Nevlastná mama a dcéra: Príbeh plný nádeje a podpory
Tieto riadky píšem na podporu všetkých tých ktorí sú v podobnej situácií ako ja. Rola nevlastný rodič je tak trošku záhada, i keď vieme do čo ideme vlastne to nevieme vôbec a až keď sme v tom, pochopíme že je to úplne šialené. Áno viem viem... Každý to máme inak. Závisí to od veľa faktorov no ja som sa dnes rozhodla povedať vám ten môj príbeh a možno dať nádej všetkým tým ktoré sa cítia beznádejne.
V živote mojej surovej dcérky (takto to vymyslela ona, surová dcérka - surová mama) som od jej 4 rokov. Ťažké to bolo.. nie kvôli nej, ale kvôli jej mame. Ťažké je to aj teraz po 8 rokoch. Nie kvôli nej, ale kvôli jej mame. Robí možné aj nemožné aby sme my dve spolu nevychádzali a je to boj. Tu sme kamošky doma pred mamou sme nepriateľky. Nie preto lebo nevie kde je sever, práve naopak. Od mala vie, že nesmie pochváliť mňa alebo deň ktorý sme strávili spolu pretože by jej to bolo vyčítane.. prosby smerované k ocovi aby mame neodporoval a zostal ticho boli večne. No moja surová dcérka rastie, vyvíja sa a napriek tomu, že moje správanie je roky rovnaké jej sa mení... Až sme sa dostlai do bodu, že sme kamarátky pred všetkými a všade. Dostali sme sa do bodu kedy si povieme "ľúbim ťa" a to je... Zvláštne. Nie je moja, neporodila som ju, no zbožňujem ju. Inak ako svoje vlastné deti no zároveň úplne rovnako.. trvalo to roky, byť nad vecou, nepripúšťať si všetky tie bolestivé slová... A potom príde deň kedy ti povie "som rada že si moja surová mama" s ty si len ticho a cítiš také niečo divné vo svojom vnútri, že všetky tie roky stáli zato...
Dievčatá viem, je to občas ťažké, máme hnev a chceme to vzdať. Ale nevzdávajte. Má to zmysel🙏🏼❤️
Nerozumiem týmto vzťahom. Neviem, co si chcela povedať v súvislosti s biologickou matkou. Ak už píšeš, píše všetko a zrozumiteľne.
??? Co tym chcel basnik povedat? Niekto tomu rozumie?
??? Co tym chcel basnik povedat? Niekto tomu rozumie?
@anonym_381008
@anonym_8b4902
Už som sa bála že nepríde nikto mudrovat ☺️ kto chce pochopi 🙂 pekný deň dievčatá
bla. bla. bla..
Super, ze to mas takto. My sme rokmi s nevlastnou dcerou ostali na neutralnej pode. A uz vobec nempzem povedat, ze by som ju lubila. Mam k nej uplne neutralny vztah, dokonca mozno trochu negativny skrz to, co sa mi s nou spaja, aj ked za to nemoze. Niekedy sa zo ani rokmi nezmeni
Super, ze to mas takto. My sme rokmi s nevlastnou dcerou ostali na neutralnej pode. A uz vobec nempzem povedat, ze by som ju lubila. Mam k nej uplne neutralny vztah, dokonca mozno trochu negativny skrz to, co sa mi s nou spaja, aj ked za to nemoze. Niekedy sa zo ani rokmi nezmeni
@majlo1234 to mi je veľmi ľúto ale rozumiem tomu. Ak sa smiem spýtať koľko má dcéra rokov?
@majlo1234 to mi je veľmi ľúto ale rozumiem tomu. Ak sa smiem spýtať koľko má dcéra rokov?
@anonym_autor
dali ste to.... lebo si sa prispôsobila situácii a nereagovala na prípadné urážky.
Keby si reagovala ako jej matka tak by to takto nebolo, a doplatilo by na to dieťa.
Klobúk dole.
Pekný príbeh ♥️
Vidíš, ja som to tak mala s jednou otcovou priateľkou, úžasná žena, čistá duša. Stále ju mám veľmi rada, aj keď sme už v minimálnom kontakte, vždy bude mať veľké miesto v mojom srdci. Našťastie moja mama s ňou nemala problém. Avšak vďaka terajšej otcovej priateľke sa nebavím ani s otcom. Takže každá minca má dve strany. Avšak každej (ne)matke a (ne)dcére prajem taký vzťah ako máte vy dve 😊
@anonym_autor tak to máš teda šťastie môjho ex bývalá robila všetko preto aby sme spolu neboli pred malým na mňa nadávala keď volala ja som musela byť ticho a kvantum veci a sa jej to aj podarilo a my dvaja len oči pre plač lebo taký vzťah aký sme mali nikdy už nebudem ja a ani on mať a teraz budem hnusná ale už nikdy nechcem muža s dieťaťom
Vidíš, ja som to tak mala s jednou otcovou priateľkou, úžasná žena, čistá duša. Stále ju mám veľmi rada, aj keď sme už v minimálnom kontakte, vždy bude mať veľké miesto v mojom srdci. Našťastie moja mama s ňou nemala problém. Avšak vďaka terajšej otcovej priateľke sa nebavím ani s otcom. Takže každá minca má dve strany. Avšak každej (ne)matke a (ne)dcére prajem taký vzťah ako máte vy dve 😊
@anonym_c3224a krásne. Ďakujem za pohľad z druhej strany ☺️ a súhlasím každá minca ma dve strany a na pekný vzťah treba snahu od každého zúčastneneho
@anonym_autor tak to máš teda šťastie môjho ex bývalá robila všetko preto aby sme spolu neboli pred malým na mňa nadávala keď volala ja som musela byť ticho a kvantum veci a sa jej to aj podarilo a my dvaja len oči pre plač lebo taký vzťah aký sme mali nikdy už nebudem ja a ani on mať a teraz budem hnusná ale už nikdy nechcem muža s dieťaťom
@anonym_1007e2 áno chápem. Možno aj ma teba bol môj príspevok smerovany. Pretože som roky. Aj keď niekedy s plačom "bojovala" a prišiel čas kedy mám pocit že je to v poriadku. S ex nemáme dobré vzťahy respektíve ona s nami🤷🏼♀️😁 ale tá nie je podstatná. Podstatná je dcéra 🥰 a aj keď to nebola ľahká cesta, vážim si že sme to zvládli..
Ps: nikdy nehovor nikdy🤷🏼♀️😁 možno príde ešte pán božský aj s malým záväzkom
@anonym_autor
dali ste to.... lebo si sa prispôsobila situácii a nereagovala na prípadné urážky.
Keby si reagovala ako jej matka tak by to takto nebolo, a doplatilo by na to dieťa.
Klobúk dole.
Pekný príbeh ♥️
@mondolina je to náročné a viem že v tom nie som sama ☺️ preto som sa tu aj takto ozvala. A možno sa to nie vždy podarí u všetkých ale nádej tam vždy je
@anonym_1007e2 áno chápem. Možno aj ma teba bol môj príspevok smerovany. Pretože som roky. Aj keď niekedy s plačom "bojovala" a prišiel čas kedy mám pocit že je to v poriadku. S ex nemáme dobré vzťahy respektíve ona s nami🤷🏼♀️😁 ale tá nie je podstatná. Podstatná je dcéra 🥰 a aj keď to nebola ľahká cesta, vážim si že sme to zvládli..
Ps: nikdy nehovor nikdy🤷🏼♀️😁 možno príde ešte pán božský aj s malým záväzkom
@anonym_autor áno ale tam to bolo všetko zvláštne ona je chorá na hlavu a to čo povystrajala ani nejdem písať do dnešného dňa má sleduje a malý k nej už ani nechce chodiť a mňa mal rád a zese otec nechcel malému ubližovať tým že jeho matke není rady lebo len a len ten malý si to vypil
@anonym_381008
@anonym_8b4902
Už som sa bála že nepríde nikto mudrovat ☺️ kto chce pochopi 🙂 pekný deň dievčatá
@anonym_autor no prepáč, je nás viac a nie je to mudrovanie, ked napíšeš slohovu prácu, kde nie je jasné, ci je dieťa adoptovane, ci je len muzovo ci čo. No ved si píš, co chces, mudruješ akurát ty.
@anonym_autor no prepáč, je nás viac a nie je to mudrovanie, ked napíšeš slohovu prácu, kde nie je jasné, ci je dieťa adoptovane, ci je len muzovo ci čo. No ved si píš, co chces, mudruješ akurát ty.
@anonym_381008 ak už z nazvu "nevlastná mama a nevlastná dcéra" nevieš pochopiť o čo tu ide tak neviem😁. Ale navrhujem preskočiť toto vlákno a je to.
@anonym_381008 @anonym_8b4902 píše zrozumiteľne. má skvelý vzťah s nevlastnou dcérou napriek postoju matky ...
@anonym_381008 @anonym_8b4902 píše zrozumiteľne. má skvelý vzťah s nevlastnou dcérou napriek postoju matky ...
@anonym_autor myslim že záleží od dôvodu rozchodu rodičov väčšinou také malé deti vedia, že ich tatino nechal mamu, pre frajerku.....
v okolí to registrujem.... Tie detí sú ovplyvnené chcú svoju mamu aj otca...tak ako to bolo....
@anonym_autor myslim že záleží od dôvodu rozchodu rodičov väčšinou také malé deti vedia, že ich tatino nechal mamu, pre frajerku.....
v okolí to registrujem.... Tie detí sú ovplyvnené chcú svoju mamu aj otca...tak ako to bolo....
@brendaa Ja som to zazila zo strany partnerovej ex, aj ked som nebola dovodom ich rozchodu. Tiez huckala dieta proti nam. Tiez sa jej to nastastie nepodarilo.
@brendaa áno takto to bolo prezentované aj v našom prípade. Ale nie nebola to realita... A to ma byť úloha nás dospelých nemotat deťom hlavu. Bohužiaľ to sa presne deje
@anonym_autor mam takto nevlastného syna od jeho 3 rokov, teraz ma 12 ale s chalanmi je to podla mna lahsie. Nemaju take nalady a v podstate ta milujú, ked maju plne brusko, skrabkanie po chrbatiku a pohodu.
@anonym_autor mam takto nevlastného syna od jeho 3 rokov, teraz ma 12 ale s chalanmi je to podla mna lahsie. Nemaju take nalady a v podstate ta milujú, ked maju plne brusko, skrabkanie po chrbatiku a pohodu.
@betulinka1 to je milé🙂 vidíš? Vlastne vôbec neviem ako je to s chlapcami a ako oni vnímajú tieto situácie. Asi sú to väčší pohodaci ako dievčatá
Ja som v pozícii nevlastného dieťaťa a som veľmi rada, že ani jeden z mojich rodičov, vlastných aj nevlastných, netlačil na príliš blízky vzťah medzi nami. Nemyslím, že ani jeden z nich to mal so mnou nejaké šialené, všetci sme prijali fakt, že sme nejakým spôsobom prepojený a vzťahy sú úplne neutrálne, možno skôr chladnejšie. Ale ja som bola aj už o niečo málo staršia. Každý príbeh a aj každý človek je naozaj veľmi iný.
Ja som v pozícii nevlastného dieťaťa a som veľmi rada, že ani jeden z mojich rodičov, vlastných aj nevlastných, netlačil na príliš blízky vzťah medzi nami. Nemyslím, že ani jeden z nich to mal so mnou nejaké šialené, všetci sme prijali fakt, že sme nejakým spôsobom prepojený a vzťahy sú úplne neutrálne, možno skôr chladnejšie. Ale ja som bola aj už o niečo málo staršia. Každý príbeh a aj každý človek je naozaj veľmi iný.
@anonym_9903dc super . Pôsobi to na mňa tak že si d tým spokojná a to je dobré ☺️.
@anonym_9903dc super . Pôsobi to na mňa tak že si d tým spokojná a to je dobré ☺️.
@anonym_autor áno som a to som aj tým chcela povedať, že aj takto to môže byť fajn a že niekedy to netreba síliť a neznamená to, že to človek vzdal. Ale je super, keď sa tam podarí nájsť si k sebe cestu, ako ste ju našli vy. 😊
@anonym_autor áno som a to som aj tým chcela povedať, že aj takto to môže byť fajn a že niekedy to netreba síliť a neznamená to, že to človek vzdal. Ale je super, keď sa tam podarí nájsť si k sebe cestu, ako ste ju našli vy. 😊
@anonym_9903dc samozrejme súhlasím a som rada že mi tu píšete aj tie "z druhej strany" nie ako partnerky ale aj ako deti
Ďakujem
dakujem za tento pohlad, my sme v tazkej situacii, ktoru uz dlho riesime a veru neviem ci sa to utrasie k spokojnosti vsetkych. aj ked je to nie uplne taka ista situacia, ale podobna. super ze si tu clovek moze precitat rozne pohlady na vec.
@anonym_autor nemáš vlastné deti, že?

@anonym_autor keď deti majú niekedy viac rozumu ako rodičia