeni, stastnou Ta to neurobi.

1inis1
autor
26. jún 2018

@dskjhfdlkdjhl a ja myslím, že ano

saslavka73
26. jún 2018

U nás sa veľa zmenilo 1. manžel mal úraz a 2. návrh na rozvod som mala napísaný doma na stole.
A by si mala vidieť tie zmeny - u oboch.
Mimochodom čo tam ideš písať do toho návrhu???

dskjhfdlkdjhl
26. jún 2018

@1inis1 ja Ti to prajem, ale bohuzial, citala som tu toho dost na to, aby som mala nazor, aky som pred chvilou napisala. Ale budem rada, ak sa mylim😉

eliska13
26. jún 2018

@zuzanapjat áno, bude to chyba vziať syna od otca, ale ona dlhodobo potlacuje samu seba a je nešťastná.

zuzanapjat
26. jún 2018

@eliska13 zažila som to a všetko je to v hlave. je to prehlbovanie negativnych emocii. ked je clovek negativny nevidi nič pozitivne a je v depresii stale viac a viac

1inis1
autor
26. jún 2018

Ja myslím, že sa mnohé manželstvá dnes rozvádzajú a nie vždy to má len negat.katastrof.následky. Koľkokrát to naozaj veci vyrieši ku spokojnosti oboch. A pre deti je to tiež lepšie, ak sú obaja rodičia šťastní, aj keď každý zvlášť.

eliska13
26. jún 2018

@zuzanapjat ak sa nerozprávajú, ona tam musí bývať nasilu, sexuálny život určite nefunguje, žiadne spoločné plány do budúcnosti či šanca, že muž povie, že by išli do mesta nie je o čom....

1inis1
autor
26. jún 2018

@zuzanapjat ano, ale tie depresie majú niekde pôvod....A bohužiaľ, naozaj nepatrím k tým šťastlivcom, ktorí nájdu všade len to pozitívne. Ak napríklad niekomu zhorí na kompletku nový dom....ano, tí total šťastlivci si povedia....nič to, hlavne že sme neutrpeli na zdraví a kráčajú s úsmevom na tvári ďalej. Ja k nim ale nepatrím. To sú proste vrodené danosti...lebo všetci nemôžme byť rovnakí.

loliki
26. jún 2018

@1inis1 ahoj, myslim si, ze dobre rozhodnutie je ist k psychologovi, tam mozes ist sama a mohol by ist aj manzel, su aj manzelske poradne. Funguju pre nás, pretoze mnostvo ludi má problemy, ktore uz sami nedokazu riesit. Z tvojich prispevkov je uz vsetkym jasné, ze más - máte problém. Tvoj manzel to bud nevnima, alebo je flegmatik, neviem posudit. Teba to vsak ide rozhodit. Zjednodusene povedane: problem mas ty - nechcem ta nahnevat- asi aj sama so sebou. Po 10 rokoch spoluzitia tuzis po niecom inom. Nerozumiem, preco sa obaja nesnazite, aby ste vsetci 3 boli stastní. Rozvod nie je cestou stastia pre kazdeho z vas. Niektorym sa na Brezovej páci, tebe nie. Co vam brani prestahovat sa? Nevies presvedcit manzela? Bez komunikacie to nejde, ale ani s krikom. Ak sa ty citis v tom manzelstve taka nestastna, co by povedal on? Co by on napisal o tebe? Co robi on pre celu rodinu? A co by povedal syn? Chcel by odist? Netrpis na PMS? Daj si Horčík, Persen, ukludni sa. Svet sa nebude tocit podla teba, kazdy sa musíme okolnostiam prisposobit.

eliska13
26. jún 2018

@loliki ona už dlho rieši to, že muž nechce do mesta a ona kvôli práci príde domov vecer.A nemá čas na syna.A muž podľa nej sa má postarať a nie povedať, že práca ho baví aj, keď malo platená.druha vec čo je zase dobre, že ten malý môže byť poobede aspoň s otcom a nestratia ho niekde susedia.Ja by som išla do manželskej poradne, ale, ak si rozhodnutá pre rozvod chod len ty sama k psychologicke

zuzanapjat
26. jún 2018

@1inis1 ja som inak taký negativista furt bola. vždy vo všetkom na napadol horší scenár, viac som si všímala negatívne veci, viac som si ich pripúšťala. Nikdy som si to neuvedomovala, až časom. Každopádne z toho pramenili migrény, depresie, averzia voči mnohým ľuďom vrátane manžela. Navštív toho psychológa kým spravíš zásadné rozhodnutie. Aj manžel potrebuje vedieť o tvojich pocitoch, ale nie s nervami mu vykričať, ale vážne sa porozprávať. Prípadne ak sa to nedá, napísať mu to. A čo sa týka tej teórie, ako je dieťa šťastné, keď sú šťastní obaja rodičia len toľko, že šťastná budeš len ty. Tvoj manžel a syn nie. A to ti garantujem.... zobrať chlapca od otca....

1inis1
autor
26. jún 2018

@zuzanapjat len ja mu tie pocity vysvetľujem už 5 rokov pomaly, aj po dobrom som zo začiatku, aj s plačom, aj s krikom ku koncu aj so všetkým možným. Jedným uchom dnu, druhým von. Nič. Ja už neviem ako mu to mám povedať. Ja myslím, že aj muž by bol šťastnejší bezo mňa, resp. s nejakou inou. On ma nepotrebuje, len ako gazdinú možno.

1inis1
autor
26. jún 2018

@zuzanapjat ako sme spolu roky a ani raz ma neoslovil mojim menom. Aj som ho o to prosila....nie.

saslavka73
26. jún 2018

@1inis1 A keď ste spolu chodili?

1inis1
autor
26. jún 2018

@saslavka73 2 roky

saslavka73
26. jún 2018

Ako Ťa volal?

eliska13
26. jún 2018

@1inis1 možno má takú divnu povahu boji sa či hanbí prejaviť city.Ty musíš vedieť ci Ta má rád.

1inis1
autor
26. jún 2018

@saslavka73 on ma v podstate nevola nijako, pred druhými manželka, moja žena....

1inis1
autor
26. jún 2018

@eliska13 no veď to, divnú povahu, celý človek divný, čiže každý sme iný. Ja žijem viac v realite, on niekde v atmosfére