icon

Nevlastná mama a dcéra: Príbeh plný nádeje a podpory

26. mar 2026

Tieto riadky píšem na podporu všetkých tých ktorí sú v podobnej situácií ako ja. Rola nevlastný rodič je tak trošku záhada, i keď vieme do čo ideme vlastne to nevieme vôbec a až keď sme v tom, pochopíme že je to úplne šialené. Áno viem viem... Každý to máme inak. Závisí to od veľa faktorov no ja som sa dnes rozhodla povedať vám ten môj príbeh a možno dať nádej všetkým tým ktoré sa cítia beznádejne.
V živote mojej surovej dcérky (takto to vymyslela ona, surová dcérka - surová mama) som od jej 4 rokov. Ťažké to bolo.. nie kvôli nej, ale kvôli jej mame. Ťažké je to aj teraz po 8 rokoch. Nie kvôli nej, ale kvôli jej mame. Robí možné aj nemožné aby sme my dve spolu nevychádzali a je to boj. Tu sme kamošky doma pred mamou sme nepriateľky. Nie preto lebo nevie kde je sever, práve naopak. Od mala vie, že nesmie pochváliť mňa alebo deň ktorý sme strávili spolu pretože by jej to bolo vyčítane.. prosby smerované k ocovi aby mame neodporoval a zostal ticho boli večne. No moja surová dcérka rastie, vyvíja sa a napriek tomu, že moje správanie je roky rovnaké jej sa mení... Až sme sa dostlai do bodu, že sme kamarátky pred všetkými a všade. Dostali sme sa do bodu kedy si povieme "ľúbim ťa" a to je... Zvláštne. Nie je moja, neporodila som ju, no zbožňujem ju. Inak ako svoje vlastné deti no zároveň úplne rovnako.. trvalo to roky, byť nad vecou, nepripúšťať si všetky tie bolestivé slová... A potom príde deň kedy ti povie "som rada že si moja surová mama" s ty si len ticho a cítiš také niečo divné vo svojom vnútri, že všetky tie roky stáli zato...
Dievčatá viem, je to občas ťažké, máme hnev a chceme to vzdať. Ale nevzdávajte. Má to zmysel🙏🏼❤️

Strana
z2
anonym_0dd1b1
26. mar 2026

@anonym_autor takže, koľko ma ta dcéra vlastne rokov? Ci to je tajné keď neodpovedás?

anonym_0dd1b1
Autor odpoveď zmazal
anonym_0dd1b1
26. mar 2026

@anonym_autor a co sa čudujes keď píšeš ako hotentot? Pekný deň aj tebe.

bludna
26. mar 2026
@anonym_381008

@anonym_autor no prepáč, je nás viac a nie je to mudrovanie, ked napíšeš slohovu prácu, kde nie je jasné, ci je dieťa adoptovane, ci je len muzovo ci čo. No ved si píš, co chces, mudruješ akurát ty.

@anonym_381008 Ak ti to nie je jasne, tak si to precitaj znova. Je to uplne evidentne.

autor
26. mar 2026
@anonym_0dd1b1

@anonym_autor takže, koľko ma ta dcéra vlastne rokov? Ci to je tajné keď neodpovedás?

@anonym_0dd1b1 ak vieš pozorne čítať všetko je tam napísané deti vlastné mam dve 🙂 a vek dcérky po ľahkej matematickej úlohe tiež rýchlo zistíš z príspevku.

majlo1234
26. mar 2026
@anonym_autor

@majlo1234 to mi je veľmi ľúto ale rozumiem tomu. Ak sa smiem spýtať koľko má dcéra rokov?

@anonym_autor 13, predpubertalny vek

anonym_be3b6f
26. mar 2026

Dúfam, že toto sa mi nikdy nestane, že moje vlastné dieťa povie inej žene - ľúbim ťa, mama. Až ma zamrazilo z tohto príspevku a z autorkinho pocitu víťazstva…
Naozaj bolo potrebné hrať sa na druhú mamu?
Chúďa dieťa, medzi 2 mlynskymi kameňmi.

autor
26. mar 2026
@anonym_be3b6f

Dúfam, že toto sa mi nikdy nestane, že moje vlastné dieťa povie inej žene - ľúbim ťa, mama. Až ma zamrazilo z tohto príspevku a z autorkinho pocitu víťazstva…

@anonym_be3b6f to naozaj toto? Kde si prišla na to, že sa hrám na jej mamu? A z pocitu víťazstva? Áno pocit víťazstva mam z toho že sa máme radi a nie z hry na jej mamu. Pretože nie som jej mama .
Smutné vnímanie.

anonym_b4b214
26. mar 2026
@anonym_be3b6f

@anonym_be3b6f a čo že ju nevlastná dcéra ľúbi? Keby som mala partnera s deťmi a ľúbila by som ho, tak by som ľúbila aj jeho deti a snažila by som sa, aby sme mali spolu čo najlepší vzťah, veď to je hádam normálne. To sa ma autor hrať na hnusnú machochu, keď je malá u nich, len aby ju náhodou nezačala mať rada? Občas treba dať svoje ego rodiča nabok pred dobrom dieťaťa, aj keď je to ťažké. A odkiaľ si vzala že ju volá mama?

anonym_742e73
26. mar 2026
@anonym_be3b6f

@anonym_be3b6f ale autorka nenapisala, ze jej nevlastna dcera povedala "Lubim Ta, MAMA" ale iba "Lubim Ta" a to je obrovsky rozdiel. Nedomyslaj si, co nebolo napisane.

autor
26. mar 2026
@anonym_b4b214

@anonym_be3b6f a čo že ju nevlastná dcéra ľúbi? Keby som mala partnera s deťmi a ľúbila by som ho, tak by som ľúbila aj jeho deti a snažila by som sa, aby sme mali spolu čo najlepší vzťah, veď to je hádam normálne. To sa ma autor hrať na hnusnú machochu, keď je malá u nich, len aby ju náhodou nezačala mať rada? Občas treba dať svoje ego rodiča nabok pred dobrom dieťaťa, aj keď je to ťažké. A odkiaľ si vzala že ju volá mama?

@anonym_742e73
@anonym_b4b214
Ďakujem som rada že som zostala pochopena ako je to tu celé myslené

anonym_78d04e
26. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_be3b6f to naozaj toto? Kde si prišla na to, že sa hrám na jej mamu? A z pocitu víťazstva? Áno pocit víťazstva mam z toho že sa máme radi a nie z hry na jej mamu. Pretože nie som jej mama .
Smutné vnímanie.

@anonym_autor ja som nevlastna dcera a otcova zena ma tiez dojem ake sme kamosky. Zvlastnr ze ja to citim uplne inak. Len som slusna. A to preslo uz 30r odkedy nam zariadila prima zivot bez otca, niezeby bolo o co stat. Ci tak trosku nezijes v iluzii.

autor
26. mar 2026
@anonym_78d04e

@anonym_autor ja som nevlastna dcera a otcova zena ma tiez dojem ake sme kamosky. Zvlastnr ze ja to citim uplne inak. Len som slusna. A to preslo uz 30r odkedy nam zariadila prima zivot bez otca, niezeby bolo o co stat. Ci tak trosku nezijes v iluzii.

@anonym_78d04e nie vôbec si nemyslím že žijem v ilúzii 🙂 a verím že aj tvoja nevlastná mama robila všetko preto aby ste tie kamošky naozaj boli. Ale ako som písala niekde v inom komentáre snažiť sa musia všetky strany nie len nevlastná mama.

anonym_be3b6f
26. mar 2026
@anonym_742e73

@anonym_be3b6f ale autorka nenapisala, ze jej nevlastna dcera povedala "Lubim Ta, MAMA" ale iba "Lubim Ta" a to je obrovsky rozdiel. Nedomyslaj si, co nebolo napisane.

@anonym_742e73 jej nevlastná dcéra ju volá “surová mama”. Možno v iných rodinách sa slovo ľubi používa halabala, v našej to má hlboký význam a nie je to to isté ako mať rád. To je môj postoj, ako matku by ma to mrzelo, vám sa to môže páčiť, nikomu názor na situáciu neberiem, píšem, že by som sa ja osobne nechcela v takej ocitnúť a súťažiť o city vlastných detí s nejakou inou ženskou.

bludna
26. mar 2026
@anonym_be3b6f

@anonym_742e73 jej nevlastná dcéra ju volá “surová mama”. Možno v iných rodinách sa slovo ľubi používa halabala, v našej to má hlboký význam a nie je to to isté ako mať rád. To je môj postoj, ako matku by ma to mrzelo, vám sa to môže páčiť, nikomu názor na situáciu neberiem, píšem, že by som sa ja osobne nechcela v takej ocitnúť a súťažiť o city vlastných detí s nejakou inou ženskou.

@anonym_be3b6f Sutazit o city? Ale ved dieta moze lubit vlastnu matku a aj nevlastnu. To nie je sutaz kto z koho.

anonym_742e73
26. mar 2026
@anonym_be3b6f

@anonym_be3b6f ano aj mna ako matku by mrzelo, ak by som sa dostala do situacie, ze moje dieta "vychovava" alebo sa o neho stara ina zena a tym teraz nemyslim babku, ci tetu dietata. Pevne dufam a verim, ze moje deti nebudu mat nevlastnu matku, ze nasa uplna rodina vydrzi.
Ale, v pripadoch, ze taky stav uz nie je mozny, je z mojho pohladu lepsie ak ma dieta dobry (alebo aspon neutralny) vztah aj s novou partnerkou ich otca.

anonym_63f90a
26. mar 2026

@anonym_autor toto sa mi páči. Mladá má okrem milujúcich rodičov ešte jednu osobu, ktora je jej blízka a na ktorú sa môžu spoľahnúť.

autor
26. mar 2026
@anonym_be3b6f

@anonym_be3b6f ja ale s nikým nesúťažim 🙂 jej mama je nenahraditeľna. Nikdy sa jej nevyrovnám, to je absolútne jasné. A vlastne o to vôbec nestojím. Ako som aj písala v príspevku, ľúbim ju no inak ako vlastné deti a verím že ona to ma rovnako so mnou. Ľúbi ma no nie rovnako ako svoju mamu.
Je to jednoduché. Použiť slovo súťaž je absurdné. Nitko si to nevybral dobrovoľne. Tak sa to stalo. Jej rodičia sa rozišli a ja s jej otcom sme sa do seba zaľúbili. Život to tak napísal. A mimochodom aj o svojom nevlastnom otcovi povie aj pred vlastným otcom že ho ľúbi a je to v poriadku. Predsa je ta láska tiež neporovnateľná a obaja sú si vedomí svojho miesta v jej živote 🙂
Sme len ďalší dospelí v jej živote ktorí ju chránia a sú tu pre ňu. No ani jeden z nás nesúťaži s jej rodičmi.

autor
26. mar 2026
@anonym_63f90a

@anonym_autor toto sa mi páči. Mladá má okrem milujúcich rodičov ešte jednu osobu, ktora je jej blízka a na ktorú sa môžu spoľahnúť.

@anonym_63f90a ešte má aj nevlastného otca ktorého ma tiež rada, ale áno sme len ďalšie dospelé osoby ktoré jej rozumieme trošku inak ako rodičia a je to super. Len to všetko chcelo čas

autor
26. mar 2026
@anonym_742e73

@anonym_be3b6f ano aj mna ako matku by mrzelo, ak by som sa dostala do situacie, ze moje dieta "vychovava" alebo sa o neho stara ina zena a tym teraz nemyslim babku, ci tetu dietata. Pevne dufam a verim, ze moje deti nebudu mat nevlastnu matku, ze nasa uplna rodina vydrzi.
Ale, v pripadoch, ze taky stav uz nie je mozny, je z mojho pohladu lepsie ak ma dieta dobry (alebo aspon neutralny) vztah aj s novou partnerkou ich otca.

@anonym_742e73 presne tak. Aj mam deti a neviem si predstaviť ako ich vychováva iná žena proste to tak je. Ale po skúsenostiach ktoré mám, by som si priala aby spolu vychádzali dobre. Lebo vlastne len dieťa trpí keď sa dospelí hádajú

anonym_50bd8c
27. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_742e73 presne tak. Aj mam deti a neviem si predstaviť ako ich vychováva iná žena proste to tak je. Ale po skúsenostiach ktoré mám, by som si priala aby spolu vychádzali dobre. Lebo vlastne len dieťa trpí keď sa dospelí hádajú

@anonym_autor A preco ta vola surova? Ved to znamena bezcitna zena.

katarinka963
27. mar 2026
@anonym_381008

Nerozumiem týmto vzťahom. Neviem, co si chcela povedať v súvislosti s biologickou matkou. Ak už píšeš, píše všetko a zrozumiteľne.

@anonym_381008 inteligentny clovek pochopil. Hlupak bude rýpať

katarinka963
27. mar 2026
@anonym_1007e2

@anonym_autor áno ale tam to bolo všetko zvláštne ona je chorá na hlavu a to čo povystrajala ani nejdem písať do dnešného dňa má sleduje a malý k nej už ani nechce chodiť a mňa mal rád a zese otec nechcel malému ubližovať tým že jeho matke není rady lebo len a len ten malý si to vypil

@anonym_1007e2 co znamena chora na hlavu? si jej psychiater?

anonym_1007e2
27. mar 2026

Niesom ale ano ma psychiatra niekoľko rokov.

autor
27. mar 2026
@anonym_50bd8c

@anonym_autor A preco ta vola surova? Ved to znamena bezcitna zena.

@anonym_50bd8c podľa vegánskej blogerky surová dcérka. Chcela nám vymyslieť nejaké špeciálne oslovenie vzájomne a toto sa jej páčilo. Je to dieťa, nehľadajte v tom zbytočne niečo iné🙂, nezamýšľajte sa nad významom podľa slovníka. Jednoducho sa jej to páčilo a pokiaľ je s tým ona spokojná tak aj ja. Nie sme svoje ale sme svoje. Tak sme surové
Môže byť? Alebo jej to skúsim o dva týždne keď príde vyhovoriť že babám na koniku sa to nepáčilo 😁

anonym_50bd8c
27. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_50bd8c podľa vegánskej blogerky surová dcérka. Chcela nám vymyslieť nejaké špeciálne oslovenie vzájomne a toto sa jej páčilo. Je to dieťa, nehľadajte v tom zbytočne niečo iné🙂, nezamýšľajte sa nad významom podľa slovníka. Jednoducho sa jej to páčilo a pokiaľ je s tým ona spokojná tak aj ja. Nie sme svoje ale sme svoje. Tak sme surové
Môže byť? Alebo jej to skúsim o dva týždne keď príde vyhovoriť že babám na koniku sa to nepáčilo 😁

@anonym_autor Si smiesna. Slovo surova so spojenim zena, mama atd. oficialne znamena bezcitna zena. Nie, ze babam na koniku sa to nepaci. Ja, som myslela, ze jej skusis vysvetlit co to znamena, ked nevie. Cize keby ta volala blba, a pacilo by sa jej to, tak ta tak vola blba, ved hahahahihihi. Uz ako ty chces mne to moze byt jedno. Ja som sa len spytala, preco ta vola bezcitna (surova). Ked ti to vyhovuje, tvoja vec. Ale naozaj to nie je na chvalu.

autor
27. mar 2026
@anonym_50bd8c

@anonym_autor Si smiesna. Slovo surova so spojenim zena, mama atd. oficialne znamena bezcitna zena. Nie, ze babam na koniku sa to nepaci. Ja, som myslela, ze jej skusis vysvetlit co to znamena, ked nevie. Cize keby ta volala blba, a pacilo by sa jej to, tak ta tak vola blba, ved hahahahihihi. Uz ako ty chces mne to moze byt jedno. Ja som sa len spytala, preco ta vola bezcitna (surova). Ked ti to vyhovuje, tvoja vec. Ale naozaj to nie je na chvalu.

@anonym_50bd8c dobre som smiešna 🙂 pekný deň ❤️

maminkadeticiek
27. mar 2026

Prisla sa zrejme len vypisat.A slovo surova mi dava chrobaka ci toto nie je len literarny vymysel.Tak maj pekny den.

anonym_32bac4
28. mar 2026

@anonym_autor Ako povedal Jackie Chan v jednom filme: rodina nie len pokrvná rodina,ale rodina je ten,kto má rád teba a koho máš rada ty.

Strana
z2